» »

HAIP v Kiberpipi se preveša proti koncu

HAIP v Kiberpipi se preveša proti koncu

Kiberpipa - V kiberpipi se festival HAIP počasi preveša v drugo polovico. Do sedaj smo videli veliko, od postavljanja piratskih video postaj v medijsko hiperkontrolirani Italiji (CandidaTV), preko manipulacije video- in info-materiala kjerkoli, kadarkoli (španska Hackitektura, čigar mobilni VJ terminali nonstop tečejo s polno paro; sinergija virtualne in realne komponente plesa Daniela Fisherja), do predavanj in delavnic o odprtih orodjih in licencah (hrvaška Mama, francoski LaMenagerie). Če ste vse to zamudili, povzetek lahko doživite danes zvečer v K4, kjer se bodo vsi sodelujoči predstavili s svojimi deli, tako audio DJi kot VJi. Še vedno pa lahko jutri pridete na Gandalfarjevo predavanje o LiveCD distribucijah ob 14h. Pred tem lahko ob 12h ujamete predstavitev dejavnosti puljskega Monteparadiso Hacklaba, za tem pa se predstavi ljubljanska Ljudmila, Slo-Techu pa sledijo beograjski Kosmoplovci. Lepo vabljeni!! Hackitektura vs. CandidaTV na projektorjih - vse pod opensource in freeware aplikacijami. Mobilni terminal španske Hackitekture pod polno obremenitvijo, kot softver za obdelavo videa v realnem času je uporabljen PureData.

11 komentarjev

NoUse4AName ::

pa se je le nekdo upogumil in spisal kako novico...

e-spy ::

Malo pozno, da smo vse skupaj zamudili :(
-- by e-spy

Gandalfar ::

Je se jutri.

Danes ponoci pa je bila v K4 zelo kul prezentacija VJ-ev in DJ-ev

minmax ::

cakaj cakaj e-spy... kaj pa novica PRED haipom. a takrat so vsi samo desing pagea komentiral in si nihce ni zares prebral kaj to je?

ne vem... vcasih so slotecherji ful cudni. najprej se pritozujejo da so dogodki samo v ljubljani, potem naredimo se v kaki 'provicni' in valjda ni skor nobenega slo-techerja in potem se pritozujejo zakaj ni v ljubljani.

mislim, o samih hackish dogodkih po sloveniji in okolici je pa na slo-techu tok novic, da so slotecherji res eni najbolj obveščenih.

btw: naslednja stvar je TransHackMeeting v Puli! da ne bo spet kdo rekel da ni videl najave (naj pobrska po arhivu slotecha)

NoUse4AName ::

Sem zdaj sel pogledat tisto novico ki je HAIP najavila, ker se je res nisem spomnil. In zdaj vem zakaj se je nisem.
Novica je bila napisana cisto v zraku in v takem jeziku da clovek izgubi zanimanje po prvem stavku. Ce bi konkretno povedali kaj se bo dogajalo, tako kot je to bilo napisano v tej novici bi prisel in se verjetno kdo drug tudi...

minmax ::

no use: ... saj je bil link na program, tam pa vsi CVji udeležencev iz kerih se vid kaj delajo

drugače pa ... po vseh teh letih, ko furamo kiberpipo, bi upal, da je folk približno pogruntal kakšne vsebine se v njej najde.

sicer pa ... včeraj je bil še haip žur v k4. ... odbačeno... :)

NoUse4AName ::

Zakaj bi sel gledat na link, ce je novica naredila taki vtis da je zadeva dolgocasna?
Lahko bi samo po internetu cel dan hodil, ce bi sledil vsakemu linku iz news strani, ki mi ne zgleda zanimiv.

|SNap| ::

Mene pa zanima zakaj ima kiberpipa vedno grsi in grsi webdesign?

minmax ::

ni frke... saj mi smo bili tam in hekal/užival/komuniciral/dancal/ ... vsakemu je bila dana prva informacija in možnost da se naprej pozanima.

jaz nisem nič zamudil... tisti ki so, pa jih mogoče zanima, pa vejo za naslednjič

alesrosina ::

no se opravicujem, ker sem jaz nacel temo designa na uni novici. :8)

sketch ::

Glede websajta:

Website je bil (zopet) predelan, in sicer v podobo, skladno s festivalom. Grafično podobo festivala je pa naredila zunanja dizajnerka. In podoba je še nekako zgledala na papirju, n anetu pa je GROZA. Ampak delamo s tem kar imamo.

Kar se pa tiče siceršnjega kiberpipinega glavnega websajta, enostavno med nami ni nikogar, ki bi se toliko ukvarjal z webseignom in ki bi imel toliko časa, da bi stvar postavil in vsake toliko časa zategnil par programskih vijakov.
Če je med slotechovci kdo, ki mu manjka referenc za webdesign, ima preveč časa in izkušnje s phpjem (portal lavfa na phpnuke), naj piše na boris at kiberpipa dot org.

Glede PRa:

Nažalost je bila prva novica, ki je šla na slotech, spisana za vso publiko, predvsem pa za strokovne kulturne rubrike v cajtengih. Ko sem pa jaz pisal novico, sem pisal za vsak sajt posebej - če pišem za s-t, bom napisal iz drugačnega kota in izpostavil drugačne vsebine kot če pišem za kaj drugega.

Glede samega festivala - je pa itak to prototip. Hoteli smo videti, če smo sposobni nabrat underground skupine s podobnimi stališči iz čim širšega področja, ter če lahko malo povežemo in predstavimo tudi slovensko sceno. Delno nam je uspelo (kar lahko potrdi tudi Gandalfar, čigar koda za LiveCD distribucijo je bila ena bolj iskanih rob :P).
Glede na to, da je bil festival še kar OK (predvsem nam je manjkalo zunanjih obiskovalcev), upam, da se bomo zorganizirali ga tudi naslednje leto narest. In takrat bomo probali odpravit napake, ki smo jih tokrat naredili - vključno s slabim obveščanjem javnosti.

lp
s.
Adapt and overcome.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekomerno potenje stopal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
568092 (6140) Rok Woot
»

nostradamusove prerokbe - WW III

Oddelek: Loža
359083 (7618) BigWhale

Več podobnih tem