» »

Windows XP home - predčasno stara šara?

1
2
»

forsmark ::

Jaz bi kmalu očeta navadil na linux vendar zaradi banke ostaja pri WIN.Res je,da za linux obstaja mozzila vendar preprosto ne dela ( sistem,ki g uporabljate ni podprt ).


Pa saj imaš wine ter z njim laufaš IE, špila čisto fino, sem sam testiral, si izbereš katere windowse boš "mel", sem stesitral na večini strani, ki mi niso nikakor hotle delat v drugih browserjih(od lynxa do opere). Če deluje na dotični bančni strani sicer ne vem, ma mislim, da bi moglo špilat tudi tam(Na vsako stran ki sem sel je pisalo lepo You're running ie 6.0 on win98(lahko naštelaš kar češ, js sm pustil kr privzeto win98), tak, da strani razlike sigurno ne vidijo)

Hehe, bom probal apdejtat linux na microsoft.com :D
Airbus Industrie

darkolord ::

Če že msjovi uslužbenci

juhu, celo štirje so :D

[BISI] ::

Matevzk: Saj imas na CERTovem seznamu Windowsovih pomanjkljivosti navedene tudi programe drugih podjetij in ne zgolj Microsoftove (Adobe, Macromedia, Nullsoft, Symantec, etc.).
And then I saw her face... Mozilla Firefox

B-D_ ::

Vsak pameten, ki kupi win OS za domačo uporabo si kupi Home edition...


Tole protislovje je prov komično :D ne moreš uporabiti besed "pameten" in "kupi" v istem stavku brez uporabe vsaj ene negacije. :\

Roadkill ::

B-D_: Jest vem, da je težko živet s tem, da te noben ne upošteva, ampak dej že enkrat mir.
Nobenga ne zanimajo tvoje ideje in prebliski glede superiornosti piratstva. Edino kar je, koga razjeziš s svojim poneumljajočim flejmanjem.

Sam vztrajen si pa...
Ü

B-D_ ::

Tvoji kompleksi, ki izvirajo iz zaprašenih škatel originalov na policah, ter posmeha vseh kolegov, ki imajo boljši ter cenejši softwer od tebe, je tvoj problem... :P

p.s.: Nekateri smo imeli v mislih alternativne operacijske sisteme. :D

Microsoft ::

Dej ti probleme s tem, kako dol vleces vso robo kje drugje razlagat. Tud jst sem se te ze navelical s tem tvojim "da si butelj, ce das kaj denarja za kakersen koli software". Butel je kdo drug, mi ko smo dal kaj dnarja se najmanj.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Roadkill ::

bd: Legalne programske opreme, razen tiste od MSDNAA, pri meni ne najdeš, ampaj jaz se s tem ne hvalim. Nasprotno, sram me je.
Se pa zato trudim, da uporabljam kar največ zastonjskih programov.

BTW: WMF Update je na voljo... meni ga še DLja. Zna tudi Microsoft hitro popravit napako, če je tako huda, da jo tudi splošni mediji opazijo. :)
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

64202 ::

> Matevzk: Saj imas na CERTovem seznamu Windowsovih pomanjkljivosti navedene tudi programe drugih podjetij in ne zgolj Microsoftove (Adobe, Macromedia, Nullsoft, Symantec, etc.).

Ja, pa pod unix seznamom je od oka 10 med sabo nepovezanih unixoidov (hpux, solaris, irix, sco, macosx, *bsd,...), pa en kup lukenj, ki so specificne clo za vsak linux distro posebej. Kar je dokaj pomemben podatek, glede na to, da vecino ljudi lavfa samo en tip OS-a naenkrat ;)

No ja, pa saj stetje objav je itak dokaj brezveze, ker so razlicnih tezin + razlicno dolgi casi popravka + razlicni nacini distribucije popravka + nimajo vsi na seznamu enake politike glede objav lukenj + ...

Edino kar je zares jasno iz seznama, da void* nacin programiranja suxx. Stack/heap overflowi so sramota, ki jo je absolutno prevec na seznamu.
</offtopic>
I am NaN, I am a free man!

markocjan ::

Windows mi ostaja, ker so špili še vedno dobri >:D raznih skrinjic psp in xbox pa ne maram, ker so na dolgi rok predrage.

Drgač pa vse drugo gre na linux CentOS (fleten RH enterprise klon, ima office in vse drugo kar bi mogoče celo kdaj RABIL in ima CELO delujoče posodabljanje, kar je za linux RH distrote blo do nedavna pain).
Je pa dejstvo, da folk ne bo kupoval novega sistema, ker so starga nehal podpirat, kupil bodo novga, ko bojo kupil nov računalnik. Najbrž bo to Vista Home Second Edition Pro varianta takrat :P, linux bi lahko vsaj pingota naši prodajalci zraven dajali, da se folk začne osveščat.

Imam mulo, ki mi samo surfa, pa chata, pa downloada tko, da ona je lepo na linuxu, kjer se dogaja občutno manj škode (beri požrtih živcev, če kaj ne dela) kot na winsih, ob takem početju.

Poznam ful folka, ki je še vedno na windows 95,98,ME 8-O, tisti ki majo XPHome so že ful naprednjaški.

Če maš stalen priklop v internet, je še najboljš M$ izbira minimalno XP Pro, no tako jaz mislim.

Skratka R.I.P vsem oskubljenim (in nevzdrževanim) sistemom...

AndrejS ::

In kaj ma ta tema veze z Linuxom... Vsi ste offtopic !>:D

Matevžk ::

Nič, nič, saj ne govorimo specifično o linuxu, ampak o načinu, kako se izognit tegobam prenehanja podprore :D
Hja, tut js poznam precej folka (celo nekaj majhnih manj profitnih podjetij), ki so na Windows 98Se. OS že nekaj časa ni podprt in edini način, ki ga imaš proti nesnagi, je poleg antivirusa še dobro osveščanje uporabnikov in seveda med internetom in računalniki en oreng Linux router s firewallom. Pogosto pa kje vidiš kakšen 10-in-več-let star linux sistem, ki ga pač niso posodabljali, ker v tem stanju just-works, pa ni nobenih težav, še vedno pohlevno čepi v kakšnem kotu (ali kot javni terminal za surfanje itd.). Nekaj let po inštalaciji si pač še pustiš security update in jih mečeš gor, po tem pa itak tudi teh ni več ... [ker jih ni treba]
lp, Matevžk

opeter ::

Saj Matevzk ima prav!

Tudi jaz imam svojega dobrega starega Mac-a (kupljen l. 2001) z MacOS 9 in mi še danes deluje.
OK. V službi imam PowerMac-a G5 (sicer 1.8 Ghz) z OS X, ampak ne glede na nove programe je men osebno stari sistem dober (celo bolj všeč) in vse deluje.
Zakaj bi ga zamenjal, če lahko v Photoshop 6, Freehandu 9 in Quark 4, ter InDesign 1.5 lahko naredim vse isto, kot na najnovejšem hiper računalu z najnovejšimi programi?
Da o požrešnosti najnovejših programov niti ne govorim (pišem).

Sestra ima en prenosni računalnik, s katero je ona totalno zadovoljna, saj njej delujejo programi tak, kot je treba. Če dobro vem, ima ona tudi Windows xp HOME naložen.
Glede vseh teh alternativnih programov, kot pišete, bi mi lahko kod povedal kakšen brezplačni program, ki je na nivoju Sibelius ali pa Finale za pisanje/urejanje not?
Ker ti programi obstajajo samo za Mac-a in Windows.

Sicer je rekla da načrtuje nakup nove verzije, ker trenutno uporablja (še vedno) Finale 97, vendar pa bi želela imeti neke nove funkcije.
Ampak ne glede na antično starost tega programa, ji deluje odlično.
Torej OpenSource-ovic, poslušam!
Samo za primerjavo: novi Finale 2006 stane 150.000 SIT. http://mikrografart.si/cene-finale.htm

Saj bistvo vsega tega Topica in novice je (vsaj kakor zaenkrat še razumem), ali bodo uporabniki primorani prešaltati z Windows XP HOME na (recimo) novi Windows, ali pa bodo še nekaj let lahko uporabljali "stari" OS in kišto? Po mojem je odgovor pozitiven v smislu, da tisti, ki računalnik uporablja za "normalno" delo, uporablja mlinček vsaj 4-5 let. Morda pa se motim.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

WhiteAngel ::

crnapika:
Na področju Finale/Sibelius programov je žalostno v free software svetu. Sem razvijalec do zdej še najbližjega NoteEdit-a (http://noteedit.berlios.de). Samo še ni portan na M$ platformo. Ko bo migracija na Qt4 končana, bo lažje. To pa ne vem, če se bo zgodil v roku 1 leta. :(

Microsoft ::

Je tole zdej ratala kaka izopovedovalnica al kaj?:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

opeter ::

WhiteAngel, hvala za odgovor!

Bom držal oko (oči) na tem programu. Izgleda zelo zanimivo. Čakal bom na Windows port, pa upam, da bodo kmalu dodali neke uvozne/izvozne filtre, v smislu Finale, Sibelius, Capella, itn.. da se bo dalo odpirati, shraniti v te komercialne programe.

Problem je tudi v tem, da imajo na glasbeni akademiji samo te programe (Sibelius, Finale) in če jo ti nimaš, pač ne moreš odpreti/urediti note :\.

Čas bo pokazal! Thanks še enkrat za link!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter ::

Miha, ne razumem, kako to misliš?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP umrl. Dokončno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7515946 (12186) Markoff
»

Zakaj Microsoft spet posodablja Windows XP? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7926855 (21523) Saul Goodman
»

Konec osnovne podpore za Visto in Office 2007 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11429875 (26591) Half-Saint
»

Mac OS X 10.6 v petek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21017739 (12241) ShARk63
»

Windows XP so zares šteti dnevi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13015371 (10650) tinlad3n

Več podobnih tem