» »

Activision ukinja Guitar Hero

Activision ukinja Guitar Hero

bit-tech.net - V konferenčnem klicu, povezanem z zaslužki v preteklem letu, je Eric Hirshberg, izvršni direktor Activisiona, razkril ukinitev dveh izredno znanih franšiz tega podjetja, serije iger Guitar Hero ter DJ Hero. Čeprav se bodo igre, pripomočki in plačljiva vsebina za prenos s spleta prodajali še naprej, razvoja novih naslovov ne bo (letos je bila načrtovana izdaja 6. igre v seriji Guitar Hero). Razlog za to se skriva predvsem v znatnem upadu prodaje v celotnem žanru glasbenih iger, kar nakazuje tudi prodaja razvijalskega studia Harmonix (slednje je pomagalo razviti prvi Guitar Hero, nato pa pripravilo konkurenčni Rock Band, ki sta ga založila EA in MTV Games - ta je bil prav tako zaprt v času prodaje Harmonixa). Po besedah Hirschberga so licenčnine za izdelavo pripomočkov in iger (nakup pravic za skladbe) ter v končni fazi cene pripomočkov samih visoke, trg zasičen, igralci pa so se žanra že nekoliko naveličali. Posledično je bilo odpuščenih 500 zaposlenih, ki so sestavljali glasbeni oddelek podjetja. Odpuščanja se pričakujejo tudi v studiu Vicarious Visions, ki je pripravljalo Guitar Hero za Wii.

Istočasno so sporočili še, da ukinjajo razvoj igre True Crime: Hong Kong. Čeprav je po besedah novinarjev, ki so razvojne stadije igre videli v živo, le-ta zaenkrat na odlični poti, po besedah izvršnega direktorja Activisiona ne bi bili sposobni zagotoviti zadostne kakovosti igre, ki bi si je želeli za uspeh igre. Obenem se bodo posvetili predvsem svojim glavnim franšizam, to je v primeru Activisiona Call of Duty, v primeru Blizzarda (s slednjim tvorijo skupno podjetje ActivisionBlizzard) pa predvsem World of Warcraft. Če že teče beseda o Blizzardu lahko povemo še, da v letošnjem letu pri njih ne bo prišlo do nobenega izida nove igre. V prihodnjem letu bosta zato sledila dva, a naslova še nista bila razkrita.

Najverjetnejša sta izida Diablo III in razširitve za StarCraft II: Heart of the Swarm, ki še nimata določenega datuma izida. Obenem je Mike Morhaime, izvršni direktor Blizzarda, razkril še, da trenutno začenjajo z razvojem nove spletne masovke, ki bo sobivala z World of Warcraft ter bo popravila nekaj napak, ki jih pri slednji začetna zasnova igre ni dovoljevala. Predvideva se predvsem, da bo nov naslov veliko bolj socialen ter osredotočen na prijatelje iz resničnega sveta.

6 komentarjev

ahac ::

Jasno, da so se ljudje naveličal Guitar Hero, če pa izdajo 7 različnih v enem letu...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

opeter ::

Logično. Kdo pa igra take bedarije. Naj raje ljudje začnejo igrati na prava glasbila.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Aggressor ::

Veliko jih igra take "bedarije". Upad zanimanja je posledica zblojene Activisionove politike, ne zgrešenosti žanra nasploh.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Bor H ::

In ko se čez ene pet inknacij isto zgodi s CoDom se bojo čudili kaj so naredili narobe, oz. vseskupaj prevalali na spremembe na trgu. Activision je novi EA.

Blazz ::

Blizzard razvija baje nextgen mmo z imenom TITAN. Za 2013 oz 2014?...

ahac ::

opeter je izjavil:

Logično. Kdo pa igra take bedarije. Naj raje ljudje začnejo igrati na prava glasbila.


Ja, pa kdo igra streljačine. Naj raje ljudje začnejo uporabljat prava orožja. Pa kdo igra dirkačine. Naj raje ljudje začnejo dirkat s pravimi avtomobili.


Sicer bo pa sigurno čez par let prišel reboot serije Guitar Hero. Če ne prej pa za next-gen konzole (ko bo treba nabavit tudi čisto nove kontrolerje).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modern Warfare 2 prek milijarde

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
284354 (2981) PrimozR
»

Starcraft II zamuja

Oddelek: Novice / Igre
294928 (2765) PrimozR
»

Activision Blizzard razmišlja o koncu sodelovanja s Sonyjem

Oddelek: Novice / Igre
464872 (2996) gzibret
»

Activision in Blizzard se združujeta

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
253547 (3545) roli

Več podobnih tem