» »

Aktivacija Windows 7 že razbita

Aktivacija Windows 7 že razbita

Aktivacija Windows 7

vir: engadget
Neowin - Prejšnji teden je Microsoft dokončal novo verzijo Windows 7 in jo poslal v stadij RTM (release to manufacturing). To pomeni, da bomo oktobra, ko bo nova verzija uradno izšla in bo dostopa širokim množicam, dobili prav to isto kodo. Kot je navada že od Windows XP, ima tudi Sedmica zaščito pred nepooblaščenim kopiranjem in uporabljanjem v obliki obvezne aktivacije, ki pa bo Microsoftu povzročila kar nekaj sivih las.

Kot poroča Neowin, naj bi kitajski hekerji dobili ISO-sliko DVD-ja z verzijo Ultimate, ki je bil namenjen podjetju Lenovo, in uspešno razbili aktivacijo. Na več kitajskih forumih se hvalijo, kako je postopek uspel. S pobeglega DVD-ja so dobili aktivacijski certifikat, ki ga je Microsoft digitalno podpisal za OEM, datoteko boot.wim in ključ OEM-SLP. Dodajajo, da gre za univerzalni ključ, s katerim je mogoče brez povezave z Microsoftovimi strežniki aktivirati tudi verzije Windows 7 za druge proizvajalce, ne le Lenovo. Na podoben način, tj. z zlorabo predaktiviranih Windows in heka BIOS-a (SLIC), so zlomili že Visto kmalu po izidu.

Microsoft se je na te trditve že odzval. Njihov predstavnik za stike z javnostmi je dejal, da se zavedajo poskusov, da bi obšli aktivacijo, a zagotavljajo, da se Microsoft posveča zaščiti uporabnikov pred ponarejeno in nelegalno programsko opremo. Hkrati uporabnikom odsvetujejo uporabo Windows 7, ki bi jih dobili iz nepooblaščenih kanalov (omrežja P2P, zgoščenke za dolar), saj se s tem izpostavljajo nevarnosti virusov, črvov in trojanskih konjev.

88 komentarjev

«
1
2

antonija ::

Sem se ravno danes malo razlgeloval po travnikih in glej ga zlomka: win 7 activator. :D

Se vidi da je poletje in imajo mulci teh 15min casa kolikor rabijo za razbit zadevo :p
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

alexmarsic ::

jaz sem se glih učeri matru pa mi je uspelo XD Happy day no more Windows XP or Vista

filip007 ::

Ja in kok časa bo trajalo da jo bodo ta ključ dal na black listo...

Samo pri M$ znajo tako služiti denar...bolje Windows s torrentov kot pa Ubuntu...in raje brezplačna reklama.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

user4683 ::

Jap.. Lose customers to yourself, not your competitors:)

kratos ::

hvala bogu za hekerje ki ti prsparajo za ogromno gajbic pera.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kratos ()

Dejan99 ::

Mogoče kdo ve kdaj pride RTM na MSDN(AA)?

bluefish ::

Važno, da so froci vsi slinasti in veseli.

bluefish ::

Mogoče kdo ve kdaj pride RTM na MSDN(AA)?
Na MSDN je bodisi že ali pa bo v naslednjih dneh, MSDNAA pa ponavadi dobi ob GA (General Availability), torej šele 22. oktobra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

christooss ::

da se Microsoft posveča zaščiti uporabnikov pred ponarejeno in nelegalno programsko opremo


Smešno! :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Icematxyz ::

V bistvu če ne bi nikomor drugemu uspelo sem prepričan da bi Microsoft razbil akltivacijo sam in jo naložil na nekaj strani da bi se jo dalo dol snet.

Seveda bi napisali še za krinko par blogov kako se nekdo hvali... Kakšno politiko glede "kraje" in če že komu se naj krade ima Microsoft se tako ve.

SoLoR ::

kljuca ne bodo pomoje blacklistali ker je pointless. Sicer tega bi teoreticno lahko, ker ni bilo se nic PCju razposlano okoli z Win7, pac bi blacklitali tega (potrebovali bi WGA update, ker ne kontaktira aktivacijskega serverja sploh) in izdali novega. Vendar, to je prakticno brezveze, ker novi kljuc bo znan ce ne prej na isti dan, ko bodo stranke zacele dobivati nove PCje z Win7 in takrat ga pa ne morejo vec blacklistati. Lahko bi samo malo zavlacevali, vendar pa je neizogibno tole...

ABX ::

Ma ista zgodba kot za XP, autoupdate bo zamenjal sistem zaščite in 2 dni kasneje bo prišel ven novi Crack.

Kdor ve kaj dela bo še vedno lahko imel zastonj Winse, ostalim pa kot ponavadi se jim bo sistem zaklenil čez 30 dni.

Če bojo Winsi dovolj poceni (XP home so), bo folk plačal za licenco, raje kot se ubadat z temi težavami.

Nič novega, svet se vrti isto kot prej.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

bluefish ::

Pre-order je bil na samem začetku smešno poceni. Sedaj so cene zanj malo višje, samo še vedno precej ugodne. Ampak jasno, mularija ima rada računalnik za 1500€+, ki ga financirajo ta stari, tistih 100€ pa je že velik problem dodati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

SoLoR ::

nope, noben winxp oem key ni bil blacklistan nikoli, niti od viste... kar ste vi uporabljali pa be bilo blacklistano so bili corporate VLK keyi

da ne bo pomote, ne zagovarjam piratstva, sem tudi narocil win7, vendar bom se vedno raje uporabljal to methodo, ker ni problema z aktivacijo (oz omejitve na 10x avtomatsko).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SoLoR ()

ozbolt ::

Nič novega, svet se vrti isto kot prej.


Točno tako. M$ ne bo zamenjal dobičkonosne in preizkušene kombinacije piratiziranih različic doma in legalnih v podjetjih.

uio ::

To je lahko tut marketinška poteza. Glede na to da je možno win razmeroma lahko dobiti za domačo uporabo, ni toliko težav, ko pride tam, kjer resnično goijio denar. To pa je v podjetjih, kjer so pravno zavezani in pod kontrolo da imajo legalno opremo. Torej to da je mogoča aktivacija za posameznike preko M$ jim dejansko nič ne škoduje, saj je v večini pomembno samo da imajo winse v podjetjih, kjer je obilo rač in lahko tudi zaračunavajo za vzdrževanje in podporo. Ne vem koliko ljudi dejansko prosi za podporo ali pa vzdrževanje če imajo domači rač.

Torej denar je v podjetjih, to da bi plačevali posamezniki je samo bonus če jim uspe, drugače pa ciljna skupina je podjetništvo.

In tako kakor je en reku. XP home je poceni, kar pa ponavadi 'nezadošča' za poslovne uporabnike torej spet več prihodka...

To da je pač win največ piratiziran in največ govorimo o njemu, je pač samo voda na mlin, in ja se strinjam tako kot je en reku, če nebi najdli načina za piratizirat win sami bi ga verjetno tudi oni spustil na nekakšen način.

Dokler se govori o njih ni nobena novica slaba.

FireSnake ::

Kot inzinir bi popzoril na clanke na SLO-TECHu, kateri se res trudijo biti na zelo "visokem" nivoju. Res je, da tale stran berejo osebki, ki so, bolj ali manj, podkovani na podrocju racunalnistva, a kratice kot so; "SLIC" ipd, brez razlage, v novici nimajo kaj iskat.

V inzinirskih vodah velja, da vsak nov pojem, ki ga vpeljes, tudi razlozis - tu je se tolkanj bolj enostavno, ker lahko naredis samo clickable link (kar v clankih in objavah ne gre, tam se navedejo viri).

Opazam, da je tega vedno vec.

S tem se ne doseze smo vecja kvaliteta clankov, ampak tudi sirjenje obzorja mladezi ... to pa je, po mojem mnenju, ob njih oholosti, se kako pomembno!

Nazaj na topic; M$ (no, vratar, ups, Gates) je javno priznal, ce ze koga piratizirajo, potem je bolje, da piratizirajo nas - zato se neke zascite, ki se je ne bi dalo zaobiti ne gre nadejati.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

antonija ::

Ubistvu ima FireSnake popolnoma prav. Ce gre za objavo (kar novica sklepam da je) potem se je zelo lepo drzat dogovorov da se vsako kratico predhodno razlozi (tukaj bi verjetno linki zadostovali), da se vsako sliko/tabelo/graf opremi z ustreznim opisom, legendo, itd.

Po drugi strani je pa res tukaj ze precej otrocjadi ki se ji se linkov ne da brat, tako da mogoce kaksnega vecjega vpliva (z izjemo par starejsih obcanov ki novice prebiramo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Prospekt ::

I'll DL and have a look. ;((

Bistri007 ::

To je podobno kot DRM pri glasbi in filmih - so zaščiteni s copyright. In pa nekim fer odnosom uporabnika, da prispeva sredstva za nadaljnji razvoj izdelkov.

Ta aktivacija je kar nadležna. Sem nadgradil RAM in disk, servis mi je garancijsko zamenjal matično ploščo. Če ne bi imel OEM verzije, bi bilo zoprno!
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

bluefish ::

Če ne bi imel OEM verzije, bi bilo zoprno!
Klic na MS in to je vse.

Tr0n ::

Oh look, my computer is Lenovo.

Poldi112 ::

>Klic na MS in to je vse.

Ki čez vikend ne deluje. In nato še kakšna ura na telefonu da smo piratsko, ki sem jo zavoljo nuje dal na laptop z original nalepko, legalizirali. Osebno se mi to sranje z aktivacijo ni zdelo preveč uporabniku prijazno. Ampak vsaj šlo je. So mi rekli da bi se mi lahko zgodilo da bi moral delati reinstall zaradi tega, kar bi bilo pa višek.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Mipe ::

Oh look, my computer is Lenovo.

Quick, exorcise it! >:D

Kron ::

A na uradni strani je kaj novejšega od RC build 7100?
=**=C64=**=

bluefish ::

Ne. To je zadnje, kar je dostopno širšim množicam.

Looooooka ::

se 8 dni pa bo na msdnju...
point aktivacij je pa bl v tem, da dolocen procent popizdi in ugotovi da si lahko kupi licenco...glede na to, da winse vsak dan uporablja.
Tiste cracke iskat downloadat pa gor dajat...ko se ti mogoce mudi nekam vn...zna bit nadlezno.

c00L3r ::

Škoda, da ne bo RTM na MSDN AA :(

Spc ::

Ni pa več klasičnega menija.
 

Spc ::

V visti ja, v 7ki ne.
 

Tr0n ::

Itaq da je. Pa Aero zgleda dosti boljse kot klasicen Win look. Pa se 3D pospesen = WIN!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

st0jko ::

Novi je itak boljši (ko se ga navadiš)
keks?

FireSnake ::

Saj jaz se tudi s Firesnakom strinjam, samo moti me, ko inženirji še svojega naziva ne znajo pravilno črkovati...


My bad .. se posipam s pepelom ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

BigWhale ::

Itaq da je. Pa Aero zgleda dosti boljse kot klasicen Win look. Pa se 3D pospesen = WIN!


V bistvu je za GUI povsem dovolj, da je 2D pospesen. ;> Samo dandanes graficne kartice tega ne delajo vec. :P

FitnessBoy ::

Mogoče kdo ve kdaj pride RTM na MSDN(AA)?


14.8.2009 bo zadeva na MSDN AA - razširi novico ;).

bluefish ::

Le na MSDN.

FitnessBoy ::

Le na MSDN.


8.8.2009 na MSDN
14.8.2009 na MSDNAA

ABX ::

Itaq da je. Pa Aero zgleda dosti boljse kot klasicen Win look. Pa se 3D pospesen = WIN!


V bistvu je za GUI povsem dovolj, da je 2D pospesen. ;> Samo dandanes graficne kartice tega ne delajo vec. :P


Mah, jaz hočem vmesnik kateri odzivnost se meri v ms.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

mtosev ::

Itaq da je. Pa Aero zgleda dosti boljse kot klasicen Win look. Pa se 3D pospesen = WIN!


V bistvu je za GUI povsem dovolj, da je 2D pospesen. ;> Samo dandanes graficne kartice tega ne delajo vec. :P


Mah, jaz hočem vmesnik kateri odzivnost se meri v ms.

MS DOS :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ABX ::

Ne podpira keyboard shortcut.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

5er--> ::

Ctrl+C (sicer je funkcija drugačna, but...):D

Prospekt ::

I'll DL and have a look. ;((

Dela brez problema! :)

OZZY ::

Heh...stvar deluje..Winsi aktivirani in licencirani...čas delovanja - neomejen.. Hitro so to nardil.
Go with the flow.

MrStein ::

Za OEM je drugi DVD kot za retail ?
Torej, retail DVD + programček = owned
ali je OEM verzija drugi DVD + programček, ali je vse skup spakirano v en DVD (mislim "sliko" DVD-ja seveda)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bluefish ::

Le na MSDN.


8.8.2009 na MSDN
14.8.2009 na MSDNAA
Kje pa je bilo to zapisano?
Google najde le vire za MSDN.

filip007 ::

Ja Ativacija že zaklenjena...
http://news.softpedia.com/news/Microsof...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Tr0n ::

Heh, saj se ni proper scene releasa.

Pocasi folk, pocasi. :)

FitnessBoy ::

Le na MSDN.


8.8.2009 na MSDN
14.8.2009 na MSDNAA
Kje pa je bilo to zapisano?
Google najde le vire za MSDN.


Izvedel iz prve roke ;).

jype ::

Loooooka> Tiste cracke iskat downloadat pa gor dajat...ko se ti mogoce mudi nekam vn...zna bit nadlezno.

Nadležno je, da moraš isto reč početi celo če imaš licenco!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7124081 (17277) orreel
»

Nakup windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8216047 (7488) gslo
»

Licenčni windowsi

Oddelek: Operacijski sistemi
153311 (2803) feryz
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29054439 (36180) mtosev
»

Aktivacija Windows 7 že razbita (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8822861 (11390) MrStein

Več podobnih tem