» »

Windows še vedno krepko vodi

Windows še vedno krepko vodi

ComputerWorld - Včeraj smo si pogledali, kakšno je stanje na trgu brskalnikov, danes pa vajo ponovimo še z operacijskimi sistemi. Pri Net Applications so namreč objavili statistiko decembra 2009, kjer ni videti nič kaj novega.

Na prvem mestu je še vedno Windows, ki zelo počasi drsi, a še vedno obvladuje 92,21-odstotni tržni delež. V primerjavi z mesecem poprej je izgubil tri desetinke odstotne točke. Na drugem mestu ostaja Mac z enakim rezultatom kot novembra, to je 5,1 odstotka. Tretji ostaja Linux, ki ima 1,02-odstotni tržni delež. Razčlenitev po verzijah pokaže, da se Vista (17,9 odstotka) in XP poslavljata na račun Windows 7 (5,7 odstotka).

59 komentarjev

«
1
2

Icematxyz ::

Razčlenitev po verzijah pokaže, da se Vista (17,9 odstotka) in XP poslavljata na račun Windows 7 (5,7 odstotka).


Uh to še bo trajalo. Da bo XP predal prvo mesto. Še Linux bo prej prilezel do 5,7% po vsej verjetnosti.

riba1122 ::

Bolj zaniminivo bi blo videt, kje po svetu so kakšni deleži.

detroit ::

kdor je enkrat testirou winse 7 kot delovno okolje jih ne bo zamenju kmal, navezou sm se na xpje kasnej me je vista mučla, pa sj je delala sm ne lepo, 7ka je pa sistem kot se šika in popapa xp za doručak. Seveda pa je linux (vsaj ubuntu kolkr ga poznam) tud simpatičn sistem in se bo najbrž prdružu na drugmu disku kmal:)


ampak viva le windows 7
Skero

SanAndreas ::

A potem Windows 7 je boljši kot XP SP2 in zakaj?
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)

P4ajo ::

A potem Windows 7 je boljši kot XP SP2 in zakaj?


Ene par točk, ki bi ti jih kdo naštel (jaz se ne strinjam z vsemi):
-Boljša podpora nekim strojnim zadevam (ram, več nitnost itd.)
-Lepše zgleda
-DirectX 12
-Bi naj bil bolj varen
-Bolj nov (nekatere strašno moti, če je neka stvar starejša, čeprav stem v praksi ne zgubi na vrednosti (xp))

Kar se mene tiče...dokler za win7 nebo driverjev za mojo matično (mrežno), za katero draverjev ne dajejo ven oz. posodabljajo min. 5 let, si nimam z njimi kam pomagat, sem namreč lastnik p4 sistema z hudo ponesrečeno konfiguracijo iz mamine pisarne par let nazaj...

antonija ::

Sem bil precej napaljen na w7 po vsemu hypeu in mi je pred prazniki uspelo priti do legalne verzije na enem od compov. Po nekaj urah igrackanja, simuliranja resnega dela in iskanja nastavitev (ki so skrite u PM) lahko iskreno povem da za mene w7 ne prinasa nobene novosti glede na WinXP, razen in iskljucno samo stvari, ki jih je nastel p4ajo:
-podpira vec rama kot winXP
-"lepse" zgleda
-directx 12
-bolj nov

Kar se mene tice je to WinXP z novim UIjem in boljso podporo za novejse proce in kolicino rama ki je danes v compih standard. Skratka za koncnega uporabnika (mene) priblizno enako kot winXP oz. slabse (ker se je treba se enkrat znova naucit prilagodit OS za moje delo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jinto ::

DirectX 11.. :)

FireSnake ::


Uh to še bo trajalo. Da bo XP predal prvo mesto. Še Linux bo prej prilezel do 5,7% po vsej verjetnosti.


5,7? Ti se salis, ane? Tele tvoje besede pa so utopija...

Antonija in P4ajo: o kakem DX 12 vidva govorita?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

nic novega. saj linux se dolgo ne bo blizu windowsom.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ZGI ::

iskanja nastavitev (ki so skrite u PM)


MS je z visto spremenil lokacijo ikon, nekatere odstranil in dal v podmenije ali pa še kakšno dodal. Da se človek navad na "nov sistem" pa mislm da je 3 leta vrh glave dovolj. Seveda pa kdor ni viste sprobal, je sam kriv.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

antonija ::

Pol hoces reci da se strinjas da je w7 neuporaben za ljudi ki niso delali na visti? Ali si hotel povedat da je nujno kupit vsak OS ki ga M$ izpljune? Ali si hotel povedat da je prav da skrijejo cimvec opcij pred "neukimi uporabniki" ker ima njihov helpdesk prevec dela? Which one is it?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Bor H ::

Mislim da je še ena malenkost v sedmici ki prav pride: če okno potegneš na rob monitorja ti ga razširi po polovici, sliši se smešno ampak je zelo uporabno.

Me pa zanima v tej statistiki, koliko računalnikov je dual boot, namreč če jaz imam winse in linux, a je s tem MS kej na slabšem?

antonija ::

Tud tisto o avtomatski postavitvi okna sem sprobal, mogoce marginalno uporabno (ce rabis zaslon razdeljen na 50/50), drugace pa nic takega kar nebi mogel sam narest v priblizno istem casu.

Upam edino da so tiste "tavelike izboljsave" pod pokrovom (ne v skritih opcijah v 20 nivoju menijev in podmenijev ampak v jedru) in da je vsaj tam napredek ociten, ker navzven ga ni (razen malo lepsega izgleda, pa se ta je subjektiven).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

jRk0 ::

Cist vsaka stvar na win7 je zacela delat takoj, brez instliranja svojih driverjev (ceprav za razne funkcije pac se vedno potrebujes specificne za misko itd), kar je v winxp bla utopija (recimo za bluetooth pa take zadeve), potem ma spodi za premikat ikone v taskbaru (kar mi je enostavno zakon, ker nonstop uporablam), da ne rabim pazit v kaksnem vrstnem redu odpiram kot pr xpjih pa se kaka stvar, ki se je ne spomnim, je meni win7 kar boljsi od xpjov. Ni zaj enormne razlike, ampak v korak s casom je pac treba tu pa tam=) pa dosti je malih bonbonckov, ki jih v xpjih ni
You fuck up once, you loose two teeth.

antonija ::

Sej pravim, XPji z mickeno izboljsanim UI. Premikanje tabov, samopostavitev oken, to smo pri konkurentih dobili ze leta nazaj. Skupaj z drugimi bomboncki ki jih v w7 nismo videli.
Pa vec prilozenih driverjev je kot kaze napredek pri OSih, se ena "plus tocka" za w7.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nekikr ::

Pa search v start meniju je zlata vreden v primerjavi z XP. Sicer pa nekaj grozno novega seveda ne bodo pokazali, kaj bi pa potem ostalo za naslednjo revizijo? Taskbar, tisto premikanje oken, search, en kup driverjev, stabilnejše delovanje, bolj tekoče dolovanje, lepši izgled, boljše funkcije pri upravljanju z omrežji...definitivno dober nakup.

antonija ::

Ne vem kaj vecina pocne s svojimi XPji ampak moji imajo trenutno naslednje lastnosti:
-Stabilni (bolj stabilni bi bili se vedno stabilni)
-driverji za vsak kos hardwarea so an netu (za w7 jih baje se ni za vse zadeve)

Do zdaj razen lepsega izgleda in nekaj (long overdue) kozmeticnih izboljsav nisem zasledil v tejle temi, razen vecjega stevila prilozenih driverjev (kot kaze je za ljudi, ki instalirajo OS, prezahtevno poiskat web page proizvajalca HWja in nalozit ustrezne driverje). Search je sicer res celo uporaben (tisti v XP je pac popolnoma neuporaben), ampak kolikokrat ga potrebujes? Software verjetno ze na pamet ves kje je ce redno delas z njim, nastavitve HWja on OSa si verjetno nastavil enkrat in potem nadaljeval z delom, za kaj drugega pa ta search ni uporaben.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Mercier ::

Administratorjeva "izkušnja" je močno izboljšana in to je tisto, kar se rado pozabi pri ugibanjih o procentih. Dober del procentov se bo spremenil zaradi enterprise segmenta in seveda potegnil za sabo manjše in domače zadeve.

nekikr ::

antonija, poglej kakšen bedak si:
- stabilni - tudi linux je stabilen. Pa Mac. Pa vse ostalo. Kaj je tvoj point?
- driverji za vsak kos opreme, za Win 7 pa ni? Tudi za XP ni vsega. In lahko ti garantiram, da tako kot za Win7 tudi za Win Xp nikoli ne bo vsega. Pa za ostale OS tudi ne.

Zgoraj sem ti napisal kaj vse je izboljšano (kratka verzija) ti pa še vedno goniš svoje. Takole na oko je nekej 15 izboljšav. Nekatere so super nekatere pa pač ne. Meni osebno je že samo novi taskbar dovolj dobra nadgradnja, da se je nakup izplačal. Search je zlata vreden, pa tudi rabim ga dostikrat (če si na XP, potem se še nisi navadil nanj in ga zato nisi velikokrat uporabljal). Mogoče ga pa celo ne rabiš, ne vem. Ampak ne me prepričevati, kaj jaz rabim in kaj uporabljam.
In kot rečeno, ne gre se samo za tri stvari, cca. 15 recimo bi jih lahko izpostavil.

antonija ::

@nekikr:
antonija, poglej kakšen bedak si:
- stabilni - tudi linux je stabilen. Pa Mac. Pa vse ostalo. Kaj je tvoj point?

stabilnejše delovanje

This.
- driverji za vsak kos opreme, za Win 7 pa ni? Tudi za XP ni vsega. In lahko ti garantiram, da tako kot za Win7 tudi za Win Xp nikoli ne bo vsega. Pa za ostale OS tudi ne.

Potem sta XP in w7 na istem. Again.

15 izboljsav, med katerimi nastejes search (po OSu, ne po svojih fileih, spletu ali kaj podobnega), premikanje oken po ekranu in taskbaru in pa lepsi izgled... to sicer so "izboljsave", ne prinesejo pa nic koristnega k workflowu. Predvsem ne premikanje ikon po taskbaru.

Lahko mi pa napises v katerih primerih ti novi search pride tako zelo prav, v katerih primerih ti brez premikanja ikon po taskbaru ziveti in, in v katerih primerih je nov izgled (ki me bolj spominja na klon vistinega themea kot pa kaj novega) prednost?

Se vedno nihce ni oporekal trditvi da gre za WinXP s prenovljenim UI (predvsem kozmeticno prenovljen), edino Sasa je napisal da je administratorjem (sklepam da tistm ki skrbija za vecje stevilo kompov, ne samo za svojega delovnega/domacega) zivljenje zdaj lazje. Ce ima kdo kaksen konstruktiven prispevek (za razliko od nekikra) o izboljsavah v w7 napram WinXP (pa prosim ne spet zacet z "lepsim UI, iscem izboljsave ki pohitrijo workflow, ki naredijo OS bolj intuitiven za nove uporabnike, etc.) naj ga prosim napise (boljso podporo za proce in ram smo ze omenili), ker do zdaj ne vidim razloga za menjavo iz XPjev na w7.

Glede na odstotke se vecina (sveta) strinja z mano... w7 niso vredni svojega dnarja ce si ze lastis XPje. Vem da bo s casom procent w7 zrastel (ker na novih kompih ne bo XP sploh), ampak kaksnega urnega prehoda na nov sistem zaenkrat ni opzaiti (mogoce ima polomija od viste tud kaksen vpliv).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

energetik ::

Glede na odstotke se vecina (sveta) strinja z mano... w7 niso vredni svojega dnarja ce si ze lastis XPje. Vem da bo s casom procent w7 zrastel (ker na novih kompih ne bo XP sploh), ampak kaksnega urnega prehoda na nov sistem zaenkrat ni opzaiti (mogoce ima polomija od viste tud kaksen vpliv).
Se povsem strinjam. Sam uporabljam Sedmico izključno zato, ker sem jo lahko dobil zastonj na MSDNAA in ker sem glih nabavil novo kišto.
Izkušnje? Search je lastnost, ki mi je najbolj všeč, pa da lahko za vsako ikonco v taskbaru (pri uri) določiš, ali je prikazana ali ne in kdaj.
Vse ostale stvari so mi slabše kot v XP (skrite nastavitve ipd.).
Koliko hitreje (če) deluje od XP pa ne vem, ker je bila na tej novi kišti do sedaj samo 7ka.
Vsekakor bi rekel, da se nakup 7ke ne splača, če imaš na mašini že nameščene XP.

Glede ankete se mi pa zdi zanimivo, da Linux še vedno stagnira na tistem 1%. Jaz sem na Windows izključno samo še zaradi špilov, ki jih vsake toliko odigram. Drugače bi nabavil cenejšo grafično in fural izključno Linux.

nekikr ::

1. Kakšno stabilnejše delovanje XP. Glede na kaj? Win7? Nikakor.
2. Seveda sta na istem glede driverjev. Tako kot sta in bosta vedno na istem hruška in jabolko. Oba sta in bosta sadje.
3. Search deluje tudi nad datotekami, ne samo nad OS funkcijami. Če bi vsaj malo testiral bi to videl. In poznam ogromno ljudi, ki ta search obožuje.
4. Meni je novi taskbar zelo dober. Tako zelo, da bi kupil licenco, če bi bila samo ta izboljšava. Se ne strinjaš? Jebiga. Pač ne rabiš tega. Poznam pa ogromno ljudi katerim se to zelo dopade.
5. Vztrajno pozabljaš na boljše rešitve pri upravljanju z omrežji. Pa ni treba da imaš celo firmo zadaj.
...
18. Glede na odstotke se večina sveta ne strinja s tabo, saj so Win7 pridobili kar lep delež v času od izdaje. Če si še tako zelen, da misliš, da kar čez noč vsi prestopijo na nov OS potem moraš pa še malo špinače pojesti.

Ne trdim, da so z Win7 prijeli boga za jajca, daleč od tega. Ampak v primerjavi z Win Xp (ki je bil in za nekatere še vedno je zelo hudo dober OS) je pa pač boljši. Po dveh dneh prilagajanja je storilnost večja. Pika. :)

CptnJoe ::

Halo?
Pocasen adopt rate?
Surely you jest, dear sir!
Ce bi poznali malo zgodovine (ali bolj verjetno, bili malce starejsi), bi vedeli da so WinXP v svojem prvem letu (12-ih mesecih) nabrali cca slabih 20%.
Win 7 pa so v dveh mesecih in pol nabrali 5,7%.
Dejmo mal razmisljat no!

Poleg tega je tale search v win7 ZELO uporabna zadeva.
Za tiste ki mislite da isce samo po OS, se motite 100%. Isce po VSEBINI datotek, po programih, imenih datotek, etc...
Obstajajo plugini za vecino uporabnih vrst datotek, ce slucajno ni out-of-the-box podpore.

3p ::

Saj je enostavno. Win 7 ne prinaša kake revolucionarne novosti (kot noben OS zadnjih N let), hkrati pa je več kot dovolj v redu, da ni več potrebe, da bi na nov računalnik nameščal XPje (razen če ima kdo polne (ne-OEM) licence pa mu je škoda denarja)...

CptnJoe ::

Pa se tole:
Windows search obstaja tudi za XP-je kot dodatek - dobi se ga na strani od MSja.
Pa da ne bo kdo vpil "fanboy", sem bolj linux (Arch FTW!) fanboy, ampak dam "credit, where credit is due".

blackbfm ::

Win7 je drek kar se tiče UI, totalno nadrkan z nekim kičem, neintuitiven, vsaka stvar kar nekaj po svoje narejena (še huje pa je ker gre dosti program prav enako v to smer)..xp je bil dosti boljše zasnovan kar se tega tiče. Vista je bila tut še kar. Meni je velik minus to da moram skoraj vsak program laufat v compatibility mode, drugače ali neka stvar ne dela, ali pa ne funkcionira s trayem. Pa pri vsakem modernem sistemu je pa res že logično da mora bit stabilen, zato nevem zakaj nekateri to tok naprej mečete. Tak da stabilnost je povprečna :D

BoLhCa ::

Najboljši OS -> Vista SP2 x64, sledi daleč zadaj Windows 7 x64 in šele nato WinXP.

Dejstvo.

antonija ::

http://marketshare.hitslink.com/os-mark...

w7 je imel uradni izzid 22.10.2009. Se pred izzidom je bil delez w7 cez 1,5%, kar pomeni da je v preostalih treh mesecih (kolikor uradno obstaja) pridobil nekaj vec kot 4%. In to kljub vsemu hypeu ki spremlja splavitve projektov danasnjih velikanov kot je M$. Ce sklepamo da tak adoption rate ne bo padel bo w7 v enem letu (12 mesecv) dosegel 16%. Ce. Ce to primerjamo z winXP (ki BTW niso nikoli dosegli stevilke 20% v enem letu :))) se mi to ne zdi nic revolucionarnega... ubistvu gre za precej enak rezultat (ce je nase sklepanje bilo pravilno; bozicna nakupovalna mrzlica za prvo leto je ze vkljucena v tale %, naslednji bozic je prepozno za tole statistiko).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nekikr ::

Ja pa kaj ti resno misliš, da bo nek OS v prvem letu prišel do 50% tržnega deleža?!? Če pride do 16% je to fenomenalen rezultat.

antonija ::

Za proizvajalca, ki pokriva 90%+ trga z OSi je 16% pateticen rezultat. Dober rezultat bi bil ce bi vsaj polovica njihovih uporabnikov rekla: "ti hudica, poglej vse nove stvari v temla OSu!! I must have it!!!" in letela v trgovino po novo verzijo.

XPji (ki so nasledili takrat popularen windows2k; winME je bil bolj slab poskus sale) so dosegli pad 20% v prvem letu. Pa recimo da je bil to za leto 2002 lep dosezek. Danes (8 let pozneje) bi clovek pricakoval da firme ciljajo na kaj vec kot so ciljale (in dosegle) leta 2002, ne da ostajajo na istem nivoju. Prav gotovo se je stevilo racunalnikov od takrat povecalo, pravtako se povecuje prodaja drugih (tretjih?) racunalnikov kot npr. netbooki ki imajo vedno prednalozen OS, vecinoma w7.

Dokler se delez visa pocasi in lezerno glede na delez prodanih racunalnikov s prednalozenim OS, potem je to slaba novica za M$. Ce se bo pa delez dvigal bolj zivahno kot bi se samo s sprodajo novih kompov potem pa to ni vec slaba novica. Dobra bo pa ta novica takrat, ko bo razlika med prodanim w7 in prodanimi kompi s prednalozenim w7, dovolj velika. Do takrat bomo pa gledali padanje deleza XP in viste precej sorazmerno z visanjem w7, nobenega naglega prehoda ne bo (in ga tudi do zdaj ni bilo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

joze67 ::

Windows XP se je ob splavitvi boril z 1 1/2 leta starim 2000 (ki ni bil slab sistem)
Windows 7 se bori z ... 8 let starim XP (ki ni slab sistem)

Zmajc ::

Doma uporabljam Win 7 v službi pa v večini še vedno delamo z XPji in moram reči da so za moje delo XPji čisto dovolj. Nudijo vse kar rabim in s prehodom na win 7 naša firma verjetno nebi pridobila kaj dosti saj se delovni proces nebi ne vem kako revolucionarno spremenil. Ko bomo nabavili nov hardware in softwer preidemo na win 7, prej ziher ne (sicer imamo licence za Win 7 z partnertstvom).

Čisto za privatno domačo uporabo pa moram reči da je Win 7 napram XPjem občutno boljša izkušnja za končnega uporabnika. Ko jih namestiš na računalnik praktično vse deluje brez dodatne namestitve gonilnikov.

Z novimi računalnikom bi za domačo uporabo priporočal uporabo Win 7 (in ne XPje), gledano čisto z poslovnega stališča pa se prehod za firme ki imajo utečen delovni proces ki bazira na Xpjih trenutno najbolj ne splača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

energetik ::

Tudi mi v službi na vseh kištah uporabljamo XP. S prehodom na 7ko ne bi pridobili ničesar, ne časa ne denarja. Kvečjemu izgubili za vse licence, izobraževanja ipd. Vsi programi, ki jih uporabljamo, odlično delujejo na XPjih - ne vidim razloga, da bi prešli na drug OS še kar nekaj časa.

sidd ::

Podpis pod Zmajc-ev post. Predvsem za domače uporabnike je izkušnja nepirmerno bolša. Že sama instalacija produkta je smešno enostavna. Na 7 deluje 98% zadev iz prve in uporabniku je dosti bolj prijazna, ter iz moje izkušnje doma poveča produktivnost. Kaj se tiče bol profi programja in pravega delovnega okolja pa razen boljši podpori ramu, SSD in podobnim zadevam ne prinese kaj dosti izboljšav. Numerika in modeliranje še vedno deluje enako hehe. No, mogoče čez kako leto ali 2 se bo nemara že splačalo presedlat na nov os za delo.
no idea for signature
signed
I

antonija ::

Ko govorimo o "domaci uporabi", kaj tocno imamo v mislih? Sprehajanje po netu in obcasen film/muzika, al stejemo sem tudi amaterske foto in video zanesenjake in podbne (bolj delovno usmerjene) posameznike?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nekikr ::

Če si amater si domači uporabnik. Če si delovno usmerjen garage band si še vedno domači uporabnik. če imaš pa firmo in ustvarjaš dohodek, potem si pa poslovni uporabnik, ker to uporabljaš za posel. če narediš s svojo kišto 300EUR na mesec si še vedno domači uporabnik...

fiore ::

se strnijam z antonijo.
tisti, ki sem vam w7 zdi "revolucionaren", je to najbrž zato ker ste vsa ta leta ždeli na xpjih in ne vidli kaj se medtem dogaja na razvoju ostalih OSov. window management, ki je mimogrede zelo pomembna stvar pri delu s programi v nekem OSu, je v w7 še zmeraj katastrofa. da ne govorimo o tem da ni nobenih naprednih nastavitev česarkoli, vsaj ne v UIju.

nekikr ::

Mi poveš katere napredne nastavitve so to (da bi morale biti nekje zelo jasno pokazane)?

energetik ::

Recimo na hitro pogledat IP naslov. V XPjih klikneš ca. 2x in maš, prav tako v Ubuntu. V 7ki greš najprej v glomazni center za omrežja, potem tam iščeš povezavo in potem še stanje. 1 primer.
Občutek imam, da delajo OS za vedno bolj zabite uporabnike, kje so vse nastavitve skrite in imaš v UI samo ogromne svetleče gumbe za osnovne nastavitve. Ni mi všeč smer, v katero se vse skupi premika.
Bolje bi bilo, da bi si na začetku lahko naštelal nek Basic in Advanced look. Kjer bi pri Advanced imel napredne nastavitve vsaj tako pri roki, kot pri XP.

Icematxyz ::

Kaj se tiče Windows OS. Tako dolgo ko bo mi brez težav delovalo vse kaj jaz delam. Bom uporabljal XP. Dokler bo podpora za strojno in programsko opremo. Zakaj bi ga menjeval?

Nakup novega računalnika z pred naloženim OS. Ukinitev podpore programom ki jih uporabnik uporablja. Prenehanje izdajanja varnostnih popravkov. Druge realne težave ki izhajajo z dejstva da ne gre za različico OS ki je bila izdana naknadno...

To so argumenti. Za katere bi jaz rekel da so trdni. Vse ostalo je pa hype.

Kekec ::

To je isto kot kakšen star avto nekdo ima recimo starega Golfa III pa mu vse lepo "laufa" nič ne crkuje in če mu to paše ga ne sme nihče siliti v nakup zadnjega modela kaj je že Golf VI se mi zdi. Je pa res da če mu takšen avto ustreza potem verjetno nima potrebe po 6-ih airbagih, boljši varnosti, bluetooth-u, boljšem motorju in kaj jaz vem kaj še. Ampak tako kot XP-jim bo tudi temu slej ko prej začelo kvariti in bo težje dobiti rezervne dele in bo posledično dražje vzdrževanje kakšnega celo nebo dobil in bo šel iskati na kakšen odpad, vse več težav v glavnem ampak dokler mu to ustreza je to njegova stvar!

Meni ustreza moja W7-ka, hitrejša, prijaznejša, stabilnejša pa še leder zice ima ;)

Icematxyz ::

Ampak tako kot XP-jim bo tudi temu slej ko prej začelo kvariti in bo težje dobiti rezervne dele in bo posledično dražje vzdrževanje kakšnega celo nebo dobil in bo šel iskati na kakšen odpad, vse več težav v glavnem ampak dokler mu to ustreza je to njegova stvar!


Ko pride to obdobje. Bo potrebno začeti razmišljati. Kaj se bolj splača ja. Zaenkrat pa še gre za kar dobro ohranjenega golfa ki pač nima spojlerjev in zatemnjenih šip. Da se ga pa zelo lepo peljati brez vzdrževanja.

SmeskoSnezak ::

antonija, novosti v win 7. Med njimi treba izpostavit virtualizacijo Windows XP in enkripcijo, zatem pa pridejo še ostali bonbončki. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Icematxyz ::

Med njimi treba izpostavit virtualizacijo Windows XP


No uporabnikom XP tega ni potrebno izpostavljati. Ker se temu lahko samo smejijo. Da bi menjal sistem le za to da bi lahko "obstoječega" "poganjal" v novem sistemu?

Zgodovina sprememb…

energetik ::

Primerjava z avti je IMHO zgrešena. Pri 10 let novejšem modelu dobiš ponavadi kar dosti večjo varnost, opremo in malce boljši izkoristek goriva.
Kar nebi rekel da drži pri OS. Ponavadi dobiš samo faceliftan model, z "večjim motorjem in višjo porabo". Za varnost lahko tudi pri starejšem modelu (XP) ustrezno poskrbiš - pri starejšem avtu pač ne moreš.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Sam če bi se šli napovedovanje prihodnosti bi rekel da bo W8 leta 2012 komaj začel resno orati ledino. Bomo videli. Kdo pa bi vedel kaj vse se še lahko zgodi do takrat. Morda pa Microsftu kdo začne mešati štrene. In bodo imeli en drug problem. Kot pa to kako tekmovati proti svojemu starejšemu izdelku.

Nenazadnje že samo dejstvo kako uspešni so v boju proti IE6 in kaj se je sedaj zgodilo marsikaj pove.

Zgodovina sprememb…

Kekec ::

XP-ji pod pokrovom tudi niso enaki kot so bili pri izidu!

techfreak :) ::

Poleg tega je tale search v win7 ZELO uporabna zadeva.
Za tiste ki mislite da isce samo po OS, se motite 100%. Isce po VSEBINI datotek, po programih, imenih datotek, etc...

A res? In Windows Vista tega ni imela?

c00L3r ::

Ne začnite spet primerjavo z avti. To ne vodi nikamor.

Ta raziskava ne kaže dejanskega deleža OS. Zdi se mi, da meri platforme na katerih tečejo aplikacije. Ker vidim vmes tudi "Java ME", kar pa ni OS. Morda pa merijo obiskanost določene spletne strani, pa gledajo na čem teče brskalnik?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nihče ne mara za tablice, prodaja že štiri leta pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8819747 (15105) kanarin
»

Pametni telefoni: Samsung prehitel Apple

Oddelek: Novice / Rezultati
2712081 (10051) Elysium
»

IE še vedno izgublja, Chrome pridobiva

Oddelek: Novice / Brskalniki
3612213 (9931) dux
»

Windows 7 prehitel Visto

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
267244 (6092) BoLhCa
»

Trg pametnih telefonov oživel, Nokia vodi

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
195716 (4876) KoKi

Več podobnih tem