» »

V Kiberpipi ta teden

V Kiberpipi ta teden

Utrinek z Mobile Monday-a: Around the World

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu tednu se bo v Kiberpipi dogajalo prav vsak večer.
Ponedeljkov MobileMonday Slovenija - Tabletworld bo v znamenju malih računalnikov/velikih telefonov z zasloni na dotik. Predavanja bo tokrat zamenjala okrogla miza na temo tabličnih računalnikov, njihove uporabe ter tehnologij, v kateri bodo sodelovali Lenart J. Kučić, novinar Sobotne priloge Dela in nekdanji urednik Delove strani Infoteh, Nina Kožar, social media PR na Innovatif-u, Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, Vid Tadel, predavatelj ter razvijalec za Apple-ovo iPhone/iPad platformo. Mogoče se bo poigrati z Amazonovim Kindle-om, Appleovim iPad-om ter Visionect-ovim prototipom, sklepni del pa bo namenjen zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.

Na torkovem Pipinem odprtem terminu 'Svn, git, mercurial: raznoličnost in kaj vse nam nudijo bo Domen Kožar povedal nekaj o trenutnih orodjih za Source Code Management in o večkrat omenjenem razvoju na tem področju. Ponudil bo odgovore na vprašanja, kot so trenutne razlike med orodji ter kje lahko pride do težav in kako se jim izogniti. Sredine Spletne urice bodo, o čem bo govora, bo kmalu objavljeno (tudi na twitterju: @wwwh

V četrtkovi Film'šteki bo na sporedu film Ukrivljanje prihodnosti, prvi film Andraža Jeriča in ekipe, ki so na lastno pest posneli skrivnostni celovečerec, v katerem glavnega junaka bega misel, da se v njegovi neposredni okolici skriti signali, ki napovedujejo njegovo prihodnost. Film svojevrstno gradi atmosfero v posvetilu legendarnim režiserjem, kot sta Lynch in Kubrick.

V petek bo v Kiberpipi potekal prvi TEDxLjubljana Večer, nova serija dogodkov ekipe prostovoljcev po licenci TED Conference. Na tokratnem večeru bodo na sporedu trije govorci ter dva TEDTalk-a. Karte so brezplačne in na voljo tukaj.

Ob bližanju četrtega mednarodnega multimedijskega festivala HAIP10 je še vedno odprto vabilo k sodelovanju in prijavi projektov. Festival HAIP predstavlja projekte mladih obetavnih kot tudi uveljavljenih umetnikov, teoretikov, kreativnih inženirjev, hekerjev in skupin iz Slovenije in tujine, ki so usmerjeni na ravni praktične ali ideološke izbire v prakse, podprte z odprtimi standardi. Vse informacije o festivalu, razpisu in temi so na voljo na v slovenski različici za kandidate iz Slovenije in angleški za tiste iz tujine.

Vsa predavanja bodo kot običajno bo na voljo tudi v neposrednem prenosu v Kiberpipinem videoarhivu.

1 komentar

KatjaGucek ::

Na Spletnih uricah #143: "Je na webu kaj novega? (poročilo z AEA in IASummit)" pa bo govora o:
http://www.kiberpipa.org/sl/event/2010-...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visionectov eMeni in slovenski start-up leta 2010

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52832 (2373) KatjaGucek
»

Hekali bomo prihodnost - na 3. festivalu odprtih tehnologij HAIP 08

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54341 (3878) OmegaBlue
»

Pipin odprti termin: Free Net LJ

Oddelek: Novice / Kiberpipa
93219 (2530) christooss
»

HAIP v Kiberpipi se preveša proti koncu

Oddelek: Novice / Kiberpipa
112156 (2156) minmax

Več podobnih tem