» »

TorButton 1.0

TorButton 1.0

Slo-Tech - Eden izmed uporabnikov na poštnem seznamu uporabnikov in razvijalcev omrežja Tor, Scott Squires, je razvil dodatek za Firefox TorButton 1.0. Na voljo je tudi že neuradna poslovenjena različica, ki bo v uraden paket vključena v kratkem.

TorButton je razširitev na Firefox, ki po namestitvi v spodnjem desnem kotu brskalnika (v statusni vrstici) prikaže ali je brskalnik Firefox v internet povezan preko omrežja Tor ali ne. V primeru, da je povezan, se v zeleni barvi izpiše "Tor Enabled", sicer pa v rdeči barvi "Tor Disabled". Med obema načinoma je mogoče preklapljati s preprostim klikom na besedilo. Na voljo je tudi gumb, ki ga je mogoče namestiti v orodno vrstico, vendar privzeto ni prikazan.



TorButton spremeni samo lokalne nastavitve brskalnika Firefox (povezavo na lokalni Tor proxy na vratih 8118), ne namesti pa tudi odjemalca za Tor omrežje. To morate storiti sami (navodila so na voljo tudi za *nix sisteme). Omenjena razširitev zazna če je nekdo spremenil nastavitve strežnika proxy in v primeru, da je povezava preko Tor omrežja izključena, to tudi prikaže. Seveda lahko preko spletne strani Tor Test vedno preverite ali je temu res tako, oziroma ali po spletu brskate preko Tor omrežja. Razširitev deluje neodvisno od operacijskega sistema, napisana pa je za Firefox 1.5.

4 komentarji

ank ::

Ontopic: pri tem dodatku me moti edino to, da ko je vključen nastavi izjeme za proxy na default (localhost, 127.0.0.1) in ga moram zato izklopit preden grem napr. na forums.gentoo.org.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

hokuto ::

glede na to, da mora za tor uporabnik se zmeraj sam poskrbet in da tole samo nastavi proxy nastavitve v ff je imo boljsi switch proxy tool
doke!

BluPhenix ::

Ontopic: no mogoče bomo pa končno sprobali tale Tor.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

gzibret ::

Za vse, ki ne veste, kaj je to omeržje Tor: Google

Za vse tiste, ki mislite, da bi moral avtor novice obširno razložiti, kaj je to Tor, napišite vaš predlog v posebno temo, ki je namenjena kritiziranju in pohvali novic: Kritika NOVIC

Za vse tiste, ki bi radi konstruktivno komentirali prednosti/slabosti tega novega programskega dodatka in o morebitnih izkušnjah pri uporabi le-tega - vljudno vabljeni.

ZA KONEC:

Pa da citiram še VelikegaKita: Pa saj je bil pisec kar temeljit. Vi pa zahtevate, da se v novico o novem procesorju napise kaj sploh procesor je.

PS - pobrisal skoraj vse odgovore, ker so offtopic.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Incognito 2008.1

Oddelek: Novice / Zasebnost
225432 (3593) Jst
»

Na voljo Ubuntu skladišča za Vidalio in Mixminion

Oddelek: Novice / Zasebnost
104215 (3527) poweroff
»

"TorButton" za brskalnik Safari

Oddelek: Novice / Zasebnost
93792 (3320) FireSnake
»

Nova različica brskalnika Torpark

Oddelek: Novice / Zasebnost
215513 (3859) poweroff
»

Nova različica dodatka za Firefox TorButton (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
778146 (6826) poweroff

Več podobnih tem