» »

Najmanjši napajalnik - picoPSU

Najmanjši napajalnik - picoPSU

Bit Technologies - Med novostmi predstavljenimi na letošnjem CES-u se je našla tudi napravica, ki na prvi pogled spominja na navaden ATX 20 pinski konektor. V bistvu sicer res gre za 20 pinski konektor, le da tale ne izhaja iz napajalnika, ampak JE sam napajalnik.

Podjetje MiniBox je namreč izdelalo napajalnik izredno majhnih dimenzij z imenom picoPSU. Gre za 120 W napajalnik, vgrajen na sam 20 pinski konektor, ima pa še dva molex priključka ter priključek za disketnik, ter seveda kabel za priklop v električno omrežje.


Napajalnik je namenjen za sisteme, ki imajo na voljo zelo malo prostora za komponente. Povsem tiha naprava je sposobna poganjati brez večjih težav sisteme na Pentium-M in VIA C3 procesorjih. Zanj pa je potrebno odšteti približno 50 ameriških dolarjev.

Za vedoželjne pa še izvorna novica.

44 komentarjev

antonija ::

Za v avto super, za doma pa rabis se AC-DC iz 220 na 12V...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

zlabo ::

tale novica je mal bl tko, ker jaz za električno omrežje smatram 230VAC, tole je pa DC-DC pretvornik z vhodom 12V.

Izi ::

Popolnoma neuporabna zadeva.
Tudi nič revolucionarnega. Če napajalniku odvzameš transformator ostane samo še par elemetov in konektor.
To je čisto navaden napajalnik brez transformatorja in poleg tega samo 120W kar je odločno premalo, da bi bil kakorkoli uporaben.

Ravno transformator je bistvo napajalnika. Transformator je tisti največji del, ki se tudi najbolj greje.

zlabo ::

ma sej tuki je tud trafo, sam bistveno manjši

antonija ::

Take stvari niso namenjene serverjom z nekaj 0,5kW napajalniki, ampak za majhne (fizicno) sisteme z nizko porabo. Zadeva je super za v avte in za druga pordocja kjer dela na baterijo/akomulator. Sploh pa noiseless lastnost pride prav pri sestavljanju tihih PCjev, samo se ustrezen konverter je treba dobit.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Grimlord ::

Ta je pa hud. Škoda da se ne dobi v močnejši različici :)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

EX-B ::

Za tisto cemur je namenjen, je popolnoma zadosti mocan. Mene bolj zanima, kje bi se ga lahko dobilo cimblizje nase prelepe drzavice, jest bi ga ponucal za v avto :D
Lp. EX-B

Tear_DR0P ::

to jo dokaj super napajalec - tudi za kakšen mini PC za v dnevno sobo, za predvajanje glasbe in videa je noro dober
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

zlabo ::

ne pozab da ima napajanje 12VDC, torej nevem kje boš v dnevni sobi najdu teh 12V

Timmah ::

kukr jest vidm na sliki je zravn se en konektor tko da bi znal bit od 220v ac/dc adapterja ki gre potem na ta napajalnik

uhka pa da se motm
donde esta francesca

zlabo ::

a pa je sploh kdo pogledu direkkten link do izdelka?
12V DC-DC ATX power supply

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlabo ()

darkolord ::

IMHO je že cajt, da začnejo mal delat (tut na tapravih) na napajalcih... Že vsaj 20 let so napajalci čist enak(enako veliki, glasni/se grejejo), povečujejo sam moč

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

antonija ::

Sej mas fanless napalnike, sam nise (se) poceni...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

BluPhenix ::

darkolord in še 20 let bodo taki, ker nimaš kaj naredit. Za navadne napajalnike je potreben trafo (večja moč, večji je) ter veliki elektrolitski kondenzatorji. Tuakj ni kaj narediti, trafotov ni kaj spreminjat, ker so itak med elementi z največjim izkoristkom, edino mogoče da bodo naredili kaj s kondenzatorji, ni pa tudi tu več aj dosti narediti.

Na drugi strani so pa switcherji, ki jih lahko manjšajo do neke mere, več pa ne. Tudi ti vsebujejo marsikakšen trafo, ki ne more biti manjši kot je, kup tuljav, kondenzatorjev, močnostnih tranzistorjev. Med drugim še samo PCB ne more biti manjši od določenih mer zaradi varnosti, polek tega, da je treba pri switcherjih upoštevati posebna priporočila pri delanju PCBjev. Torej morajo biti vezi najmanj toliko in toliko široke in najmanj toliko in toliko razamaka mora biti med njimi.

To seveda velja pri vseh switcherjeh, vendar je najboj opazno pri PC PSUjih, kjer se uporablja ogromno priključkov (velikokrat ji je veliko preveč kot se jih uporablja). To je lepo vidno pri recimo XBOX-u, katerega napajalnik je precej manjši od PCjevskega (ker ima manj konektorjev), ali pa recimo pri kakšnih brand računalnikih. Delli so imeli od vedno svoje napajalnike, ki so bili prirejeni ohišjem, torej: placa za 2 trda diska -> konektorja za 2 trda diska. Bili so manjši in tišji.

Glede glasnosti nimaš dosti kaj naredit. Grejejo se predvsem krmilni tranzistorji, ki četudi delujejo v stikalnem načinu, niso idealni torej se grejejo. In napetostni stabilizaztorji, ki so večinoma tudi na ploščah, a nekaj jih je navadno tudi v napajalnikih. Nimaš kaj dosti narediti, dokler ne izboljšaš elementov, ki to toploto sproščajo.

Tale stvar pa napajalnik... ja lahko narediti tako majhno stvar, brez glavnih komponent. Eno majhno ploščico, par SMDjev gor in voila. Vsi ločilni transformatorji, nizkopasovna sita in ostalo je pa kje že... aja v zunanjem napajalniku. Take stvari so nekako dobre recimo, da imaš samo en zunanji "napajalnik", ki spravi ven 12V @ n A in uporabljaš take "napajalničke" samo v posameznik računalnikih, ki so recimo povezani v cluster.

Dobra varjanta je tudi res za dnevnosobne sisteme. Pač plošča, z zadostnim procesorjem (VIA eden) disk in ena boga grafična pa ne porabijo več kot 140W. Kje dobiš 12V v dnevni sobi? Recimo z napajalnikom kakšnega prenosnika, ali pa čim podobnim. (edini problem da imajo novejši prenosniki napajanje od 19-24V, kar bi lahko imelo tudi to čudo).

EDIT: Oziroma VIA EPIA plošče, ki so tudi podane na domači strani tega "napajalnika"
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Hja, sej vem da za napajalce ki delajo na takem principu, ni glih dost za narest... Morda je treba pač vzet drug pristop - tako kot ko na primer CRTjev (ni glih taprava primerjava, pa vseen) niso mogli večat in obenem tanjšat v nedogled, so izumili nekaj drugega; ko so CDji z 52x dosegli višek, so prišli DVDji...

Nimaš kaj dosti narediti, dokler ne izboljšaš elementov, ki to toploto sproščajo.

Kar se pa sigurno da...

_pobesneli_ ::

O to bi pa mel ..upam da pride to kdaj v prodajo v slovenijo ali v bližnjo okolico :)
Gregor

BluPhenix ::

Zaenkrat ni druge poti. Glej ne vem koliko razumeš te stvari ampak crt->lcd in CD->DVD ni primerljivo. Bolj bi bilo primerljivo manjšanje mikronov pri procesorjih. Zaenkrat se še da, potem pa se bo ustavilo. Začeli bodo spreminjati arhitekture, ampak se bo tudi to sčasoma zasičilo, zaradi fizičnih omejitev. Pa tudi to ni čisto prava primerjava, ker pri napajalnikih gre za pretvarjanje energije in že toliko časa to obstaja, da je že prišlo do zasičenja.

EDIT: tudi dosti drugih smeri ni. Veš kaj moreš naredit in to se da naredit le z določenimi elementi postopki, od katerih sta trafo in switcher trenutno najboljša, trafo zaradi preprostosti izdelave, switcher zaradi majhnosti in manjšega segrevanja, ga je pa po drugi strani precej komplicirano narediti. Ko bi ti vedel, koliko elementov je že bilo, ki so služili namenu pretvorbe el. energije, vendar so vsi utonili v pozabo ker so bili neprimerni. Lahko bi rekli, da sta trafo in switcher nekje najvišja stopnja evolucije napajalnikov zaenkrat (no switcher naj bi bil stopničko nad trafoti, vendar se jaz s tem ne strinjam). Za karkoli novega, bo treba verjetno izumiti nov element, ali celo prikolico le-teh, problem je kaj naj bi ta element delal, oziroma niti ne, ker veš kaj more ta element delati problem je ga narediti. Ko se ga lotiš pa vidiš da boš v končni fazi verjetno naredil en element, ki že obstaja. Se pravi da je treba izboljšati karakteristike elementom, kar pa je vse prej kot lahko in hitro.

Izboljšati elemente, ja da se, vendar zelo zelo po majhnih korakih. Med 70-90 leti je bilo veliko manevrskega prostora, sedaj pa se je drastično zmanjšal. Problem je v sami fizični omejitgi elementov, ki jih uporabljajo (Ai, Ga, vse spojine). Sej odkrivajo precej novih stvari (amorfni silicij in podobno) vendar ne prinaša veliko koračnih rezultatov. Vsaka izboljšava na določenem področju prinese določene slabe stvari na drugi strani, ki jih je treba tudi nekoliko odpraviti. Pri tranzistorjih se gretje pojavlja ob preklopih, ko spojijo napajanje na maso, ko praznijo in polnejo parazitne kapacitivnosti preko kanalov, to je taka teorija da boli glava (še dobro, da sem ta predmet že naredil :D ). Boljše bi bilo, da bi bile te kapacitivnosti čim manjše, po drugi strani pa to ni dobro, itd. Štekaš kje je problem?

Skratka ni enostavno tako kot ti misliš. Dela se na temu vendar gre zelo počasi, velikokrat sragnira, dostikrat grejo tudi v smer, ki se lahko šele proti koncu pokaže kot slepa. Primerjati z razvojem drugih komponent tega pa nikakor ne gre.

EDIT. ko bi ti vedel koliko so switcherji napredovali v zadnjih 10 letih (niti ne v zasnovi, kot pa v izdelavi, zaščitah ...)

P.S: A res more biti vsak popravljeno zabeležen >:D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

neoto ::

Ok, sam glede tega zun. napajalnika: Če je tole 120W, mora pri 12V ven dajat 10A, kar pa ni ravno tako zelo malo. Sploh se mi zdi čuden tisti priključni kabel na sliki - če po njem teče 10A, mislim da bi se že začel topiti... :D
Fanless napajalnika za 12V, 10A pa tudi ne dobiš kar tako.

edit: sem še enkrat sliko pogledal in vidim, da so tisti kabli v resnici kar prav dimenzionirani, sam bel kabel na beli podlagi težko opaziš. :D 9A napajalnike pa na isti proizvajalec za $40 prodaja, tako da tudi ni tak problem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoto ()

Izi ::

Sami odlični elektroniki ste tukaj >:D

12V že zgleda simpl dobit ampak tukaj rabiš hudo amperažo, da boš izkoristil samo teh ubogih 120W.

Vsi normalni sobni adapterčki iz 230 na 12V tukaj odpadejo saj kaj kaj več kot 1 amper ponavadi ne iztisnejo iz sebe.

Primeren trafo za tole (če nočeš trpeti nestabilnosti računalnika) bi moral biti 12V 10A
Najmočnejši trafo, ki se jih dobi brez ventilatorja do sedaj zmorejo okoli 5A
Vsi trafoti, ki zmorejo 10A pa so kar velike in glasne škatle, ki se kljub glasnim ventilatorjem hudo grejejo.
In seveda stanejo okoli 10.000 SIT

Avtomobilski akumulator bi tole sicer zmogel napajati ampak največ okoli 3 ure, potem pa bi šel lahko peš naprej :D
Tako, da se tudi tukaj bolj splača napajati prenosnik iz priloženih akumulatorjev, ki sicer zmorejo kakšno uro ali dve manj kot avtomobilski akumulator, ampak na koncu se lahko pripelješ z avtom domov.

Darkolord, računalniški napajalniki so precej bolj napredni od drugih računalniških elementov in imajo trenutno tudi daleč največji izkoristek, tako, da tu ni pričakovati neke miniaturizacije. Izbojšave gredo v smeri večje moči.
Pri nakupu napajalnika je bistvo (kar vsi po vrsti pozabljajo) pogledati koliko Amperov zmore preko 12V linije. To je podatek, ki ti pove kako stabilen bo tvoj PC. Ne pa tisti marketinški Watti, ki so postali isti kurac kot pri avtomobilskih zvočnikih in ne povedo paktično ničesar.
Ne pozabi, da moderni napajalniki preko 12V linije zmorejo že skoraj 40A.
Medtem, ko so pred dvema letoma zmogli 10A.

Edit:
Sem opazil, da je medtem Neoto prvi opazil, da rabiš tam okoli 10A na 12V
Drugi nič ne razmišlate >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

neoto ::

Izi, poglej si na zgornjem linku vezje, ki je narejeno posebej za napajanje CarPC-jev. Ima zaščito pred izpraznjenjem akumulatorja in zmore mislim da 160W. Tako da tisto, da ti avto ne vžge več je malo pretiravanja... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoto ()

Izi ::

Odvisno od moči avtomobilskega akumulatorja.
Če imaš zaščito, ti bo pa računalnik nehal delati preden se bi akumulator izpraznil.

Mali avtočki imajo akumulatorje, ki zmorejo nekje okoli 35 Amper ur, se pravi bi ga z porabo 10A izpraznil v treh urah in pol.
Poleg tega nimaš nikoli čisto polnega akumulatorja. Pozimi so večinoma polni samo nekje do polovice.
Tahude limuzine seveda imajo tudi do 75 amperske akumulatorje. Vseeno ga izprazneš prej kot v enem 8 urnem šihtu :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

aky ::

To je draga zadeva.

Voltage regulator, ki zmore 3A na izhodu dobiš za 300 SIT (tako 12V kot 5V).

Če vežeš skupaj 3 regulatorje za 12V in 3 za 5V dobiš 110W na 12V in 45W na 5V. Skupaj slabe 2000 SIT.

BluPhenix ::

Misliš da je tako enostavno?

Pa pozabi da za 3A tej regulatorji rabijo vseeno košček hladilnega rebra - torej že damo zaradi tega večja dimnzija.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

neoto ::

Si slučajno primerjal učinkovitost obeh rešitev? Zakaj misliš, da se tisti regulatorji toliko grejejo?

BluPhenix ::

Em, ker ne delujejo po switching principu, ampak je dobra stara analogna zadeva. To dobiš za 700SIT, se pravi 7805, 7812, 7905, 7912. Taki novejši, za večje moči z večjim izkoristkom pa niso več 700SIT. Med drugim ti regulatorji niso čisto tisto pravo, nisi najbolj temp. stabilni. Za nezahtevne čipe so uredu (za nekatere so dobre že samo zenerce), za procesorje pa ne vem če bi bili dovolj dobri. NEkaj so odvisni tudi od obremenitve.

Sej tudi ne trdim, da je najcenejša rešitev, vendar zna biti v nekaterih primerih najelegantnejša.

S tem, da če dobro pogledaš tale zadevica prenese normalno 7A na 12V liniji, max pa 10A, ter 6-8A na 5V in 3.3. Kar vsekakor ni malo oz. je že kar pošteno, za tako majhno stvarco.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Matrin ::

Zanimiva stvarca.

Ko ste že omenili uporabo v avtu; v avtu bi rabu še nek monitor, a bi rabu pl tut alternator v avtu zamenjat?

Izi ::

Če resno razmišljaš o vgradnji računalnika v avto potem pozabi na tega, ki je opisan v novici, ker ti bo izpraznil akumulator do konca.

Na isti strani je drugi, ki je namenjen točno uporabi v avtu:
http://www.mini-box.com/s.nl/sc.8/categ...
Ni tako mini kot opisani ampak je precej boljši in namenjen uporabi v avtu.
Ima 160 Wattov in stalno preverja stanje akumulatorja, da se ne izprazni do konca
Cena pa je $90

Original vgrajeni alternatorji v avtih naj bi zadostovali za polnenje do 75 amperskih akumulatorjev.
Če misliš dati močnejši akumulator ali več njih bo potreben tudi drug alternator, ampak o tem bo bolje če se pogovoriš z svojim avtomehanikom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

BluPhenix ::

Pa sej zadeva ne vleče stalno 150W, pač toliko jih je sposoben prenesti. Ja tisto, da stalno gleda kako je z akumulatorjem je uredu, ampak res potrebno? Sej tudi avtoradiji ne gledajo na to, pa lahko enako sprazneš.

Pač če imaš nek sistem, ki porabi manj kot 100W, kar je v avtu vsekakor priporočljivo, potem ni nekih večjih problemov.

Pri ta drugem je bolj pomembno to:
Survives vehicle engine cranks
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Izi ::

BluPhenix, govorim za popolno vgraditev PCja v Avto in ne samo za občasen priklop prenosnika.
Že precej PCjev je vgrajenih v avte in začetni problemi so že prebrodeni.

To ne moreš primerjati z avtoradijem.
Verjetno ti je znano, da vsak računalnik porablja tok tudi, ko je ugasnjen. Samo zato, da preverja on/off status lahko porabi do pol watta.
Ko pa je v suspend mode pa porablja že kar nekaj wattow, ker mora biti RAM stalno napajan.
Če imaš še tako velik akumulator ga bo tudi popolnoma ugasnjen računalnik spraznil v nekaj dneh, zato brez tistega namenskega napajalnika za avto ne gre.

Ne pozabi, da moraš z istim akumulatorjem napajati poleg celega računalnika tudi LCD monitor, ki je tudi precej potratna zadeva.
Potem si prižgeš še radijo za muziko ob delu, pa kakšno lučko tudi rabiš prižgano, če delaš zvečer ali ponoči in če ravno ne uporabiš vseh komponent, ki so namenjene prenosnim računalnikom potem kmalu ugotoviš, da porabljaš 20 amperov ali več

Tako, da z enim samim akumulatorjem na koncu ne prideš skozi, če uporabljaš ta vgrajeni PC več kot 2 uri na dan.
Že tako so pozimi problemi z akumulatorji, ker se že med vožnjo praznijo hitreje kot polnijo, ob vseh prižganih ventilatorjih, gretjih šip, brisalcih i.t.d.

Azrael ::

@Izi:

Ne razumem čemu bi imel PC v avtu? Avtoradiji, ki prebavijo mp3, niso nič posebnega, navigacija se lahko reši bolj enostavno in elegantno, filmov pa tudi ne boš gledal med vožnjo, sploh na kakšnem 7" monitorju.

Drugače pa namenski računalniki in barvni LCD monitorji dandanes v avtomobilih niso več redkost.
Nekoč je bil Slo-tech.

BluPhenix ::

Ja odvisno od zasnove. Če je slaba, verjetno res porabiš 20A. Pač stvari je treba delat resursom primerno.

Zkaj bi pa puščal računalnik v standby? Hybernate in čista izključitev iz napajanja bi bila čisto uredu. Če že rabiš da nekaj "stalno" laufa. Tudi ko tista stvar opazi, da je baterije premalo zadevo fizično odklopi od napajanja. Jaz sem napisal kaj je poglavitna prednost tistega napajalnika pred tem, to da ga zagon avta ne ubije.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Pyr0Beast ::

Sem se že spraševal, kaj bom naredil z odvečnim p4 priključkom. :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

caveman ::

Zaradi dveh vprašanj sem se odločil, da izkopljem to temo iz groba.

1) Za vhod piše da potrebuje 12V, laptop napajalci ki se valjajo naokoli pa imajo 19V izhod. Problem?

2) Ali mogoče pozna kakšnega prodajalca/uvoznika iz Slovenije? Mini-itx.si je že propadel.

Pyr0Beast ::

1. Da

Nabavi navadni napajalnik izkoristek je enak, cena pa mnogo nižja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

caveman ::

Hvala za odgovor na prvo vprašanje. Pozna kdo kak primeren napajalnik, ki bo kompatibilen z picoPSU-jem?

Najbrž veš, da iščem tega zaradi tišine in majhnosti. V nasprotnem primeru, bi se zadovoljil s Seasonicom, ki ga pravtako iščem v Sloveniji.

Če pa kdo pozna kakšno primerno alternativo, pa kar na dan z njo :)

geniuus ::

bilo kakšen napajalnik, ki da na izhodu 12V DC in 10A, (pico psu je namreč 120W)
kar pa pomeni da je cegu, laptop napajalniki majo okol 90W, pri 19V

Pyr0Beast ::

Tišina in majhnost ? še vedno rabiš zunanji cegu.

Vzami kakega LC-ja pa mu ventilator preveži na 5V.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

floyd1 ::

Ker se zanimam za eno res malo ohišje za HTPC, kjer je tak napajalnik (verjetno) edina varianta malo obujam to temo. Je to kdo videl v kaki SLO štacuni? Pa kateri "cigel" ste kupili zraven, če je kdo to že nabavljal? Hvala za odgovore.

TESKAn ::

Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

floyd1 ::

Super, hvala.

antonija ::

Poglej na ebay, bojo verjetno tam zadeve cenejse, pa se v kompletu z zunanjim ceglom ga lahko dobis.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

floyd1 ::

Sem gledal tudi na ebayu. Ampak pri nekaterih cenejših picoPSU so imeli ljudje kar nekaj težav (je crkavalo), tako da sem začel iskat drugo rešitev.

Ravno zaradi (hude) cene sem še malo pogledal po drugih ohišjih (že vgrajen PSU). So pa moči teh napajalnikov tako majhne (npr. 60W), da te kar strah postane. A po informacijah z neta, taki sistemi (AMD E-350 + 2,5 HDD + slim DVD + ventilator) naj ne bi papcali več kot kakih 35-40W pri 1080p predvajanju. Upam, da lahko še vsaj kak zunanji 2,5 HDD gor priklopiš...

zavajon ::

60W bi moralo za E-350 zadostovati, je pa na spodnji meji, tako da bi bilo bolje vzeti 80W, obstajajo tudi itx ohišja s 150W pasivnim napajalnikom (npr. to).
Sam imam ASUS E-35M1-I + SSD + 2.5" HDD + slim DVD + PCIe zvočno + 2GB RAM low voltage + PicoPSU, poraba je med 25W v idle in 40W v full load. S tem da sama zvočna porabi 3W. Imam pa izklopljen Wifi, ki tudi nekaj kuri.
Pa poraba pri predvajanju 1080p ni referenca, ker takrat dela CPU na cca. 25%.

floyd1 ::

Hvala za info, to mi je super podatek. Bom pa stvar imel (vsaj v prvi fazi) izključno za HD filme in muziko, tako da bo (upam) poraba pri predvajanju 1080p največ, kar ga bo doletelo. Tudi meni bi bil 80W boljši, ampak ohišji, ki sta mi res všeč imata obe 60W napajalnik...

Koliko pa si dal za PicoPSU in kje si ga kupil?

Glede zgoraj omenjenega Anteca (ohišje + napajalnik) pa... Od te firme ne kupim več nič, preveč slabe izkušnje. Sva s kolegom pred leti kupila vsak svoje HTPC ohišje z napajalnikom (450W, kar je bilo zelo predimenzionirano glede na porabnike). Meni je začel napajalnik res glasno cviliti po malo več kot letu dni, kolegu pa ga je kak mesec ali dva za tem "razneslo", notri je bilo vse zažgano, tudi počilo je baje kar konkretno (ostale komponente pa so preživele). Verjetno kak kondenzator, ali kaj podobnega. Skratka, ni šlo za zanič izdelek, ampak celo serijo in tudi na forumih je bilo polno tega takrat. Še enemu znancu je šel njihov "True Power" še v garanciji. Zame dovolj, da jim več ne zaupam. In tudi, če pogledam ceno in moč tega kompleta se mi zdi, da tu nekaj ni OK - če primerjam s konkurenco. Prepoceni, da bi bilo kvalitetno (mimogrede - tudi takrat, pred leti, je bil moj Antec s takim napajalnikom cenovno daleč najugodnejši :().


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus P8H77-I + picoPSU (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5910398 (9516) akulp
»

Gigabyte GA-J1900N-D3V, kakšen napajalnik ???

Oddelek: Strojna oprema
121591 (1258) moat
»

računalnik v avto

Oddelek: Pomoč in nasveti
142467 (2183) Spajky
»

Nov računalnik za server- čim ceneje

Oddelek: Kaj kupiti
81816 (1510) Stra
»

Majhen PC?

Oddelek: Strojna oprema
61425 (1196) il

Več podobnih tem