» »

Nazaj k Macom, iLife '11

Nazaj k Macom, iLife '11

iPhoto '11 v celozaslonskem načinu

vir: engadget

Učenje klavirja v GarageBand '11

vir: engadget
engadget - Na Applovi današnji predstavitvi, za katero so napovedali povratek k Macom, smo ugledali kar nekaj novosti. Predstavili so novo različico programskega paketa iLife '11, ter, kot je bilo pričakovano, napovedali prihodnjo različico operacijskega sistema OS X, Lion, in popolnoma prenovljen MacBook Air. Pa začnimo z iLife!

iLife po besedah Jobsa znatneje osvežijo vsaki dve leti, torej je leto 2011 idealno po osvežitvi iz leta 2009. V iLife, ki je na nove Mace že nameščen, se nahajajo programi iPhoto, iMovie, GarageBand in iWeb, ki pa tokrat ni bil posebej predstavljen. iLife '11 prinaša celozaslonski način, kjer aplikacija prekrije tudi aplikacije v docku na dnu zaslona, podobno kot na iPadu in iPhone. iPhoto '11 med novostmi prinaša nove teme za izdelavo predstavitev slik, enostavno pošiljanje slik prek elektronske pošte in nalaganje, označevanje ter branje komentarjev s Facebooka, vse neposredno iz iPhoto.

iMovie prinaša boljši nadzor nad zvokom v videoposnetkih in končno podpira urejanje ter shranjevanje videoposnetkov s 24 sličicami na sekundo. Podobno kot pri iPhoto je že v aplikacijo vgrajeno nalaganje videoposnetkov na Facebook ter Vimeo, poleg zaznavanja obrazov za označevanje na prvem. Popolnoma enostavno so naredili ustvarjanje napovednikov filmov, za katere zgolj pokažete odseke videoposnetkov in vnesete informacije o igralcih ter izberete temo, v kateri želite prikazati svoje dogodivščine.

GarageBand za leto 2011 močno olajša glasbene začetke skupin, sploh tistih, ki so nekoliko razglašene. Program bo Groove Matching namreč samodejno uskladil različne zvočne posnetke (posamezne inštrumente), da bodo zveneli usklajeno. To so pri Applu na kratko opisali kot pregledovalnik besedila, a za glasbeni ritem. Vgradili so še učne ure za posamezne inštrumente, ki primerjajo vaše igranje s pravilnim, ga ocenijo in tem ocenam sledijo skozi čas.

iLife je na voljo že od danes naprej, bo brezplačen na novih računalnikih oz. bo stal 49 ameriških dolarjev za obstoječe uporabnike, ki si želijo nadgradnje.

7 komentarjev

ikeman ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ikeman ()

GBX ::

Filmska prikolica ... :'( Napovednik ni v redu?

techfreak :) ::

Kdaj bo pa MS odgovoril na Applov GarageBand? iPhoto/iMovie alternativi že tako imajo z Windows Live Movie Maker/Photo Gallery, namesto iWeba pa omogočajo Live Spaces.

Bor H ::

Garage Band je verjetno res brez prave konkurence na PCju, imaš močnejše zadeve, neke podobno "popreproščene" pa ni.

opeter ::

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Bor H ::

Sem na hitro preletel tist alternativeto razdelek: ali gre za profesionalne programe, ki nimajo take preprosti, ali gre pa za "looperje", ker FL Studio recimo dovolj dobro poznam, da lahko rečem, da je za kakršnokoli snemanje bandov crap, za loope delat je pa nadmočen. Reason in Audition sta pa zakomplicirano v božju mater.

Uglavnem nekega res preprostega multi track programa za winse praktično ni, oz. če se že najde je kakšen programčič brez prave podpore.

d'Regi ::

Garage band... vsak kekec lahko v danasnjem svetu naredi "odlicen" posnetek ... =)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti z Applove predstavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5629663 (25612) PrimozR
»

Apple posodobil Macbook Pro 17", svojo linijo programskih paketov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
304395 (2941) root987
»

Windows XP na novih iMacih z Intelovimi procesorji: potrjeno

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
304593 (2953) zos
»

Novi iMac raztelešen

Oddelek: Novice / Procesorji
275060 (3783) Jst
»

Mac World Expo 2005 v San Franciscu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
628331 (6750) borchi

Več podobnih tem