» »

Microsoft z visoko prodajo Viste, Offica in igre Halo 3

Microsoft z visoko prodajo Viste, Offica in igre Halo 3

Yahoo News - Microsoft je v svojem finančnem poročilu za prvo trimesečje tekočega poslovnega leta, izdanem v četrtek, objavil 23% porast dobička, in sicer iz 3,48 na 4,26 milijarde dolarjev, v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prihodki so v enakem času zrasli za 27%, iz 10,81 milijarde na 13,76 milijarde. S tem so prekosili pričakovanja borznih analitikov, ki so v povprečju za ta kvartal pričakovali okrog 3,72 milijarde dolarjev dobička in za dobro milijardo dolarjev manj prihodkov. Podjetje pripisuje tako uspešno poslovanje dobri prodaji operacijskega sistema Windows Viste (prodanih 85 milijonov kopij od samega izzida v januarju, od tega 25 milijonov od konca julija), novega Office paketa ter igre Halo3. K skupnim prihodkom je tako prodaja Oken prispevala 4,14 milijarde, Office 2007 paketa 4,11 milijarde in Halo3 igre 330 milijonov dolarjev (celotni prihodek Xbox oddelka 1,93 milijarde; v tem četrtletju je bilo prodanih 1,8 milijona Xbox 360 konzol).

Za konec so v Microsoftu dvignili lastne napovedi prihodkov za celotno fiskalno leto (zaključi se 30. junija 2008), in sicer iz 56,8 - 57,8 milijarde na 58,8 - 59,7 milijarde dolarjev. Delnice podjetja so se po objavi rezultatov povzpele za dobrih 10%, na okrog 35,5 dolarjev.

59 komentarjev

«
1
2

Atos ::

zakaj pa novice ni na glavni strani? Jaz lahko dostopam do nje samo skozi arhiv

nekikr ::

Ker bi takoj prišlo do Linux - Windows vojne.

Itaq bi pa Windows zmagu :-D

Azrael ::

Kaže, da kljub kritikam imajo vseeno uspešen in dobičkonosen poslovni model.
Nekoč je bil Slo-tech.

Avby ::

Pač prve ovce so nafutrali. Nič neobičajnega.

BigWhale ::

Po mojem je tak majhen promet zaradi piratstva....

Cokolesnik ::

Izdaja Viste naj bi celo povečala število prodanih XP-jev. Kaj pravite - bodo podaljševali podporo in dopolnitve za XP-je do izdaje Vistinega naslednika? :)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Nemogoče ni, če držijo govorice o izidu naslednika Viste že leta 2010, življenska doba aktivne podpore za Win Xp, pa se izteče tudi takrat nekje.

Ali je bilo kaj drugače z Win 98 in ME?
Nekoč je bil Slo-tech.

pirat ::

Vprašanje:

Kako, da se nikoli ne razburjate ob izidu novih grafičnih kartic z 6% višjo frekvenco in 4 cevovodi več.... takrat vsi navdušeni, ampak bogami, 95% uporabnikov računalnikov ne bo opazilo nobene razlike med ono prej z 12 cevovodi in to novo s 16... Big deal, vsaj zame,...

Pa je Vista vsebinsko precej večji korak naprej za IT industrijo, kot pa no nove grafikulje ali pa za 13,76% hitrejši RAM-i....
Sam jo imam že kar nekaj časa, prej sem precej časa imel tudi XP, pa pred tem Win 2000, itd.... in zadeva špila. Brez problemov, na laptopu.


Rezultati Microsofta pa tudi govorijo zase... Dobički v milijardah $ pomenijo, da vejo, kaj počnejo.

In še čisto resen nasvet za najbolj hardcore nasprotnike Microsofta, Windowsov, Office-a, itd.... Kupite delnico Microsofta, lahko tudi samo eno... Se bo odprl povsem nov svet in povsem novo razmišljanje na temo, kdo da so 'ovce', ki kupujejo te produkte :-))

lp

PaX_MaN ::

Misliš, da bomo resno jemali osebka z nickom "pirat"? :D

pirat ::

nick 'pirat' ima precej več zveze z Marcom Pantanijem in njegovo obrito glavo, kot pa s tistim, na kar namiguješ ti... :D

lp

Pšenični ::

"In še čisto resen nasvet za najbolj hardcore nasprotnike Microsofta, Windowsov, Office-a, itd.... Kupite delnico Microsofta, lahko tudi samo eno... Se bo odprl povsem nov svet in povsem novo razmišljanje na temo, kdo da so 'ovce', ki kupujejo te produkte :-))"

Sej zastopim, vsak ima lahko svoj slab dan....

"Rezultati Microsofta pa tudi govorijo zase... Dobički v milijardah $ pomenijo, da vejo, kaj počnejo."

A sta z Billom slučajno v sorodu...hehh, čestitam...

Trdi ::

pirat, sem sam stestiral novi Office in mene nihče ne bo prepričal, da je to dober produkt. Isto stran v Accessu odpira zadnji office 40+ sekund, Office 2001 (al kaj je že pred 2003?) 12 sekund, Office 2003 pa 7 sekund.

Čudijo me ti podatki, a to je folk zadovoljen z novim officeom al kako? Ne morem si predstavljati, da ne bi v firmi padla produktivnost kar precej z novim officeom. Jaz sem recimo moral s tem dokumentom delati dva meseca 20 dni na dan in ta odpiranja strani v ogromni bazi gredo v tisoče klikov. Zdaj si pa predstavljajte, da pri vsakem kliku čakam 43 sekund namesto 7! Pa to je znort, z novim officeom sem preračunal, da bi delo opravljal 40 ur dlje!


In to ni nikakršen Windows vs. Linux post, to je novi Office vs. stari Office post! Stari je nekajkrat počasnejši, to ni normalno! In njihovi patchi ne rešujejo zadeve, da ne bo zdaj kdo pametno privihral noter...
Trdota d.o.o.

CWIZO ::

Novica pa govori o uspešnem poslovanju Microsofta. Če tem office ni všeč je to tvoj problem, večini uporabnikov pa je.
Kaj se ne morete sprijaznit, da je Microsoft kljub temu da ga kao vsi sovražjo uspešna ferma?
Mal ven iz okvira slo-techa in podobnih strani poglejte, pa boste videli da je slika čisto drugačna;)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

MrStein ::

Nihče ne zanika da ima MS milijardne prihodke in dobičke. Ne si izmišljevat lastnega flamewarja ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

CWIZO ::

Sej si ga ne. Sam vi v novici ki govori o uspešnost podjetja, razglabljate da vam neka operacija vnjihovem programu traja 41 sekund.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Avby ::

Sicer pa je res tudi to, da oni so že dosegli zastavljene cilje ali jih celo rpesegli. Kje pa piše, da si s tem sistemom pač niso zastavili nižjih meril?

Pač za futer takšnim, ki to konzumirajo. Oni vejo, da pač je določena sredina ljudi ki bo kupila in greh bi bilo pustiti denar prktično na cesti.

Če ga pa lahko oni lepo poberejo. Denar pač čaka. Saj niso nori, da ga ne bi vzeli!

Trdi ::

CWIZO, jaz pač pravim, da te številke ne govorijo o kvaliteti produkta, to je vse. Če ne verjameš v razliko med Office 2003 in zadnjim Officeom, je to tvoj problem.

Po mojem mnenju dobiček firmi delajo ljudje, ki nimajo pojma. Državne uprave, ki pač vidijo, da je zunaj novi Office, in ga nabavijo. Velike firme, ki vidijo, da je zunaj novi Office, in ga nabavijo. Testiranj ni, gre samo za videz. Ampak kar mene čudi je, da predvsem v firmah, kjer je produktivnost pomembna (če mislite, da je v vseh firma produktivnost a priori pomembna, se prekleto motite) ne opazijo ogromne upočasnitve dela in da nekaj ne naredijo proti temu. Tu ne gre za sekunde, gre za delovni teden na en mesec, če imaš smolo.
Trdota d.o.o.

CWIZO ::

Kdo je pa kaj omenjal da so te cifre povezane s kvaliteto?
Renault tut dobro prodaja svoje avtomobile, pa so dalec od kake kakovosti (zgolj primer pac).
Kaj bi zdej rad povedal sploh? Da ni fer da majo tok kesa, ker majo shitty produkte?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

darkolord ::

Trdi: meni novi Office ne dela nič počasneje od starega. Kaj boš pa zdej?

joebanana ::

Nimam nč proti microsoftu saj imam dual boot in xp je dober OS. Dobri rezultati nebi smeli biti presenečenje. Vsi produkti microsofta so uspešni. Razen mogoče zuna.(upam da bo z naslednjo generacijo zamajal tla applu) Firma tudi dobro diktira tempo razvoja in konkurence. S tem ko ne izdaja specifikacij za svoje protokole, dobro ovira konkurenco. Navsezadnje "reverse engineering" je zapleten in počasen postopek, kaj šele stabilno delovanje.

user427615 ::

Seveda imajo visoko prodajo Viste, če jo pa VSILJUJEJO povsod in vsakemu novemu prodanemu računalniku.

Gregor P ::

Sam sem dobil Visto ob nakupu prenosnika; za računalnik, ki sem ga sestavil sam, sem pa kupil XP-je ... slednje sem pa kupil prvič zato ker sem hotel takoj (kot navaden uporabnik torej) videti, če je s PC-jem vse v redu, drugič zaradi že kupljenih programov, ki delujejo samo v Windows okolju in tretjič zaradi video iger (priznam :8) ) ...

... se pa počasi odvajam od drage programske opreme za Windows okolje in privajam na odprtokodno programsko opremo (v službi tako ali tako delamo vse na linuxih), tako da bom na koncu Windowse rabil doma praktično samo zaradi video iger :\ ... in upam, da nekega dne tudi za to ne več8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

GizmoX ::

dobiček = denar od prodaje - vložen denar (npr. za programerje)
Se pravi, da so programerji že plačani, sedaj pa Microsoft nabira kapital? Se pravi so imeli med razvojem Viste "negativen dobiček"? Ali so plače programerjev prihajale iz nabranega denarja od prodaje XP-jev?
udirač => uni. dipl. inž. rač.

Spc ::

"Seveda imajo visoko prodajo Viste, če jo pa VSILJUJEJO povsod in vsakemu novemu prodanemu računalniku."

Točno tako..
Danes več ne moreš kupit notebooka brez viste.
Potem pa se bahajo kakšen dobiček imajo.


:\
 

para! ::

Zakaj me ne čudi, da SPC spet stresa gluposti?

Prvi notebook, ki sem ga našel v big bangu, nek HP, ni imel priloženih Windowsev, temveč FreeDOS, ko sem nadaljeval ogled do Della je pravtako bil brez Windows OSa.

Da o novicah raznih uporov MSju ala Acer Ubuntu, Dell Ubuntu sploh ne govorim.

lp
Death before dishonor!

poweroff ::

Kaže, da kljub kritikam imajo vseeno uspešen in dobičkonosen poslovni model.

Točno tako. Enako v bistvu kot Apple.

Zanimivo pa, da Windows fanboyi redno pljuvate po Applu, kako precenjen da je, kako je iPhone nič posebnega v primerjavi s konkurenco, itd.

Mogoče je re, - imajo pa očitno uspešen poslovni model. Še celo bolj kot vaš ljubi Microsoft... >:D
sudo poweroff

MrStein ::

para!:
Da o novicah raznih uporov MSju ala Acer Ubuntu, Dell Ubuntu sploh ne govorim.

Tisti laptopi brez Windows predstavljajo tam 1% ponudbe.
Ampak eni si delajo utvare kot da gre za 90% ...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Pegaz ::

Zdaj sem končno ugotovil zakaj tako zagovarjate Microsoft. Verjetno imate eno delnico Microsofta in mislite, da ji boste dvignili vrednost, če mu boste delali reklamo na forumu.

Mislim, da bi bil efekt večji na kakšnem mn3njalniku oz. izklopu, kjer večina ljudi ne zna napisat ene pravilne slovnične besede.

RejZoR ::

Še vedno sem mnenja da je Vista eden najboljših OS-ov kar jih je izdal Microsoft. Lep, stabilen, varen in uporaben.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Trdi ::

Darkolord, ne verjamem. Lahko skleneva eno stavo in pogledava. Vsak 200 evrov na mizo, jaz bom prinesel SVOJO Access bazo in bova pogledala. Na tvojem PC-ju. Če bo res novi Access vsaj enako hiter kot stari, ti pustim 200 evrov, če ne pa vzamem tvojih 200 evrov. Kot rečeno, stava velja samo za točno določeno bazo, ki jo dostavim jaz, ne sprejemam nobene protiponudbe. Ti pa lahko potem po mili volji štelaš svoj novi Office in nameščaš super popravke.


Imam na MSNju 40 sodelavcev, ki delajo z isto bazo in imajo enak zaključek - delati je treba z 2003 verzijo. Imam tudi ogromno sotrpinov online, do njih prideš prek Googla, če vtipkaš par precej jasnih besed, novi office in pa nujno daj še besedico "slow" zraven. Boš dobil tudi nekaj neodvisnih testov hitrosti Accessa, pa tudi Excela in Worda.
Trdota d.o.o.

Spc ::

para! res je.
Ampak takšnih notebookov je res zelo malo.
Če pa hočem kupit en res dober notebook z nvidia grafično ki ima ločen ram in vse za 3000€ bojo 100% windowsi zraven.
 

opeter ::

Hehe, Matthai ima res...

Apple je še večji kapitalist, saj ti prodaja svoje izdelke po neverjetni ceni (potem pa govorijo, da kako je vse oh- in sploh).
In zato ga sovražite? Ne? Zakaj pa ne? Ker pod jabolkom ne piše Microsoft? :)

Je pa Leopard zanimiva žival. Ampak tudi Okna z Razgledom se da preživet.

Smeagol ::

@Trdi
Torej ti mislis, da se produktivnost podjetja, oz. ljudi poveca samo, ce pohitris cas odpiranja dokumenta?
Ce nek program odpira dokument 10 sekund, drugi pa 30 to avtomaticno pomeni, da bo delo s prvim bol produktivno?

Ko bi bilo zivljenje tako preprosto. En test in to je to :D


Kako bi bila firma produktivna, ce zamenja vse pdf, doc, ppt... dokumente s txt. In windowse z dosom. Masina bi se zbootala takoj, ko bi prestela ram(64MB bi ga bilo dovolj, da se hitreje presteje). Dokumenti bi se odpiral v trenutku.

Produktivnost bi sla v visave!


Edit.
Seveda bi to laufali na Core2 in 10k hdd. Navsezadnje tud txt lahko naraste na nekaj 10kB. Ne bi rad zgublal casa da nek pocasen disk tole skup sprav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smeagol ()

Azrael ::

@Matthai:

Zanimivo pri vsem skupaj je samo to, da ogromna večina SW Microsoftovi konkurentov po vsej sili hoče kopirati, bolje rečeno, hočejo narediti nekaj svojega, kar vsaj izgleda kot MS izdelek? KDE, OOo, Media Player Clasic in še kup drugih. Čemu, če je MS tako za časom?

Pri Apple pa takih skoraj ni. Ali jih jabolčnik uniči ali pa je njiho izdelek samo design, vsebina pa nič posebnega, sploh sedaj njihovi mlinčki, ko vgrajujejo x86 procesorje.
Nekoč je bil Slo-tech.

MrStein ::

opeter:
In zato ga sovražite? Ne? Zakaj pa ne? Ker pod jabolkom ne piše Microsoft?

Če ti ni jasna razlike med Apple in Microsoft, potem ti nebo niti potem, ko ti napišem.

Hint: razlika je podobna kot med Telekomom in T-2.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

opeter ::

MrStein, sem že skoraj štirinajst let Mac uporabnik ;)

dela ::

@Trdi
Torej ti mislis, da se produktivnost podjetja, oz. ljudi poveca samo, ce pohitris cas odpiranja dokumenta?
Ce nek program odpira dokument 10 sekund, drugi pa 30 to avtomaticno pomeni, da bo delo s prvim bol produktivno?

Ko bi bilo zivljenje tako preprosto. En test in to je to :D


Kako bi bila firma produktivna, ce zamenja vse pdf, doc, ppt... dokumente s txt. In windowse z dosom. Masina bi se zbootala takoj, ko bi prestela ram(64MB bi ga bilo dovolj, da se hitreje presteje). Dokumenti bi se odpiral v trenutku.

Produktivnost bi sla v visave!


On je povedal, kaj znižuje produktivnost novemu officu napram staremu. Zdaj pa še ti povej, kaj jo zvišuje napram staremu, če se spomniš česa. Če nov office res tako mega izboljša produktivnost (ali vsaj ohrani), to ne bi smel biti problem.

Ziga Dolhar ::

Trdi,

glede na opis delovanja te aplikacije (tudi v starejših Officih), si prepričan, da je že sama izbira Accessa sploh optimalna?
https://dolhar.si/

Spc ::

Microsoft tudi služi z njihovo blesavo politiko..
Primer .. če kupim Windows XP v trgovini lahko te XPje ali Visto namestim samo na enem računalniku na drugem moram SPET kupit še ene windowse čeprav sem jih že kupil..

Potem pa tako ni čudno, da imajo +200% dobička.
Pri Win2000 je bilo tako, da sem kupil original in jih lahko namestil na neskončno računalnikov pri XPjih/Visti pa so že začeli z svojimi fintami..
Temu jaz pravim kriminal.

:)
 

moj_nick ::

prvo trimesečje tekočega poslovnega leta, izdanem v četrtek, objavil 23% porast dobička, in sicer iz 3,48 na 4,26 milijarde dolarjev

Hmmmm... prihodki proračuna RS za leto 2008 znašajo ~8mrd eur

:D
110111001001010001010000

Azrael ::

>Primer .. če kupim Windows XP v trgovini lahko te XPje ali Visto namestim samo na enem računalniku na drugem moram SPET kupit še ene windowse čeprav sem jih že kupil..

Khmm, to je bilo že pri Win95 ali DOS 6.xx in sem ziher tudi za vse ostalo programje, če si pač kupil enouporabniško licenco.

Če te moti to, da si nekdaj lahko namestil OS ali programje z enouporabniško licenco na n+1 kišt, danes pa je to eno mišjo dlako težje, tvoj problemček S takim ravnanjem si kršil licenco vedno, danes ali pred 10. leti.
Nekoč je bil Slo-tech.

Spc ::

Torej če kupim avto se lahko vozim točno takrat oz. tolko krat kot mi podjetje reče oz. se lahko samo jaz vozim ki sem ga kupil.
Če bo moj brat zraven že kršim licenco in posledično sem pirat.
:))

Khmm, to je bilo že pri Win95 ali DOS 6.xx in sem ziher tudi za vse ostalo programje, če si pač kupil enouporabniško licenco.

Ni res.
Win95 sem lahko uprabljal na 1000000 računalnikih hkrati.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

destroyer2k ::

Spc

Malo zdaj si ti se zanimivo izrazil ker poglejmo ti avto kupiš in lahko v večini primerov peljaš samo 4 osebe +1 voznik. In so tukaj omejitve tudi v avtu tako da tole nisi najbolšo primerjavo dal.

Azrael ::

Pri komercialem SW dejansko kupiš medij, kup papirja in pravico do uporabe na tak način, kot je določil proizvajalec. Nekako tako kot avto na leasing ali rent a car, v takih primerih si najemnik in ne lastnik in hočeš nočeš moraš sprejeti pogoje lastnika, no moral bi jih.

>Win95 sem lahko uprabljal na 1000000 računalnikih hkrati

Kot, da je pri Win XP kaj drugače. Če bi bilo, jih ne bi mogel sneti iz P2P oz. bi bilo tako početje brez smisla. Kaj pa so ilegalne verzije drugega, kot neka licenca na več kištah, kot licenca sama dovoljuje?
Nekoč je bil Slo-tech.

Spc ::

Malo zdaj si ti se zanimivo izrazil ker poglejmo ti avto kupiš in lahko v večini primerov peljaš samo 4 osebe +1 voznik. In so tukaj omejitve tudi v avtu tako da tole nisi najbolšo primerjavo dal.

Ja sej pri pcju imamo tudi diske ki ko ga napolnimo so polni.

Kot, da je pri Win XP kaj drugače.

Če kupim v trgovini OEM verzijo jo lahko (brez crackanja) namestim samo na en računalnik ker na drugem mi že napiše da ni pravi pc.
Tega vsekakor ni bilo pri Win95 - Win2000.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Matevžk ::

Spc, samo enforcement obstaja. Licenčno pa že prej nisi smel tega počet.
lp, Matevžk

Atos ::

Daj SPC ne nabijaj bv, ker so ti že drugi jasno povedali kako pa kaj. Poleg tega pa to že meji na offtopic.

Zheegec ::

Kar se tiče prednaloženih Windowsev na prenosnikih - podjetjem se gre, da končnemu kupcu dostavijo že delujoč izdelek (kar prenosnik brez OS ali s FreeDOS vsekakor NI), ker večina kupcev ne zna inštalirati operacijskega sistema, kaj šele gonilnikov, ali pa odpravljati morebitne težave, ki se lahko pojavijo. Za ne-geeke (99% uporabnikov) je prenosnik z OS vsekakor PREDNOST.
Je pa Windows za običajno uporabo najbolj primeren in tudi najbolj povpraševan, pri cca 90% končnih strank je prednaložen OS predpogoj za nakup.

Niso Windowsi na 99% prenosnikov prednaloženi zato, ker je to "bedna politika MS", ampak ker je po tem največje povpraševanje trga.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

opeter ::

Niso Windowsi na 99% prenosnikov prednaloženi zato, ker je to "bedna politika MS", ampak ker je po tem največje povpraševanje trga.


Točno tako!
In večino ljudi ne zanima, če obstajajo alternativni sistemi ali ne, večini uporabnikov je najbolj bistveno, da mu bodo iste datoteke delovale brez problemov tako doma kot na delovnem mestu.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft z Office 365 zasluži več kot z Office (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6925310 (21942) GupeM
»

Microsoft z rekordnimi prihodki, dobiček nekoliko sklestila Nokia

Oddelek: Novice / Rezultati
2514235 (12034) kpkp
»

Microsoft rekordno v zadnjem četrtletju

Oddelek: Novice / Rezultati
145478 (4566) MrStein
»

Microsoft rekordno, a Bing še vedno prideluje izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
106556 (5890) cleanac
»

Microsoft povečal dobiček na rovaš Officea in Xboxa

Oddelek: Novice / Rezultati
174210 (3664) revvs

Več podobnih tem