» »

NT Konferenca 2008

NT Konferenca 2008

Slo-Tech - Z veliko hrupa in pompa se je včeraj začel vsakoletni Microsoftov dogodek na domačih tleh- NT Konferenca. Kot že mnoga leta doslej je poudarek na novih informacijskih rešitvah, ki omogočajo podjetjem, da se še hitreje odzivajo na potrebe trga in strank.

Podrobne nove informacijske rešitve boste zagotovo zasledili v vašem resnem strokovnem tisku konec meseca, zatorej bomo mi prvo javljanje s konference zaključili z nekaj mičnimi hostesami.

vir: had.si

vir: had.si

vir: had.si
Več fotografij pa si lahko ogledate na had.si blogu.

18 komentarjev

PerS ::

microsoft že ve, kaj se prodaja :P

BigFoot ::

Mi je že kar malo žal da nisem šel. ;)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

PaX_MaN ::

Glede na urnik je tole tretjina hardcore, tretjina PR, tretjina pa delavnice.

necromncr ::

Torej ravno pravi cas za vdiranje v NT streznike - itak so vsi sis(i)admini dol..

dronyx ::

Nič posebnega. Take bejbe greš lahko iskat na študentski servis za 6 evrov/uro, jih lepo oblečeš kot kakšne hotties in se z njimi sprehajaš po mestu, da japiji ob Ljubljanici (lahko tudi mimo famozne Plastenjakove Playe v BTC) padejo po tleh od zavisti. Upam, da bodo na koncu NT konference tudi na sporedu ukrajinske striptizete na gradu (pozabil, kako se mu že reče, morda Strmolj), ker to je zame edino ogleda vredno na NT konferenci.

blog:dr. Onyx

gruntfürmich ::

---hitreje odzivajo na potrebe trga in strank....
točno to! so le pogruntali kaj je treba:D:)):D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Tr0n ::

Pozdrav iz NTK, kjer je dosti reklame in malo vsebino. ;)

dronyx ::

He, he, gzibert, tema je NT konferenca, to je res, samo namesto kakšnega strokovnega prispevka so objavljene fotografije Hostes blogerja Hada. He, he...mislim da sem umrl od smeha. kakšno minuto že ne čutim pulza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

gzibret ::

Ja, vem, kaj čmo.... Samo debatiranje o prostitutkah je pa way offtopic. Velja za vse.
Vse je za neki dobr!

AndrejS ::

Jaz sem hotel it.... samo se nisem mogel prijavit kot spremljevalna oseba... Predavanja so itak vsako leto ista.. Samo 10% dobrih.

GaS ::

Sem bil včeraj dol, moram reči da je Osmica bila dobra:)

Urajmal ::

ta prva je precej podobna deklini od dj valeta :D

drejc ::

Al je blo tok mal hostes al ste bl sramežljivi, kar se tiče slikanja hostes.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

frudi ::

Bil letos prvič... in zadnjič. Sem bil prijavljen za torek in sredo, pa še do konca današnjega programa nisem zdržal. Daleč preveč japijev, PR bleferjev in klovnov z A5 ID+urnik obeski okrog vratu, da bi se počutil udobno med njimi :).
Edina dobra stvar - hrana in par očesu prijaznih hostes.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Mr.B ::

Zato pa obstaja TechEnd, to je bolj za spoznavanje med sabo, kot kaj resnega... Nekdo ki resno dela, mu ravno nivo 200 in 300 nista nekaj pomembnega, kot neko blebetanje, šefom, da vsaj slišijo kaj je možno, če že nimajo vizije...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tr0n ::

frudi: Pozabo si zastonj pijaco pa WiiSports in Guitar Hero 3. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

metalc ::

Bil tam včeraj (torek), kajpada na službene stroške, kjer so me prijavili kar enkrat med mojo odsotnostjo 8-O. Na prvi (bežen) pogled impozanten urnik se je ob odfiltriranju zahtevnostnh stopenj 100 in 200 (čisti marketing, primerno le za igranje bullshit binga), predavanj s predavatelji iz slovenskega Microsofta (kjer so samo marketingarji, torej gl. prejšnjo točko) in med preostankom izločenimi še raznimi poslovnimi tokovi (whatever) in podobnimi za resne sistemske razvijalce skrajno "zanimivimi" rečmi, je izpadel hudo boren. Še najboljši sta bili dve predavanji nekoga, ki je po imenu sodeč Poljak, čeprav mu je tudi ušlo nekaj kriptografskih "izjav tedna". Ostalo pa... bolje za predavatelje, da se nisem gužval do "izpolnite vprašalnik" terminalov. Ves ta marketing + vedoč, da ni noben problem jesti dva obroka (in to gotovo kaj boljšega od fast fooda) za max. 50€ skupaj, se mi zdi enodnevna kotizacija krepko čez 300€ hudo drago, ki je iz svojega žepa nikakor ne bi plačal.

Hotelska avla je bila med odmori daleč premajhna za vse udeležence, še posebej posrečeno je bilo dejstvo, da je plaža 10 ali 11 nadstropij nižje, če nočeš obtičati v zamaških za dvigala, ti ostanejo le še neke požarne stopnice. Glede na to, da Bernardin ni edini kongresni center v vesoljni Sloveniji, bi lahko MS že zaradi malo spremembe pogledal še kam drugam. Na plaži se je sicer dalo preizkusiti Segway (ob ceni 6000€ jih itak ne bo kaj dosti pristalo v zasebnih voznih parkih), ampak ob govoricah o Laškem za 4€ se je splačalo sprehoditi ali proti Piranu ali do uličice pod Vilami Park, kjer je veliko točeno pivo prišlo že za "bora" 2 evra in pol.

V času, ko že vse velike firme trobentajo o "green IT" in ko povsod napovedujejo "vojno" proti plastičnim vrečkam, je naravnost neverjetno, da udeleženci za enkratno uporabo in max. 3 dni dobijo plastične RFID kartice (manjka samo še to, da kdo izračuna, koliko sodov nafte je šlo zanje), ko bi lahko komot naprintali papirnate s črtno kodo. Ob začetku prvega predavanja so nas hostese tako rekoč zvlekle iz dvorane, ker se s temi karticami nismo "štempljali" (škoda, da ni bilo kakšnega zagreteža, ki bi jih podučeval o ustavni pravici do zasebnosti :D), nato pa smo se z znanci (iz različnih branž IT!) iz principa zmenili za medsebojno menjavanje teh kartic. Rezultati data mininga bi tako znali biti še zanimivi :D

Organizacija zasluži svoje poglavje. Jaz sem sicer svojo kartico dobil po pošti, kolega pa ni pravočasno uploadal ustrezne slike, zato je moral iti na en pult, kjer je kartico dobil. Nato sva šla na drug pult (WTF???) za aktivacijo kartic. Tam so nama v roke naložili od majice (v vseh teh letih bi lahko že dojeli, da podjetja svoje "odposlance" že prej oblečejo v svoje "uniforme", ampak OK, za na vrt ali zidanje hiše bo že dobra :D) do kupa enih papirjev, nakar te poučijo, da moraš z vso to kramo odpešačiti eno nadstropje nižje, kjer dobiš ruzak, da lahko vse to pospraviš vanj!!! OK, z izjemo logotipa NTK (beri, dober bo kje v tujini) je ruzak videti čisto OK, samo kaj, ko je nabasan z reklamami od "sponzorjev". Verjetno samo pri MS vedo, čemu je bilo treba posekati toliko dreves, ko pa imajo vsi ti sponzorji vendar svoje štante, kjer bi zainteresirani lahko dobili prospekte, ki jih zanimajo, pa še lažje bi bilo "izmeriti" zanimanje. Lahko pa bi med "sponzorje" dodali še Dinos (ali kdorkoli že zbira odpadni papir), ki bi nekje postavil keson za te reklame. Upam si staviti pivo za 4€, da eden ne bi bil dovolj :D

Looooooka ::

tale fotograf je verjetno popil dol vecje kolicine laskega kot mi ostali....ker je falil vse hostese :)
ceporu je bla tole kar se tice vsebine ... in zabav ena slabsih konferenc.res pa je da itak ni blo nc novga za videt in da je bilo zarad lanskoletnih izpadov geekov v portorozu napovedano, da bojo zabave bolj umirjene.
ampak vseen...BUHU


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

100.000 EUR za nov sistem Vulkan (Gasliska zveza Slovenije)

Oddelek: Problemi človeštva
61491 (836) d4vid
»

Ljubljanski mestni avtobusi (počasi) dobivajo internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5014928 (12607) BlueRunner
»

Ustavnost referenduma (o izbrisanih, džamiji ...)

Oddelek: Problemi človeštva
357869 (7419) Poldi112
»

študij IT ekspert

Oddelek: Operacijski sistemi
174464 (3566) imagodei
»

Pingo prvi, Slo-Tech GNU/Linux drugi in OpenOffice.org 1.1 tretji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
626440 (6440) HardwareMaster

Več podobnih tem