» »

SiOL se bo pripojil k Telekomu (zgodovina se ponavlja)

SiOL se bo pripojil k Telekomu (zgodovina se ponavlja)

Cokolesnik ::

Vir: 24ur.com

Pri Telekomu poudarjajo prednosti pripojitve hčerinske družbe SiOL d.o.o. predvsem za naročnike:

Naročnikom SiOL-a bo pripojitev prinesla številne ugodnosti in koristi. Lažje in na enem mestu bodo lahko urejali vse zadeve, povezane s telefonijo, internetom in IP TV, učinkovitejši bodo klicni centri in ostale storitve, skupni račun pa jim bo olajšal poslovanje in znižal stroške. Uporabnikom bo zagotovljena še boljša podpora in servis, še zagotavljajo v Telekomu.

In kaj porečete vi? ;)

Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

maribor113 ::

kdaj pa sledi mobitel? :D

Sergio ::

To se je pripravljalo že leta. Dobesedno.

Siol je očino veliki up velikega Telekoma. Škoda edino, da Siolu zadnje čase zmanjkuje zagona in inovativnih idej, s katerimi so harali pred leti, ko je na čelu dominiral Miran Kramberger.

Siol lahko zelo pomaga Telekomu. Ampak se mora pomladit, ker trenutno vodstvo ne ve čisto, kaj bi samo s sabo. Vse novosti, ki smo jim bili priča v zadnjem letu, so bile samo odgovor na T-2.

Živi bili pa videli :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Sergio ::

Za Mobitel sem tudi slišal, da naj bi ga Telekom hotu nazaj. Ampak to se ne spomnim kje, tko da jemlji to kot hear-say.

Če popapajo še Mobitel, so pa efektivno uničili eno najboljših, najbolj prodornih in najbolj inovativnih podjetij v Sloveniji.

Tega pa ponavadi ne greš počet.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Ejsi_Disi ::

Škoda edino, da Siolu zadnje čase zmanjkuje zagona in inovativnih idej, s katerimi so harali pred leti, ko je na čelu dominiral Miran Kramberger.

Kje pa je sedaj? :\

fizolcek ::

O inovativnih idejah v Sloveniji je malo smešno govoriti, ne vem kera stvar naj bi bila tako inovativna, kopira se stvari ki so drugje že vpeljane. Vprašanje je samo koliko denarja imaš za svoje "inovacije".

NavadniNimda ::

Siol je očino veliki up velikega Telekoma. Škoda edino, da Siolu zadnje čase zmanjkuje zagona in inovativnih idej, s katerimi so harali pred leti, ko je na čelu dominiral Miran Kramberger.
"Veliki strategi" so njega in Graška odstavili ravno zaradi tega, ker sta hotela SiOL pripojiti k Telekomu. Evo link (nekatere slike manjkajo):
http://24ur.com/bin/article.php?article_id=2036359

Pa ali tej kljukci, ki vedno samo ideje kradejo, resno mislijo, da lahko v nemonopolni situaciji (nič ni več kot je bilo), kar tako združijo telekom in SioL v eno entiteto "jer se je tako naredilo"? Fak, keri naivčki!:D :D :D

Zgodovina sprememb…

NavadniNimda ::

Fizolcek: za IP TV preko ADSL so trije slovenci dobili Evropski patent!;)
(Naprej ne bom našteval.)

fizolcek ::

Pantete inačiš z inovacijami? LOL

Torej tem 3 slovenčkom je padlo iz neba v glavo, ej dejmo mi tv prek adsl uvest, in čist slučajno je vsa oprema ki to omogoča že na tržišču? Čisto možno da je Siol takrat bil med prvimi v Evropi, še enkrat, z polno ritjo je lahko srat, o neki inovaciji pa je neumno govoriti.

Naprej pa ne naštevaš ker nimaš kaj.

NavadniNimda ::

Gre za to, kako narediš sistem, ki deluje z obstoječo tehnologijo. Gre za kompleksne sisteme, fizolcek. Fejst je treba imeti v glavi, da se stvari takih dimenzij poštima.

Naprej ne bom našteval, ker nočem.;)

fizolcek ::

Pa nehi nakladat no, eno provajder v večjem japonskem mestu ima bolj kompleksen sistem kot ga imajo vsi slovenski provajderji skupaj. In kompleksno ni enako inovativnemu, daleč od tega.

vdsl, optika, ip tel, ip tv, epg, varnostne cone, mogoče sem kaj pozabil, kaj od tega je inovativnega? mogoče blokada porta 25 na stmp, kot si veleumno ocenjeval drugje? lol

Ostajam pri mnenju, da se v Sloveniji samo kopira za ostalimi.

NavadniNimda ::

Ja, tukaj pa nacional-operater res prednjači, to pa drži.;)

Tisto za port 25 sem jih po nosu fasal, ker so nekateri v sloveniji že dejansko imeli prej. (Ne bom našteval, kot rečeno.)

Glede tvojih vprašanj:
Za Slovenijo je vse inovativno kar si naštel - VSE so naredili T-2jevci prvi. Pozabil si še direkt mrežna povezava prek DSL, brez annoying PPoE. To morajo drugi še povzeti. In T-2jevci niso kupili rešitev za milijarde davkoplačevalskih šterlingov, ampak naredili načrte sami, postavili in pretestirali ter deployali na trg. To ni hec.:|

Zgodovina sprememb…

Tody ::

ja prov smešen je :D Prvo zarad tega ker so navedel isti govor pri osamosvojitvi. Mogoče je celo copy paste :) Nov heplcenter obljubljajo vsaj že 5 let.

No ja slišati je da bodo končno mpeg4 pošiljal naokoli. Ampak to jim nekako nč ne pomaga. Dokler ne bodo naredil poštenega P2P ali ko bodo hitrosti tako velike da bo zaživel video on demand je folku dost vseen.


HDTV pa itak niso sposobni spuščat, bog nedej da bi dobil kak FOX al pa kej pdobnega v slovenijo. Kdo opazil da so vse novejše nanizanke na začetku okrašene z "in HDTV and 5.1 sound " ?

fizolcek ::

joj joj

zate pomeni biti prvi v Sloveniji biti inovativen? Torej če imajo recimo Nemci eno stvar že 10 let, pa jo ti postaviš prvi v Sloveniji si inovativen? Očitno si ta pojem razlagava zelo drugače, tako da lahko tukaj nehava.

Cokolesnik ::

Kaj je napisal šef SiOL-a, Rudolf Skobe v svojem blogu glede pripojitve:


Včasih smo rekli, da je “business as usual”, če se ni zgodilo nič posebnega. Danes pravimo, da je “business as usual”, če se dogajajo spremembe dovolj pogosto. Smo jih vajeni. Njihov izostanek pogrešamo kot izpuščeno jutranjo kavo. Če vemo, kam gremo in zakaj smo se odpravili tja, je pot prijetna – kljub vsem ovinkom.

Internet je nam, ki uživamo v dinamiki in spremembah, polepšal vsakdan. Z naglico podira meje do nekdaj ločenih svetov kot sta multimedija in kumunikacija. Razbremenjuje nas razmišljanja o dostopu do nam ljubih, potrebnih informacij, ko smo na poti. Še več. Vabi nas, da ga soustvarjamo, da sami gradimo njegovo vsebino in storitve, da vstopamo na še neodkrita področja. Enostavno. Hitro.

Ko smo ustanavljali SiOL, smo si zadali cilj, da internet udomačimo v našem okolju. Rekli smo, da sta svetova dva. Danes, je internetni svet tako prodrl v vse pore našega življenja, da težko še vedno govorimo o dveh ločenih svetovih. Je udomačen. Postaja klasika. Tudi podjetja, ki se z njim ukvarjajo, na nek način postajajo klasika. Vendar za njih velja, da samo visoka specifična masa na trgu ni dovolj, če je ne dopolnjuje jasna vizija razvoja, »prijateljstvo« z internetno generacijo, ustvarjalnost, ki mora biti vsaj malo odštekana, če želi kreirati novosti, tisto razliko, ki jo imenujemo konkurenčna prednost. Na pravi način morajo znati izkoristiti konvergenco mladega in starega, internetnega in ne-internetnega, odštekanega in konzervativnega, fiksnega in mobilnega, tehnologij.

Vrnimo se k “business as usual”. Del današnjega je tudi soglasje k pripojitvi SiOL-a k Telekomu v prvi polovici prihodnjega leta. Prvi (ne edini) korak v preoblikovanju naše Skupine v skladu s strategijo, ki jo je predlagala projektna skupina, ki sem jo vodil. Konvergenca SiOL-a in Telekoma bo izvedena na pravi način. Za uporabnike, podjetji in zaposlene.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Wox ::

LOL. SiOL je vedno bil Telekom. Pravtako Mobitel. Ista stvar, le drugo pakiranje.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

maribor113 ::

Me zanima kdaj bodo klici znotraj telekoma, siola in mobitela brezplacni ... ali se bodo vehementno branili pred taksnim korakom? :)

Razdruzitev teh treh je po moje tak bla nesmiselna ... naja ljudem so dali obcutek, da se je nekaj spremenilo.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Klici iz siola (0599 omrežna ) na telekom omrežje so prvih 120 minut zastonj.
Klici iz siola v siol omrežje so zastonj.

Cokolesnik ::

jeje997: uporabnike zanima pocenitev oz. ugodnost klicev med vsemi enotami telekoma, ki se v očeh malce manj naivnih ne bo kazala kot pesek v oči. to da ima siol med sabo brezplačno, je itak posledica konkurence, po mojem bi še za klice med sabo ožemali, če bi jim le ratalo. kar poglej telekom sam in njihovih 6,9 za vse njihove plačnike.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Se folku zdi možno, da bo sestavljeno podjetje izvedlo "frontalni napad", nekako tako kot so svojčas poradirali praktično vse ostale ponudnike interneta s SiOLom ?

Bi imeli zadosti finančne moči, da izpeljejo hitro in široko akcijo napeljevanja fibra po slo ?

Če ne sedaj, pa ko se bodo dokončno prodali ( če se ša niso ? :\ )...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

alienalien ::

Denarja imajo za dosti samo strategija jih malo jeb... Po njihovem je fiber ne potrebna stvar vsaj še 10 let.

rebro ::

Aha!

Se pravi: kaj pa bo sedaj z možnostjo naročanja razvezanega dostopa za Siolove ADSL pakete?

Kaj to od sedaj naprej ne bo možno...pri nas doma si prizadevamo, da bi čimprej prenehali plačevati telefonsko naročnino telekomu, ker je TOO EXPENSIVE..

LP

perci ::

Tisti, ki bo prvi vlakno napeljal po domovih bo tatamata, ker ljudje imajo dost prekopavanj po blokih in ne bodo pustili, da se en svoje kable napeljuje, ce so pa ze vlakna notri.

Brane2 ::

Verjetno. Čeprav, če se ne motim, sem nekje videl pon konc nekega določila, ki pravi, da so si dolžni lastniki teh zadev omogočiti souporabo teh sredstev, seveda proti ustrezni odškodnini ali nekaj takega. Če se prav spomnim, je bil namen tega ravno izogib večkratnemu kopanju...
On the journey of life, I chose the psycho path.

...:TOMI:... ::

Men se zdi, da je Telekom preveč vlagal v mobilna omrežja in premalo v xDSL. Sicer bi pa lahko za to naročnino, ki jo plačujemo poštarjem, imeli po celi Sloveniji WI-FI in optiko. Ta "združitev" je samo brezplačna reklama za storitve. Mislim, da bi lahko prej imeli xDSL kot pa UMTS (kolk ljudi pa uporablja videocall??!!).
Tomi

perci ::

Brane2: Ja, seveda. Približno tako kot Telekom sedaj oddaja svojo parico. Zgolj naključje je, da je njegova hčerinska firma Siol pobasala 90 posto naročnikov.

Tut na kablu folk večinoma ima tistega ISP-ja, ki je tudi operater kabelskega omrezja.

Sej, če bi zadeve funkcionirale tako kot bi v teoriji morale, potem ne bi bil problem - žal dejstva kažejo drugačno sliko. Tisti, ki ima omrežje je care, ostali pa pimpeki.

Brane2 ::

Ja, ampak to omrežje je zaradi konkurence čedalje manj vredno, zaradi njega pa ga je*e cesar.

Če se ga znebi in če premore zadosti hiter skok potem lahko profitira.

Baker prepusti nekomu drugemu ( ki ga bo itak odrl s svojo optiko) in cesarju lahko reče "sedaj nisem več v tej igri. Vidiš unga tipa ? E, buzoriraj njega!".

Lahko se tudi zmeni za recimo kako prijateljsko varianto okrog bakra in ni nujno da ga ne rabi več čisto. Le toliko, da nihče ne more več reč,d a je svinja kar se tiče paric in da mu ne težijo zaradi monopola, ker ga parice itak ne zanimajo več, na optiki pa ni monopolist (še).
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Ma lej, Telekom je dinozaver. Počasi se prilagaja na spremembe, ima en kup odvečnih delavcev, prava privat firma, bi bolj učinkovito delovala s pol manj zaposlenimi.

Cokolesnik ::

K razmeram v Telekomu po mojem mnenju zagotovo prispeva tudi državna lastnina te družbe. Mnogi namreč špekulirajo, nekateri se bojijo novih idej, eni spijo na lovorikah, nekateri pa so preprosto odšli v okolja, kjer lahko v celoti izživijo svoje ideje (denimo v T-2). Naj se ob skorajšnji zamenjavi valute samo spomnimo nesrečne Sigme NLB in 20 miljard SIT.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Cokolesnik ::

Novica: Mednarodni razpis za državni delež v Telekomu maja 2007

Po opravljeni cenitvi Telekoma Slovenije bodo na ministrstvu za gospodarstvo v maju prihodnjega leta pripravili mednarodni razpis za odprodajo državnega deleža.

V postopku prodaje državnega deleža v družbi Telekom Slovenije bodo v skladu z vladno strategijo najprej izvedli skrbni pregled družbe in opravili cenitev podjetja, nato pa pripravili mednarodni razpis za odprodajo državnega deleža. Kot so povedali na ministrstvu za gospodarstvo, pričakujejo, da bo mednarodni razpis objavljen v maju 2007, celoten postopek pa se bo zaključil predvidoma do konca prihodnjega leta. Izvajanje vladnih strateških usmeritev odprodaje državnih deležev je v domeni posebne komisije, ki jo je imenovala vlada. Komisiji predseduje Branko Lipovec, njeni člani pa so Zvone Ivanušič, Tomaž Toplak, Franc Lenko, Mitja Štular, Matjaž Janša in Marko Pogačnik.

Država ima v lasti 74 odstotkov Telekoma Slovenije

Komisija in ministrstvo trenutno pripravljata mednarodni razpis za izvajalce za skrbni pregled, cenitev podjetja in svetovanje. Slednje obsega več nalog, predvsem pa pripravo mednarodnega razpisa in osnutka pogodbe, pojasnjuje direktor direktorata za elektronske komunikacije Matjaž Janša. Prodaja se družba kot celota s pripadajočimi hčerinskimi družbami. Neposredni delež države v družbi je 62,53 odstotka, posredno pa ima država prek Slovenske odškodninske družbe in Kapitalske družbe v lasti še 11,61 odstotka delnic.

Postopek prodaje pet odstotkov delnic bo izveden januarja 2007

Glede na strateške usmeritve, ki jih je vlada sprejela 11. maja, bo država 10 odstotkov delnic ponudila slovenskim državljanom Slovenije v dveh korakih. V prvem (od pet do deset odstotkov delnic) bodo delnice ponujene vsem državljanom pod enakimi pogoji, v drugem (pet odstotkov delnic) pa le državljanom, ki bodo zadržali lastništvo nad delnicami iz prvega koraka za vsaj tri leta. Postopek prodaje pet odstotkov delnic slovenskim državljanom bo izveden predvidoma v januarju prihodnje leto, so povedali na ministrstvu.

39-odstotni delež bo prodan strateškemu investitorju

Država bo 39 odstotkov Telekoma prodala strateškemu investitorju, ki ga bodo izbrali z omenjenim razpisom. Strateški investitor bo državni delež pridobil v dveh korakih. V prvem bo lahko pridobil 25 odstotkov družbe, hkrati s prvim korakom pa mora podati ponudbo za prevzem po enaki ceni delnice, kot jo je ponudil za državni delež.

Vlada bo zadržala 25 odstotkov in eno delnico

V drugem koraku, ki naj bi se zgodil tri leta po prvem, bo strateški investitor kupil preostali državni delež države, ki je namenjen prodaji. Vlada bo zadržala 25 odstotkov in eno delnico. Cena delnic za drugi korak se bo določila že ob prvem koraku, in sicer tako, da bodo ceno, določeno v prvem koraku, povečali za pričakovano rast podjetja.

Podjetjem v večinski državni lasti odvzeta pravica do nakupa TS

Mednarodni razpis bo potekal v treh krogih. V prvem bo država k razpisu povabila vsa zainteresirana podjetja. Iz kandidature bodo izločena podjetja v večinski državni lasti ali v večinski lasti drugega operaterja elektronskih komunikacij. Glede na višino ponudb iz prvega kroga in po dodatnih pogajanjih o zavezah se bodo v drugi krog uvrstili štirje najboljši ponudniki. Med štirimi bo moralo biti vsaj eno podjetje, ki je operater telekomunikacij, in vsaj eno podjetje, ki je strateški finančni investitor. Podjetja, uvrščena v drugi krog, bodo imela pravico opraviti skrbni pregled in na podlagi skrbnega pregleda popraviti svoje ponudbe. V tretjem krogu bosta lahko dva najboljša ponudnika iz prvega kroga popravila svoje ponudbe na licitaciji.

V primeru, da nobena ponudba ne bo presegla minimalne prodajne cene, ki jo bo določila vlada, bo država del preostalega deleža prodala s ponovnim pozivom državljanom k odkupu delnic s popustom, ki ga bo določila vlada, del pa bodo uvrstili na eno od večjih evropskih borz.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 z januarjem dviguje cene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11840298 (34659) madmitch
»

Telekom Slovenije zahteva stečaj T-2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
13139904 (31556) Hevidi
»

Kam bo odletel škrjanček? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
10010840 (7759) borchi
»

Peticija proti Telekomu Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817186 (5898) Thomas
»

Zamenjava v vrhu Telekoma

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
313711 (3711) Mate

Več podobnih tem