» »

Domače branje: "Laurant, Cédric in Rotenberg, Mark (ur.). 2004. Privacy & Human Rights. ZDA: EPIC in Privacy International."

Domače branje: "Laurant, Cédric in Rotenberg, Mark (ur.). 2004. Privacy & Human Rights. ZDA: EPIC in Privacy International."

Slo-Tech - Laurant, Cédric in Rotenberg, Mark (ur.). 2004. Privacy & Human Rights. ZDA: EPIC in Privacy International.

Knjiga Privacy & Human Rights je delo številnih avtorjev, ki opisujejo zakonodajo in prakso na področju zasebnosti v več kot 60 državah na svetu, uredili in izdali pa sta jo nevladni organizaciji Privacy International ter Electronic Privacy Information Center.

Uvodni del vsebuje nekaj splošnih informacij o zasebnosti, pravici do zasebnosti in varstvu osebnih podatkov, sledi pa poglavje o grožnjah zasebnost. Med njimi so na kratko opisane številne nadzorne tehnologije, npr. nadzor komunikacij, satelitski nadzor, RFID, tehnologije DRM (Digital Rights Management), genetski testi, nanotehnologija, itd. Posebno poglavje je posvečeno tudi zasebnosti na delovnem mestu.

Sledijo poročila po posameznih državah, ki vsebujejo splošni pravni okvir varstva zasebnosti in uporabe nadzornih tehnologij, pa tudi pomembnejše sodne odločitve ali javno znane dogodke in primere, ki zadevajo pravico do zasebnosti. Knjigo je mogoče kupiti v papirnati obliki ali si jo ogledati v spletni HTML različici, poročilo za Slovenijo pa je na voljo tudi v PDF formatu.

Knjigo priporočamo vsem, ki jih zanimajo primerjalni pravni vidiki pravice do zasebnosti. Knjiga, ki je napisana v obliki poročila je zgoščena, bogata zbirka virov pa ponuja možnosti za nadaljne raziskovanje.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cryptoparty Slovenija 2019: Družba nadzora

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
84699 (2952) DomenS
»

ESČP: britanski obveščevalci kršili človekove pravice

Oddelek: Novice / Zasebnost
296890 (5573) poweroff
»

Privacy & Human Rights Report 2004

Oddelek: Novice / Zasebnost
52658 (2658) poweroff
»

Poziv za zaščito Whois baze

Oddelek: Omrežja in internet
63620 (632) Bakunin

Več podobnih tem