» »

Llano bo sedel v podnožje FM1

Llano bo sedel v podnožje FM1

Podnožje FM1

vir: techPowerUp!

Slika CPU-Z-ja, ki jo je treba jemati z rezervo

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - S pričetkom masovne proizvodnje in razpošiljanjem čipov Llano k svojim partnerjem se pri AMD-ju seveda niso mogli izogniti prvim pobegom informacij. Ti so se začeli z najlažjim delom, slikami samih procesorjev in podnožja, v katerega bodo sedli. To bo popolnoma novo in bo nosilo ime FM1. Z njim se AMD po dolgem času na namizju, vse od podnožja Socket 754, namenjenega enojedrnim 64-bitnim procesorjem z enim pomnilniškim kanalom, vrača v dobo podnožja z luknjo v sredini. Tako Socket 939, AM2, AM2+, AM3 in AM3+ imajo namreč popolnoma zapolnjeno podnožje z nožicami, enako pa velja za strežniška podnožja Socket 940, LGA-1207 in Socket C32 (G34, vzporedno podnožje C32, namenjeno zmogljivejšim sistemom, ima prav tako nekaj manjkajočih kontaktov na sredini procesorja).

Poleg slike samega procesorja in podnožja dobimo še sliko CPU-Z-ja, ki pa potrdi le, da ima procesor 4 jedra, da očitno teče pri 2,4 GHz ter da ima vsako jedro 1 MB predpomnilnika. Razen števila jeder je potrebno vse vzeti z rezervo, saj CPU-Z še ne podpira čipov Llano. To potrdijo tudi prazna polja za ime in model procesorja, kodno ime za uporabljeno jedro, napetost, FSB, množilnik, itd.

Omenimo lahko še, da so glede na prispevek Davida Kenyona na AMD-jevem blogu v podjetju navdušeni, da morajo tekmovati z Goljatom (sami so seveda David), kar pa naj ne bi bila nujno slabost. Intel so prisilili, da se je razvijal hitreje in da so cene procesorjev nižje, kar je bilo zgolj dobro za kupce. Obenem so samozavestni, da bodo platforme Fusion dostojen tekmec Intelovemu Sandy Bridge.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD začel prodajo prvih procesorjev Bulldozer

Oddelek: Novice / Procesorji
154549 (2139) pegasus
»

AMD Llano (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
959522 (6219) Blinder
»

Bulldozer zamuja, prihaja Llano in Fusion Z, opažen Trinity - AMD na Computexu

Oddelek: Novice / Procesorji
164001 (3356) PrimozR
»

ECS prirpavlja trojico matičnih plošč za Llano

Oddelek: Novice / Matične plošče
112803 (2348) PrimozR
»

V letu 2011 novo Intelovo podnožje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5815208 (13606) Jst

Več podobnih tem