» »

Rast prenosnikov

Rast prenosnikov

vir: Reuters

vir: Reuters
Reuters - Industrija strojne opreme očitno stavi na vedno večje "prenosnike". Tako smo priča občutnim povečanjem diagonal zaslonov teh naprav. Acer je na Computexu v Tajvanu predstavil Aspire 9800, model z 20 palčnim (50,8 cm) zaslonom. Načrtovana cena je 2.700 dolarjev.

Tu je še Dell-ov XPS 2010, ki je že naprodaj v ZDA, za bolj zajetnih 4.000 dolarjev.



Samsung ima svoj 20 palčni model še v načrtu in to za 5.000 dolarjev. 19 palčni M70 pa je že tu.



Acer oblikovno deluje še klasično prenosniško. Dell in Samsung pa se že bolj spogledujeta z oblikovanjem, ki ne meri ravno na prenosljivost. Prav to pa je tudi cilj proizvajalcev: odžreti mesto namiznim (in podmiznim) računalnikom.

55 komentarjev

«
1
2

MEDENA ::

to niso več prenosniki.

Turtle ::

Se strinjam,...Pravi prenosniki so zame itak samo uni ultraporable
npr. taki

klemen22 ::

To ni nobenmu podobno. Ne vem ker retard bi dal za to 1 milijon tolarjev. To ni ne prenosno, zmogljivo v primerjavi z podobno cenjenimi namiznimi računali prav tako ne. Kje je potemtakem sploh prednost teh "prenosnikov"? Aja nekateri bodo s takmi hodili na lan-partije in izpadli največji carji naokoli.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Cinderela ::

well isti ratardi ko navijajo in hladijo svoje racunalnike z suhim ledom ter ostalimi ne zracnimi nacini hlajenja. :\

megabit ::

Meni pa se zdi odlicna ideja... Sam bi takoj imel prenosnok z vecjim ekranom, saj ima moj v bistvu funkcijo namesto normalnega racunalnika. Idealno bi blo imet 19"@1920*1200

G-man ::

Heh, potemtakem imam tudi jaz prenosnika (Mini-TX) - v nahrbtnik ga denem, pa grem z njim domov :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

opeter ::

Se vsekako strinjam z megabitom. Pri prenosnikih, ne glede na prenosljivost je glavni (vsaj po mojem) zaslon. In ta naj bi bil čim večji in z čim večjo resolucijo. Itak pa so resnično prenosljive le tiste naprave, ki imajo 12" zaslon. Mobilni telefon, pa pametni telefoni pa so skrajno neuporabni (ekran, ter vprašljivost uporabnosti programja, razen tel. imenika). Pametno bi bilo imeti napravico velikosti današnjega povprečnega mobilca, zaslon pa bi bil nekako holografski (sprojiciran?). Vsekakor ne bi imeli prostorske probleme z uporabo takega "notesnika".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Izi ::

Spet vse sodite po sebi.

Prenosni računalniki se vse bolj uveljavljajo po domovih namesto klasičnih gomozanskih kišt.
Kdor ne misli stalno razdirati in menjavati komponent se mu bolj splača kupiti prenosnik, ki ti v stanovanju zavzame zanemarljivo malo prostora, in ko ga ne rabiš ga zložiš in vtakneš v predal.

Edini problem do sedaj je bil, da so bili večinoma prenosniki premajhni za stalno domačo rabo v stanovanju. 15" pač dandanes ni nekaj z čemer bi bil domači uporabnik zadovoljen.

In prav ti 20-inčniki bodo idealni za v stanovanja za zamenjavo namiznih računalnikov.
Cena je višja, ampak za razkošje se vedno plača. Sicer bo pa cena sčasoma padla, če se bodo možično prodajala. In jaz menim, da se bodo. Seveda ne pri nas.

Kot se mi smejemo sedaj če pogledamo, da je pred 30 leti povprečen računalnik zasedel pol sobe, tako se nam bodo v prihodnosti smejali, da dandanes potrebujemo za računalnik 2 kvadratna metra stanovanja.

Ti 20 in več inčni "prenosniki" so prihodnost in bodo postopoma izpodrinili današnje velike kište v katere vtikamo nato še vsaj pet komponent, ki vsaka zase rabi še dodatnih četrt kvadratnega metra v stanovanju.

Mi je ciganka povedala, da bo tako in nič drugače :D

PARTyZAN ::

Tist Dell mi je vsec :). Upam, da bo res takim zadevicam uspelo izpodriniti danasnje klasicne "kiste".

Nejc Pintar ::

@Izi: 2 kvadratna metra? Pa kaj imaš ti vse na mizi? Mam 2m² veliko mizo pa gor 2 računalnika plus printer pa je čez glavo dovolj placa.
Lahko je biti prvi, če si edini!

OChack ::

ampak še vedno maš potem za 1 mio sit "prenosnika" ki ni ne tič ne miš, po zmoglivosti je tok dobr kot en notbook za 400 jurju, dražji je od najbolšga desktop, baterija pa zdrži tok k en gniv UPS mednapajalnik proti izpadu, pa še baterija se greje k d abi kratk stik biv.
pomoje bi bla bol varjanta nardit desktop račuhnalnik podobn tem superduper prenosnikom, k bi namest baterije mev več diska, bolši proc itd.......in ga ravno tako zložiš pa pospraviš, sicer pa v ker predal boš utaknu 20 colski monitor???, tendenca je na tem da se monitorje ušravfa na zid al pa home cinema......
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

Sandoval ::

Taki prenosniki resda niso več popolnoma lahko prenosljivi, vseeno pa marsikomu dobro služijo.
Primer je sošolčev oče, ki se ukvarja z izdelavo ozvečenj kinodvoran, kongresnih centrov ipd.
Njemu pride tak računalnik zelo prav, saj lahko pokaže načrte(autocad ipd.) stranki na mestu izvedbe, kjer ponavadi v času izgradnje še ni računalnikov.
Pa še lažje si predstvaljamo, če se nahajamo na mestu načrta, kot pa v pisarni(po možnosti pa dvorane še niti videli nismo).
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

mrpiagg ::

Jao jao .. zmer vsi tukej gor misljo, da so taki prenosniki predvsem za domačo rabo in da bojo nadomestil njihove mlinčke ... dej mal zlezte vn s te skatle in mal pomislite ...

Taki prenosniki so idealni za firme, ki se ubadajo z grafiko, dizajniranjem, CAD/CAM, ... v firmi razvije na svojem hudem dual core xeonu z 2-4G Ram , potem pa vse skup strpa na prenosnik in siba to zadevo predstavt na drug konc sveta na velikem zaslonu, pa se kej lahko porihta vmes ... opcij s tako zadevo je precej ... ni pa nisljen tak prenosnik da ga boste mel doma in na njega nazigal igrice .. na to bo treba se mal pocakat.

Take kiste se obicajno delajo z namenom da jih kupijo podjetja, ki majo mal vec dnarja kot igracarji za svoje alienmakine

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mrpiagg ()

Kato ::

Tole bi lahko bilo koristno če živiš v študentskem domu, ga nosiš na predavanja morda na kakšen lan, zvečer pa pogledaš kakšen film . Ko greš pa za krajši čas domov ga pa še sabo vzameš, čist solidna ideja samo moral bi ustrezati študentovim žepom.

WhiteWolf ::

Pa kako vidite kaj brat pri resouluciji 1920*1200 tudi ce gre za 19 colski ekran? Sam imam Samsung 959NF in 1280*1240 pa je ze to skoraj premajhno.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Looooooka ::

za domaco uporabo tole ni...se posebi ne ce vsi tok jamrajo glede cen kot na slo-techu(ce bi po tem sodu noben tle ne bi meu hp-jevga laptopa...).
Pa 20inch prenosnik je huge zadeva.Ze torba,ki jo zravn dobis je ultra velka...in na konc zgledas kokr da gres v hribe.
Za domaco uporabo pa bl niso iz preprostga razloga:cena popravila.
Ce ti gre plata na racunalniku jo zamenas ze za 10-20 jurjev.Ce ti gre plata na prenosniku....no ja za denar,ki ga bos fliknu za popravilo plate bi meu doma ze celo kisto.
Bojo pa take zadeve bl zanimive cez kksne 10-20 let ko jim bo clo ratal nardit baterijo ki bo zdrzala vsaj 24 ur...in ko bojo vse masine na wirelessu...in bojo graficne sploh ultra mejhne in mrzle.
Do takrat bo pa za predavanja navadn 15-17inch notebook se zmer boljsa zadeva.

PARTyZAN ::

Looka: Poleg laptopa zraven lahko dobis 3+ letno garancijo, kar pa ne mores trdit pri PCjih za vse komponente ;).

Pithlit ::

Garancija za nekatere dele ne velja (recimo napajalnik - generični 65W napajalnik pride pa okol 25k). Kaj pa ko ti garancija poteče? Ponavadi komponente crknejo par dni (karikirano) po izteku garancije. Recimo pri mojem prejšnjem laptopu... 2 meseca po izteku garancije crkne powerboard (en kos velikosti približno 2x3cm). Cena kosa? 45k. Brez dela in stroškov pošiljanja v Avstrijo (pri nas tega očitno ne znajo zamenjat). Rezultat? Reku "solit se pejte" pa nabavu nov cheap laptop.

P.S. Študentski domovi po novem slovijo kot tako ultra varne ustanove da bi vi v eni sobi mirne duše pustili 5000€ vreden prenosnik? Jaz osebno niti moje 500€ vredne (leto pa pol stara odrsana škatla iz grde sive plastike....) nebi...
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Stajerc ::

Samo dejstvo pa je da je prihodnost v manjših računalnikih to se pa vrjetno strinjamo? In prav je tako ali pač komu ne?

Kot so bili že davno nazaj Commodore 64. Vse v tipkovnici (seveda tanjši in elegantnejši). In kaj bi bilo narobe s tem?

Trenutno je pač tako kot je in je vse kaj ni "standardno" veliko je pač nekoliko dražje.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

opeter ::

Jaz se strinjam s Stajercom. Vsekakor bi trebalo nekako vse to standardizirati. In tukaj pikazani modeli računlanik počasi kažejo v neko (mogoče pravo) smer. Pri notesnikih je kar precejšen kaos (razen PCMCIA kartic), vse ostalo, posebej pa matične in tipkovnice so pa zgodbe zase. Pri namiznikih je že sicer neki kvazi standard - ATX, rojevajoči BTX, mogoče ITX :\ (vsaj pri tistih, ki jih proizvajajo Tajvanci), ostalo (Dell in Alienware, HP, Apple itn.) je itak zgodba zase. Če se ti kaj pokvari in ti je potekla garancija, ne moreš kar tako zamenjat določene zadeve (npr. matična). Rabiš dotičen model, ki pa ga (mogoče razen na eBay-u) nikjer drugje ne dobiš. Koliko je sploh časovni cikel tovarniške izdelave npr. ene matične pri Dell-u? 5 let?

Nekaj sicer obeta Intelov Viiv, pa AMD Live! (?), oziroma mogoče še bolj Intelov VPro. Bomo videli, kaj se bo iz vsega tega izcimilo. Upam, da pozivitno za vse "potrošnike". :D

//Off Topic:
Ej, kaj bi bilo, ko bi ljudje za en mesec prenehali kupovati bilo kakšno elektroniko (računalnik, dodatek, CD-predvajalnik, DVD-player itn.) Bi industrija propadla?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

TwoEyes ::

Malo off topic:

PC in a Pen

Nekaj podobnega bi imel še rajši od obeh variant.
Napravica, ki projecira tipkovnico na površino mize, že obstaja. Kako je pa z ''mikroprojektorjem'' za projekcijo zaslona?
''We covet what we see every day.''

Jux ::

Vsi tisti ki jokate da potrebujete velik zaslon na prenosniku - ste kdaj pomislili, da bi enostavno dokupili zunanji dock, nanj priklopili 20" zaslon, miško in tipkovnico - pa je problem majhnega zaslona rešen. In imaš lahko majhen prenosnik, ki ga okoli nosiš, doma pa z priklopom priklopnika dobiš vse bonuse velikega računalnika.

IMO je totalen kretenizem kupovat 20" prenosnik, ker to NI prenosljivo - ni važno kaj tukaj gor bučate, torbica za 20" mora biti nekaj neverjetno ogromnega, da ne govorimo da stvar tehta 10 kg. Profesionalci si kupijo IBMa ali Della, obadva lahko dobiš z FireGL grafično kartico in resolucijo 1600x1200. Pa je prenosnik cenejši od 5k usd in tehta pod 3kg.

Po drugi strani, pa ne razumem vas, ki razlagate kako bi bilo fino imet to doma? Čemu? 1mio sit daš za računalnik ki bi moral stat 300k sit. Shuttlovo malo ohišje ali kaj podobno majhnega in si zadevo rešil. Na mizi zasede cca 20% več prostora in to je to. Oz. Kupiš apple iMaca, kjer je računalnik že vgrajen v monitor. In si na istem kot z zgornjim prenosnikom.

Tole je treba preimenovat v "ne-prenosne prenosnike" torej "neprenosnike". Proizvajalci pa samo keširajo, ker nabijajo nerazumne cene za nekaj kar bi moralo biti zelo poceni.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

megabit ::

Hmm... Meni pa je ravno prenosnik fajn stvar, ker ni nobenih kablov nikjer. Ce mas se brezzicno mrezno, je edini kabel, ki ga imas napajanje, pa po potrebi miska. Idealno je, da ga pospravis iz mize, pa mas celo mizo prosto. Pri predlaganih resitvah, ca mas recimose en monitor, sta spet dva dodatna kabla, pa monitor, ki ti stalno zadeda plac. Tudi s PC-ji se mi ne zdi primerljivo, saj imajo tono kablov. Todi ce je 20" monitor, pa spet ni tako huda stvar za prenasat, kot pravite, saj je cca 2kg tezji, ter ce ga mas vecinoma na mestu, (kot jast), pa ga tu in tam kam vzames sabo, bi bla to idealna resitev...

Kar se tice pa cene pa se vsekakor strinjam, da je 1mio veliko prevec. Pomoje bo v ene dveh letih padla, pa se bo dalo kupit tak prenosnik za normalen dnar (recimo do 350k).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: megabit ()

Nejc Pintar ::

Lahko bi naredili ploščico, torej nekaj v stilu prenosnika brez tipkovnice in ekrana, Lepo zapakiran PC:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Jux ::

Idealno je, da ga pospravis iz mize, pa mas celo mizo prosto.

Pa si ti predstavljaš, kako velika stvar je to? Če pospraviš to iz mize, tega ne pospraviš v predal ampak kvečjemu pod posteljo. Je potem že bolje en iMac, kjer samo tipkovnico pospraviš in imaš na namizju ogromno prostora.

Pri predlaganih resitvah, ca mas recimose en monitor, sta spet dva dodatna kabla, pa monitor, ki ti stalno zadeda plac.

Megabit, če imaš računalnik z vgrajenim bluetooth in wifi vmesnikom so edini kabli na namizju - elektrika za monitor, elektrika za računalnik in kabel monitor računalnik. Pa si privarčeval ogromno denarja, za dva kabla več.
Oz. prej predlagani iMac - natanko en kabel, za elektriko, vse ostalo si lahko naštimaš brezžično. Pa si spet prišparal 700k sit.

Tudi s PC-ji se mi ne zdi primerljivo, saj imajo tono kablov. Todi ce je 20" monitor, pa spet ni tako huda stvar za prenasat, kot pravite, saj je cca 2kg tezji, ter ce ga mas vecinoma na mestu, (kot jast), pa ga tu in tam kam vzames sabo, bi bla to idealna resitev...

Lej. navaden SFF računalnik je približno isto prenosljiv kot ta NEprenosnik. S tem da je dosti cenejši in bolj razširljiv. In poglej si kakšen test prensonika z 19" zaslonom. To tehta okoli 7kg.

@Nejc
Sej so. Poglej si arhiv novic.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Stepni Volk ::

V izvorno spisani novici je bil naslov: Prenosniki rastejo. V premičnike?
Prenosni ravno niso najbolj, premični pa so. Tako kot alternativa, ki jo želijo zamenjati.

megabit ::

1) 19" je samo 3.6" vec kot mam zdaj, in to ZAME ni tako hudo.
2) Kakersen koli racunalnik, ne more nadomestiti prenosnika, ter je neprenosljiv. Ce ga lahko, mi povejte primer ko ste koga videli, da je jemal sabo na fax... kaksno kisto.
3) Ok.. Moj sedanji mislim da ma blizu 4kg, pol je pa 3kg tezji... Tudi to se MI ne zdi tak problem...
4) Ce bi prebral do konca, bi opazil, da se strinjam da so predragi... Strinjam se tudi, da za prenasat dosti okoli niso, ampak ZAME bi blo to cisto dovolj...

Matevžk ::

Khm. To je skoraj 10 centimetrov diagonale! To je OGROMNO!
In če je tvoj sedanji tri kile in pol (kot moj...) in dodaš še enkrat toliko ... je to še enkrat toliko, kar je precej več!
Vsekakor so tole bolj premični računalniki kot navadni namizni, ampak ravno prenosniki jim pa res težko rečemo ...

edit: typo
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

darkolord ::

ste kdaj pomislili, da bi enostavno dokupili zunanji dock, nanj priklopili 20" zaslon, miško in tipkovnico - pa je problem majhnega zaslona rešen.

Problem je, da moraš kupit DVA zunanja docka in DVA 20" zaslona, če hočeš bit komot na samo dveh lokacijah

Jux ::

Darkolord, če si ti predstavljaš da se ti da vsak dan trogat naokrog vsaj 10kg v paketu velikem 1m X 0.5m X 0.4m (torej ogromen kovček) potem še nikoli nisi posedoval prenosnika. Na dveh lokacijah z NEprenosnikom nisi komot.

Sploh pa kaj je primer dveh lokacij? Dve hiše? (v tem primeru je ceneje kupit dva računalnika, pa ne nosiš s sabo ničesar) Služba in dom? (v službi ti dajo delovni računalnik, na sestanke ga itak ne moreš nosit))
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Jux ::


2) Kakersen koli racunalnik, ne more nadomestiti prenosnika, ter je neprenosljiv. Ce ga lahko, mi povejte primer ko ste koga videli, da je jemal sabo na fax... kaksno kisto.

Če si predstavljaš jit na faks z 10kg paketom, s tem da boš moral iskat takoj štekar ker baterija drži 30 minut in da ti je to ok... svaka ti čast.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Saladin ::

Meni gre to tako na smeh - 19" ni več prenosen?
Zame je prenosno vse, kar lahko na daljši rok nosiš v eni roki brez utrujanja in brez nerodnosti.

Recimo sam bi najraje imel prenosnik v obliki usnjenega ataše kovčka, 50x40cm, recimo tole

Kovček je ličen, ima zaščitno funkcijo in je popolnoma neupadljiv (ne veš, ali je v kovčku prenosnik ali le papirji)
Vanj gre v komot 20 colski monitor in ni treba škrtarit na velikosti in masi baterije.
Lahko je integrirana verzija (kovček je ohišje prenosnika) ali pa modularna (v kovčku se nahaja klasični prenosnik)
In še pa še...

Morda res ni za mevže (in tiste, ki kompaktne prenosnike res nucajo), je pa poceni in učinkovota rešitev.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

darkolord ::

Darkolord, če si ti predstavljaš da se ti da vsak dan trogat naokrog vsaj 10kg v paketu velikem 1m X 0.5m X 0.4m (torej ogromen kovček) potem še nikoli nisi posedoval prenosnika. Na dveh lokacijah z NEprenosnikom nisi komot.


Si predstavljam. Ni 1 meter. Sem posedoval. JE prenosnik.

Ta stvar je _veliko_ manjša in _veliko_ lažja kot LCD monitor (bognedaj CRT!) in navadna kišta. Pokuri tudi _veliko_ manj štroma. Če se ti ne zdi, da bi jo lahko v nahrbtniku nosil medtem ko pohajkuješ po trgovinah, še ne pomeni, da to ni prenosnik.

Matevžk ::

Saladin, če ne bi šparali na velikosti baterije ... lahko ti povem, da je teža baterije precej večja od teže praznega prostora (~zraka) v kovčku ... tako da če se ti zdi 20 kil neutrujajoče za roko ... si Martin Krpan z Vrha pri Sveti Trojici :D .
lp, Matevžk

megabit ::

Zdej je pa ze 20kg... Ce povprecni tehtajo 3.5kg, pol en tak tehta za okoli 6 normalnih 15.4". A ste nasli sploh kje podatek koliko so res teski, al govorite kar tako "od oka"?

megabit ::

Jao! zdej sem sel prou pogledat teh 20Kg:

...tend to weigh the same as a bag full of bricks, the 4.4kg M70 is not much heavier than other 17-inch LCD...

Ja u bistvu je treba bit res martin krpan, da neses manj kot kilo vec..:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: megabit ()

bond007 ::

Darkolord, če si ti predstavljaš da se ti da vsak dan trogat naokrog vsaj 10kg v paketu velikem 1m X 0.5m X 0.4m (torej ogromen kovček) potem še nikoli nisi posedoval prenosnika. Na dveh lokacijah z NEprenosnikom nisi komot.


Ja naenkrat rabiš za 20 colskega prenosnika, ki ima DIAGONALO 50 cm kar 1m dolg kovček. Tudi ne vem zakaj rabiš 40 cm debel kovček???? Da nosiš ene 5 prenosnikov sabo? Mislim kake izjave:\ :\ :\

Kar se tiče teže - kako hudo je lahko tistih bogih 7,8 kil okol nosit. Jasno, prenosnik ni namenjen tistim, ki rabijo ultra prenosljivost. Ampak ljudje božji 8 kg! Sploh, če ga spraviš v takšen fleten kovček, kot je na Saladinovi sliki.

Glede baterije - ne zdrži samo pol ure, ampak tale acer iz novice zdrži do dve ure, kar je čisto spodobno (da se kak film pogledat recimo)

Takle prenosnik služi kot nadomestilo osebnega računalnika in to je TO. Eni pač dajo 400 jurjev ali več za 11 colskega super portable prenosnika, drugi pa 500 jurjev za takšno makino. Vsakemu svoje!

Saladin ::

Popravek:
Pri kovčku velikosti 50x40cm gre notri 24" monitor in ne le 20", kot sem omenjal.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Liker ::

Sam tale Samsung M70 je prav mikaven :)

Za 500k dobim en kul Laptop + 19" Wide LCD :)

Tudi velik ravno ni:
43,5cm x 34,1cm x 38,6mm
tehta 4,4kg
Ima pa vse :D
Baterija pa naj bi drzala 4 ure in pol 8-O
Tole je povsem v rangu prenosljivosti za moje pojme. Pa tudi cenovno primerljivo s kaksnim IBM T43p (profi varianta).

Kaksni bodo pa 20" bomo pa se videli...

Stepni Volk ::

Saladin Dell XPS 2010 ima 16.75 x 19.25 x 3 palce = 42,545 x 48,895 x 7,26 cm (1 palec je 2,54cm). V tvoj kovček dimenzij 40x50cm torej niti približno ne gre. >:D

Tehta 8,3 kg = privarčuješ torej na članarini za fitnes.

Zgodovina sprememb…

para! ::

Sam tko, da veste, 10kg niti približno ni malo za nosit. Za dvignit sicer ni nič, za PRENAŠAT je pa muka, pa kakorkol že obrneš.

lp
Death before dishonor!

Stepni Volk ::

Pri teh "težah" mi ni nikoli jasno ali računajo še težo napajanika zraven... Da torbe ne upoštevajo nekako še sklepam. Skratka, ko sem nekaj ur po Heatrowu prenašal ThinkPada, ki ima sicer uradno samo 2,8kg... sem preklel vse svetnike, hudiče in kar še leze gor in dol. Od takrat naprej nosim s seboj Psiona. Najino sožitje lepo uspeva že 6to leto :)

Saladin ::

Stepni Volk - DIagonala kovčka 50x40cm je 64cm = kar je 25 palcev. Odšteješ še tista dva centimetra za debelino kovčka in rob ekrana pa ti gre taman not 24" >:D
Pa tudi če ne bi - dal sem okvirno velikost kovčka - če je centimeter-dva večji, tudi ne bi nobenega ubilo.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Matevžk ::

Za dvignit sicer ni nič, za PRENAŠAT je pa muka, pa kakorkol že obrneš.

To je bil tudi moj point, pa ga nisem uspel tako jasno izraziti 8-).
lp, Matevžk

krho ::

Moja 17" Toshiba ima 3,55kg.
Naslednik mojega modela ima 3.2kg za isto velikost ekrana in enako ceno. Se pravi, je toliko težak, kot slabši 15,4" modeli danes.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

christooss ::

Dell zgleda kr vredu.Bi bil vredu tud za namizni računalnik.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Jux ::

@para & stepni:
jst vama povem, da nobeden od tehle junakov ni nosil naokrog težkega prenosnika. Tudi če tehta zgolj 4kg ali 5kg, je temu treba prištet še napajalnik (ki ga niti pod razno ne moreš pozabiti doma), pa še miško recimo. In torba definitivno ni lahka (že samo zaradi dimenzij tehta veliko).

In že od doma do faksa pridit z takim prenosnikom je muka (če nimaš ravno možnosti parkirati pred vhodom). Dejte junaki probat, vzamite sabo torbo od prenosnika in not namečite pet do deset kg, pa pojdite na faks. Me prav zanima kako bo. :)

Zase vem da sem povsem obolel ko sem moral naokrog prenašat moj star prenosnik v eni veliki usnjeni torbi. In če ne mislite s sabo nosit prenosnika relativno pogosto, potem - what is the point of having one? A ni ceneje kupit en HPC ali iMac ali kaj podobnega?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Stepni Volk ::

Jux...
/sarkazem vklopljen/
ne, to pa ne! iMac je pa ja predrag... to vsi vemo.
/sarkazem izklopljen/

Praktično gledano je za osebno rabo takšen računalnik bolj namenjen maksimalno prestavljanju iz dnevne sobe v kopalnico (da lahko gledaš film v kopalnici) in sobo.
V profesionalnem smislu verjetno dobrodošel za vse, ki potrebujejo pri svojem delu predstaviti svoje zamisli manjšim skupinam ljudi na terenu. Saj je za predstavitve v poslovnih prostorih ali celo na domu, primernejši projektor, ki se ga glede na ceno naših premičnikov da za razliko dokupiti.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Čeprav za projektor rabiš štrom, primeren prostor, primerno osvetlitev IN računalnik, kamor ga boš priklopil :P
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
349905 (6178) grmek
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655860 (4590) sw0rdfish
»

Rast prenosnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
557202 (5766) Matevžk
»

Kateri prenosnik ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
684853 (3722) _marko
»

Kater velik LCD? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17016424 (9876) franci

Več podobnih tem