» »

MSI z V-Kitom, EVGA z X58 mATX ploščo

MSI z V-Kitom, EVGA z X58 mATX ploščo

bit-tech.net - MicroATX plošče višjega cenovnega razreda očitno postajajo vedno bolj popularne. Inženirskemu primerku MSIja in uradnima ponudbama ASUSa in DFIja se tako pridružuje še EVGA s svojo X58 SLI Micro matično ploščo, namenjeno Core i7 procesorjem. Na zunaj se sklada z najnovejšimi ploščami iz vrst EVGA, saj ima črne in rdeče reže na črni tiskanini. Prek X58 in ICH10R veznega čipovja plošča podpira 2 PCIe x16 reži, na katerih je mogoče spariti 2 grafični kartici v CorssfireX oz. SLI, 6 SATA priključkov in 6 DDR3 rež. Slednje podpirajo do 1600 MHz pomnilnik v do treh kanalih. Manjkati seveda ne smejo tudi gumbi za vklop in ponovni zagon ter dvojni 7-segmentni LED prikazovalnik, s katerimi bo lažje razbrati, kje se zatakne preveč navit sistem. Cena za toliko strupa v tako majhni steklenički seveda ni nizka, saj znaša kar 200 $. Na septembra prihajajočih ploščah, osnovanih na P55 veznem čipovju, bo MSI vključil odlično novost, poimenovano V-Kit. Blazinice, ki so sicer mišljene za spajkanje, a so doživele vlogo kontaktnih točk za merjenje napetosti, so na ploščah višjega razreda vedno bolj pogoste. A MSI bo V-Kit vključil v celotno linijo plošč, od najdražjih pa vse do najcenejših. Obenem tokrat to ne bodo le blazinice, temveč bo na ploščo prispajkana plastična konzolica, ki bo merjenje še olajšala. Navijalci bodo tako lahko dobili točne vrednosti napetosti za procesor, pomnilnik, vezno čipovje ter CPU-VTT napetost, katere nastavljanje omogoča višja navitja. Zaradi le dveh točk za ozemljitev bo žal hkrati mogoče spremljati le dve napetosti, a to vseeno ni razlog za pritoževanje. Meritve naravnost s tiskanega vezja so ponavadi mnogo bolj točne, kot vrednosti, ki jih prikazuje BIOS oz. operacijski sistem. Obenem velja omeniti še, da bo MSI vsaj za dražje plošče pri hladilnem sistemu uporabil debelejše, 8 mm toplotne cevke, namesto običajnih 6 milimetrskih.

8 komentarjev

Matrin ::

Zakaj pa dve točki ozemljitve omejita na dve meritvi? A ni ozemljitev medsebojno povezana in bi lahko vse meritve na en priključek povezal.

PaX_MaN ::

8 SATA OR GTFO!

PrimozR ::

Ni pointa v 8 SATA, za to pa je preprost razlog - čipset podpira le 6 portov. Proizvajalci pa na plate ponavadi dajo kak JMicron crap, ki naredi več škode kot koristi.

tiborrr ::

EVGA človek, ne MSI :P
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

axee ::

8 SATA OR GTFO!Glede da je to mATX plošča, namenjena manjših ohišjem itd je zelo majhna vrjetnost, da boš vseh 6 portov zafilal, če se boš odločiu za nakup te plošče.

PrimozR ::

EVGA človek, ne MSI :P

OMG; ker fail. Oni so tut naslov zajebal, to me je zmedlo :)

TribesMan ::

Zaradi le dveh točk za ozemljitev bo žal hkrati mogoče spremljati le dve napetosti, a to vseeno ni razlog za pritoževanje.


Ehm... tudi če bi bila samo ena točka za ozemljitev bi lahko merili vse napetosti... magari 40...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

PaX_MaN ::

Glede da je to mATX plošča, namenjena manjših ohišjem itd je zelo majhna vrjetnost, da boš vseh 6 portov zafilal, če se boš odločiu za nakup te plošče.

Zakaj potem sploh 6 portov, če ima večina majhnih ohišij placa itak za samo do dva diska?
Zato pa hočem majhno plato z 8 SATA priključki, da lahko v plac, ki bi ponavadi moral iti za ATX plato, namestim dva diska več.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na CeBIT-u predstavljene matične plošče za Haswell

Oddelek: Novice / Matične plošče
4413489 (11696) Isotropic
»

Na Computexu že lepa zbirka prototipnih matičnih plošč za Sandy Bridge-E

Oddelek: Novice / Matične plošče
52647 (2478) Kron
»

Še več matičnih plošč za LGA-1155

Oddelek: Novice / Matične plošče
146368 (5733) PrimozR
»

Stroški izdelave Intel P55 matične plošče

Oddelek: Novice / Matične plošče
184408 (2918) PrimozR
»

Novice iz nVidie

Oddelek: Novice / Matične plošče
154464 (2682) Jst

Več podobnih tem