» »

AMD izdal nova Phenoma II

AMD izdal nova Phenoma II

AMD - Po pričakovanjih je AMD včeraj na CES-u predstavil svojo novo družino procesorjev, ki so zgrajeni v 45 nm tehnologiji. Že lani je izšel Shanghai kot sploh prvi AMD-jev procesor v tej tehnologiji, sedaj pa se mu je pridružila skupinica Phenom II X4, ki smo jo prej poznali pod kodnim imenom Deneb. AMD od njih pričakuje dvajsetodstotno pohitritev v primerjavi s prvimi Phenomi, ki so bili zgrajeni v 65 nm, predvsem na račun višjih frekvenc, večjega 6 MB tretjenivojskega predpomnilnika, izboljšav v mikroarhitekturi in uporabe pomnilnika DDR3 (ki ga bodo podpirale šele različice za ležišče AM3, trenutni pa so AM2+). Štirijedrni Phenom II X4 940 Black Edition s 3 GHz bo stal 275 dolarjev, inačica X4 920 z 2,8 GHz pa 235.

AMD ju je za igričarje zapakiral v platformo Dragon, kjer sta poleg procesorjev še AMD-7 vezni nabor in grafična kartica serije ATI Radeon HD 4800, in ki bi morala stati manj kot 900 dolarjev. Veliki proizvajalci računalnikov, kot so Alienware, Dell in HP, so že potrdili, da bodo izdali namizne sisteme s platformo Dragon.

54 komentarjev

«
1
2

DJ MartiNi ::

Prvi Phenomi so narejeni v 65nm in ne 60nm.
1:Phenom II X3 720BE/ASRock 970M Pro3/2x8GB G.Skill Aegis/Radeon HD2600XT
2:Athlon X2 BE-2300/Foxconn A7DA-S/2x2GB A-Data PC2-6400/Radeon HD3300

Meizu ::

Heh, zdej mormo sam ugotovit, kdo je ubistvu plagiat - Intel, al AMD hehe... Namreč modeli so si dokaj podobni med sabo... Še posebej AMDjev x4 920 ki je neki takega kot i7 920 :P

In? Kakšni so kej testi? Se lahko primerjajo s Qxxx serijo? Al bomo še vedno ostali pri Q6600? :)

Urc ::

testi

Glavni plagiat je tukaj Intel, ker je skopiral kontroler od AMD-ja, če ne verjetno ne bi bil spredaj >:D Drugače pa sem kar pozitivno presenečen...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urc ()

Meizu ::

Zanimivo. Me veseli da se AMD mogoče počasi celo pobira. Sam mi gre pa na jetra tale Guru 3D, ki ima zmeraj neke svoje rezultate pri testih. V vseh 5ih reviewih ki sem jih pogledal, je bilo razvidno, da se v igrah npr. Phenom 2 x4 940 drži tam v rangu s q9550, q9450 proci.

Pri Guru 3D pa imaš kr neke krivulje - Ponekod Phenomi X4 940 kr za 20 fps boljši v špilih kot i7 920, medtem ko drži x4 phenom 940 lepo do resolucije 1600x1200 kao neke solidne fpsje, i7 920 kr drastično pade tja nekam strmo pod nivo... Uglavnem, nevem kaj je s temi ljudmi. V preostalih 5ih reviewih pa so rezultati nekako skladni. In realni vsaj... x\

d0rK ::

A ne ves, ceu net je podkupljen s strani Intela.

Jst ::

Meizu: ne boš verjel, a kar se tiče grafičnih kartic, najbolj zaupam testom guruja. Vedno sem se odločil glede na njjihove tesete in ko sem sam šel testirat, kot so testirali oni, sem dobil malodane enake rezultate.

Gurujeva posebnost s krivuljami je pa samo v tem, da bolj ko reš desno, večja resolucija se uporablja. Neverjetno uporabno! Zame.

Drugače pa, vsakemu svoje...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

LordPero ::

Gurujevci so ql, sicer pa nikoli ne gledam samo pri enih ljudeh reviewjeu.

In glede poimenovanja, skozi vso zgodovino CPUjev imaš rivale ki so cca podobno poimenovani. Imho nima veze kako so poimenovani, tudi če bi bili popolnoma enako, tisti ki damo kaj na to, bi nevdomno ločili, ostalim pa itaq ni važno kako jih bi poimenoval, izbrali bi kar bi izbrali (randome z roko u koš -direktno za nasmeh prodajalca (retailarja), ki koš drži).

@Meizu: Če opaziš kaj kar ni uredu pri Guru3D, preveri še pri kakem drugem testu, samo pazi da bo primerljivo, ker vsekakor so na Guru pogosto najbolj izčrni testatorji kar se tiče različnih kombinacij. In na določenih mašinah so padci na določenih mejah normalni, samo moraš poznati vse faktorje, ki jih je ogromno (točni hardware, software (gonilniki in testi +OS), ločljivost, točno kateri detajli, kako ker GPU deluje/je sestavljen, etc. + kako se vse to skupaj obnaša, npr. da tudi če je pri nizkih ločljivostih nek CPU teoretično in praktično boljši, to ti direktno pove samo surovo moč, ne pa kako bo ta moč tebi koristila, na pač 6×4 ne boš igral, za 0,2FPSja pa spet ne boš preplačeval (govorim na splošno, ne pa kater CPU kupit ali celo katero znamko)). Lahko pa je seveda vedno tudi samo končna človeška napaka in napačno napisana številga v graf/tabelo.

Glede same novice; dejansko sem pričakoval še bolj agresivno cenovno politiko, ampak očitno bolj stavijo na domače 'pouprečnovede' in marketing. To, da lahko sestaviš tako all AMD mašino za tako ceno je vsekakor selling point za AMD za ta segment in nasploh mislim da je ponudba lepo zaokrožena in da to lepo paše v celotno sliko.
Je pa res, da je TDP 125W (sicer po testih vidim da hladen čip + idla pri majn kot 1V in pod GHz) in da ima samo 4 jedra, pa še navija se ne ravno dobro (spet ne slabo) In ne pozabit, da to ni konkurenca Nahelmu, ni niti bil to nikoli namen.
Pa AM3 nej že enkrat izdajo & bomo vsi računalnilčarji veseli.
LordPero

nba76 ::

Mene sam zanima kolk bo pa končna cena teh procesorjev ko pridejo v slovenijo...
BEN WALLACE #3

squngy ::

$=>€ kaj pa drugega...

Jah niso slabi, samo neki VAU pa to ni (in AMDju bi zdele en orenk VAU zelo prov pršu)

OmegaM ::

To je fajn VAU!

Ampak ze to je vzpodbudno s strani Alienware, Dell-a, ter HP-ja kar so potrdili, sedaj samo upam da ce pride do narocila velika stevila procesorjev, da bodo lahko imeli dovolj zmogljivosti za proizvodnjo!

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

filip007 ::

Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

3p ::

Zgleda, da bo vsaj glede na ceno, zadeva čisto konkurenčna (če ne iščeš ravno čistno najnaj zmogljivosti). So pa na enem testu malo strašili, da je zdaj AMD končno prehitel intelove Core 2 Duo štirijedrnike, za Core i7 kar zaostaja in to ob tem, da bo Phenom II moral "zdržati" v konkurenci naslednji dve leti (prenova komaj 2011). Intel pa bo še prej zunaj z 32nm - in če bo s tem znižal i7 cene, je AMD spet tam kjer je bil nekaj časa...

FireSnake ::

Jaz bom pocakal na 3 jedrne, pa nekaj takega nabavil. Malenkost navil, pa bo :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

dzinks63 ::

Phenom II x4 940 je konkurenca intelu Q9550 (malo pozneje proti I5), cene za Q9550, 298€ že padajo in še bodo morale. Čez par mesecev bodo cene zelo zanimive.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

huelz ::

Hehe, Phenomi II že pri Izidu :))

squngy ::

Zgleda, da bo vsaj glede na ceno, zadeva čisto konkurenčna (če ne iščeš ravno čistno najnaj zmogljivosti). So pa na enem testu malo strašili, da je zdaj AMD končno prehitel intelove Core 2 Duo štirijedrnike, za Core i7 kar zaostaja in to ob tem, da bo Phenom II moral "zdržati" v konkurenci naslednji dve leti (prenova komaj 2011). Intel pa bo še prej zunaj z 32nm - in če bo s tem znižal i7 cene, je AMD spet tam kjer je bil nekaj časa...


No sej to je tudi moje mnenje, ampak to so več ali manj že sedajšnji phenomi počeli (ne najbolj zmogljivi ampak zelo ugodni) pa vidimo kako jim gre... Zgleda jih tudi še lovi tisti "bad rap" od tlcja, zato pa rabjo zdej nek orenk VAU, da bi zadeve obrnil.

Gamez0r ::

Haha, Pentium 4 & Athlon XP cajti so tle :D
WTF!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gamez0r ()

mesoreznica ::

Držim pesti za AMD da jim končno rata. Jih že kr pogrešam. :)

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

opeter ::

Kakšne pa bodo kaj cene pri nas? Kako je s TDP-jem oz. porabo? Hvala za odgovore.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Spc ::

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?s=1c1ba45bccbe7c65ba5da8aa2a4bd786&attachmentid=44997&d=1231429951

V tem testu je napaka.
Za Intel Core 2 Quad Q9550 piše, da je 3.85GHz je pa v resnici 2.83GHz.

SLAWQ

:)

Aja sedaj sem komaj videl, da so ga navijali.
V tem primeru je pa res 3.85GHz.

AMD se je zgleda tokart zelo dobro potrudil in izdali so kar dober procesor.
Vsaka jim čast.
Bo spet malo konkurence ratalo.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Jumping Jack ::

A ima AMD v planu izdat tudi kakšne dvojedrne procesorje v 45nm?
Namreč trenutno je dual-core glede na ceno/zmogljivost/izkoriščenost/porabo še vedno boljši nakup kot quad.

FireSnake ::

Bo. Dvojedrniki pridejo nekje v sredini 2009. Tako pozno verjetno zato, ker ne bodo prinasali nekega velikega profita.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

DJ MartiNi ::

Junija 2009 naj bi prišla dva dvojedrnika v 45nm (Regor). Šlo bo za Athlona X2 235 na AM3 podnožju, ki bo deloval pri 2700MHz in za Athlona X2 240 pri 2800MHz. Oba bosta imela 65W TDP ter L2+L3 = 2048kiB.
1:Phenom II X3 720BE/ASRock 970M Pro3/2x8GB G.Skill Aegis/Radeon HD2600XT
2:Athlon X2 BE-2300/Foxconn A7DA-S/2x2GB A-Data PC2-6400/Radeon HD3300

dexterboy ::

Jaz bi rad predvsem kakšen dvojedernik, ki bi imel TDP največ 35W, raje še manj :D
A tem proizvajalcem res ni še kapnilo v glavo, de se kupci ne ženemo vedno samo za performansami, ampak nam je včasih tudi do varčnosti !?!?!?
Kar kupujmo ogromne LCD-je na razprodajah... sej tistih 250-300W res ni nobena poraba... svašta!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

DJ MartiNi ::

Zaenkrat se dobi le 45W dvojedrnike. Kupiš enega takega, ga downclockaš in spustiš vcore. Je pa bilo nekaj govora o dvojedrnem Athlonu s 22W TDP. Fudzilla.
1:Phenom II X3 720BE/ASRock 970M Pro3/2x8GB G.Skill Aegis/Radeon HD2600XT
2:Athlon X2 BE-2300/Foxconn A7DA-S/2x2GB A-Data PC2-6400/Radeon HD3300

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

30 CPU test na AnandTechu: od AMD Phenom II X4 940 do Intel Pentium Dual Core E2140

En podoben forum v sosedščini : Forum Sveta kompjutera

Dr_M ::

Zaenkrat se dobi le 45W dvojedrnike. Kupiš enega takega, ga downclockaš in spustiš vcore.


No, jest ti povem, da tega ne mores nardit ucinkovito.
Torej, imam ASUS M3A78-EM (verjetno ena najboljsih plat na 780G) in 5050E (45W TDP), pa lahko napetost procesorja samo povisam. Ce spustim mnozilnik, se avtomatsko dvigne nazaj na defult ob obremenitvi (ce je CnQ uklopljen), se pravi, ce spustis napetost preko OverDrivea, racunalnik zablokira.
Provzaprov ima AMD to zelo dobro reseno preko CnQ (tuki se intel lahko skrije). Je enostavno, defult clock 13*200 @ 1.2V, low clock 5*200 0.9V (tuki bi lahko komot dal 0.8V). In ne rabis nic pametovat vec :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

dzinks63 ::

Imam v biosu shranjeno downclock pod load 2 na p5k z E8400@6x200=1200MHz pri 1.1V, pod load 1 pa overclock E8400@9x450=4050MHz. Moraš se pri zagonu odločit ali boš na netu ali kaj resnega ustvarjal ali nabijal igrice.

Dr_M ::

Jaka muda, ce moras vsakic rebootat.
Men je to skrajno neuporabno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jumping Jack ::

dzinks: To je zelo neoptimalna rešitev. Veliko bolje je, če se frekvenca in voltaža sami prilagajata obremenitvi procesorja. Precej matičnih plošč to omogoča že v BIOSu ali s priloženim softverom, drugod pa se da pomagat z orodji, kot je RMClock.

Jst ::

Bom nekaj quotal:

See, when you place things in perspective, the $278 Phenom II X4 940 is here and there getting in close vicinity of that Core i7 920 processor. But let's compare to the Core 2 series for a moment. One thing we can definitely state is that Phenom II's performance is now comparable to the mid- to more high-end Core 2 Quad performance levels.


...

The real thing you need to be aware of however is price versus performance. Though that Intel Core i7 920 processor (299 USD) might be priced roughly the same, you are forced to buy a X58 motherboard starting at 250+ USD. Next to that you are forced to purchase DDR3 memory (3GB 150 USD). And that totals up to nearly 700 USD easily.


...

When we take a nice AMD 790 chipset based motherboard (125 USD), add the Phenom II X4 940 processor (278 USD) and pop in 2 or 4 GB DDR2 (69 USD) we end up at near 475 USD. So that's over 200 USD in your pocket right there, which could mean you could get a nice graphics card for the money you just saved. Then of course on the other side, you could also stick to a matching Core 2 Quad processor and DDR2 memory. So yeah, that is a very extensive discussion all by itself.


But granted, this is the reality where we are at, and that's a great position to be in. Phenom II offers very nice performance, but is one step behind Core i7. Compared towards Intel's Core 2 Quad processor we've seen the Phenom II X4 940 offering performance pretty close to a Core 2 Quad QX9770 Extreme processor. And by today's standards, that's a truckload of computing power.


...

Alright, let me wrap thing up: with the release of the Phenom II processor AMD took a good step forward. It's not everyday that a processor is smacked down on the table and brings 25-30% more performance while remaining very affordable. Soon we'll see Socket AM3 with DDR3 support, and rough estimates lead us to believe that we'll again see 5% to 10% more performance making the Phenom II series even more competitive to it's competition. It's not a Core i7 competitor, but will likely be fighting Core i5 (or whatever Intel's mid-range chip going to be called).


Vir/Članek - guru3d.com: AMD Phenom II X4 920 and 940 review


--

Če bi jaz sedaj kupoval računalnik, ki vzel Phenoma II 920 ali 940, odvisno, bi moral to fajn preštudirati. AMD 940 se komot navije na okoli 3.8, 920 pa niso probali navijat v tem članku. Kot sem zgoraj quotal: Ko stvari postaviš v perspektivo, dobiš z AMD kompletom za majhen denar dosti performans. Če bi kupoval, bi kupil seveda ddr2 zraven AMD 920, kar bi me koštalo:

Procesor: AMD Phenom II X4 920 (2.8GHz) $236 || Phenom II X4 940 (3.0GHz) $278

Plošča: cene se začnejo pri 80EUR do zelo dobre, super plate Gigabyte z AMD 790 chipset-om za 125 USD

Ram: Geil Black Dragon 4096MB KIT cl4 70.00 €

Ta kombinacija je za dobrih 400 oziroma v sloveniji za slabih 500EUR. Zraven dodaš še GTX260 216 in za 700 do 800EU dobiš zverino, kar se samo osnovnih komponent tiče. Seveda je tu potem še ohišje, napajalnik, itd... vendar dvomim, da bi presegel 1000EUR mark. To je zame kar pošten high-end gamer computer.


---

Jaz sem z Phenom II zelo zadovoljen in nekako pričakovano pade v performace level najhitrejših Qjev. DDR3 bo postal aktualen šele tekom leta, po moje, vendar že z DDR2 za zgornjo kombinacijo dobiš The Deal. S temle izidom, upam, da se bo AMD končno vrnil med izbiro AMD vs. Intel, kjer je zadnje dve leti Intel dobesedno dominiral tako s cenami, hitrostjo, price/performance in OCability. BRAVO AMD!!!

LP,
./M
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

dzinks63 ::

Ni treba vsakič rebootat, pod defolt imaš npr varčno različico za internet in pisarno in se zažene avtomatsko tako kot pri vsakem računalniku, če pa se odločiš, da boš igral igre ali kaj zahtevnega delal pač pri zagonu loadaš drug overclok nastavljen bios.

mtosev ::

nic extra kot sem pricekoval.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Dr_M ::

Sej pravim, neuporabno :)
Ok sej mogoce se bo mal cudn slisal, ampak jest mam zato 2 racunalnika. En AMD, ki je zelo varcen in dela 24/7, drugi intel, ki je hiter in dela samo po potrebi (predvsem za igre) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jumping Jack ::

Fantje, če ne znate zrihtat dinamičnega over/under-clocka, pol pa mejte po en računalnik za vsako frekvenco alpa rebootat vsake pol ure... :P

Dr_M ::

Clock ni problem, problem je napetost. In tega intel ne zna avtomatsko prilagajat, tako kot AMD z CnQ.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jumping Jack ::

RMClock zna prilagajat napetost v odvisnosti od multiplierja. Razvoj RMClocka se je sicer ustavil in ne podpira novejših naborov, kot so P4x, ampak če imaš novejši nabor, so šanse, da ti zna plošča sama nekako poskrbet za to. Npr. moja Asus P5Q (s katero sicer nisem zadovoljen) ima priložen softver, ki v stanju najnižje obremenjenosti zniža FSB, multiplier in voltažo, v stanju najvišje obremenjenosti dvigne frekvenco za 25%, vmes pa sta še dva vmesna nivoja.

Aja, pa RMClock in podobna orodja ne omogočajo dinamičnega spreminjanja FSB. Nisem še srečal 3rd party orodja, ki bi to omogočal; to omogoča samo softver, priložen k ploščam, ki pa je pogosto bolj tako-tako. Ampak tudi brez tega se da uredit dinamični over/under-clock, ki je precej bolj praktičen od vsakokratnega rebootanja ali celo imetja več računalnikov.

Še to, za tiste, ki rebootate in bi to radi počeli še naprej: reštart sistema ni potreben pri spremembah frekvence in voltaže - hitrejša pot je hibernacija in obuditev iz hibernacije.

Spc ::

It's not a Core i7 competitor, but will likely be fighting Core i5 (or whatever Intel's mid-range chip going to be called).

Potem se bo AMD bojeval z Quad Core-i da bodo konkurenčni dual core-om ?
 

Dr_M ::

i5 bodo pravtako quadcore.

Jumping Jack: ne moja plata v podpisu ne zna nic drugega, kot spreminjat mnozilnik >:D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Spc ::

aha no to pa nisem vedel.
Vedno sem mislil, da je i5 dual core z HTjem kar znese "4" core.

Drugače pa če pogledamo ta graf:


V tem primeru pheonom II rahlo zaostaja za Core 2 Duo (dual core) pri isti ali celi višji frekvenci.
Core 2 Duo E8200 (2.66 Dual Core) prehiti Phenom II 920 (Quad Core 2.8GHz).
 

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Utk ::

Dobro, hitrost je kakšna je, ampak cena...saj je dražji kot Intel. Ne vidim smisla.

BlueRunner ::

@Spc: Test, ki si ga izbral, je močno vezan na frekvenco posameznega jedra. Na njemu se vsi QC procesorji izkažejo kot slabši, ker pravilmoa delujejo naa nižjih frekvencah.

Zato je tudi splošno mnenje, da so DC procesorji za določene naloge boljša izbira od QC procesorjev.

Iz tega diagrama pa jaz preberem tisto, kar se že tako okoli govori: Phenom II je procesor v razredu E8xxx in Q9xxx serije procesorjev. i7 procesorji so opazno naslednja generacija in arhitektura, saj pri isti frekvenci dosegajo boljše rezultate.

AMD ima IMHO pred seboj še veliko dela, preden bo lahko odgovoril na i7 generacijo, je pa dal ven še kako zelo konkurenčen procesor za spodnji-srednji razred. Sploh za današnje (finančne) razmere. Na žalost pa dobrih 6 mesecev kasneje, kot si bi želel.

Utk ::

Zato je tudi splošno mnenje, da so DC procesorji za določene naloge boljša izbira od QC procesorjev.

Saj so res. No, če imaš DC pri neki frekvenci in QC pri isti frekvenci, ti dodatna jedra seveda ne morejo škodit, lahko ti pa čisto nič ne koristijo, in bi blo bolje, če bi imel DC pri samo malo višji frekvenci, ko bi se takoj poznalo pri hitrosti. Odvisno kaj laufaš gor.

BlueRunner ::

Ja, ampak QC z jedri pri isti frekvenci kot DC je praviloma precej dražji. Če za vsa ta jedra nimaš pravega dela, čisto metanje denarja stran.

Čeprav je sedaj AMD Intelu malo pomešal štrene. QC z primerljivimi sposobnostmi in v istem razredu kot je Q9xxx serija za nekaj malega nižjo ceno.

Konkurenca - najboljši obliž za recesijo.

Spc ::

@Spc: Test, ki si ga izbral, je močno vezan na frekvenco posameznega jedra. Na njemu se vsi QC procesorji izkažejo kot slabši, ker pravilmoa delujejo naa nižjih frekvencah.

Hmm .. kolko vidim sta oba procesorja na točno 3.0GHz.
 

Meizu ::

Meizu: ne boš verjel, a kar se tiče grafičnih kartic, najbolj zaupam testom guruja. Vedno sem se odločil glede na njjihove tesete in ko sem sam šel testirat, kot so testirali oni, sem dobil malodane enake rezultate.

Gurujeva posebnost s krivuljami je pa samo v tem, da bolj ko reš desno, večja resolucija se uporablja. Neverjetno uporabno! Zame.

Drugače pa, vsakemu svoje...



Ja ampak poglej tiste krivulje kejr primerjajo te phenome s x4 940... Vsi se lepo držijo na enih konstantnih performansah, i7920 pa na 1600x1200 kr fajn zmanjka. Ampak res fajn. Kar pa resnično ne verjamem. Ker vsi drugi testi, ki so tam (pa jih je enih 10 še) kažejo drugače.

BlueRunner ::

@Spc: Test, ki si ga izbral, je močno vezan na frekvenco posameznega jedra. Na njemu se vsi QC procesorji izkažejo kot slabši, ker pravilmoa delujejo naa nižjih frekvencah.

Hmm .. kolko vidim sta oba procesorja na točno 3.0GHz.

Ja, malo sem čudno napisal... Hotel sem reči, da na tem testu ni videti razlik med QC in DC, ker je test izrazito vezan na frekvenco (oziroma povprečen CPI). Procesorji so (razen i7) bolj ali manj urejeni po hitrosti. Če pogledam cena/učinek pri Phenom II 920 in E8400 bo iz vidika tega testa zmagal E8400. Vendar pa bo razlika IMHO minimalna.

Ravno tako pa menim, da se pri drugačnem tipu dela (workload-u), ki izkorišča več jeder, tudi PhII 920 pomakne daleč pred E8400. Tako, kot bi se seveda veliko naprej premaknili tudi Q9xxx procesorji. To pa IMHO pojasni tdi cenovni razred PhII.

Po tej logiki pa sklepam, da je jedro v PhII podobno učinkovito kot enako hitro jedro v E8x00 in Q9x00 serijah. Ne čisto toliko, ampak jaz jih vidim v istem razredu. Tudi zaradi tega, ker je za i7 zelo očitno videti kakšne bonuse je prinesla sprememba arhitekture. Tako kot je bila očitna razlika pri prehodu iz Netburst na Core.

rgv45vg4t335 ::

Je kdo že videl kak test, kjer bi Phenoma II benchali z dual GPU-ji (CF ali SLI)?
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Jst ::

guru3d.

edit: ups, pomota. i7 so testirali z multigpu rešitvami.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD ukinja znamke procesorjev, vrača nekatere oznake

Oddelek: Novice / Procesorji
319034 (7720) RuskiSnajper
»

AMD niža cene Phenomom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5016192 (14581) ne_ti_si
»

AMD osvežuje nabor procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
195303 (4205) Jst
»

AMD izdal nova Phenoma II (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
548628 (6356) rgv45vg4t335
»

AMD izdal nova procesorja

Oddelek: Novice / Procesorji
426139 (3738) huelz

Več podobnih tem