» »

Prodaja Viste nad pričakovanji

1 2
3
4 5

Lamur De Zur ::

Pa se en totalen smeh... cudno je, da je Vista sploh tako "dobra" kot je...
Shutdown crapfest

[...] The most frustrating year of those seven was the year I spent working on Windows Vista, which was called Longhorn at the time. I spent a full year working on a feature which should've been designed, implemented and tested in a week.

[...] My team had a very talented UI designer and my particular feature had a good, headstrong program manager with strong ideas about user experience. We had a Mac [owned personally by a team member] that we looked to as a paragon of clean UI. Of course the Shell team also had some great UI designers and numerous good, headstrong PMs who valued (I can only assume) simplicity and so on. Perhaps they had a Mac too.

To so pac tudi nekatera dejstva, ki prihajajo iz MSja samega in ne od marketinga...

Open your eyes...

:)

Lamur De Zur ::

Pa povej ti kaj je gnilega na uporabniskem vmesniku na Linuxu... Pa povej v katerem desktop enviromentu... Ne da tu ciljas na neko osebno diskreditacijo, katera ti niti ne uspeva...

Gumbi so tam, ki ocitno ne pomagajo skoraj nic. In to ni clean design.

Edit: typo..

Zgodovina sprememb…

Kenpachi ::

No, Lamur... Najprej trdiš, da obični kekec-uporabnik ne rabi nevemkoliko funkcij za ugasnit računalnik. Se strinjam s to trditvijo. Zato je velik rdeči gumbek v start meniju za ugasnit. Kekec-uporabnik bo mogoče kdaj pokukal v puščico, in se ustrašil zloglasnih napisov Log Off itn. in lepo pridno klikal rdeči gumbek.

Vsak uporabnik (brez kekec) Windowsov, ki le razume angleško, pa se ne bo ustrašil, in bo pač videl v puščici "Shut Down" in kliknil, videl, da je škoda časa puščico klikat in spet pridno klikal le rdeči gumb, ker ve, kakšen rezultat bo dotični klik proizvedel.

Se strinjaš?

@LOL ::

Lamur: ne misliv se prepirati s tabo. Tako ali tako bova ostala na nasprotnih pregovih. Nima smisla sploh s tako zagretim zagovornikom kogarkoli že
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Lamur De Zur ::

RedArmy... se popolnoma strinjam. Samo zakaj pa je tista puscica tam, ce je nihce ne rabi? Kot lahko preberes v tem clanku, ki sem ga linkal (Shutdown crapfest), so na tem delali 1 leto! In je na koncu izpadlo pac kot je...

Pa to je naprimer samo ena taka stvar... Saj stvar deluje, vendar ni tako zelo userfriendly kot bi nekateri radi prikazali. To je edini problem... Na Windows se navadis, ni pa sam po sebi tako zelo userfriendly... Vsaj UI je malo zmedeni... Instalacija programov in te zadeve, so v primerjavi z NEKATERIMI Linux distribucijami, res boljse resene.

Zgodovina sprememb…

Lamur De Zur ::

@LOL
Argumenti != zagretost

Brez osebne diskreditacije tebi ocitno ne gre. Daj mi ti argumente in mogoce kje prideva na isto pot... Dokler jih pa ne das (ker jih ocitno nimas in sveto v nekaj verjames) se je pa res brez veze ukvarjat s tabo...

Kenpachi ::

Lamur: No, strinjam se glede stylinga, ker kar neka micena puščica ni ravno vrhunec UI designa... Ampak vseeno, lock, log off in hibernacija se mi zdita kar pomembni funkciji za uporabo - še najbolj lock. Ampak za lock je itak win+L bližnjica.

Lamur De Zur ::

No saj sama puscica ni problem, problem so tiste opcije. Mislim da je na XPjih to dosti boljse izpeljano. Nic ne manjka in imas tri gumbe ( + cancel) in to je to.

V Visti so pa ocitno morali spremenit, zato pac ker so spremenili... Da bo nekaj novega. In samo to hocem povedat. Ker boljse ocitno ni.

Kenpachi ::

V classic temi je dropdown menu vseh omenjenih funkcij.

Ampak obični uporabniki niso performance freaki (in/ali nostalgiki), tako da ni problema. Po moje je pa ravno obratno v Visti (Da ima classic theme XPjevski shutdown menu). Nisem testiral, za zdaj se še držim XPjev zaradi kompatibilnosti, imam pa Vista x64 Business. No, mogoče bom kaj v VMware inštaliral pa malo razgrajal s kakšnimi radikalnimi stress testi.

darkolord ::

Lamer De Zur: tebe moti to, da ima vista več opcij kot ostali sistemi?
Da lahko daš recimo sleep in nadaljuješ delo naslednji dan, obenem pa spiš v tihi sobi?

To, da so za te zadeve porabili toliko časa, je lahko kvečjemu plus. Je premišljeno in izpopolnjeno do konca.

Kenpachi ::

Škoda mi je le, da Sleep ne ugasne tudi grafičnega ventilatorja, ker le-ta pri meni povzroča 80% hrupa od vseh, ki so v kišti.

jype ::

darkolord> To, da so za te zadeve porabili toliko časa, je lahko kvečjemu plus. Je premišljeno in izpopolnjeno do konca.

Ta je pa bosa. Se pravi, dlje ko se obirajo, bolje je?

borchi ::

> tebe moti to, da ima vista več opcij kot ostali sistemi?
Da lahko daš recimo sleep in nadaljuješ delo naslednji dan, obenem pa spiš v tihi sobi?

do sedaj ni imel windoz sleep funkcije?!
l'jga

darkolord ::

Pomoje bo to vse porihtano z novejšimi verzijami hardvera... Pod to, da bo stvar "Certified for Vista", bo sigurno spadalo tudi to.

Se pravi, dlje ko se obirajo, bolje je?

Dlje kot DELAJO, bolje je. Nekatere stvari zahtevajo tehten premislek (ne 15 minut na WCju) in kar nekaj raziskav

do sedaj ni imel windoz sleep funkcije?!

Tisto je bil standby... Pri sleepu se bo računalnik na videz popolnoma izklopil (vsi ventilatorji se bojo ustavili itd), obenem pa se bo pc zbudil po par sekundah

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

zee ::

sovražniki imperija?

IMHO človek res ne potrebuje več kot tri (3) tipke za izklop: Stand-by, Hibernate in Poweroff. Vse ostalo je dekoracija.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tr0n ::

Na najbolj bedasto in nepomembno funkcijo sistema ste se vrgli. Koga briga na koliko nacinov lahko ugasnes OS?!?! :\

CoolBits ::

Tisto je bil standby... Pri sleepu se bo računalnik na videz popolnoma izklopil (vsi ventilatorji se bojo ustavili itd), obenem pa se bo pc zbudil po par sekundah

A to bojo komaj zdaj porihtali? 8-O
Na OSX to obstaja že nekaj let... pritisneš gumbek na tipkovnici al pa zapreš prenosnik...
zbudi se v par sekundah...

Zanimivo.
"Certified for Vista" raje bi videl na visti "Certified for all hardware" :\

jype ::

darkolord> Dlje kot DELAJO, bolje je. Nekatere stvari zahtevajo tehten premislek (ne 15 minut na WCju) in kar nekaj raziskav

Saj načeloma se strinjam, ampak ugašanje računalnika ni rocket science. Tisti meni je precej suboptimalen, Linux okolja tu sicer niso nič spredaj, Apple pa ima že dolgo časa povsem sprejemljiv in zelo jasen uporabniški vmesnik - ko pritisneš power se pojavijo izbire Log out, Sleep, Shutdown, Reboot (ne nujno v tem vrstnem redu, nisem na macu). Sleep na macu je vedno suspend-to-ram in deluje bolje kot na kateremkoli drugem sistemu, ki sem ga do zdaj videl.

@LOL ::

Linuxaši: poročajte ko bodo tovrstni knofki čez par mesecev na linux distribucijah.0:)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Lamur De Zur ::

Dlje kot DELAJO, bolje je. Nekatere stvari zahtevajo tehten premislek (ne 15 minut na WCju) in kar nekaj raziskav

Ce delajo kaj PAMETNEGA je bolje ja... Ce si pa preberes, kaj pise na tej povezavi, bos pa videl kaj so delali in kako. Pa ne spet nekaj na pamet govorit...

jype ::

@LOL: pred štirimi leti.

Lamur De Zur ::

Moderatorji pa ze enkrat tega @LOLeka malo brisite, ker drugo ne dela kot podpihuje flejmanje... Tu ni nihce zdaj nic o linuxu omenjal, pa on spet nekaj bluzi brez kaksnih argumentov in tudi nic pametnega ne napise.

Dajte mu naziv Troll...

Ok Linux je bil omenjen, samo to nima nobene veze z Visto...

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Knofki so zato, ker jih nekateri rabijo. Ni poanta v tem da jih ni ali pa so za nekatere okrasni dodatek, ali pa nekdo na WC-ju nima kaj delati.
Če je kdaj kdo delal z navadnimi uporabniki , tipa first leve support, lahko doživi marsikaj, in takih specialnih uporabnikov je malo morje.
Jaz tudi uporabljam samo power off, zeloo redko hibernate, samo nekateri to skozi uporabljajo, in se čudijo da tega ms, ni dal ven !!!! zakaj tega ni.
Se bo pa dalo prej ali slej, to modificirati, da boš imel samo to kar rabiš, in ne n-knofov…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Lamur De Zur ::

Tr0n:
Na najbolj bedasto in nepomembno funkcijo sistema ste se vrgli. Koga briga na koliko nacinov lahko ugasnes OS?!?!

Ena najbolj osnovnih funkcij je bolj bedasto resena kot je bila prej... Pa network manegment so totalka nekaj zabluzili, pa UAC al kaj je ze je totalka glup... Stvari so nove, drugacne... Vecina jih je pa bedastih in neuporabnih in niti malo userfriendly, kot bi naj Windowsi bli...

darkolord ::

Na OSX to obstaja že nekaj let... pritisneš gumbek na tipkovnici al pa zapreš prenosnik... zbudi se v par sekundah...

Aja, sem pozabil omenit, da lahko izštekaš stvar iz elektrike. Torej sleep = hibernate + standby

When you turn off a Windows Vista-based desktop, all the documents, applications, and data that are currently in use are saved in two places. First, they are saved to the memory, or RAM, where they are quickly accessible (in Windows XP this was called Standby). Simultaneously, the information is saved to the computer's hard disk (in Windows XP this was called Hibernate).

In Sleep, Windows Vista simultaneously saves the current user information to both memory and the hard disk. In Sleep, Windows Vista uses the data saved to memory to help you restart faster after extended periods of non-use. Simply move the mouse or press any key on the keyboard and the computer starts up within seconds.

The Sleep state uses the data saved to your hard disk to protect it in case of power loss. When you resume the use of your desktop after a power failure, Windows Vista will quickly restart from Sleep using the data saved to disk, with all of your data and applications intact.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

jype ::

U, ja... Network Management.

Kriza. Tudi sanja se mi ne, zakaj pri tem nihče ne kopira Appla, ki ima to _daleč_ najbolje rešeno.

CoolBits ::

Aja, sem pozabil omenit, da lahko izštekaš stvar iz elektrike. Torej sleep = hibernate + standby

Aha ja no to je pri OSX "safe sleep" sem se mal zmotil...ni par let nazaj ampak predlani v 10.4...:D

edit: http://theminiblog.co.uk/?p=276

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

borchi ::

> Aja, sem pozabil omenit, da lahko izštekaš stvar iz elektrike. Torej sleep = hibernate + standby

ne pozabi omeniti, da to OS X že ima. sicer res vista tu zaostaja samo slabi dve leti, tako da mogoče niti ni omembe vreden zaostanek pri tej "revolucionarni" stvari...
l'jga

darkolord ::

No to je pa pri Windows Hibernate (že v 2000 je bilo).

Sleep je pa KOMBINACIJA tega dvojega. PC se ti zbudi v dveh sekundah, podatke imaš pa varno še vedno na disku.

borchi: kaj ima? hibernate, ki ti zbudi pc v 2 sekundah? i don't think so

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

borchi ::

> i don't think so

da ne boš SPET razočaran in preveč pametno izpadel...
l'jga

darkolord ::

No dej, pokaž

borchi ::

$ pmset -g | grep hibernatemode
hibernatemode 3

3 - The default mode on machines introduced since about fall 2005. RAM is powered on while sleeping, but RAM contents are also written to disk before sleeping. In the event of total power loss, the system enters hibernation mode automatically.
l'jga

darkolord ::

Safe sleep gre v hibernate preden zmanjka baterije (laptop, desktop nima baterije>:D )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

borchi ::

ti pa si model! ni kaj! kaj me briga, če lučka ne začne takoj mežikat. stvar spi.

windows vista pa zna 2Gb rama zapisat na disk v eni sekundi. pajade!
l'jga

darkolord ::

> pajade!

da ne boš SPET razočaran in preveč pametno izpadel...

(ps. popravil sem zgornji komentar)

kopernik ::

windows vista pa zna 2Gb rama zapisat na disk v eni sekundi. pajade!


_sarcasm_
Ne, vista ima konstanten write-through cache na Sonyev memory stick, ki ti ob nadaljni uporabi zDRMa še fotoaparat.
/sarcasm_off

Ok, dost zajebancije. Vse to mešanje dreka ob shutdownu/izklopu elektrike in bogsigavedi še kaj je po mojem mnenju povsem nepomebno pri prodaji Viste. Navaden kupec, ki se mu sanja ne o operacijskih sistemih niti pomislil ne bo na te zadeve.

borchi ::

@darko: katerega stavka ne znaš prebrat v tekstu, ki sem ga postal?

no da bo še en source:

It turns out that option 3 can give you the best of both worlds. It will save to disk but use RAM if possible. If you lose power you are not dead in the water, but if you are powered up it is still fast.


se strinjam s kopernikom, samo mi je preveč fajn gledat darkota, ko more po dreku, ki ga meša, brodit... znova in znova.
l'jga

darkolord ::

borchi: katerega dela besede "laptop" ne razumeš?

samo mi je preveč fajn gledat darkota, ko more po dreku, ki ga meša, brodit... znova in znova

Tudi meni je lepo gledat Apple fane, kako živijo v svojem pravljičnem svetu revolucij in se ne morejo sprijaznit s tem, da nečesa nimajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Lamur De Zur ::

kopernik saj glih to... se sami uporabniki ne znajo skoraj nic o svojem OSu, kaj da bi se znal kaj o drugih... In samo nekaj v prazno blodijo... In sirijo dezinformacije kako je windows kul in vse ostalo tolko slabse...

Zgodovina sprememb…

Kenpachi ::

zee: "Stand-by, Hibernate in Poweroff."

A ti nikoli ne restartaš računalnika? >:D

Disclaimer: Mind the smiley at the end of the message.

darkolord ::

Lamur pa misli, da je njegovo mnenje tisto, ki je odločilno pri vsem. Če mu nekaj ni všeč, je sigurno narobe narejeno... Ko jebe ostalih 600 milijonov

Tr0n ::

Windows je cool in vse ostalo je slabse.

Lamur De Zur ::

Mua mua darko in Tr0n :*

borchi ::

> borchi: katerega dela besede "laptop" ne razumeš?

sem mislil, da se pogovarjamo o operacijskih sistemih. očitno so res problemi z branjem pri darkotu. ampak, kakorkoli. tud desktop mašina zna to. pravzaprav zna to OSX.
l'jga

MrStein ::

darkolord: njegov opis je enak tvojemu : gre v stand-by ampak prej se na disk skopira. Ni potrebe po flejmanju.

Popravek: uf, je vmes ze blo par sporocil ..
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

noraguta ::

borchi mislim da je apple sam izjavil za macbooke ,da to niso laptopi :~> .
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

borchi ::

> borchi mislim da je apple sam izjavil za macbooke ,da to niso laptopi

vidiš, darko, vse lepo deluje tudi na ne-laptopu :))
l'jga

Vlady ::

In še vprašanje za mac zagizene: koliko špilov, ki so napisani za uporabo directX dela na OSX??? >:D To pa je skoraj 70% ali več komercialnih špilov. Nekaj od teh 70% ima podporo tudi za openGL, ampak vseeno gre tukaj za več kot 50% vseh naslovov, o katerih lahko uporabniki mac-ov samo sanjate. >:D Pa ne zdej nabijat, da imate konzole pa ne vem kwa še vse, govorimo o PC-jih. Mogoče ima mac res boljši vmesnik, ampak še vedno pa nima poleg vmesnika tudi podpore in knjižnic. Večina stvari je narejenih za winse. Prav tako strojna oprema, malo opreme, ki sem jo kupil, ima podporo za kak OSX ali linux, pa nimam najslabše opreme. Če uporabljam winse, mi je prav vseeno kaj kupim, ker vem, da mi bo vse 99% delovalo. Ni se mi treba tresti, ali proizvajalec ima driver za OSX ali linux ali karkoli, windows je vedno skoraj 100% podprt. Kupujem strojno opremo glede na zmogljivosti in specifikacije, in pri tem ne gledam na podporo. Če bi imel linux ali osX, bi moral vedno gledati na zadnjo stran škatle, ali zadeva sploh je podprta, ali ne, pa še posebej potem na strani proizvajalca ali celo brskati po netu celo popoldne za driverji. OSX ima res polno podporo in driverje za mac raunalnike, ampak ne laufa OSX samo na mac-ih, ampak tudi drugje, pa ni samo OSX tu, tu je tudi linux, ki je imel oz. ima še vedno nekaj problemov z kakšno eksotično in boljšo strojno opremo, vsaj kar se tiče multimedije. Linux edino podpira večje diske, večji RAM, več procesorjev,... Da ne omenjam novega GRUB zaganjalnika, ki se nikakor ni hotel prikazati. Zgleda Linux oz. GRUB ne mara RAID particij. >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

CoolBits ::

Igrce, directx, itd je za otroke...

Kenpachi ::

Oh My God, what a blasphemy!
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobiček Microsofta nespremenjen, kupci čakajo na Windows 8

Oddelek: Novice / Rezultati
3510121 (8394) Icematxyz
»

Microsoft: 96 odstotkov netbookov teče na Windows (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10811847 (9418) poweroff
»

Nvidiini gonilniki odgovorni za skoraj tretjino sesutij Viste?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
475664 (3069) krneki0001
»

Microsoft z visoko prodajo Viste, Offica in igre Halo 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
597149 (7148) borchi
»

Novosti v Vista jedru

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
496559 (4552) Matako

Več podobnih tem