Slo-Tech

» »

Intel kupuje Wind River

Intel kupuje Wind River

Tečaj delnic Wind Riverja

vir: Yahoo News
CNet - Glavna novica na spletu te dni je Intelova napoved, da kani kupiti podjetje Wind River. Slednji se ukvarja z razvojem programske opreme za tako imenovane embedded naprave. Za podjetje bodo odšteli 11,50 dolarja za delnico, kar je njihov tečaj včeraj izstrelilo navzgor za skoraj 50 odstotkov. Skupno bo tako Intel odštel 884 milijonov dolarjev gotovini za Wind River, ki je imel lani 360 milijonov dolarjev dohodkov in ima več kot 1600 zaposlenih. Uradno naj bi se postopek končal še letos poleti, ko bo Intel dobil tudi uradne blagoslove vseh državnih inštitucij za varovanje konkurence.

Za nakup se je Intel odločil, ker je Wind River glavni proizvajalec programske opreme za embedded naprave, s čimer bo Intel še okrepil svojo prisotnost v tem segmentu. Tu gre predvsem za mobilne telefone, pametne telefone, druge prenosne naprave, sisteme v avtomobilih, mrežno opremo in podobne naprave. Glavni izdelek Wind Riverja je operacijski sistem VxWorks in nekaj Linux platform. Nanje se obračajo pomembni naročniki, kot so BMW, Boeing, Mitsubishi, Motorola in drugi, ki bodo sedaj poslovali z Intelom.

2 komentarja

mtosev ::

:Dcool. intel ve kje je denar.
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, 256gb samsung, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

srus ::

Ubogi fantje pri WindRiverju. Bili so carji, sedaj pa so se spremenili v x86 podružnico. Verjetno bodo imeli precej težav prepričati firme kot so Texas Instruments, Freescale, Broadcom, ARM,.. da bodo z njimi sodelovali kot do sedaj. Za ocvirek pa še izjavi, ki ju je šef WindRiverja izrekel nekaj mesecev nazaj:
* Asked about competitors, Ken Klein stated that Microsoft was the only real competitor and the rest were, “a bunch of midgets and dwarves”.
* The very next sentence, in the midst of an economic crisis, he says, “We’re taking market share away from those smaller, private companies. That’s the good news about a recession — the rich get richer.”


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bogata konkurenca iPadu na Computexu

Oddelek: Novice / Android
223625 (2533) Bor H
»

Linux obšel Microsoftov patent za FAT (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
21513562 (8326) Okapi
»

Atomi v avtomobilih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
504930 (3212) LordPero
»

Western Digital pohrustal SiliconSystems

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
83279 (2441) ender
»

Mars Orbiter končal prvi del misije

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
93181 (2427) Monster

Več podobnih tem