» »

Vista naj bi odprla delovna mesta

Vista naj bi odprla delovna mesta

CNet - Včeraj so bili javnosti predstavljeni rezultati raziskave o vplivu Microsoftovega prihajajočega operacijskega sistema na evropsko gospodarstvo. Izid Viste bo povezan z množično aktivnostjo v IT svetu -- treba bo pospešeno izdelovati in prodajati nov, kompatibilen hardver, treba bo nadgrajevati obstoječe sisteme, nameščati nova Okna, usposabljati uporabnike za delo... Pod črto bi naj bile številke, če je raziskavi za verjeti, ogromne. Predvidenih je do 100.000 novih delovnih mest do konca naslednjega leta, za vsak evro, ki ga Microsoft zasluži v zvezi z Visto, pa bodo ostala podjetja zaslužila 13 evrov.

Trditve iz članka, objavljenega na CNet-u, so zelo obetavne, zmoti pa dejstvo, da je raziskavo financiral kar sam Microsoft, poleg tega pa nam je vsem znan spor, ki ga softverski gigant bije z Evropsko unijo (glej vire). Premislite sami.

Večina od vseh novih delavcev bo najbrž zadolžena za tehnično pomoč.

17 komentarjev

Pyr0Beast ::

Optimisti .... :\
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

borchi ::

muahaha...

za vsak euro, ki jih damo za visto, je treba dat še 13 zraven... in pol se hvalijo kak je TCO za windows sisteme nižja od konkurenčnih???!!

ja, smo že navajeni, microsoft, ko gre za konkurenčne produkte govori o dodatnih stroških, ko gre za njegove pa o dodatnih zaslužkih.

al so pogruntali neko novo matematiko, pri kateri tistih 13 eurov, ki jih bodo podjetja zaslužila ne bo treba nikomur plačati. no, sej, če so to računali s svojim softverom, pol jim še verjamem, da jim je res taka številka vn padla >:D
l'jga

Matevžk ::

borchi, se podpišem.
Če bi šlo za kak drug operacijski sistem, bi od Microsofta sponzorirana študija opozarjala podjetja, koliko bodo poleg cene operacijskega sistema še plačala za postavitev sistema in si s tem delala zgubo. Tukaj kaže s prstom na razvoj ekonomije, ki se bo ponudil vsem željnim inštalacije njihovega OS. Bravo.
lp, Matevžk

fiore ::

btw, tale raziskava ja bila "sponsored by microsoft". to vse pove.

pa se en komentar iz slashdota, ki mislim da je zelo primeren:
That's like saying hurricane Katrina was a boon to the New Orleans economy, as it instantly created thousands of search & rescue, demolition, rebuilding and emergency management jobs.


:))

TribesMan ::

Hmmm podjetja se trudijo da bi zmanjšala stroške IT podpore, potem pa MS takole uvali... pomojem so vsi IT managerji skočili do stropa od veselja... :/

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

darkolord ::

Taki so itak še na 2000

TribesMan ::

Sej po pravici povedano niso nič zamudili če so preskočili XPje... Edin eno posodobitev hardwarea so si prišparali v zadnjih petih letih.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

sirotka ::

Ah dj no...štandard...anti MS politka tle gor. WinXP so pa čist spodobn operacijski sistem, sam prikrojit si ga moraš.

WhiteAngel ::

Še vedno pa ostane dokaj kompatibilna alternativa ReactOS.

sidd ::

meni pa se komentar dopade...>:D
no idea for signature
signed
I

desperados ::

ReactOS še ni uporaben žal za vse windows uporabnike, upam da nekega dne pride v bolj uporabno fazo. Celih člankov se mi ne da brat ampak zihr je čist sam "nategnitis" glede na to kdo je sponzoreral študijo.
No najbrž pa ne bodo vodilni v firmah razmislili o tem, da če bi se odločili za kak drug OS bi imeli enake stroške, in ravno toliko novih naložitev operaciskih sistemov. No če že more bit sprememba naj bo vsaj pametna.

No saj ne vem kaka je (bo) vista ampak kaj presenetljivo novega sigurno ne bo, če gledamo na stare izkušnje.

Pa mogoče želi pod pretvezo spremeniti menje državnih uprav, ki so bolj ali manj naklonjene odprtim rešitvam.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Ja, sigurno je to ena velika globalna zarota! Be wewy wewy afraid!

klemen22 ::

Hehe kako noro mi je brati podobne teme ko so notri kakšne raziskave in naročniki le teh. In v primeru ko niso pogodu odprti skupnosti pride do zgražanja in neke propagande in iskanje izgovorov. V drugem primeru pa val navdušenja. No tudi če raziskave opravi neka neodvisna organizacija (magari Alkaida) bi bilo isto: spet bi natovcevali in iskali vzroke, morda celo to da je zarota:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Daedalus ::

Trditve iz članka, objavljenega na CNet-u, so zelo obetavne, zmoti pa dejstvo, da je raziskavo financiral kar sam Microsoft, poleg tega pa nam je vsem znan spor, ki ga softverski gigant bije z Evropsko unijo (glej vire). Premislite sami.

Ne bom rekel, da je vse mim. Sam ob takem podatku je jasno vsaj nekaj - cifre so fajne pretirane. Al mogoče kdo misli, da si MS ne bo poskušal iztržiti malo presežne vrednosti, če pa že da denar za raziskavo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Looooooka ::

ce pogledas microsoftove partnerje pol nekak ves da cifre niso potegnjene iz riti.
microsoft vecino denarja ne zadrzi zase...to zmoto radi sirijo linuxasi in petnajstletni froci.
Res pa je da je teh partnerjev toliko da se microsoft na koncu valja v denarju.In ravno ta 13:1 (ok mogoce je malce nizje razmerje ampak vseeno...) je glavni razlog zakaj grejo lahko vsi linuxasi na trepalnce skakat...pa ne bojo nc dosegl.Zarad takih procentov ma microsoft partnerje in glih tle je razlog da se dolg cajta ne bojo propadl.Vsak nov OS je pa itak da val profita za celo IT industrijo(no razen tistih broke opensource anti microsoft freakov,ki scijejo proti vetru in kricijo na gluha usesa...).
Stranki prodas Visto.
V istem koraku ji podtaknes nov OS.
Firme,ki se ukarjajo s servisiranjem in podporo morjo poslat svoj folk na izobrazevanje...to izobrazevanje ma cez microsoftov partner...
takih partnerjev in povezav je ulalala...in vsi skupi majo sam en interes.Nardit cim vec profita...tko da lepo promovirajo in forsirajo microsoftove izdelke svojim strankam usluzbencem in podjetjem.Microsoft tle niti ne rab nobenga silit ker ampak samo lepo pobira denar...parkrat na let organizira meetinge za partnerje pa razlicne sejme...in to je to.
Pa let's face it...polovica geekov v sloveniji bi blo broke in brez posla ce ne bi blo microsofta.
Ce pa mislte da bi vas kdo pr linux podpori resno jemu pa vas caku 10 let da neki zrihtate pa tud sanjate....
bi sli prej vsi nazaj na papir pa svincnik.

tecumseh ::

...pa vas caku 10 let da neki zrihtate...

Da, OS skupnost je res poznana po tem, da ima reakcijski cas 10x vecji kot pa "prave" firme, ki prodajajo closed s. softver... Ali si pac clijal na sposobnost serviserjev oz. support osebja, ki naj bi bili slabsi kot M$-jevci in ostali, ki imajo cez support "resnih" sw firm? Ker tudi tukaj je znano, da je Linux admin lahko vsak, za administracijo Winsov pa rabis leta izobrazevanja in izjemne talente...
No, bi ti pa dal delno prav, Win sistem postavis v pol ure... vsak teden, Linux pa v enem dnevu... v letu. In ko gre pri prvem kaj narobe, se to hitro popravi z reformatom, pri slednjem pa je potrebno malo pobrkljat po sistemu, ja...

Poldi112 ::

Ja, najlepsa je bila ta:

Stranki prodas Visto.
V istem koraku ji podtaknes nov OS.

Jaz bi samo še to dodal da zraven Viste in novega OS-a poturiš stranki še nove Windowse.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista RC2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
689102 (6397) sleeperman
»

Uradne cene za Visto so zares tu

Oddelek: Novice / Ostale najave
243593 (2214) DominusSLO
»

Viste ne bo do 2007

Oddelek: Operacijski sistemi
221363 (898) jype
»

Microsoft se spušča na področje superračunalnikov

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
414042 (3089) drola
»

Solaris 10

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
103062 (3062) Poldi112

Več podobnih tem