» »

Gmail spet deluje brez motenj

Gmail spet deluje brez motenj

ComputerWorld - Štiri dni po neljubem pripetljaju, zaradi katerega so nekateri uporabniki Gmaila začasno izgubili elektronsko pošto, je težava sanirana. Včeraj je Google iz varnostnih kopij obnovil še zadnja sporočila za uporabnike, ki so bili zaradi hrošča prizadeti. Hkrati je jasno, da je bilo prizadetih le okoli 40.000 računov in ne pol milijona, kot so kazale prvotne grobe ocene. Med izpadom ni bila dostavljena pošta, ki je prispela na prizadete naslove 28. februarja. Pošiljatelji so dobili obvestila o neuspeli dostavi.

Google je pojasnil, da je težavo povzročil hrošč v nadgradnji programske opreme. Ta je v realnem času vplival tudi na varnostne kopije, ki se izdelujejo on-the-fly, tako da so bile vse varnostne kopije prepisane. Google je moral podatke zato obnoviti s tračnih enot, kamor se prav tako shranjujejo podatki, in ki niso v realnem času povezane z internetom. Dolgotrajno odpravljanje težave gre na rovaš iskanja in presnemavanja podatkov iz varnostnih kopij, ki so bile offline.

Kot pojasnjuje Dan Olds iz The Gabriel Consulting Group, ni mogoče zagotoviti, da so bile obnovljene kopije povsem sveže. Tako je povsem možno, da so uporabniki izgubili nekaj ur svoje aktivnosti na Gmailu. Deloma je to priznal tudi Google, saj za elektronsko pošto z dne 28. februarja ne morejo zagotoviti, da so jo prejeli. Edini, ki po vsem teh dneh še lahko imajo težave z dostopom do svojega predala, so uporabniki z zelo velikimi predali, dodaja Google.

6 komentarjev

dronyx ::

To je tipično za računalništvo v oblaku. Dela dokler dela, če pa ne dela, je pa kriv oblak, za katerega nihče zares ne ve, kje se nahaja in kdo stoji za tem.

gruntfürmich ::

ahhh. kdor ima pomembno staro pošto na gmailu ni resen. komu pa je izginila trenutna, da si je ni potegnil že dol, je pa jeba.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Lonsarg ::

Ta novica je zame pokazatelj, kako zelo je varna pošta pri Googlu. V realnem času so šle vse varnostne kopije a ima Google še dodatno shranjeno. Je pa fajn upoabljat kar dva oblaka, da si forwardirašmaile še na nek Hotmail recimo.

Golden eye ::

sej gmail ma tud offline način, kr uporabno:
http://googlesystem.blogspot.com/2009/0...

vasquez ::

Meni so izgubili mail, da sem na španski loteriji zadel milijon evrov. Zdaj pa nikjer ne najdem računa na katerega moram nakazati za stroške izplačila :(

Jst ::

Jaz sem pa brez zelene karte za USA ostal!!! TOŽBA!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Petya prizadela vsaj 65 držav

Oddelek: Novice / Kriptovalute
1910760 (9024) opeter
»

Zaradi javno dostopne varnostne kopije pada imperij spama

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
55311 (3229) Spajky
»

Kako izbrisati račun na mimovrste.com?

Oddelek: Pomoč in nasveti
3818317 (17035) St235
»

Amazon nepovratno izgubil nekaj podatkov strank pri izpadu oblaka EC2

Oddelek: Novice / Varnost
73746 (3068) pegasus
»

Backup podatkovnih baz

Oddelek: Omrežja in internet
152010 (1638) jype

Več podobnih tem