» »

Visti desetina

Visti desetina

X-Bit Labs - Pri Net Applications so se poigrali s številkami in obelodanili sledeče statistične podatke o razširjenosti operacijskih sistemov na domačih računalnikih v letošnjem letu. Ugotavljajo, da se je delež Microsoftovega paradnega konja v zadnjem mesecu povečal za dobro odstotno točko, tako da je Vista sedaj nameščena na 9,19 odstotka računalnikov. Najbolj priljubljeni ostajajo XP-ji s 78,37 % deležem, sledijo pa Windows 2000 z 2,97 % in stara osemindevetdesetka z 0,76 %.

Skupno tako Microsoft obvladuje 92,24 % vseh računalnikov, kar je slabo odstotno točko manj kot pred letom dni. Na drugem mestu se je s 6,80 % okrepil Mac OS, sledi pa Linux s polodstotnim deležem. Pri Net Applications še napovedujejo, da bo do konca leta Vista naložena na desetini domačih računalnikov. Klik!

62 komentarjev

«
1
2

borat ::

Veliki zmagovalec meseca je torej Mac OS X.

Je pa tudi res, da bo s poplavo drobnih prenosnikov (OLPC, Asus EEE...) tudi Linux postopoma krepil delež, ki pa ga mnoge analize ne bodo zaobjele (ker uporabniki OLPC ne bodo na internetu).

Looooooka ::

kako lahko to sploh napises?
za mac os se verzije niso napisal tko da bomo kr sklepal da so sestel procente vseh prodanih kist od zacetka...
za linux kr tezko verjamem da je za applom tko da sklepam da so to raziskavo delal v ameriki kjer so itak vsi apple fani...
veliki zmagovalec je pa clearly vista...operacijski sistem, ki ga pluvajo od kar je vn prsu in je v extra kratkem casu pozrl 10% delez...ceprou ga skor noben ne prodaja z novim racunalnikom(ker se zmer forsirajo xp-je).

jype ::

Looooooka> ceprou ga skor noben ne prodaja z novim racunalnikom(ker se zmer forsirajo xp-je).

Tole pa ne drži popolnoma. Danes je že precej težko dobit nov prenosnik brez viste.

Mavrik ::

Heh, sam sodeč po hrupu, ki ga OpenSourcarji zganjajo, bi si mislo, da ma Linux že vsaj 25% trga, ne pa neke drobtinice.
The truth is rarely pure and never simple.

Phoebus ::

Mavrik: linux je le ena izmed OSS reči. Delež OSS je BISTVENO večji- zelo veliko uporabnikov ima kaj OSS na svoji mašini. Pomisli samo na firefox.

moowy123 ::

Torej ti primerjaš oss software kto je firefox in oss operacijske sisteme kamor spadajo operacijski sistemi linux .... ?

jype ::

2008 is the year of the Linux desktop. A niste vedeli tega?

Phoebus ::

Moowy: nisi dojel. Model govori o tem "koliko rompompoma je pri OSS, ko ima linux samo 0.5%". Jaz pa odgovarjam OSS ni linux. Linux je le en del OSSja.

Alpheus ::

>Jype:
2008 is the year of the Linux desktop. A niste vedeli tega?


2008 je clearly leto Leoparda pa drugih sesalcev. A ni očitno?
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

jinzo ::

@mavrik:
Mja, kaj pa serverji ? ki zgleda niso bili všteti v raziskavo... mislim, da take raziskave znajo bit kar trivialne, težko dobiti objektivne rezultate :) Je pa res, da glede na odstotek OS X-a, je bila raziskava narejena v Amerikkki.

Mavrik ::

Meni je z besedila izvorne novice zelo jasno, da se govori seveda o računalnikih za domačo oz. poslovno uporabo, ne pa o strežniških, embedded ipd. sistemih.

Phoebus: Model je govoril samo o operacijskem sistemu Linux, pri čemer je za fanatične zealote uporabil izraz "OpenSourcarji". Če komu ne paše posplošitev... bite me.
The truth is rarely pure and never simple.

Izi ::

Tile podatki so po moje kar realni.
Merjeno je z Net aplikacijami na internetu, tukaj ni kaj goljufati, ko se priklopiš na server vedno pustiš zapis kateri OS uporabljaš.

Je pa treba malo bolj prebrati celotno originalno novico.

Če gledamo na splošno vse potem je največji poraženec Microsoft, ki že nekaj let konstantno izgublja delež, in to vsak mesec hitreje. Sicer je še vedno na 92 %, ampak to konstantno pada vedno hitreje.
Samo v letošnjem letu je Microsoft izgubil kar en cel procent tržnega deleža, tega sta si večinoma razdelila Mac OS X okoli 0,6 % in Linux 0,3 %

Če pa gledamo samo Microsoft pa Windows 2000 in Windows 98 konstantno držita enak delež, prvi okoli 3 % in drugi okoli 0,8 %
Vsi pa prehajajo iz Windows XP na Windows Vista, trenutno 78,37 % proti 9,19 %. Ampak Vista je samo v zadnjem mesecu Novembru pridobila kar en cel procent, ki ga je izgubil XP.

Kolikor imam v spominu se XP-ji niso tako hitro uveljavljali kot Vista.
Izgleda, bo čez eno leto že XP - Vista že 50 - 50

Če pogledam v mojo kristalno kuglo:
Mac OS X pa zna že drugo leto doseči 10 %, Linux pa 1 %, kar je milo rečeno katastrofa za Microsoft, še posebno če upoštevamo, da OS X ne moreš namestiti kar na vsak PC računalnik.
Če bi bilo to možno, bi OS X v nekaj letih prehitel Windows, ampak Applu to verjetno ni v interesu, ker morajo tudi prodajati svoj močno precenjeni hardware.

Jst ::

Čist tok by the way, Steve Jobs oz Apple-u ni v interesu prehiteti Billov Windows. Sta prijatelja in Apple OSX ne more obstajati brez MSja.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Alpheus ::

Jst>
Čist tok by the way, Steve Jobs oz Apple-u ni v interesu prehiteti Billov Windows. Sta prijatelja in Apple OSX ne more obstajati brez MSja.


A smo cez noc trde droge legalizirali or am I missing something?
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

cekr ::

Nekateri ste še vedno kar precej zaslepljeni. Največji poraženec je Linux. Sicer ga kar precej uporabljam, vendar sem realen.
Glede na to, koliko je govorjenja o Linuxu in koliko časa že obstaja, bi moral imeti vsaj 25% svetovnega trga.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

opeter ::

Se v celoti strinjam s cekrom. Namreč, toliko govora je vsepovsod o odrpti kodi, potem pa zaprta koda dodatno pridobiva na deležu. Ccc... ccc... :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

OS X je 90% odprta koda, tako da res nimam pojma o čem govorite.

BTW (za tiste, ki ne razumete relacije "večje-manjše"), delež Linuxa ves čas raste.

Izi ::

Saj 0,57 % uporabnikov Linuxa ni tako grozno malo, kot se morda sliši. To pomeni, da vsak 175. uporabnik uporablja Linux.

Morate pa pogledati še številke rasti, kjer Linux raste najhitreje od vseh.
Ob začetku leta je imel Linux 0,35 % delež in med letom je le ta zrasel za 0,22 % in ima sedaj 0,57 %.
Samo v prejšnjem mesecu Novembru je pridobil 0,07 %.

Torej se pravi, skoraj podvojitev števila uporabnikov Linuxa v enem letu. Vsekakor ni slabo in trend se še pospešuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Mavrik ::

Ja, do konca stoletja bodo morda kaj dosegli.
The truth is rarely pure and never simple.

R33D3M33R ::

To da je % linuxa majhen je popolnoma OK. Večji kot bo % slabše bo. Res, da se bodo morda pričele izdajati verzije priljubljenih programov tudi za Linux, vendar se bo povečalo tudi število piscev zle kode za Linux.
Zadnjič me je šokiralo, da se je nek installer za nek spyware dal pognati v wine, namestiti in celo integrirati v pult kar je nedopustno! Wine me sploh vprašal ni, če mu dovolim dati program v pult, ampak ga je samodejno dodal. Predstavljajte si sedaj enega n00ba, ki ne zna killat procesa - pa smo tam...

Všeč mi je, da se delež modernih OS povečuje, ni mi pa všeč, da je toliko let po izzidu XPjev windows 98 še vedno zastopan. Kdo za vraga hoče prilagajati spletne strani za neki prastari IE in programe za ta OS?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

BigWhale ::

Jaz bom vesel takrat, ko bomo imeli na trgu deset OSov in vsak bo pokrival priblizno enak del trga. Manjse variacije sem ter tja.

Interoperabilnost bo pa nekaj vsakdanjega.

A da ne nucamo desetih operacijskih sistemov? A kakih 150 razlicnih znamk avtomobilov pa?

Looooooka ::

ko bo blo 10 OS-jev s priblizno istim procentom trga smo ga vsi naj...
to se bojo klal s standardi in neupostevanjem...programerji in it-jevci bojo mastno sluzli, ko bojo vse to skup povezval.
oh wait...
prou mas.to bo lep dan :D

MrStein ::

Loooooooooka: "to se bojo klal s standardi in neupostevanjem"

A tako kot danes ?
(opazuj kak eni cvilijo, ko oblast samo namigne, da bi sistemi morali biti bolj interoperabilni.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

arjan_t ::

Nekateri ste še vedno kar precej zaslepljeni. Največji poraženec je Linux. Sicer ga kar precej uporabljam, vendar sem realen.
Glede na to, koliko je govorjenja o Linuxu in koliko časa že obstaja, bi moral imeti vsaj 25% svetovnega trga.


razlika je da linux za samo nima neke "močne" enotne korporacije ki bi dodatni pospeševala razvoj in promovirala linux + neumnost uporabnikov in strah pred nečim novim

Ja, do konca stoletja bodo morda kaj dosegli.


mislim da tvoj podpis pove vse

RedStar ::

Mislim, da raziskava zavaja. Na svetu je dosti več serverjev kot home desktopov, če se ne motim pa tam linux dominira. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

destroyer2k ::

RedStar

Hehe tudi tam ne dominira linux.

jype ::

destroyer2k> Hehe tudi tam ne dominira linux.

Ne? No ja, vsaj firma z največ strežniki na svetu na teh strežnikih poganja Linux.

Pa delež zagotovo ni majhen.

Atos ::

Pa kera raziskava zavaja jebo**?? Če nas zanima tržni delež pri domačih uporabniki pa menda ne bomo delali raziskave še na strežniškem področju ane? Mislim koja logika...

Če vas pa rezultati tako bolijo pa pojdite in spišite svojo novico o stanju na strežniških trgih! Tu pa rajši držite jezik za zobmi ostali pa bomo tam, če ne bomo imeli kaj pametnega za povedati.

razlika je da linux za samo nima neke "močne" enotne korporacije ki bi dodatni pospeševala razvoj in promovirala linux + neumnost uporabnikov in strah pred nečim novim


Ja, Linux nima za sabo močne korporacije. Maš popolnoma prav. In kaj si hotel s tem povedati? Če bi imel Linux za sabo močno korporacijo bi bil popolnoma isti scenarij kot je zdaj, s tem da bi bile recimo obrnjene vloge. In vsi kao kompjuter geeki bi pljuvali po njem. Poleg tega pa mar ni ravno point v Linux to, da nima močne korporacije za sabo? Da je zastonj? Obstajajo pa še marsikateri elementi, ki jih Windows sistemi opravijo mnogo bolje od Linux in so si ti elementi sami sebi v promocijo.

Praviš da neumnost uporabnikov? Hm, sam se ravno ne smatram za neumnega. Doma imam dve kišti z naloženim Debian GNU/Linux - služita kot testna strežnika pa imam na osebnem računalniku naloženo Visto. In verjamem, da obstaja dosti takih, ki imajo podobno urejeno. In se ne slepim! Da bi naložil na strežnik kako strežniško edicijo Windows niti ne sanjam iz večih razlogov (največji finance ;). Pri meni tja paše samo Linux. Da pa bi mel na osebnem računalniku naložen recimo Ubuntu pa sem že itak obupal. Na vsake tolko časa pogledam recimo kako so napredovali vendar še vedno se je zgodilo, da je na koncu slavil Windows. Mogoče enkrat temu ne bo tako, zaenkrat pa še je. In tako je pri večini uporabnikov.

Argument strah pred nečim novim pa je popolnoma neutemeljen. Uf kako je mene strah Linux. Samo ko slišim me strese :\. Ne gre se za to. Gre se za navado na nekaj, kar si uporabljal do sedaj. In glede česa preklopiš se je potrebno privaditi na tisto. In marsikomu se ne da privajati na nekaj novega, če mu tisto staro deluje popolnoma vredu. Kako že gre tisti rek? "If it ain't broke, don't fix it!" In da bi bil to razlog za to, da ljudje nebi preklopili na nek nov izdelek je milo rečeno zgrešeno mišljenje. Namreč: v tem je ravno point! V čem je point, da menjaš neko stvar, če je popolnoma ista? Ti moraš prepričati ljudi, da je tvoja stvar čeravno drugačna toliko boljša, da je vredna truda, ki ga uporabiš, da se privadiš na njo. In ljudje ne vidijo razloga zakaj bi presedlali na Linux - no vsaj jaz ga ne vidim. Zdaj če je to stvar marketinga ali česa drugega je pa seveda spet problem tistega, ki hoče nekaj prodat - v tem primeru OSS skupnosti. A ni zanimivo, da kljub temu, da so OSS stvari zastonj še vedno zaostajajo za komercialnimi rešitvami v smislu tržnega deleža? Nekaj izmed tega kar se zapisal se pravi mora biti res, če ne celo vse :)

In tale trditev:

Ja, do konca stoletja bodo morda kaj dosegli.


je kr na mestu. Nevem sicer kaj je tako slabega, če je to res in zakaj si nekateri zatiskate oči pred tem.

jype ::

Ma, kaj pa vem... Meni se zdi Windows vmesnik tako štorast, da ga ne morem več uporabljati. Meni se je zdelo že v začetku tega tisočletja bedasto, da Windows ne pozna "virtual desktops", zdaj je pa odsotnost takih osnovnih funkcionalnosti v uporabniškem vmesniku že naravnost abotna.

Po drugi strani sta OS X in Linux na tem področju naredila ogromne korake naprej in čeprav večino reči počnem v KDEju, ki je pravo nasprotje vmesnika OS X, mi OS X vsaj ni v napoto, če delam na macu, česar za Windows žal ne morem trditi.

V luči tega me sploh ne čudi, da tržni delež konkurence narašča na račun Windows.

arjan_t ::

Ok malo narobe sei razumel:

Glede močne korporacije:
ki bi skrbela za promocijo in pospeševala razvoj na področjih ki zaostajajo

glede neumnosti:
če moraš plačat je boljše, ne poznajo linuxa ipd., linux je zrel za marsikoga

nisem pa nikjer rekel da je vsak z windows sistemom neumen, to je samo tvoja interpretacija

in strah ni mišljen da se bojiš, pač ljudje (večina) ne bo šla poskušat nekaj drugačnega


ne ščitim linuxa in mi je vseeno za tržni delež, stvari ki jih rabim delajo in to je vse kar me zanima ...

je kr na mestu. Nevem sicer kaj je tako slabega, če je to res in zakaj si nekateri zatiskate oči pred tem.


tista izjava je vseeno malo prehuda, poglej samo kako se je linux "uveljavil" samo v tem letu, dell z prednameščenim ubuntujem, acer tudi, asus Eee PC tudi z linuxom, marsikateri poceni desktop PC z linuxom (in to ne varjante brez grafičnega vmesnika), OLPC ...

Cenovno ugodni delež (tudi nov "trend") zaseda linux in ne vidim razloga da bi se to nehalo

JurijTurnsek ::

arjan_t

poleg tega se bo v luči globalnih problemov pozornost verjetno obrnila na energijsko varčnejše sisteme, na katerih bo verjetno linux, ker bodo tudi ti sistemi malo počasnejši od povprečja...
http://www.slatnaskejta.com

CaqKa ::

meni nikakor ni jasno kako lahko ima vista v tem kratkem času kar 10% delež... da bi desetina sveta menjala na visto ali pa kupila nov računalnik... to so potem ogromne količine begvrženih starih kompov itd.. no verjetno že... mi je pa vseeno zelo smešna cifra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

w00tnes ::

Hja npr. moj cimer je nabavil novega notebooka, ma gor nalozeno visto home, noce pa nalagat XPjev, da nebi kaj "povozil" (mene pa tut zraven ne pusti, ker pravi da pol bo ziher linux gor nalozen pa nebo mogu igrc spilat)
Vrjetn ni edini tak primer

C_maniak ::

a firme tudi že prehajajo na visto? ker so lahko eden izmed dejavnikov za hiter porast deleža. veliko računalnikov naenkrat; denar pa tako imajo.

jlpktnst ::

Linux je energetsko bolj varčen sistem? 3 leta so rabli da !!približno!! dela out-of-the box energy management na mojem laptopu. Da ne govorim o tem, da sleep in hibernate (še) vedno ne dela ok.

Porazno.

Pa gremo naprej. Na linuxu ne vidim nobenega posebnega napredka v zadnjih nekaj letih. Iz mojega vidika je kvečjemu slabše. Seveda pa se je malo bolj razširil na desktop (ubuntu). Jaz sem pač power-user in programer in mi taka reč kaj malo pomeni.

Pa to da za linuxom ne stoji nobena megakorporacija ni res. IBM delno stoji zadaj pa verjetno še kdo ki se drugače ne more postavit po robu monopolu.

gzibret ::

Brisan del offtopic debate o precenjenosti Toyot in ostalih znamk avtomobilov.
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

> Na linuxu ne vidim nobenega posebnega napredka v zadnjih nekaj letih.

KDE 3 je nekaj precej uporabnega in kaj vec od okolja v katerem delas bi ze tezko pricakoval.

Kaksne drasticne revolucije ne more biti, vsaj zaenkrat ni vec prostora za kako revolucijo.

Nevem kaj bi rad, sploh, ce si power user in programer. ;) Kako pa v Windows shajas brez virtualnih desktopov? Oziroma s tako klavrno implementacijo, da se je kar za zjokat.

No, morda je Vista naredila revolucijo :) na podrocju virtualnih desktopa. Drugje je ni, dve stvari, ki bi jih power userji pricakovali (WinFS in power shell) so ven zabrisali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

opeter ::

Tukaj na vzhodnem koncu kokoške so nekatere lokalne samouprave in njihovi zavodi/institucije prešli/e na Windows Visto in Office 2007. To vem od svojega znanca.

To pa zato, ker računalnike menjavajo v obdobjih 3-5 let. Pred tem je bila cca. 40% računalnikov na Windows XP in Office XP, ostali pa na Windows 98 in Office 97. Sedaj pa so dobili neke hude popuste, saj so pristopili k tisti pogodbi, ki jo je MS (gambit-trade) organiziral za lok. samouprave oz. za občine in njihove zavode.

Slovenska statistika je mušji drek v primerjavi s svetovno, pa vendar bi bilo zanimivo prebrati, kako je delež OS na slovenskem trgu tako ob koncu leta. :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mavrik ::

KDE 3 je nekaj precej uporabnega in kaj vec od okolja v katerem delas bi ze tezko pricakoval.


Na žalost je v smislu usabilitya daleč najbolj porazen vmesnik v obstoju. Naključno nametani nepregledni gumbi in nastavitve razmetane po stotih dialogih niso nekaj, kar bi spadalo v leto 2007. Pa tudi KDE4 ne kaže posebnega napredka. KDEjaši majo še dolgo pot za prehodit, da bodo naredili res dobro namizno okolje.
The truth is rarely pure and never simple.

arjan_t ::

ja nastavitve so malo čudno razporejene včasih, ampak se navadiš

In v čem ne kaže KDE4 napredka?

tha_man ::

A da ne nucamo desetih operacijskih sistemov? A kakih 150 razlicnih znamk avtomobilov pa?


Vseh 150 znamk avtomobilov se lahko vozi po istih cestah. Če bi vsi programi delali na kateremkoli OS-u, jih je zaradi mene lahko tud 150 različnih. Dokler na Linuxu nimam softvera ki ga potrebujem, oz. so ekvivalenti precej slabši kot Windows variante, ga pač ne bom uporabljal. Dveh desktop OS-ov res ne rabim, in tud windowsi niso tako zelo dragi, da bi se splačalo delat neke kompromise z linuxom.
Je pa uporaben za kake namenske strežniške zadeve, kjer ima pa dobro softversko podporo in malo balasta (slednje seveda z ustrezno distribucijo).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

jype ::

Mavrik> Na žalost je v smislu usabilitya daleč najbolj porazen vmesnik v obstoju.

Čudno, jaz pa ne poznam nobenega uporabnejšega vmesnika kot ravno KDE. Vsi ostali so prenerodni, ali pa smatrajo, da sem jaz preneumen.

PARTyZAN ::

Se podpisem pod jypeov post. Gnome in OSX vmesnik te tretirata kot da si najvecji debil. Ne razumem kako je lahko za uporabnika bolj prijazno in manj zmedljivo editiranje config datotek, kot pa da dodajo eno opcijo vec v vmesnik. Way to go.

Windows UI je nekje vmes.

CaqKa ::

>>> Čudno, jaz pa ne poznam nobenega uporabnejšega vmesnika kot ravno KDE. Vsi ostali so prenerodni, ali pa smatrajo, da sem jaz preneumen.

jaz sem za beos.

Matevžk ::

Vseh 150 znamk avtomobilov se lahko vozi po istih cestah. Če bi vsi programi delali na kateremkoli OS-u, jih je zaradi mene lahko tud 150 različnih.

No, ja, lahko gledaš na situacijo obratno. Dodatna oprema za avtomobile je povečini kompatibilna z večino znamk. Enake sedežne prevleke lahko namestiš na veliko različnih avtomobilov. Proizvajalec prav tako proizvaja različne velikosti sicer enakih prevlek, da pokrije še večji trg. Zato ker trg JE heterogen, ker ljudje IMAJO različne avtomobile. Proizvajalci dodatne opreme se MORAJO potruditi.
Pa dobavitelji programske opreme? Pokrijejo Windows in so že pokrili večino trga, v kaj več raje ne vlagajo.
lp, Matevžk

imagodei ::

Loooooka@ ko bo blo 10 OS-jev s priblizno istim procentom trga smo ga vsi naj... to se bojo klal s standardi in neupostevanjem...

Če bi bilo na trgu 10 OS-ov, bi se vzpostavila prava konkurenca, kjer bi se vsakdo boril za svoj tržni delež. Pod to spada tudi to, da bi prišlo do večje standardizacije, ker OS A ne bi mogel obdržati tržnega deleža, če ne bi podpiral istih standardov, kot OS B in OS C. Slej ko prej bi to ugotovila večina proizvajalcev OS, tako da bi se še kako sami potrudili za de facto standarde.
- Hoc est qui sumus -

Jst ::

Mene ne moti VIsta ali pa XPji. Naj in morajo obstajati. Tudi sam nekaj časa preživim na MS platformi.

V nasprotju z večinskim mnanjem, pa moj prenosnik bolje in dlje (baterija) laufa na linuxu. Ne dela pa out-of-the-box "suspend to ram" in "suspend to disk". opensuse 10.2
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Gregor P ::

Po mojem smo lahko še veseli, da ne plačujemo letne naročnine za Microsoftove operacijske sisteme (in pisarniške programe etc.) ... verjetno bi že jo, če ne bi bilo konkurence na trgu, pa če ima še tako majhen odstotni delež:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BigWhale ::

> Čudno, jaz pa ne poznam nobenega uporabnejšega vmesnika kot ravno KDE. Vsi ostali so
> prenerodni, ali pa smatrajo, da sem jaz preneumen.

Mnja, same here.

Zato, da imam dva kolikor toliko delujoca virtualna desktopa sem moral v sluzbi prositi za se en monitor. ;>
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows še vedno krepko vodi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
598643 (6811) Utk
»

Windows 7 pritegnil uporabnike

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
174081 (2685) filip007
»

Tržni delež Viste začel upadati (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
638270 (6494) MrStein
»

Tržni delež IE-ja pada na račun Firefoxa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
608229 (6669) bluefish
»

Windows spet izgubljal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9010510 (6903) Jst

Več podobnih tem