Prijavi se z GoogleID

» »

British Airways z internetom le na novih letalih

British Airways z internetom le na novih letalih

Airbus A318

vir: CNet
CNet - Za september so pri British Airways napovedali, da bosta začela obratovati dva popolnoma nova Airbusa A318. Z vedno večjo popularnostjo interneta v zraku so se to odločili preizkusiti tudi Britanci, ki bodo na obeh letalih ponujali brskanje po spletu in pregledovanje e-pošte s pomočjo OnAir storitev. A žal bo zaenkrat ostali le pri teh dveh letalih, saj ne načrtujejo vgradnje sistema v starejša, že operativna letala, ker bi jih to stalo preveč, da bi se jim pokrili stroški. Povedali so še, da so raziskave pokazale, da potniki nimajo želje po GSM povezavi, ki bi jo uporabljali za telefonske klice, večinoma si želijo zgolj podatkovne povezave prek WiFi omrežij.

Od 116 svetovnih letalskih družb jih je letos kar 70 % raziskovalo možnost ponujanja WiFi in GSM/GPRS povezljivosti na kratkih in 65 % na daljših poletih. Obenem bi takšna povezljivost lahko avtomatsko pošiljala podatke v letu v letališča oz. v zato posebej namenjene baze, s čimer bi odpravili potrebo po črnih skrinjicah oz. imeli duplikat v primeru, da slednje po nesreči ne bi našli.

4 komentarji

squngy ::

"Obenem bi takšna povezljivost lahko avtomatsko pošiljala podatke v letu v letališča oz. v zato posebej namenjene baze, s čimer bi odpravili potrebo po črnih skrinjicah oz. imeli duplikat v primeru, da slednje po nesreči ne bi našli."

Se mi zdi da bi jim to že prej prošlo prav :x

PrimozR ::

Sej to, ja...

Smeagol ::

Zanimivo, da raziskave kazejo kako bi ljudje to radi imeli, na letalih, ki imajo moznost interneta, pa tega skoraj nihce ne vzame.

Killer ::

Radi bi imeli, vendar ne po cenah, ki jo ponujajo letalske druzbe. Takrat se vecina folka ohladi... ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezplačen Wi-Fi na letalih Virgin America

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
152427 (1818) techfreak :)
»

Najavljena Nokia 5530 XpressMusic

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
133851 (2549) Bor H
»

Kako do interneta sredi mesta (NM)?

Oddelek: Omrežja in internet
5838 (719) Ejsi_Disi
»

Strmogljavljeni concorde (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
584656 (3524) HyperKiller
»

Let z letalom na Irsko.

Oddelek: Loža
303293 (1282) MitjaM.

Več podobnih tem