» »

Nokia bo konkurirala App Storu

Nokia bo konkurirala App Storu

Forbes - Spletne trgovine, kjer lahko uporabniki snamejo aplikacije, imajo že Research in Motion, Apple ter Google, sedaj pa se jim bo pridružila še Nokia. Svojo trgovino bodo poimenovali Ovi Store po finski besedi ovi, ki pomeni vrata. Že na samem začetku naj bi vsebovala več kot 20.000 izdelkov, kar je občutno več od začetnih količin pri konkurentih. Tako velika številka bo posledica dejstva, da ne bodo ponujali zgolj aplikacij, temveč tudi večpredstavnostne vsebine.

Orodja za dostop do Ovi Stora bodo že nameščena na telefonih N97 in vseh prihodnjih, lastniki obstoječih modelov pa si jih bodo lahko prenesli s spleta. Nokia je vključila še nekaj dobrih zamisli, na primer recommendation engine, ki bo uporabnikom predlagal vsebino glede na njihove preference in preference prijateljev ter družinskih članov. Ker imajo mnoge nokie vgrajen čip GPS, bo storitev uporabnikom predlagala najbolj relevantne aplikacije tudi s tega vidika. Ko boste, denimo, potovali v London, boste lahko poiskali turistične vodiče in vodnike po znamenitostih. Plačevanje bo sprva mogoče s kreditnimi karticami, hkrati pa se Nokia trudi podpisati pogodbe s čim več operaterji, tako da bi bilo mogoče prenesene vsebine plačati tudi na mesečnem računu.

4 komentarji

christooss ::

Če bodo kul aplikacije gor ne vidim razloga, da ne bi tega uporabljal. Aja pa mora biti za rahlo starejše telefone navoljo :) E63/E71 npr
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

eee ::

free or gtfo

ozbolt ::

Če bo kvalitetno in nadzirano bo uspešno. Če bo nekaj napol ne bo. Stran kamor prideš mora biti pregledna, prav tako cene, Free oddelek ne sme biti skrit v najdaljšem kotičku, aplikacija mora delati na telefonu in imamo uspeh. Jaz z veseljem kupim kaj, saj mi ni problem zapravit 5EUR za kak uporaben Nokia Sports ali kaj podobnega.

Keyser Soze ::

V bistvu me malček skrbi kako in kaj bo s tem. Zadnje čase je Nokia vse bolj polna raznoraznih razočaranj.

Roko na srce, imam občutek da testirajo trg, kako daleč si lahko privoščijo it, brez hujših posledic. Upam.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Phone prehitel BlackBerry, Android še povečal naskok

Oddelek: Novice / Android
4715281 (12404) Gregor P
»

Nokia bo le rahlo spreminjala Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
2910379 (9137) Lonsarg
»

Na internet ušla ostra okrožnica Nokiinega šefa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6114931 (11511) Lonsarg
»

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
7625134 (22324) LordPero
»

LG bo uporabljal Android

Oddelek: Novice / Android
424878 (3609) borchi

Več podobnih tem