» »

Majhen PC?

Majhen PC?

shock ::

Rad bi sestavi PC majhnih dimenzij. Ne bi rabil kdo ve kaj močnega, od P2 (kakih 400Mhz) naprej, 128 Mb RAMA in en hard disk lih za inštalacijo linuxa. Zanima me če se kje prodaja kaka osnovna plošča majhnih dimenzij (po možnosti z integrirano grafiko). Pa še ohišje seveda (če ne bo nebene pametnega ohišja, pa si bom sam naredil).

fosil ::

Zadeva se imenuje XPC in v kompletu ponavadi dobiš ohišje in matično ploščo vse ostalo pa dodaš sam. Na pogled je sicer precej kul ampak je pa tud draga stvar, pa še pri nas se težko dobi. No en primer imaš tukajle.
Tako je!

damek1a ::

XPC je res lusna zadeva. jaz mam xpc s celeron 2300 procesorjem, dobil sem ga kar poceni (40k). Zadeva je skoraj neslisna, saj ima neko posebno hlajenje. Je pa grozno sraufati po tej kisti, ker si zelo utesnjen. Not lahko das max eno cd enoto in en disk, oz. najvec dva, ce das ven disketnik. Imas tudi se plac za agp kartico in za eno pci kartico.

Drugace si pa lahko v bigbangu nabavis ohisje antec minuet za 15k. Zadeva je precej manjsa od navadne kiste in zgleda lepo. Ima nek svoj mini napajalnik pa vse. Notri lahko das bilokero plato formata micro atx. Te bos nasel v vsaki boljsi trgovini, ponavadi imajo integrirano tudi graficno. Drugace pa lahko najdes po oglasih tudi kaksno staro plato s procesorjem za drobiz. Nisem siguren, ce bi sel notri p2 procesor, zaradi visine.. Jaz sem mel notri celeron 400. S hladilnikom ne bo problema, problem je lahko pri morebitnih pci karticah, ker je tisti nosilec za pritrditev na ohisje prevelik. Jaz sem ga na mrezni kar odsraufal in je tudi ok. Drugo pa nisem rabil.
slika

lp
xxx

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: damek1a ()

Funpace ::

Dovolj malo?


skoda da se ni nekoliko ceneje
mini pc
modifikacije mini pc

antonija ::

Najmanjsa varianta PCjev je pomojem nano-ITX. Jst poznam sam resitev od VIAe, ki pa ni najbolj poceni. Naslednja stopnja (po velikosti) so mini-ITX sistemi, ki jih je pa malo morje in ti google pove vse o njih kar rabis vedet.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Big_Al ::

pred časomje LANCOM prodajal ECS EZ-Buddie.. Kombinacija plate + ohišja.

il ::

Nekateri VIA mini-ITX sistemi ( plošče in ohišje) so naprodaj celo v SLO.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitorji Acer vs. Samsung vs. ASUS

Oddelek: Kaj kupiti
152813 (2514) Odsoten
»

Nakup DVD pekaca

Oddelek: Kaj kupiti
101063 (890) Zorro
»

GIGABYTE NVIDIA 7600GS SILENT, 512MB DDR2, ali GIGABYTE NVIDIA 7600GT SILENT, 256MB G

Oddelek: Kaj kupiti
91102 (936) Tomson
»

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Oddelek: Novice / Matične plošče
314985 (3934) sidd
»

grafična kartica za gaming

Oddelek: Kaj kupiti
141221 (949) mtosev

Več podobnih tem