»

Na spletu se je našel posnetek uradne predstavitve Windows 95

Slo-Tech - Pred dobrimi 26 leti je bil svet računalništva precej drugačen kot danes, na osebnih računalnikih pa je začenjal kraljevati Windows 95. Eden izmed zgodovinskih trenutkov je tudi uradna predstavitev, ki je potekala 24. avgusta 1995. Na dogodek v tedaj še skromen Microsoftov kampus v Redmondu blizu Seattla so prispeli novinarji iz cele države, ki so bili mesece testirali beta verzije Windows 95. Na internetu se je sedaj končno znašel posnetek celotne prireditve, na kateri so glavno vlogo odigrali Bill Gates, Steve Ballmer in Jay Leno.

Za tiste, ki jih na predstavitvi ni bilo, so morali doslej zadostovati posamezni izseki, ki so bili dostopni na internetu. Med bolj znane sodijo ples Billa Gatesa na odru, nastop Micka Jaggerja s skladbo Start Me Up, ki je bila nekakšna neuradna himna dogodka in Windows 95 nasploh, ter bolj ali manj posrečene šale Jaya Lena. Celoten dogodek ima podoben zgodovinski pomen kakor prvo Torvaldsovo predavanje o Linuxu leta 1994, ki se je tudi nedavno našlo.

...

57 komentarjev

Facebook at Work je tu

Facebook - Facebook je danes predstavil napovedano službeno verzijo svojega družabnega omrežja. Imenuje se nič kaj domiselno Facebook at Work. Izkazalo se je, da bo nova storitev vsaj za začetek brezplačna, kar je glede na precejšnjo konkurenco v tem segmentu (Yammer, Google Apps for Business, IBM Connections, Slack) pričakovano in smiselno. Prav tako je ne bodo poganjale reklame, kar je dodaten plus, čeprav Facebook sprememb ne izključuje, ker monetizacije še niso dorekli.

Ob izidu so obljubili, da bo aplikacija za pametne telefone še danes na voljo v spletnih trgovinah (App Store, Play Store); trenutno je izšla za Applove naprave, za Androide pa jo pričakujemo zelo kmalu. Prav tako bo na voljo platforma za...

11 komentarjev

Facebook pripravlja službeno verzijo

Slo-Tech - Facebook pripravlja verzijo svojega družbenega omrežja, ki bo namenjena rabi v poslovnih okoljih. Imenovala se bo Facebook at Work in bo namenjena sodelovanju sodelavcev v podjetjih, ne da bi se zasebno in poslovno mešala. Profila bosta namreč ločena, sama zasnova aplikacije pa podobna. Ločenost profilov je nujna, če želi Facebook k sodelovanju pritegniti podjetja. Zgled je Google, kjer identiteti za službeni Googe Apps in domači Gmail nista isti, ju je pa moč uporabljati povezano.

Viri blizu Facebooka pravijo, da bo poslovna različica omrežja omogočala sodelovanje na dokumentih (verjetno podobno kot Google Docs), hkrati pa bo imela vse klasične lastnosti Facebooka - torej skupine, pogovore, novice (newsfeed)...

12 komentarjev

Asana predstavljena

TechCrunch - Soustanovitelj Facebooka Dustin Moskovitz in še en facebookovec Justin Rosenstein sta pred dvema letoma zapustila Facebook in napovedala, da bosta razvila svoj izdelek. Malokdo je verjel, da bosta uspela sestaviti izdelek, ki bi lahko konkuriral Facebooku, a to niti ni bila njuna namera. Kot sta pokazala včeraj na predstavitvi novega projekta Asana, razvijata spletno aplikacijo za upravljanje sodelovanja med ljudmi v podjetjih na različnih projektih.

Ugotovila sta, da milijardam porabljenim za razvoj učinkovitega orodja za sodelovanje navkljub nimamo nobene pametne rešitve tega problema. Elektronska pošta ne omogoča centraliziranega vodenja projektov, namenska programska oprema, ki jo podjetja za centraliziran nadzor kupujejo, ne služi ničemur, ker je zaposleni ne uporabljajo, marveč vodijo svoje zadolžitve in napredek na sto in enem mestu (najraje...

12 komentarjev