» »

Nvidia ne gre v x86

Nvidia ne gre v x86

Jen-Hsun Huang

vir: The New York Times
X-Bit Labs - Pisali smo že, da se Nvidia ogreva za arhitekturo x86, kjer naj bi se pripravljala na predstavitev svojih rešitev. Te bi lahko bile razvite povsem od začetka ali pa osnovane na kakšni že obstoječi licenci, denimo VIA Nano CPU. Kot kaže, se to ne bo zgodilo. V intervjuju The New York Times je namreč Jen-Hsun Huang, Nvidiin izvršni direktor, kar neposredno povedal, da to trenutno ni njihova prioriteta. Namesto tega se bodo z AMD-jem in Intelom spopadli z arhitekturo CUDA za poganjanje raznih izračunov na grafičnih karticah in z arhitekturo Tegra, ki je kombo paket sistema in čipa za majhne prenosne naprave. V razvoj slednjega je Nvidia vložila med 500 in 750 milijoni dolarjev, kar je približno vrednost vsek njihovih prihodkov v zadnjem četrtletju.

3 komentarji

war-dog ::

naj raje gonilnike popravijo!
Object reference not set to an instance of an object.

Mr.B ::

Danes se da dobiti kar nekaj tipov TV-jev, ki imajo to kar hočejo z ION doseči, je malo smešno. Zadnji prestavnik v tej skupini je Philips z net.TV, ve enem letu je zgubljena bitka. Potem pa Čudež oc CUDA, torej rabimo konkurirati intlu, ki bo dosegel, to kar nivida ponuja cca leto. NE NV ne ATI, ne izdela dovolj HardCor gtafičnih, ki bi pokazala prednost. ? je ali je za eno konkretno grafično cca 1500 € smiselno kupiti še dva dodatna sixCore proca ali eno tako grafično, vsaj poraba bi bila manjša, no pač stvar odločitve.

Da drajverje naj porihtajo, ker se meni mašina vedno usuje ko gre v hibernacijo.
Ignoranca JS, da poskrbi za lastno pokojnino,
je neodgovorna. Ampak sej veste jamrati po toči je...

Jst ::

>naj raje gonilnike popravijo!

Jep, se mi že od 170 linije gonilnikov dogaja, da mi priklopljen tv preklopi na NTSC, v Nvidia Control Panel, pa ni več monitorja (LCD), ampak namesto njega kaže TV, ampak z resolucijo LCDja, torej 1680x1050.

Pomaga: odklop kabla iz tvout, ponoven priklop, display prop., extend desktop on this..., potem v NV Contol Panel iz Slo regije na USA NTSC ter spet nazaj na Slo PAL.

K.A.T.A.S.T.R.O.F.A
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zune bo imel čip Nvidia Tegra

Oddelek: Novice / Grafične kartice
52223 (1933) LordPero
»

Nvidia še vedno v rdečih številkah

Oddelek: Novice / Rezultati
122769 (1788) BoLhCa
»

Nvidia se spogleduje z arhitekturo x86

Oddelek: Novice / Matične plošče
193354 (2241) FireSnake
»

Načrti nVidie za prihodnost

Oddelek: Novice / Procesorji
101495 (1495) root987

Več podobnih tem