» »

Android za iPhone 3G na voljo javnosti

Android za iPhone 3G na voljo javnosti

engadget - Pred dvema tednoma smo poročali o uspešnem prenosu Androida še na iPhone 3G, po javni dostopnosti Androida za iPhone prve generacije, ki podpira le mobilna omrežja 2. generacije. Takrat smo obljubili, da bo Android za iPhone 3G javnosti na voljo že čez nekaj dni, a se je to, kot rečeno, zavleklo na dva tedna. Kakorkoli že, možnost poganjanja dveh operacijskih sistemov na iPhone 3G je tukaj, naslednji korak pa je iPhone 3GS, a le ko bo dodelana izdaja za iPhone 3G. Trenutna izdaja je sicer delujoča, a še nima nobenih varčevalnih funkcij, kar pomeni, da bo napolnjen iPhone v Androidu deloval le okrog ene ure. Sicer gre za nekoliko zastarelo izdajo 1.6, poznano pod kodnim imenom Donut (sploh ko je tik pred vrati Froyo), a je to celo bolje, kot zmore HTC z njihovim nedavno še najzmogljivejšim modelom, Herom. Nadgradnja na Android 2.1 zanj je namreč pričakovana šele za začetek junija, medtem ko bodo HTC-jevi mobilniki izdani v letu 2010 Android 2.2 večinoma uporabljali še pred koncem letošnjega leta, začenši z Desireom in za evropski trg nepomembnim Incredibleom.

10 komentarjev

$%&/() ::

''Evropski'' se napiše z malo začetnico.

/grammar nazi mode off

BaRtMaN ::

Jaz sem tudi razočaran nad HTCjevim počasnim temopom priprave nadgradenj za starejše modele...

Najbolš si je kupt development phone, za katerega se hitro najdejo nadgradnje.

PrimozR ::

Če si hočeš zagotoviti nadgradnje je trenutno safest bet Nexus One, ki bo brez dvoma prvi imel Froyo - Google namreč Froyo demonstrira prav z Nexusom. Desire naj bi prav tako precej hitro dobil Froyo, a še vedno ne takoj zaradi portanja SenseUIja.

skika ::

Android na iPhone = Citroenova mašina v Bmw-ju.

Key Quest ::

skika je izjavil:

Android na iPhone = Citroenova mašina v Bmw-ju.


Kvecjemu bi lahko govorili o Citroenovih sedezih v BMWju.

PrimozR ::

skika je izjavil:

Android na iPhone = Citroenova mašina v Bmw-ju.

No, če obrnemo drug del primerjave -> realnost?

WarMaker ::

Kakorkoli že, kdo bo dal androida na iphone-a? No thanks...

Bor H ::

Smo spet tm ko ljudje nočejo izbire al kako? Te kdo sili to dat? ne. Mogoče pa usposobijo do tega nivoja zadeve, da boš lahko imel best of both worlds ane, jasno je da ima Android določene prednosti in pomankljivosti proti iPhone OS, zakaj ne bi prednosti izrabu ko jih rabiš?

Limit-sky ::

Bor ima prav. Vsak ima zdaj možnost poskusiti Android. Sicer ni ne vem kako enostavno, ampak vseeno. Je pa lahko to zelo dvorezen meč. Nisem namestil Androida na iPhone, ampak imam doma trenutno Spica z Androidom.
Če bi po namestitvi Android zelo "lagal" je to lahko zelo slaba reklama za switchat. Če bi pa na iPhonu Android tekel odlično, pa spet ne bi vedel a je to zaradi HW, ali zaradi OS-a. In če bi kasneje dobil v roke kakega Tattooja z Androidom, bi pa bil pošteno razočaran.
Po mojih izkušnjah Android bolj laga in je manj odziven od iPhona 2G. Seveda pa spet nimam pojma, ali je to zaradi HW ali OS-a. In to je tudi ena izmed prednosti iPhona. SW prilagojen hardwareu. V bistvu je ista pesem tudi z OS X in Apple kompi.

PrimozR ::

Kombinacija obojega oz. bolj OSa. iPhone OS je enostavno popolnoma zoptimiziran za 3 različice hardwarea in to je to. Android pa pač pokriva precej naprav, ne več samo telefone, kar pomeni, da je nekoliko bolj bloaty. Na Desire deluje OK, ni pa iPhone :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj vprašanj pred nakupom iPhone

Oddelek: Mobilne tehnologije
186450 (5321) r0ker
»

Android tudi za iPhone 3G

Oddelek: Novice / Android
226569 (5641) PrimozR
»

Android na vrhu v ZDA

Oddelek: Novice / Android
147651 (7123) Bistri007
»

Android na iPhoneu, Froyo že v divjini

Oddelek: Novice / Android
204980 (4167) Relanium
»

Windows Mobile OS

Oddelek: Mobilne tehnologije
362170 (1634) Trinitron

Več podobnih tem