» »

Raziskave "zdravila za nesmrtnost"

1 2 3
4
»

Thomas ::

Life style ima vpliv, jasna stvar.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Da je pa ravno najmodernejši lyfestyle najbolj kancerogen, pa nimaš lih dokazov. Razen če v life style šteješ tudi podaljšanje življenske dobe in ne vem kaj še vse.

Sicer maš pa prov, rajš preganjaj fašiste, kot da pišeš takele novice. Če se mene vpraša.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Dejstvo je, da je eden vodilnih dejavnikov incidence pljučnega raka kajenje. Torej - življenjski stil.
Za črne kuhinje si kdaj slišal? Ljudje so imeli zaradi njih nekdaj približno tako črna pljuča, kot so bile črne stene njihovih kuhinj.

In Xuan Wei County, Yunnan Province, lung cancer mortality is among China's highest and, especially in females, is more closely associated with indoor burning of "smoky" coal, as opposed to wood or "smokeless" coal, than with tobacco smoking.


O.

poweroff ::

Da je pa ravno najmodernejši lyfestyle najbolj kancerogen, pa nimaš lih dokazov.

In kateri je ta?
sudo poweroff

imagodei ::

Thomas> "The myth of the Noble Savage is anthropology's oldest and most successful hoax, still widely believed today, almost a century and a half since its creation..."

I stand corrected.

Vseeno je tle treba biti pazljiv. Hunter-gatherer družbe imajo medsebojno nasilje precej višje, kot pa poljedelske družbe. Sploh ne nasprotujem ideji, da se pripadniki primitivnih ljudstev ubijajo med sabo, ampak pomembno tukaj vpliva kultura, verovanja, vzgoja in efekti družbenih običajev na razvijajočega se otroka. Zdej, žrtvovanj in ostalih obrednih umorov ne moremo štet v isti žakelj, kot če te sredi NY en đanki zabode za 50 dolarjev. Ubijanja novorojenih deklic ali pa npr. kanibaliziranje vsakega drugega novorojenca tudi ne moreš razumeti enako, kot če se dva soseda po 10 letnem prepiranju stepeta in nekdo potem drugega z vilami zabode. Žrtvovanja, obrezovanje deklic, prizori ekstremnega nasilja, obglavljanja ipd. pa najbrž tudi ne vplivajo najboljše na odraščajočega otroka.

Kakorkoli, sem si mal ogledal "neromantična" poročila in ja, tle sem se nedvomno motil. Današnja "primitivna ljudstva" se kar veselo pobijajo med sabo.

Vseeno pa vztrajam, da takega psihotičnega, shizofrenega obnašanja ni opaziti pri šimpanzih. Seveda imaš nasilje znotraj grupe, ampak se redko konča s hujšimi poškodbami, kaj šele smrtjo. Nasilje med različnimi tropi šimpanzov je pa precej običajno, ekstremno celo, in svoje nasprotnike nemalokrat "overkillajo". Precej verjetno je, da so bile prvobitne pra-človeške združbe bolj podobne takšnim šimpanzjim tropom, kot pa da so se pripadniki istega tropa množično pobijali med sabo zaradi krožnika mesa.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Današnja "primitivna ljudstva" se kar veselo pobijajo med sabo.
Pri tem je potrebno upoštevati, da so praktično vsa sodobna "primitivna" ljudstva v resnici sekundarno primitivna. Nekdaj so bila že bolj razvita, pa so jih močnejša sosednja ljudstva izrinila na za življenje najmanj ugodne kraje, kjer je nasilje deloma posledica neugodnih življenjskih razmer in deloma posledica nasilja močnejših sosedov.

O.

imagodei ::

Če se vrnemo korak nazaj:

Thomas>> "Statistike, koliko več nesreč se zgodi nenašim otrokom so - direkt grozljive. "

Imagodei> "To se dogaja v naprednih, psihotičnih družbah, kot je naša. Menda ni treba navajat znanstvenih raziskav za dejstvo, da je pri "primitivnih" ljudstvih znotraj plemena npr. izjemno nizka stopnja umorov? Metanja otrok (tujih ali svojih) ob tla v takih prvobitnih združbah ni - razen, če je prisotna kakšna psihična motnja (ki pa so v takih združbah, zanimivo, zelo redka). Narejenih je bilo že cel kup študij, ki preučujejo odziv odraslih (predvsem žensk) na otroške poteze obraza. Pripravljenost na pomoč nebogljenemu otroku nam je vrojena. Konec koncev koncept vrtca (tudi modernega) ne bi deloval, če bi se nesreče kar vrstile."

Tisto o mitu nenasilnosti "primitvnih" ljudstev smo menda rešili in ne drži. Treba je pa še rešit, koliko tujih, posvojenih otrok pade slabim nadomestnim materam na tla.

Na eni strani imamo antropološka pričevanja, ki pravijo, da so matere v "primitivnih" ljudstvih precej skrbne, na drugi strani pa nekatere interpretacije, ki pravijo, da so se skrajne oblike nasilja v družbi v bistvu prenašalo iz roda v rod prav zaradi nasilja nad otroki oz. zaradi zanemarjanja ter zlorabljanja otrok. T.j. staršev nad lastnimi otroki.

Najsi bo res eno ali drugo, ni razloga verjeti, da bi za posvojene bistveno slabše - indici v tej smeri prihajajo prav iz preučevanja šimpanzov. Če šimpanzja samica posvoji tujega otroka, se nanj naveže in ga vzgaja kot lastnega (če pa do posvojitve ne pride, je pa zgodba toliko bolj tragična za otroka, ampak nas zanima tisti prvi del). Skozi to upam da je jasno, da ne moremo govorit o bistveno slabšem ravnanju posvojiteljev s posvojenim otrokom.
- Hoc est qui sumus -

DarwiN ::

Še ena zanimiva na to tematiko:

"Bodibilderski" proteinski prašek naj bi povečal človeško življensko dobo za ~10 let

Torej koordinacija, ravnotežje, vzdržljivost, mišice - srce, pljuča, itd, predvsem pa povečano število mitohondrijev, kar pomaga vsaki celici.

Jaz samo upam, da vsi ti članki zares temeljijo na znanstvenih preizkusih in dejstvih, ter da ne gre za marketinške natege, ki z eno nogo temeljijo na luftu. Že samo en tak lažen članek bi bil prava tragedija.
Ker ti dokazi so ponavadi na miškah, kar pomeni, da ljudje že itak dovolj tvegajo, čeprav so nam miške zelo podobne in je konkretna verjetnost podobnega učinka.

Je kdo 55+? 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

.:joco:. ::

Razlage zakaj naj bi podaljšalo življenje pa nikjer.

Trendi v zadnjem času sicer so v smer čim bolj ohranjati mišično maso. Oziroma preprečevanje izgube le te. Z leti namreč telo začne raje nalagat maščobe na neželjena mesta, kot pa beljakovine na željena. Kar za sabo potegne cel kup nadlog. In z ohranjanjem mišične mase (oz. upočasnjevanjem razgradnje) se da te nadloge prestavit na kasneje.

Nada, strokovnjakinja za klinično (in športno) prehrano se je tudi dotaknila te teme na TEDx Ljubaljana.

By the way. Prehranski dodatki so zelo majavo področje in polno mitov. Njihova kontrola ima enake zahteve kot navadna živila, kar po mnenju mnogih ni glih prav. Tako da članke o čudežnih učinkih prehranskih dodatkov je treba brat z eno veliko mero skepse.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: .:joco:. ()

DarwiN ::

Razlage zakaj naj bi podaljšalo življenje pa nikjer.


Saj se nekako da razbrati za kaj naj bi šlo. Povečano število mitohondrijev, torej "power generatorjev" v celicah, ki opravljajo ključna dela pri vzdrževanju celice, in potem si ni težko predstavljati, kako lahko to koristi organizmu.

Prehranski dodatki so zelo majavo področje in polno mitov.

Drži. Neumno bi bilo prebrati novico in takoj začet obmetavat svoje telo z nekimi substancami.

Vendar za ta konkretni primer, kakšen bi naj bil logičen protokol, če si oseba stara 55+ let?
Pros in cons? IMO, glede na to, da te proteine ljudje že dolgo uživajo, je dokaj zanesljivo, da nekih hudih stranskih učinkov ni za pričakovat. Torej pregooglaš ves net, se včlaniš v kak forum, kjer ljudje testirajo te zadeve, preveriš kaj ljudje poročajo, nato pa probaš par mesecev ali leto dni. IMO v tem primeru (zaenkrat, brez dodatnega researcha) potencialni pozitivni učinki prevagajo potencialne negativne.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

poweroff ::

Pred časom sem v USA Today bral nek napol reklamni članek, kako ena podjetja točno to ponujajo za starostnike. Filanje s steoridi (kontrolirano seveda) in redna vadba. Zraven pa fotka dedija pri 60-tih (vse zavaljen in postaran) ter deset let kasneje (vmes je vadil in jemal steoride) - tip ves mišičast, in gibčen. :)

Žena je ziher vesela, da ima še kaj od starosti... :D
sudo poweroff

Thomas ::

Tole s steroidi bi znalo kaj bit. Par let plusa, mogoče tud 10. Možno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Možno pa tudi, da čisto nič, ali celo kaj v minus.

O.

Thomas ::

Možno, tudi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DarwiN ::

Thomas, Okapi, glavno da se vidva spet strinjata. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

thramos ::

Rastni hormon in testosteron sta dve sestavini koktejlov na ameriških anti-aging klinikah ...

.:joco:. ::

"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pozitivni izsledki nove raziskave zaviranja staranja

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
499045 (5416) BigWhale
»

Infuzije krvne plazme ne pomlajujejo, pravi FDA

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
398300 (5909) jype

Zdravilo za staranje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
24344016 (35175) bluefish
»

Prosti radikali mogoče ne povzročajo staranja

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
124552 (3638) Arto
»

Raziskave "zdravila za nesmrtnost" (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16620731 (17263) .:joco:.

Več podobnih tem