» »

Skupina Anonymous objavila dokaze o goljufijah Bank of America

Skupina Anonymous objavila dokaze o goljufijah Bank of America

The New York Times - Bank of America se tresejo hlače vse od napovedi Wikileaksa, da bo naslednje veliko razkritje elektronska korespondenca iz banke, ki bo osvetlila številne nepravilnosti v banki. Zato so tudi najeli odvetniško pisarno Hunton & Williams, ki je vpregla svoje kontakte v preventivi. Ni pomagalo, saj je skupina Anonymous, ki jo poznamo po napadih na do Wikileaksa sovražne strani, objavila elektronsko pošto iz Bank of America, ki razkriva nezakonite in nepravilne zaplembe zastavljenih nepremičnin na vrhuncu finančne krize leta 2008 in odiranje komitentov z zavarovanjem.

Dokumente so objavili na spletni strani BankOfAmericaSuck, ki je bila takoj po razkritju nekaj časa zaradi silnega navala nedosegljiva, sedaj pa spet normalno deluje. Posredoval jih je zaposleni iz podjetja Balboa Insurance, ki je bilo del Countrywide Financiala, katerega je Bank of America prevzela leta 2008. Pretekli mesec so sicer napovedali, da bodo podružnico prodali QBE Insurance Group.

V objavljeni e-pošti je razvidno, da so ponarejali dokumentacijo o zaplenjenih nepremičninah. Goljufali naj bi pri določanju premij za prisilno zavarovanje (forced-place insurance), ki ga kreditodajalec vzame, kadar kreditojemalec ne zavaruje zastavljene nepremičnine ali mu zavarovanje poteče. Premijo za to zavarovanje prevalijo na kreditojemalca in mu jo obračunavajo skupaj z anuitetami. Problem nastane, ko je kreditodajalec tudi lastnik zavarovalnice (v tem primeru Balboa Insurance). Bank of America naj bi ljudem, ki niso imeli ustrezna zavarovanja zastavljenih nepremičnin, vračunala astronomsko draga zavarovanja, za kar so dobili bonuse od Balboa Insurance, slednja pa je police pozavarovala naprej.

3 komentarji

gruntfürmich ::

nepremičnine so poleg tega zaplenjali tudi z blagoslovom buševe vlade...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Jst ::

Mah saj ne da bi bil nek podpornik Busha, ampak če še niste ugotovili, vsi predsedniki delujejo po določenem protokolu. In Busha se že toliko časa kritizira, kot da bi morali še 5 let mrtveca mlatiti, da slučajno ni še živ.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Gregor P ::

Mogoče se motim, ampak mislim da sem o tej ameriški nepremičninski aferi bral novice že kar nekaj časa nazaj, vendar ne v povezavi z wikileaksom; kar je novo je verjetno ta sedaj objavljena korespondenca.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wikileaks saga: Anonymous vs. HBGary Federal

Oddelek: Novice / NWO
319911 (5792) hruske
»

Bank of America kupila 439 domen v boju zoper klevete

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
185165 (3664) Zlate
»

WikiLeaks: Bank of America odrekla gostoljubje, Assange izpuščen

Oddelek: Novice / NWO
4011054 (8990) Mipe
»

Wikileaks bi pomagal časnikom, novinarjem

Oddelek: Novice / NWO
83304 (3015) Pithlit
»

Prenos denarja iz amerike

Oddelek: Loža
71727 (1609) Gandalfar

Več podobnih tem