» »

Windows Phone Mango bo podpiral Facebook Chat, prejema funkcije za poslovne uporabnike

Windows Phone Mango bo podpiral Facebook Chat, prejema funkcije za poslovne uporabnike

Klepetanje bo mogoče prek Windows Live Messenger in Facebook Chat, baje pa še prek protokola AIM

vir: Windows Phone 7 Central
Windows Phone 7 Central - Povedali smo že, da bo prva večja nadgradnja za Windows Phone 7, poznana kot Mango, podpirala klepetanje prek protokola Windows Live Messenger, brez da bi bilo treba nameščati aplikacije. Takrat smo povedali, da bo svoje kontakte mogoče povezati z Live Messengerjem in jim poslati kratka sporočilca kar iz imenika oz. iz razširjenega pogleda kontakta. A to ne bo vse, saj bo Live Messenger integriran še v aplikacijo za sporočila, kjer se je pojavil nov zavihek online. Poleg Live Messengerja bo tu nedvomno podprt še Facebook Chat, govori pa se še o podpori protokolu AIM. Poleg možnosti pošiljanja hitrih sporočil svojim kontaktom bo te mogoče združiti še v skupine in celi skupini poslati SMS oz. elektronsko pošto naenkrat.

Prenovljen bo še hub za igre, kar so pri Microsoftu pokazali že na konferenci MIX'11. Kot kaže bo Xbox Live še bolj prepleten z igričarskim oddelkom operacijskega sistema, bo pa hub za igre nekoliko osvežen in s tem preglednejši. V pisarniški hub Office bo neposredno vgrajena podpora spletni različici pisarniškega programja Office 365 vključno z Microsoftovo oblačno storitvijo SkyDrive, ki ponuja 25 GB prostora na Microsoftovih strežnikih povsem brezplačno. Za običajne uporabnike bo verjetno dobrodošla še novica, da bo kljub zaklenjenemu telefonu mogoče preveriti, kakšen je naslov trenutno predvajajoče-se skladbe ter da bo le-to mogoče tudi zamenjati oz. prekiniti njeno predvajanje, brez da bi bilo treba odklepati telefon.

Na suhem očitno ne bodo ostali niti poslovni in zahtevni uporabniki, saj bo Mango prinesel nekaj novosti, brez katerih ne gre v velikih korporacijah z naprednimi omrežji. Vgrajena bo podpora za povezovanje na brezžična omrežja WLAN, ki so sicer skrita (torej se ne pokažejo, ko naredimo pregled vseh dosegljivih omrežij). Na področju strežnikov Exchange bo mogoče elektronsko pošto iskati tudi na strežniku samem, čeprav korespondenca iz zadetkov ni prenesena na mobilni telefon (sporočila so npr. prestara, odvisno od nastavitev). Posamezne mape z elektronsko pošto bo mogoče pripeti na začetni zaslon Outlooka (za primer so izpostavili šefovo pošto, priljubljen vir RSS, itd.), sama sporočila elektronske pošte pa bodo prikazana v niti, kot je to dandanes praktično običajno tako pri odjemalcih elektronske pošte kot pri programih za pošiljanje kratkih sporočil SMS na mobilnih telefonih.

Podrobnejši seznam o vseh novostih, kamor spadajo še boljša podpora alfa-numeričnim geslom ter podpora Lyncu in Information Rights Management, je dostopen na uradnem blogu ekipe, ki razvija Windows Phone 7.

6 komentarjev

r0ker ::

in to so le malenkosti, ki počasi prihajajo. žal, mogoče, preveč počasi.

koyotee ::

lol, facebook chat, ta ms je krepko zadaj
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tilen ::

Koyotee, to pomeni, da bo chat podprt privzeto. Trenutno potrebuješ pa brezplačno aplikacijo (kot tudi na iOS in Androidu).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

r0ker ::

like explaining how to bark to a rock xD

Lonsarg ::

Jaz imam tako MSN kot facebook chat kontakte dodane kar v Google Chat. in jih tako nativno kliknem direkt iz gmaila v browserju, ali pa iz Androida. Vse to omogoča XMPP podpora v Google chatu z dodatkom XMPP transporter serverjev:)

Kdor se znajde se znajde:)

darkolord ::

r0ker je izjavil:

in to so le malenkosti, ki počasi prihajajo. žal, mogoče, preveč počasi.
Kaj dosti drugega trenutno itak ne manjka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Phone 7.5 Mango nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6520725 (17400) Gregor Spagn
»

Windows Phone Mango dokončan, dosegel stadij RTM

Oddelek: Novice / Windows Mobile
2810259 (8880) alesrosina
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219191 (7797) zee
»

Konec maja bo Microsoft predstavil naslednjo različico Windows Phone

Oddelek: Novice / Windows Mobile
153866 (3112) Bor H
»

ANKETA- kateri program za neposredno sporočanje uporabljate in ZAKAJ

Oddelek: Omrežja in internet
192117 (2117) Gwanaroth

Več podobnih tem