» »

Raziskovalci uspešno napadli bančne kartice s čipom

Raziskovalci uspešno napadli bančne kartice s čipom

Schneier.com - Raziskovalci Cambridge University (Saar Drimer, Steven J. Murdoch in znani profesor Ross Anderson) so ugotovili, da dve znani napravi za plačevanje s pametnimi bančnimi karticami (tim PIN Entry Device) Ingenico i3300 in Dione Xtreme ne omogočata zadostne zaščite bančnih kartic z čipom.

Problem je v tem, da transakcija med bančno kartico z čipom in napravo za vnos PIN kode ni šifrirana. To omogoča prestrezanje komunikacije, na podlagi česar napadalec lahko izdela kopijo kartice (na magnetni kartici). Kljub temu, da naprave za vnos PIN kode ne onemogočajo takšnega prestrezanja, so bile certificirane in se še vedno uporabljajo. Oprema za napad stane le nekaj sto britanskih funtov, izvesti pa ga je mogoče na razmeroma enostaven način.

Kljub temu, da naj bi nove kartice za avtentikacijo transakcije uporabljale tehnologijo iCVV (ki izvaja avtentikacijo plačila s pomočjo digitalnega certifikata v čipu kartice), tudi novejše kartice (v Britaniji izdane februarja letos) še vedno uporabljajo tehnologijo CVV (Card Verification Value Code), ki se nahaja na magnetnem traku.

Raziskovalci so o problemu novembra 2007 obvestili britansko združenje za plačevanje APACS, britansko tajno službo GCHQ ter podjetja Visa, Ingenico in Verifone (Dione), kljub temu pa problematične naprave niso bile umaknjene iz tržišča.

Raziskovalci so problem opisali v članku Thinking inside the box: system-level failures of tamper proofing, na internetu pa se je pojavilo tudi poročilo združenja APACS o bančnih karticah z čipom.

4 komentarji

darkolord ::

Prav nič novega...

poweroff ::

Še enkrat preberi novico.

Ni govora o magnetnih, pač pa o karticah s čipom.
sudo poweroff

Rotty ::

Torej NLB ravno sedaj zastonj menja kartice, ker Romuni ne bodo tako hitro ob posle :D

Zorro ::

Kartice so s čipom in ne z čipom!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezstična kartica

Oddelek: Loža
295219 (3473) GupeM
»

Pohekani bankomati na štajerskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616878 (11941) solatko
»

Varnostna analiza bančnega protokola: Chip Authentication Programme je neustrezen

Oddelek: Novice / Varnost
124568 (3959) fosil
»

Kako zaobiti kitajsko cenzuro

Oddelek: Novice / Zasebnost
174310 (3118) poweroff
»

Nova spletna glasbena trgovina pri nas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
878371 (8371) Pithlit

Več podobnih tem