» »

Cisco prevzel Tandberg

Cisco prevzel Tandberg

CNet - Cisco je lani napovedal prevzem norveškega podjetja Tandberg, a se je kasneje prevzem ustavil, ker švedska borznoposredniška družba SEB Enskilda, ki je četrtinski lastnik podjetja, ni bila zadovoljna s ponujeno ceno. Cisco je popustil in ceno s treh milijard zvišal na 3,41 milijarde dolarjev, kar je prepričalo tudi Švede. Včeraj je tako Cisco objavil, da je prevzem podjetja končan.

Za 3,3 milijarde dolarjev so postali 91,1-odstotni lastnik podjetja Tandberg, kar je dovolj, da izvedejo iztis še preostalih delničarjev. Do decembra je namreč Cisco pridobil 89 odstotkov delnic, meja za prisilni iztis malih delničarjev pa je tako kot pri nas 90 odstotkov. Medtem ko je Cisco lovil manjkajoči odstotek, sta ameriško pravosodno ministrstvo in Evropska Unija potrdili, da prevzem ne krni konkurence. Letos naj bi prevzem Ciscu prinesel nekaj izgube, že drugo leto pa bo dobičkonosen.

Podjetje Tanberg se ukvarja s področjem video konferenc, telekonferenc in telekomunikacij, kamor meri tudi Cisco. V letih 2005 in 2006 so kupili Scientific-Atlanta in Arroyo, ki se ukvarjata z istim področjem. Marthin De Beer iz Cisca pravi, da v podjetju verjamejo, da je v teleprisotnosti (angl. telepresence, to je naslednja generacija videokonferenc) prihodnost. Ta tehnologija hkrati niža potovalne stroške in omogoča večjo storilnost kakor uporaba klasičnih videokonferenc.

2 komentarja

Tear_DR0P ::

v času bruhajočih vulkanov zna tole biti donosen biznis - me pa zanima v čem so psihološke al pa sociološke prednosti teleprezence pred navadnimi conference calli ali IRC kanali?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

butl4d ::

Zvok in slika, kot se sika.

Predvsem gre za molzenje mase ljudi - tovrstne pregresno drage storitve in/ali tehnologije rade romajo v velika podjetja, javne ustanove, drzavno upravo ipd.

Da ne omenjam, da je lenim IT-jovcem to voda na mlin :)
To je skoraj tako kakor mercedes znacka na avtomobilu.

Omeniti tudi velja, da je Cisco eno izmed redkih podjetij v IT industriji, ki kvartala na kvartal/leta na leto vedno znova preseneti z nadvse visokim dobickom. Nekam pa mora ta denar romati... Zakaj ne v siritev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: butl4d ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cisco z rekordnim dobičkom odpušča osem odstotkov zaposlenih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5220267 (17119) Mr.B
»

Težave in novi ponudniki pri prodaji BlackBerryja

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
54885 (3393) Lonsarg
»

Cisco prodaja Linksys

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
246733 (4501) kmetek
»

Cisco krči število zaposlenih za skoraj šestino

Oddelek: Novice / Ostale najave
195485 (4582) Poldi112
»

Cisco se zanima za Skype

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
145450 (4706) mtosev

Več podobnih tem