» »

Asana predstavljena

Asana predstavljena

TechCrunch - Soustanovitelj Facebooka Dustin Moskovitz in še en facebookovec Justin Rosenstein sta pred dvema letoma zapustila Facebook in napovedala, da bosta razvila svoj izdelek. Malokdo je verjel, da bosta uspela sestaviti izdelek, ki bi lahko konkuriral Facebooku, a to niti ni bila njuna namera. Kot sta pokazala včeraj na predstavitvi novega projekta Asana, razvijata spletno aplikacijo za upravljanje sodelovanja med ljudmi v podjetjih na različnih projektih.

Ugotovila sta, da milijardam porabljenim za razvoj učinkovitega orodja za sodelovanje navkljub nimamo nobene pametne rešitve tega problema. Elektronska pošta ne omogoča centraliziranega vodenja projektov, namenska programska oprema, ki jo podjetja za centraliziran nadzor kupujejo, ne služi ničemur, ker je zaposleni ne uporabljajo, marveč vodijo svoje zadolžitve in napredek na sto in enem mestu (najraje na samolepilnih listkih), wikiji so običajno prazni in zastareli itn. Zato sta začela razvijati aplikacijo, ki bi jo imeli zaposleni vključeno cel dan in je ne bi uporabljali samo označevanje narejenega in načrtov, ampak bi dejansko v njej domovali.

Ključna pojma v Asani sta centraliziranost in ažurnost, saj se podobno kot Facebook status osvežuje v realnem času. Toda Asana ni poslovni Facebook, saj ne vsebuje koncepta prijateljstev, dogodkov ali deljenja slik. Asana je namenjena olajševanju sodelovanja, nadomeščanju elektronske pošte, tisočerih sestankov, wikijev in ostalega dela zaradi dela. Če to ne bo uspelo, je projekt propadel, sta stvarna avtorja.

Aplikacija, v katero so poslovni angeli vložili že 10 milijonov dolarjev, je še v beta fazi. Javnih povabil za pristop še ni, na seznamu čakajočih pa je že 1200 podjetij. Avtorja pravita, da bo javna beta na voljo letos. Celoten dogodek si lahko ogledate na TechCrunchu.

12 komentarjev

P4ajo ::

Heh, nekaj zelo podobnega temu (vendar malo bolj v vsakdanje življenje (in vsakega človeka) usmerjenega (pa še vedno ne kot facebook)) ustvarjava s prijateljem :D (sicer sva še nekaj mesecev stran (ker se sproti učiva)).
Očitno ideja niti ni bila tako slaba, glede na to, da imajo podobne tudi drugi (za take stvari verjetno bolj pristojni).

m47hingi ::

Google Wave

zee ::

Se strinjam: Google Wave?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Terman ::

Mislim, da veliko pdjetij ne bo uporabljalo tega, ker nima možnosti namestive na lokalen strežnik.

P4ajo ::

Google Wave je po mojem mnenju preveč feature-full za "povprečnega" uporabnika.

murmur ::

"Zato sta začela razvijati aplikacijo, ki bi jo imeli zaposleni vključeno cel dan in je ne bi uporabljali samo označevanje narejenega in načrtov, ampak bi dejansko v njej domovali. "
Intranet? Halo? Dobro jutro.
V bistvu se mi zdi da te Asane ne bi nihce povohal, ce ne bi bila "Soustanovitelj Facebooka Dustin Moskovitz in še en facebookovec Justin Rosenstein".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Spock83 ::

m47hingi je izjavil:

Google Wave


Zimbra?

nOrO ::

Meni se pa zdi ta zadeva odlična!
Končno se bo začelo delati na virtualni povezljivosti med podjetji.
Tisti, ki delate v podjetjih, ki delajo na projektih, ki jih mora hkrati delati več inženirjev, dobro vedo, da bi neko premišljeno in dodelano virtualno konferenčno namizje prišlo še kako prav. Na njem bi bil stalno v stiku z vsemi sodelujočimi, tako v različnih podjetjih, kot tudi znotraj večjega podjetja. Z njimi bi si v trnutku izmenjal probleme, menja, datoteke, skice, sheme,... brez, da bi se stegnil do telefona, kaj šele do 40km oddaljenega podjetja na sestanek :)

Podjetje s tako aplikacijo lahko prišpara na kilometrini in času.

Sicer se nisem poglabljal v sam ASANA ali v podobne rešitve, ampak kakor zgleda bo to samo stopnička naprej proti virtualni povezanosti podjetij.

Thomas ::

Zadeva bi utegnila biti več kot odlična. Zelo zanimiva reč!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Macketina ::

Zdej mogoce sem kaj narobe razumel, ampak zadeva mi zgleda kot se-en-app-za-vodenje-projektov. Z malo cudnim vmesnikom, ki spominja na Wave.

Iz svojih izkusenj uporabe, testiranja in sodelovanja pri razvoju vam povem, da je konkurence tukaj ogromno.

Ce odmislim da je novica napisana kot PR clanek, je glavni hype ker sta to bivsa FB in ker sta uspela dobiti tvegani kapital.

CaqKa ::

kolkor gledam je zadeva launchana.
http://asana.com/

CaqKa ::

iz njihovega bloga, asana je freely avaible to everyone: http://blog.asana.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook zlorabil zaupanje Appla in najstnikov ter v zameno za 20 dolarjev vohunil

Oddelek: Novice / Zasebnost
217795 (5460) zmaugy
»

Tudi Facebook žrtev napada, a brez škode za uporabnike

Oddelek: Novice / Varnost
145778 (4679) techfreak :)
»

Asana predstavljena

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124731 (3367) CaqKa
»

Google ukinja razvoj Wava

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
399795 (7705) Jst
»

Google Wave prihaja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10913748 (9906) G-man

Več podobnih tem