» »

Milestone je končno prejel Android 2.2

Milestone je končno prejel Android 2.2

engadget - Prvi Motorolin Android telefon je bil Droid, namenjen ameriškemu operaterju Verizon. Evropska različica nosi ime Milestone ter je razen povezljivosti (GSM namesto CDMA) praktično popolnoma enaka. Droid je dobil nadgradnjo na Android 2.2 oz. FroYo že lanskega avgusta, torej zelo hitro po izidu tega operacijskega sistema, uporabniki skoraj popolnoma enakega Milestona pa so, vsaj uradno, ostali na suhem vse do sedaj. Motorola je namreč končno izdala FroYo tudi za Milestone, skorajda eno leto po izidu operacijskega sistema ter približno pol leta po izidu naslednikov Droida in Milestona, različic s pripisom številke 2. Prednosti nadgradnje so običajne, hitrejše delovanje sistema, podpora Flashu in ostale dobrote, a pri Motoroli očitno opozarjajo na nekoliko počasnejše delovanje nekaterih funkcij, povezanih s telefonijo.

Na dolgotrajnost nadgradnjega postopka kaže tudi podatek, da se je v divjini že opazilo naslednika naslednika, Motorolin Droid 3. Ta bo spet namenjen za Verizon, kar velja tudi za ostala novinca, Droid X 2 in novinca, poimenovanega Targa. Podatki o mobilnikih so trenutno seveda še popolnoma špekulativni in neuradni, a telefoni očitno obstajajo.

15 komentarjev

KoMar- ::

Jp, končno. Najbolj smo seveda veseli app2SD ter Flasha :)

BigWhale ::

Se dobr, da k izbiras drzavo na njihovem Webu, ne mores izbrati Slovenije. :) Lahko pa izberes Slovasko! In ko jo izberes, te vrze na en drug site. Kjer pa tud slovaske ne mores izbrati! Yay!

mn ::

Končno ja. Je pa tole opozorilo vsem kupcem Android telefonov. Ne kupujte naprav z zaklenjenim bootloaderjem kot je Motorola Milestone, razen če vam je vseeno če updateov ne dobite! Problem zaklenjenega bootloaderja je namreč, da so tudi neuradni ROMi več ali manj omejeni na uradno verzijo Androida.
Jaz vem, da Motorole več ne kupim!

lordgreg ::

Bolj se z mn-jem ne bi mogel strinjati. Nikoli več motorole. Kljub temu, da so v ZDA pokazali super podporo z Droidom, nadgradnjo na FROYO že pol leta nazaj in nenazadnje z odklenjenim bootloaderjem, v Evropi ni bilo tako. Nikoli več Motorole.

Bor H ::

Pa ful majo luštn hardware, škoda da ga zaserjejo s slabo SW podporo.

mjereb2 ::

Jaz bom počakal, da vidim, kakšen bo feedback DACH uporabnikov. Kolikor berem je tale update katastrofa, naj bi launchali kar beta verzijo, ki so jo mleli pol leta, čeprav je polna bugov. O Motoroli pa ne bi izgubljal besed, če se ne motim imajo vsi novi modeli telefonov zaklenjen bootloader. Sicer strategijo imajo dodelano, zaklenjen bootloader, da telefon hitreje zastara, update poln bugov, da je privlačnejši novi bugfree model telefona, ter update v fazah, da ne more priti do vala negodovanja in se prah sproti poleže. Heh :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mjereb2 ()

shadeT ::

MN in podobni...ravno se odločam ali kupim Motorolo Atrix ali Samsung galaxy S II...

Je pri Samsungu kaj boljše glede SW podpore?

Lonsarg ::

Za low end pri samsung ne morem rečt, mislim pa da je Samsung zgruntal da za flagship se moraš potruditi, če nočeš zgubljati strank. Tako bo Galaxy S fasal tudi 2.3. Štartal pa je z 2.1, torej dva updajta, to pa že je za silo:)

shadeT ::

Galaxy S II je/bo najboljši Samsungov telefon, tako da bom verjetno raje kupil Samsunga...

shadeT ::

PS: kako pa vem kateri ima zaklenjen bootloader in kateri ne?

Točno me zanima za Motorolo Atrix ali Samsung galaxy S II

Lonsarg ::

Veš tako, da po izzidu telefona greš na xda developers:) Sicer pa Motorola je uradno dala izjavo, da imajo prakso zaklepati vse bootloaderje, tak da najbrž bo z Atrix enako.

Sej ne da je to čisto preprečilo custom ROMe za Milestone, v neki meri je otežilo, ker se kernela ni dalo dat gor, so pač delali custom ROMe z defult kernelom.

mn ::

Točno me zanima za Motorolo Atrix ali Samsung galaxy S II

Točno tako, pojdi na XDA developers pa preveri. Ali pa CyanogenMod. Je pa zaklenjen bootloader samo problem če imaš kadarkoli v prihodnosti namen nalagati custom ROMe. Jaz se jezim zato, ker sem že od začetka gledal tudi na to, da je telefon dovolj popularen, da se bodo znašli custom ROMi na internetu kar bi pomenilo, da če proizvajalec konča z podporo telefona bodo pa drugi nadaljevali. Vendar žal nisem naredil svoje domače naloge do konca.

Sej ne da je to čisto preprečilo custom ROMe za Milestone, v neki meri je otežilo, ker se kernela ni dalo dat gor, so pač delali custom ROMe z defult kernelom.

To je res, vendar ko sem gledal opise custom Froyo romov so vsi imeli precej odprtih bug-ov in pa stvari ki še niso delovale, tako da ne vem če bi se mi izplačal prehod.

Jaka83 ::

Jaz sem z Milestone zelo zadovoljen. Trenutno uporabljam iceandfire 1.8 custom ROM, ki je zgrajen na CM7 in 2.6.32.9 kernelu. Froyo jedro, ki ima oblečen gingerbread UI. Zadeva šiba, edino majhne probleme imam z default aplikacijo za zajem videa in fotografij (podobne aplikacije iz marketa delujejo normalno).

Se pa strinjam, da zaklenjen bootloader smrdi na daleč in za bodoči telefon bom dobro premislil, katerega bom vzel. Zaenkrat Milestone ne kaže znakov odpovedovanja in tudi ohišje je še vedno zelo kompaktno po več kot letu dni uporabe.

roli ::

Jaz razmišljam da bi počasi nadgradil zadevico. Samo moram prej pobrskati in ugotoviti kaj se zgodi z rootom, če to naredim.
http://www.r00li.com

Jaka83 ::

Večina teh custom ROM-ov je že rootanih. Meni do zdaj še ni bilo potrebno posebej rootat telefona, pa sem menjal po sedem ROM-ov na teden (ko je bila poplava Gingerbread ROM-ov).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi korak za odklep HTC Sensation prihaja avgusta

Oddelek: Novice / Android
388361 (7028) PrimozR
»

HTC je za Desire zanikal nadgradnjo na Gingerbread (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7318643 (15962) roli
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416136 (10945) cucolino
»

Android 2.2 najbolj razširjena različica

Oddelek: Novice / Android
64007 (3415) Mare3
»

Android 2.1 za Droid, Hero, hekanje Droida

Oddelek: Novice / Android
196276 (5413) poweroff

Več podobnih tem