» »

Mobilni telefoni so danes vse prej kot to

Mobilni telefoni so danes vse prej kot to

Primerjava deležev iz lanske in letošnje pomladi

vir: engadget
engadget - V komentarjih novic, povezanih s pametnimi mobilnimi telefoni (predvsem njihovo avtonomijo), na Slo-Techu pogosto opazimo, da nekateri uporabniki še vedno prisegajo na manj zmogljive mobilne telefone, ki jih uporabljajo zgolj za klicanje in pošiljanje kratkih sporočil SMS, kar seveda lahko z enim polnjenjem počnejo več kot en teden. V odgovor so sicer skorajda vedno dobili trditev, da so pripadniki vedno manjše skupine, kar potrjuje tudi raziskava, ki so jo v ZDA opravili pri Pew Research Center.

Primerjali so načine uporabe mobilnih telefonov iz lanskega aprila in letošnjega maja, ter ugotovili, da več ljudi svoje zveste spremljevalce pogosteje uporablja ne le za klicanje in pošiljanje sporočil, temveč tudi za obilico drugih opravil. Na vrhu je ovekovečenje pomembnih trenutkov s slikanjem, kar počne kar 76% lastnikov mobilnih telefonov (dvig za 10 odstotnih točk v primerjavi z lani). Zanimivo je, da se na drugem mestu z 72% (7 odstotnih točk več kot lani) nahaja pošiljanje in sprejemanje kratkih sporočil SMS, kar pomeni, da za nekatere to še vedno ni popolnoma standardna funkcionalnost mobilnih telefonov.

Igranje iger, prejemanje elektronske pošte, dostopanje do spleta, predvajanje glasbe, uporaba IM protokolov oz. snemanje videoposnetkov je lansko leto uporabljala manj kot tretjina uporabnikov, a se je delež takšnih do letos dvignil tik nad tretjino. 34% uporabnikov tako igra igre, pregleduje elektronsko pošto, in snema videoposnetke (največji skok z 19% lani), 33% jih s pomočjo mobilnih telefonov posluša glasbo, 38% uporabnikov ne preživi brez spleta, medtem ko so tik pod tretjino s 30% uporabniki instantnih sporočilnih omrežij.

Kolikšen pa je odstotek kličočih?

5 komentarjev

bluefish ::

Pri veliki večini uporabnikov se gre še vedno le za bling.

In da, največji downside je trenutno avtonomija baterije. Lahko se sicer gremo prerekati o tem, kako je enostavno uporabljati dock,... vendar to pač ni to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

gpc17 ::

Se strinjam.. Dostikrat zamenja lažja dela kot so pisanje emailov kakšen msn ali pa fejsbuk in podobno..
@bluefish se pa strinjam s tabo da je downside še vedno baterija.. Slej ko prej bodo kaj pogruntal.. Čeprov pomoje so že, pa ni za javnost :P

kixs ::

Matr ravno zdej malo brskam po netu z BB Pearl... kok ma to pocasen browser 8-O Avtonomija pa redkokdaj 24h, vcasih pa niti 12h, povprecno pa 18h. Ravno toliko, da ga vsak dan cez noc polnem. :(

Pa sem se jezil na P800, pa je tam vseeno drzala baterija 4-5 dni, ko je bila se nova.

lp

Gregor P ::

Ravno zaradi tega sem moral pri svojem "strašno inteligentnemu":P telefonu dokupiti dosti močnejšo baterijo, sicer lahko napravo namesto računalnika uporabljaš res le toliko časa kot prenosnik na baterije, dobro nekaj ur več:8):D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

ProGTX ::

Jaz ga ponavadi polnim vsak dan, včasih na dva dni, pa mi ni to problem. Če zdrži čez dan, je super. S tem da pogledam vsaj uro videa ter visim na GPS-u in internetu (HSDPA in WLAN), poleg tega pa še glasba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošteno prodajanje ponaredka?

Oddelek: Loža
487538 (5186) vorantz
»

SURS: Elektronska komunikacija v Sloveniji raste

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124848 (4097) mtosev
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436964 (31356) Lonsarg
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219212 (7818) zee
»

Windows Phone Mango bo podpiral Facebook Chat, prejema funkcije za poslovne uporabnik

Oddelek: Novice / Windows Mobile
64287 (3840) darkolord

Več podobnih tem