» »

Android 2.2 najbolj razširjena različica

Android 2.2 najbolj razširjena različica

vir: engadget

Prenovljeni gumbi v nastavitvah

vir: engadget
engadget - Fragmentacija platforme je najbolj pogosto omenjen problem Androida, kjer se v prvi vrsti cilja na programsko fragmentacijo, še vedno močno zastopane zastarele različice operacijskega sistema, vse bolj pa tudi na strojno fragmentacijo, kjer se primerja zmogljive mobilnike z več kot gigahertčnimi procesorji, kmalu tudi z dvema jedroma, z ugodnimi mobilniki, ki dosegajo zgolj polovico te frekvence ter mnogo manjšo ločljivost zaslona, posledično pa razvijalcem povzročajo precejšne preglavice.

Prav fragmentacija je pogosto označena tudi kot glavni razlog za veliko popularnost platforme iOS med razvijalci ter manjšo zainteresiranost za Android. Vseeno se stvari počasi izboljšujejo, saj je Android 2.2 oz. FroYo že najbolj razširjen operacijski sistem s 43,4 % uporabniki celotne platforme (ki so v preteklih dveh tednih z naprave dostopali do Marketa) ter bo glede na zgodovino najverjetneje že v kratkem prišel do polovičnega deleža, če tega ne bo prekinila nova različica. Nekoliko manjši delež z 39,6 % ima le malo starejši, a vseeno precej moderen Android 2.1, zadnji član družine Eclair, medtem ko sta že popolnoma v manjšini prvi različici Cupcake in Donut oz. Android 1.6 in 1.5. Slednji ima le še 6,3 % uporabnikov, medtem ko je Android 1.6 še vedno naložen na 10,6 % aktivnih napravah.

Preostane še 0,1 %, ki jih pri Googlu pripisujejo ostalim zastarelim različicam operacijskega sistema, predvsem kratkoživega Androida 2.0 in 2.0.1, pravzaprav videnega zgolj na Motorolinem Droidu. A nedvomno sem spada še peščica uporabnikov s popolnoma novimi, nestabilnimi izdajami prihajajočih različic, predvsem Gingerbreada. Slednjega so nekoliko nenamenoma pokazali pri Hong-Kongški podružnici Googla v novem videu, ki prikazuje zmogljivosti Google Voice. Nekoliko je spremenjena zagonska vrstica na namizjih, črna vrstica za opozorila (pred tem je bila bela) ter novi gumbi za potrditev možnosti oz. razširitev menijev v nastavitvah.

6 komentarjev

Runnagain ::

A za Samsung SPICO kaj kaže na uradno izdajo 2.2?

Kolk vas je svojega nadgradilo na 2.2 Custom ROM (Android 2.2 Froyo CM 6 Custom ROM On Samsung i5700 Spica [Working Multi-Touch, GPS, Bluetooth, Sensors]?

Lp, Runnagain!!

deco16 ::

1.6 procent se nebo veliko spremenil saj nekateri ki imajo 1.6 bojo ostali na tem za vedno (pac zaradi proizvajalcev). Vsaj jaz z galaxy i7500 ker samsung ne nardi nič. Upam na GAOSP

dbevfat ::

deco16 je izjavil:

1.6 procent se nebo veliko spremenil saj nekateri ki imajo 1.6 bojo ostali na tem za vedno (pac zaradi proizvajalcev). Vsaj jaz z galaxy i7500 ker samsung ne nardi nič. Upam na GAOSP

1.6 procent pade z vsakim novim prodanim Android telefonom. :)
nvr2fat

ozbolt ::

@Runnagain

Jaz imam 2.2 cianogen in en crash v enem tednu. Ta se je zgodil takoj po namestitvi Flasha, ki mi pa še vedno ne deluje.
Je pa hitrost sistema kar opazno hitrejša (sicer nikoli neveš, lahko se mi samo zdi).

A velika preobrazba Androida je črn notification bar pa malo drugačen menu key? Uf, jim še manjka do elegance iOS & WebOS.

globoko grlo ::

mene že resno matra tale froyo, ker original 2.1 mi gre že ornk na jetra. počasnost.press

Mare3 ::

Za HTC Wildfire zgleda ne misl pridt pa še za kšne druge tut ne nevem kaj mečkajo tolk časa...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung potrdil: ICS-a za Galaxy S / Galaxy Tab ne bo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
11420343 (15243) RejZoR
»

Googlova konferenca I/O bi bila lahko kar Android konferenca

Oddelek: Novice / Android
217112 (6143) matejdro
»

FroYo za arhitekturo x86

Oddelek: Novice / Android
135040 (4234) 3p
»

Gingerbread bo spremenil uporabniški vmesnik

Oddelek: Novice / Android
215767 (5007) Jaka83
»

Android na iPhoneu, Froyo že v divjini

Oddelek: Novice / Android
204962 (4149) Relanium

Več podobnih tem