» »

Primerjava spletnih urejevalnikov besedila

Primerjava spletnih urejevalnikov besedila

Slo-Tech - Web 2.0 je trenutni spletni hit, že dolgo pa strokovnjaki napovedujejo tudi, da se bo počasi vso procesiranje preselilo na strežnike, domači računalniki pa bodo samo odjemalci, z internetom povezani na te gigantske sisteme. V praksi je takšnega početja bolj malo, smo pa vizijam prihodnosti vsak mesec bliže - eden od korakov, ki nas pelje tja, so spletne aplikacije. Te so v zadnjem času doživele pravi bum, postajajo vedno bolj zanesljive, pa tudi po zmogljivosti se približujejo običajnim računalniškim programom, njihove prednosti pa so univerzalnost in (zaenkrat) brezplačnost. Na strani Linux.com so izvedli preizkus enega tipa tovrstnih aplikacij -- urejevalnikov besedila. Poleg Googlove novosti z imenom Writely, ki je pobrala tudi prvo mesto, so jim pod roke prišli še ThinkFree Online ajaxWrite in Zoho Writer. Mnogi boste ob testu presenečeni, kaj zmore narediti program, ki za zagon potrebuje spletni brskalnik, če v zadnjem letu niste sledili novostim na tem področju, vsekakor pa branje priporočamo vsem, ki nimajo denarja za Microsoft Office in bandwidtha za Open Office.

3 komentarji

3p ::

Offtopic: Web 2.0 je trenutni buzzword. Zadnjič sem si prav oddahnil, ko je Tim Berners Lee v enem intervjuju povedal:
"Web 1.0 was all about connecting people. It was an interactive space, and I think Web 2.0 is of course a piece of jargon, nobody even knows what it means. If Web 2.0 for you is blogs and wikis, then that is people to people. But that was what the Web was supposed to be all along.

And in fact, you know, this Web 2.0, quote, it means using the standards which have been produced by all these people working on Web 1.0. It means using the document object model, it means for HTML and SVG and so on, it's using HTTP, so it's building stuff using the Web standards, plus Java script of course."

CaqKa ::

a kateri od teh urejevalnikov omogoča izvoz v pdf?

drugo malo bolj offtopic.. obstaja na netu kje kak parser, ki bi mu vpisal v textarea latex kodo, pa bi mi izdal pdf?

veteran ::

branje priporočamo vsem, ki nimajo denarja za Microsoft Office in bandwidtha za Open Office.

Lovska. A za online word processor pa ne rabiš bandwidtha?

Za tole rabiš stalno stabilno povezavo, OpenOffice pa si lahko tudi na CD-ju prineseš in ga uporabljaš v krajih brez povezave. Ja, dokler v Sloveniji še obstajajo kraji, kjer še mobitel ne dela, kaj šele internet, ne sanjat o spletnih aplikacijah, lepo prosim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Imate Linux? Nimate garancije. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
638417 (5434) specterss
»

Prvi strežniki s Cell procesorjem

Oddelek: Novice / Procesorji
143147 (2196) BigWhale
»

MPAA obtožena sodelovanja s hackerjem

Oddelek: Novice / Varnost
214034 (2781) MrStein
»

S psi nad pirate

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
454328 (3093) Hammer123
»

Windows XP na novih iMacih z Intelovimi procesorji: potrjeno

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
304597 (2957) zos

Več podobnih tem