» »

Prvi Pineview netbook že pri FCC

Prvi Pineview netbook že pri FCC

engadget - Skozi overjanje pri ameriškem FCCju mora vsaka naprava, ki za kakršnokoli komunikacijo uporablja radijske valove, kamor seveda spadata tudi v prenosnikih običajna WLAN in BlueTooth ter vedno bolj razširjen WWAN (povezava prek vgrajenega UMTS modema). FCC je bil v preteklosti že mnogokrat vir za sicer še nenapovedane izdelke, mednje pa spada tudi 250 GB različica PS3 Slim, ki jo je Sony skozi verifikacijo poskušal pretihotapiti pod drugim imenom. Tokrat je bil žrtev Lenovo, saj je FCC celemu svetu pokazal novega predstavnika serije IdeaPad, ki bo morda nosil oznako S10-3. Verifikacijo je zahteval Intel, nalepka na prenosniku pa razkrije, da se v njem skriva 1,66 GHz procesor s kodnim imenom PineView, 2 GB DDR2 pomnilnika ter 250 GB Samsungov trdi disk s 5400 obrati na minuto. 10 palčni zaslon podpira standardno ločljivost 1024 x 600 pik, zanimiva pa je vključitev touchpada, ki je očitno Synapticov ClickPad model, predstavljen že poleti. Le-ta je nadvse podoben touchpadom na MacBookih, saj ima le en miškin gumb, ki ga pritisnemo kar s celo površino touchpada. Tako je touchpad lahko nekoliko večji, kar je na utesnjenih netbookih vedno dobrodošlo.

15 komentarjev

fiore ::

zgleda da so si ga precej podajali po rokah, preden so ga slikali :-)

lukaz ::

Če se ne motim ima 1GB rama. Bom pogledal in sporočim :)

Spock83 ::

Sovražim glossy ohišja.

roberto1 ::

fingerprint-magnet ohišja so res nočna mora. Sicer izgleda lepo, vendar samo dokler je v vitrini:) Če ima netbook takšen samo zgornji del še lahko z nalepkami zadevo zaščitiš, če pa ima lak tudi okoli tipkovnice in ekrana, pol pa je res hudo. Zato osebno preferiram belo barvo:) lpt
Someday never comes!

Lion29 ::

Ok, ne vem kako je pri vas ampak mene touchpadi motijo pred tipkovnico... v smislu, da je tipkovnica predalec od roba in je bolj nerodno pisat..niti najmanj ergonomicno (ne vem... mogoce samo meni)

veliko raje bi videl, da bi tipkovnica bila prej in touchpad za njo zgoraj...ob tem bi pa prostor okoli lahko izkoristili za se kaj drugega (kake druge gumbe ali kaj)... sedaj ga ne morejo, ker bi ko bi tipkal moral z rokami nad temi gumbi in bi moral paziti da cesa ne sprozim

je se kdo podobnega mnenja?


sicer pa mene tudi izredno poti tole glossy ohisje... veliko raje bi videl mat dimmed..

me pa zanima ce je kvaliteta pri ideapadih tak dobra kot pr thinkpadih
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

InXs ::

Ta glossy stil pri vseh prenosnikih je totalno off. To je samo sedaj trend, čez par let pa nobeden več ne bo povohal glossy ali vedel kaj je glossy paint/lak. Če že nimajo želenega modela v kakšni "solid" barvi ali "ščetkanem" aluminiju pa vsekakor posežem raje po beli ali bež barvi.
Experience the Best of the Digital Age

MrStein ::

Če bi bil touchpad nad tipkovnico, pa bi med njegovo uporabo zadeval tipke...
It's a lose/lose situation... :p
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

pivmik ::


veliko raje bi videl, da bi tipkovnica bila prej in touchpad za njo zgoraj...ob tem bi pa prostor okoli lahko izkoristili za se kaj drugega (kake druge gumbe ali kaj)... sedaj ga ne morejo, ker bi ko bi tipkal moral z rokami nad temi gumbi in bi moral paziti da cesa ne sprozim

je se kdo podobnega mnenja?

Zanuimiva zamisel, venda kje bi potem pa roke/dlani počivale? Ko si na kavču. busu, vlaku, letalu...
LP, Gregor GRE^

RejZoR ::

Roke se naslonijo na rob prensnika. Pad nad tipkami pa si res ne predstavljam, ker bi bilo to skrajno lesen za delat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

LordPero ::

Ja, dejansko bi tud jst mal spremenu ta drsališča na laptopih in premik naprej bi bila ena od možnosti (itaq mam te pade večinoma izklopljene (če je tipka zdraven), ker sem bol keyboard friendly). Na žalost, to ni za večino populacije.

Ti bi bilo pol všeč kaj takega?

Pad je seveda tisto na desni, L&D tipka pa na levi -oboje za podpalčno lokacijo.


(ta book je drgači na ARMu in komi čakam, da vsaj podvojijo zmogljivost CPUja in resolucijo ekrana)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Lion29 ::

@PicNik: hm ne vem kako je s tabo ampak jaz nimam nikoli prenosnika v zraku, da nebi imel kam roke naslonit... najveckrat ga imam na nogah... in ce bi bila tipkovnica takoj ob robu, bi moji komolci pocivali na mojmu vampu :)

MrStein: jah ne vem kako je pri tebi ampak jaz nikoli ne drsam po touch padu s stegnjenim polozenim prstom, tak da v bistvu ni tak problem..

bi pa blo fajn, da bi prodajali obe varianti... ker jaz kot programer oz. razvijalec veliko vec uporabljam tipkovnico kot touchpad in ko je ne imam ponavadi misko priklopljeno... fajn bi blo, da bi izmislili nekaj alternativnga, kot ima recimo thinkpad se vedno uno radirkico med tipkovnico
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

PrimozR ::

*cough*nipl*cough* ;)

fiore ::

mene touchpadi tudi motijo... zato pa preferiram "joystick" med tipkami (ala ibm, hp). ne samo da ga ne moreš ponesreči taknit, imajo še 3 (sredinski) gumb. brez tretjega gumba pa se ne da udobno surfati (ker se ne da linkov odpirat v novem tabu) in ker se v linuxu ne da pejstat (da se s ctrl-c,ctrl-v ampak to ni to).
res je da ni tako natančen, ampak kadar rabiš natančnost pač uporabiš miš.

PrimozR ::

Meni se zdi bolj natančen od touchpada...

MrStein ::

fiore: tudi touchpadi imajo srednji gumb. Recimo na HP nw8440. Na poceni laptopih je to res redkost, ampak "palica" tudi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lenovo thinkpad t440s touchpad ne deluje v WIN10

Oddelek: Pomoč in nasveti
191524 (1241) nsa_ag3nt
»

Lenovo IDEAPAD vs THINKPAD

Oddelek: Kaj kupiti
4810085 (7991) Invictus
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

Oddelek: Kaj kupiti
164127 (3660) 69charger
»

60 milijonov Thinkpadov

Oddelek: Novice / Ostale najave
488350 (7006) urban99
»

Applove novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5620412 (18940) Key Quest

Več podobnih tem