» »

Alienware ohišja naprodaj

Alienware ohišja naprodaj

TG Daily - Ko se je pred leti začel trend prodaje predelanih računalnikov, namenjenih zahtevnim uporabnikom, so bila mnenja deljena. Navdušenci z zajetnimi bančnimi računi so veselo nakupovali, medtem ko so tisti bolj previdni radi komentirali, da podjetja, kot je Alienware, ne ponujajo ničesar posebnega. Malce navite standardne komponente, kak predelan gonilnik in simpatično ohišje je bilo vse, kar je ločevalo pregrešno drag sistem od običajne sive kište, ki jo lahko vsakdo kupi in sestavi.

Proizvajalci so svoje skrivnosti skrbno čuvali. Ohišja niso bila naprodaj, zato so malce bolj elitistični uporabniki ponosno razkazovali računalnike z glavami vesoljčkov, a temu je očitno prišel konec. Precej nepričakovano je Alienware začel s prodajo svojih velecenjenih izdelkov. Za 400 dolarjev je lahko vaša srebrna ali črna vesoljska škatlica z vsem kar sodi zraven (hlajenje, osvetlitev), v paketu pa je seveda tudi 700 W napajalnik.

Izvorna novica in uradna stran.

28 komentarjev

simnov ::

ko bo v slo brez napajalnika in z vsaj z ceno max 40 tisoč ga kupim

jperc21 ::

X800xt se popolnoma strinjam .

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

Mavrik ::

ko bo v slo brez napajalnika in z vsaj z ceno max 40 tisoč ga kupim


To je kot bi rekel: "Ko bo Ferrari prišel z 1.2 motorjem ter bo stal 2 milijona ga kupim."
The truth is rarely pure and never simple.

simnov ::

itak , da bi kupil ferrarija tudi če je 1.2 samo , da je Ferrari :P

sword ::

400€ kokr bo v Evropi je rahlo preveč za moje pojme... za ohišje in napajalnik skupi bi šel nekje do 200 max...

Mavrik ::

Ma, za 200€ boš se že moral potruditi da boš dobil eno dobro ohišje s kvalitetnim napajalnikom.
The truth is rarely pure and never simple.

keber ::

Hm za razliko 400€ (kolikor bi stalo pri nam) bi raje kupil konkretno boljši sistem, le da bi ohišje stalo 30€, bilo bi manj načičkano, celoten sistem pa bi bil še hitrejši.

K0K0 ::

itak , da bi kupil ferrarija tudi če je 1.2 samo , da je Ferrari :P

Ferrari za 4K€ klik! >:D

MEDENA ::

ko bo v slo brez napajalnika in z vsaj z ceno max 40 tisoč ga kupim

u jebemti 40.000€ misliš dat ?

rdecaluc ::

Jz se strinjam in mislim da je tole popolnoma preveč , razen če ni kašno hi-tech vodno hlajenje notr ^^. Drugače pa tale ferrari z linka se prodaja na www.parttis.com , zveni nekam znano lol
Est modus in rebus. ,typos

wooted ::

se mi zdi da je neko high end vodno not + en cel kup ventov...glede osvetlitve "ust" marsovca pa lahko zberate barvo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wooted ()

edge540 ::

700 W napajalnik? Kaj ma slučajno sama kišta za 300 W lučk, ventilatorjev in podobnih tokokurnih stvari? Al pa je mišljeno da daš noter cluster štirih grafičnih kartic8-)

Mavrik ::

Daj no. Pojdite zaboga enkrat pogledati kakšne mašine sestavlja Alienware. To so _vedno_ mašine, ki ponujajo najboljše, kar lahko denar kupi, ne glede na ceno. Quad SLI ni nič čudnega.
The truth is rarely pure and never simple.

[SkA] ::

Ja in kaj ma to veze s samim ohišjem? Desktop ohišje za 400 eur se ti ne zdi drago?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Mavrik ::

Sem odgovarjal na vprašanje, zakaj je notri 700W napajalnik. Ja, se strinjam da je 400 € za tole drago (270-300€ recimo bi bila več kot razumljiva cena), samo se pa tudi morate zavedati, da vi niste ciljna publika za te stvari.
The truth is rarely pure and never simple.

Tr0n ::

Boli te qurac kako je ohisje, samo da so komponente not cool. :)

Vlady ::

Jaoooo eni ste pa res štromarji... sam imam doma 600W napajalc, dve grafi in 3 diske (prej sem jih imel 5 ). Tak močn napajalc človek rabi zaradi komponent, ne zaradi luči in ventilatorjev. Mislm, eni pa ste mi štromarji in pol. :\ Jaz si bom verjetno kupu tale ohišje, ko bom kupovaln naslednji komputer, ker poleg vsega natšetega, ima tale ohišje modularno sestavljanje. torej zelo enostavno menjanje komponent brez vijakov, prav tako imaš placa za diske notr kolikor ti skoraj srce poželi. Poleg tega, pa je še estetsko lepo ohišje, sploh črn s pravo osveltitvijo in poleg tega, je še dokaj tih, kljub temu, da imaš notri 6+ ventilatorjev. Aja pa da ne pozabim, da zraven dobiš že vse kable, ki so prav lepo slim, kar omogoča še boljše hlajenje in boljši pretok zraka v ohišju... Se vidi da eni še niste nikol kupoval ohišja in ste vedno kupil že sestavljen komp ali pa vam je bilo res vseeno kaka jajca vam dajo v trgovini. Upam da bo tole kmalu priromalo v slovenske trgovine, ker pri nas je katastrofa kar se tiče izbire dobrih ohišij. Če že dobiš ohišje, ti ga po vsej možnosti prodajo brez kablov in vijakov. Ne hvala...!!!

Cena? Mogoče malce pretirana, ampak saj tud mercedes, ferrari in BMW niso prav poceni??? Tole je top of the top ohišje za povprečnega uporabnika. Težko najti boljšega in hkrati lepšega, še posebej pri takih dimenzijah in s takimi specifikacijami.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

edge540 ::

No no moj post je bil mišljen sarkastično če komu ni potegnilo:)

Vem zakaj ma tak napajalnik.

keber ::

>>> Težko najti boljšega in hkrati lepšega, še posebej pri takih dimenzijah in s takimi specifikacijami.

Lepota je relativna, meni osebno je to ohišje preveč grdo, načičkano in agresivno. Pasalo bi mogoče na klingonsko ladjo, nikakor pa ne v navadno sobo.

bluefish ::

se strinjam

Swen F@tt ::

Za ohišje je cena primerna, pa nehajte se pritoževat. Če bi stalo pa 800€, če si ga res želiš potem bi ga kupil. Stane pa zato toliko, ker je alienware znamka, ohišje je prečudovito, 700w napajalnik služi svojemu namenu, če imaš 2x2900xt in q6700 požre krepko čez 500w. Tisti ki hočejo iztopat, si ga bodo že nabavili. Če pa rabite prostor, pa si raje umislite kaj takega, ki tudi ne izgleda slabo.
WingMan ^^

Jst ::

Na trgu je očitno prostor za extremno draga ohišja. Jaz nisem ciljna publika, me pa ne bi motilo, če bi ga kdaj videl pri kakšnem kolegu. Pa ne bit fouš, če ima kdo Alienware/Ferrari/... Bodite veseli.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

AngelOfDeath ::

Men se to ne zdi neka pretirana cena...

Za ohišje sem dal 150€ malo boljši napajalnik pa je takoj 100€ +

...
edit: Slovnica

WinsuckeR ::

LOL pa pejte na bolšji trg in si kupte najcenejše možno sranje, se potem pretvarjajte, da je bila to izredno pametna odločitev :)) . Za tem pa si napišite še čestitko.
+ Kot je bilo že rečeno, AlienWare je vrhunska firma in tako imajo tudi ponudbo. Če ste klošarji to ni njihov problem.



< 3 Odlično ohišje po mojem mnenju (si ga želim že mnogo let).

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

keber ::

Hm, mislim da ohišje za 30 € ni prav nič grše od Alienovega spačka. ;)

Samo eni geeki mislite, da "dražje je, lepše je".

Vlady ::

No jaz mislim, da je cena 400$ za ohišje čisto ok, ne vem zakwa se eni tolk pritožujete? Sej je zravn 700W napajalc. Sicer pa tak ohišje s takim napajalcem ni mišljen za take, ki bi potem imeli notri ena jajca od HW-ja, pč pa za take, ki imajo min 2 diska al pa celo 4 in 2 grafi in po možnosti dva proca al pa kak hud dvojedrnik. Pr navadni 486 pa res ne rabiš 700W >:D Saj vam ni treba kupit ohišja, če vam ni lep, meni osebno je lep, ampak samo čisto črn. Ostale barve mi ne dopadejo, še posebej lep pa je v temi, ko se lepo sveti alien glava in svetloba prihaja iz rež kot pri kaki vesoljski ladji... Vsakomur svoje...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

[SkA] ::

Mogoče tebe preveč fanboyevski pogled na zadeve blešči, da ne moreš čisto objektiven ostati. Upam da se zavedaš, da je nekaj, kar stane v ameriki 400$ pri nas poprej potem 400 evrov. Tako da upam, da ne primerjaš cene po preprosti konverziji, ampak jemlješ tudi to v zakup.

In za 400 evrov pri nas dobiš konkretna serverska ohišja, ki imajo prav tako 650-700W napajalnike (celo rendudančno najdeš) in so prav tako modularni. S tem da, v tem primeru, ponavadi dobiš vsaj še (možnost) hot swappable drive cage in podobnih dobrot. Tvoja primerjava z Mercedezi in podobno je rahlo zgrešena, tam dejansko dobiš več.

Sicer pa ti že v izvorni novici lepo piše, da je bilo povpraševanje po teh ohišjih do sedaj ogromno, tako da verjami, da je temu primerno prilagojena tudi cena - povpraševanju na trgu. Tu ne dobiš več za svoj denar, razen če ti "Exclusive Alienware chassis design" pomeni večjo kvalitetno (glej Specifications->Features). Meni ne, še všeč mi ni.

Pa ne da je kaj narobe z ohišjem (čeprav, meni osebno zunanji izgled ni všeč) in se strinjam, da gre verjetno (zgolj na podlagi slik ne bom ocenjeval kvalitete) za višji rang ohišja, samo vseeno ne moreš ravno reči, da cena ni zasoljena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

roli ::

Ohišje je meni osebno zelo lepo.Sam bi ga še dodatno načikal! Ne maram monotonih stvari ampak ima rad nekaj kar sveti na 300 koncev.

ampak cena je pa PREVISOKA še posebno za ohišje. Neka škatla kjer so not komponente.Meni je že ohišje za 100€ pretiravanje. Tudi poceni stvari so lahko lepe.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alienware Prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
233659 (3081) zan013
»

Se splača kupit macbooka?

Oddelek: Kaj kupiti
306567 (5776) trnvpeti
»

Toshibin prenosnik z GeForce 8700M GT

Oddelek: Novice / Grafične kartice
204651 (3693) Vlady
»

Alienware ohišja naprodaj

Oddelek: Novice / Ostale najave
285283 (4272) roli
»

Katero ohišje do 30000Sit

Oddelek: Kaj kupiti
202002 (1739) Xgeneration

Več podobnih tem