» »

Kaj Linuxu zavira zavzetje namizja?

Kaj Linuxu zavira zavzetje namizja?

DesktopLinux.com - Vprašanje iz naslova so avtorji strani desktoplinux.com postavili svojim uporabnikom in prišli do zanimivih odgovorov. Ovira številka 1 je nič drugega kot preslab odjemalec za elektronsko pošto, razen tega uporabniki pogrešajo še dodatne vtičnike (plugine) za brskalnik, nekateri pa bi želeli videti celo polno podporo MS Office. V raziskavi so ugotovili tudi, kaj je pri namiznih distribucijah Linuxa pozitivno - večina uporabnikov je omenila znižanje stroškov licenčnine, nato varnost, nekje pri repu pa odprtokodnost. Če preberete poročilo o rezultatih, boste izvedeli tudi, katere distribucije so trenutno najbolj popularne.

307 komentarjev

««
«
1 / 7
»»

Trubadur ::

Preslab odjemalec? A Thunderbird ni dovolj?
Berite Thomasa!

Highlag ::

Neprijaznost nam ovcam. :\
Never trust a computer you can't throw out a window

Nejc Pintar ::

Ok, kako da tam med najbolj priljubljenemi distroti ni Slacka?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Kami ::

Khm pa obadva od teh razlogov se mi zdita bedna :)

balocom ::

Noben noče na linux zato ker igerce ne delajo, sicer paj je za tajnice&mat&fotr linux dovolj.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

[:Notebook:] ::

Edini problem je, da imaš malo težav z Win programi, ostalo je stvar navade.
[:DELL / HP / APPLE:]

ghaefb ::

"Preslab odjemalec..." !?! Ne morem verjet.
Evolution haloo ?
_ghaefb

nurmaln ::

Če kot odjemalec za pošto razumem Outlook (ne Express), potem se moram kar strinjat. Pri nas v firmi brez outlooka pač ne gre. A ima linux kakšno pametno alternativo?

M.B. ::

Kmail Se mi zdi Boljši kot Outlook Express. Outlook pa ne razumem kot odjemalec za pošto ampak nekaj več. To pa res manjka v Linuxu. Jaz zato uporabljam Kontact. Avtorji članka bi si pa lahko tole prebrali.

Meni kar nekaj stvari manjka v Windowsih:
Več namizij
Start meni urejen po kategorijah(Grafika, Pisarna, igre itd)
urejevalnik menijev
Konzola(cmd ni ne vem kaj)
Izvažanje PDF iz MS Office
Lažje pisanje enačb z MS Office
Resnična prozornost
možnost bolj spremeniti videz brez pomoči dodatnih programov
Expose
Datotečni sistemi, ki jih ni treba stalno defragmentirat
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

Nerdor ::

Lejte, da ne bo pomote, da ima Linux težave pri desktopu sta kriva izključno dva tekmeca: ATi in nVidia, ki nočeta in nočeta in kot kača noge skrivata specifikacije s katerim bi X.Org developerji napravili, killersko release X strežnika s kraterim bi preprosto preko api-ja omogočili pohitreno predvajanje filmov in 3D objekrov ter last but not least Dubble Buffering in Antialiasing za vse na ekranu. Ja tudi navadnih oken, brez 3D. :D
Tako, kot ima MacX s svojo QuartzExtreme arhitekturo. Tako bi Linux desktop postal totalen kikckass OS. Microsoft je seveda oba ATi-ja in nVidio podmazal s $$$, da se držita binary only in da namerno delata zanič driverje. (še posebej se tega dogovora drži ATi)

Ma kaki neki poštni odjemalec ali Office paket! Poznam veliko programerjev, ki bi takoj začelo pacat kodo, če bi se to omenjeno zgodilol. Apeliram celo, da se uzakoni, da firma mora predati specifikacije hardware-a, da bi lahko uporabnik sam sprogramiral, če bi tako želel. Dolgo po tem, ko bi šla firma v stečaj!!

V 80s je bilo namreč tako! Za vsak kos HW-ja, si dobil goro dokumentacije, da si lahko sprogramiral podporo v OSu. Kako pa mislite, da je Linux nastal in širil HW podporo!?
... for lifetime!

3p ::

Pri tistem poštnem odjemalcu je govora je o odjemalcu s kolendarjem itd.. Pravijo, da bi znal lightning biti nekaj takega...

PARTyZAN ::

Če kot odjemalec za pošto razumem Outlook (ne Express), potem se moram kar strinjat. Pri nas v firmi brez outlooka pač ne gre. A ima linux kakšno pametno alternativo?


Evolution

IceIceBaby ::

Kaj pa Sunbird, noben ne uporablja ?

Jaz sicer nisem zahteven uporabnik koledarja, imam samo par stvari za fax not vpisanih, ampak se mi zdu Sunbird precej kul zadeva :)

kriko1 ::

Nerdor: grafično pospeševanje elementov, to je cilj proti kateremu se premika X development (ter kde 4.0). Nvidia pa z novo (še neizdano) 8.x serijo gonilnikov obljublja dosti.

Upam da bo tudi ati temu sledil. Igrice lepo laufajo tudi na linux-u, samo res je treba nekaj naredit z grafičnimi gonilniki, še posebno ati.

Hair ::

Glih fotr razlaga kako gre to pri njih v firmi. Ima telefon (eno veliko mašino, že skor dlančnik), na njem ne vem kok placa za maile, mail naslove, office dokumente, idt. Ko telefon priključi na laptopa, se mu sinhronizirajo vsi podatki z obeh mašin - prenesejo se vsi maili in naslovi, pa verjetno še kaj. Prav tako telefon uporablja namest UMTSa - za internet. Potem pa seveda Outlook z vsemi svojimi možnostmi. Sklicuje sestanke, dodeljuje naloge skupinam ali posameznikom, ker je bolj pozabljive sorte seveda na veliko uporablja koledar in opomnike, idt.

Ne vem če linux trenutno zmore vse te zadeve...
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

nurmaln ::

no to je nekako to kar pogrešam pri linux

kriko1 ::

HairMan: sinhronizacijo imaš tudi v linux-u, ravno tako tudi planerje. Edini problem je samodejni uvoz mail-ov v odjemalec, kar je verjetno na tistem računalniku rešeno z dodatnim software-om.

Matev ::

Kaj Linuxu zavira zazvetje namizja?


jaz pa ne razumem kaj pomeni: zaZVetje

Matri[X] ::

3p: Clanek je star ze skoraj eno leto, rezultatov pa nikjer. V zacetku leta so napisali, da naj bi decembra 2005 prisla razlicica 0.1. Ce gledamo razvojni cas Firefoxa, to pomeni, da bomo imeli stabilno razlicico enkrat leta 2007, ko pa bodo Office 12, Exchange 12 in Vista ze zakoreninjeni med poslovnimi uporabniki. Delujoce konektorje se bo pa dobilo verjetno okoli leta 2009.

Problem Linuxa in nasplosno celotne odprtokodne "skupnosti" je nepovezanost projektov med seboj. Vsaka garaza programerjev pol leta tolce nekaj svojega, na koncu ima pa skupnost od tega 5 piskavih aplikacij, pri katerih si lahko vesel ce imas isti font kot ga imas nastavljenega v nastavitvah namizja. Ce bi se te manjse skupine povezave v nekaj vecjega, bi prislo do vecje enotnosti med razvijalci. Z vecjo enotnostjo se pa da doseci marsikaj. Skupaj si lahko zastavijo en cilj, neko aplikacijo, recimo odprtokodno alternativo Outlooku in Groupware strazniku, za katerega administracijo ti ni treba znati 2kg tezke postfix biblije.

Ko namescam Gentoo linux, ali se boljse, Linux From Scratch, vidim da je vse prevec razdrobljeno. To je po eni strani dobro, ker priporome k boljsi izbri, vendar kaj ti bo 10 aplikacij katerih namen je isti, ce nimamo niti ene dobre. Rusi so prvi prisli v vesolje, prvi so imeli vesoljsko postajo. Njihov moto? "Keep it simple!". Ne clenit sistema, ce nisi sposoben vzdrzevat in zagotavljat kvalitetnih sestavnih delov, ki so med seboj kompatiblilni. Vec stvari imas, vec stvari gre lahko narobe. Sistemi, ki temeljijo samo na odprtokodni programski opremi to potrjujejo (GNU/Linux, *BSD, ...).

Matev ::

Ce bi se te manjse skupine povezave v nekaj vecjega, bi prislo do vecje enotnosti med razvijalci.


kar pa seveda stane - in naenkrat bi linux bil dražji od winsow
kar bi bilo zelo dobro - bi vsaj več ljudi uporabljalo winse in s tem poskrbelo za njihov razvoj in kompatibilnost - kot že sedaj

Matri[X] ::

kar pa seveda stane - in naenkrat bi linux bil dražji od winsow
Ce se je prislo tolk dalec brez posebne financne podpore gre lahko tudi naprej. Samo organizirat se je treba.

Matev ::

očitno ne poznaš ekonomije dovolj dobro - zato ne govori takih cvetk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

Jebiveter ::

nurmaln, kriko1: Tudi linux zna to! Kje pa pise, da more na dlancniku lavfat PocketPC?! Lepo gor nalozis linux distribucijo in imas instant kompatibilnost! V opensource aplikacijah se informacije navadno shranjujejo v plaintext oblikah, kar pomeni, da lahko kaj hitro dobis uvozne/izvozne filtre za prakticno karkoli.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Brane2 ::

V čem je to Outlook tako zelo boljši od Evolutiona ?

Tud thunderbird zadnej čase sploh ni slab.

Kaj jima manjka, kar bi povprečen uporabnik rabil ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Matev ::

manjka to da ne veš kje kliknit če hočeš mejl poslat

to jim manjka

Roadkill ::

Manjka jima to, da se konkurenčnih produkrov ne bi dalo crackat...
Ü

swar ::

Linuxu manjkajo igre kot jih ma sistem windows.Dokler jih ne bo,mene in mojih bliznjih linux ne bo videl.

Jebiveter ::

Ma nic jim ne manjka! Folku manjkajo kolescka v glavi! Predsodki in strah pred novim, drugacnim, neznanim!

Ljudem je treba milo receno oprat mozgane in smo zmagali! Ce je MSju uspelo pred 15-imi leti lahko tudi nam danes!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

pecorin ::

Kaj Linuxu zavira zavzetje namizja?

podjetjem pogodbe z microsoftom, pa tudi to, da je wintendo postal standard(kaj te ucijo v solah?), ko se ni bilo konkurence. to je vsaj po moje tezko na hitro spremeniti..mozno, da nikoli ker se je ms zacel zavedati konkurence.
za teenage geekce(vecino) so pa seveda igrice vzrok za uporabo win.. ali pa drugace povedano, linuxa ne uporabljajo, ker tam ni igric.

aja. geek tukaj ni misljeno negativno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pecorin ()

Brane2 ::


manjka to da ne veš kje kliknit če hočeš mejl poslat

to jim manjka







Kaj ti tle ni jasno ?

:\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Jux ::

Matev... pa si ti videl kdaj v življenju evolution? Raje drži jezik za zobmi s takimi neumnostmi. Linux desktop ima veliko napak - slaba podpora za grafiko, sranje z video gonilniki, miljavžnt aplikacij ki delajo na pol, random glitche ki jih mora uporabnik sam popravljat, skratka en kup reči.

Ampak govorit da nima dostojnega odjemalca za pošto, to je pa naravnost neumno. Odkar je Novell začel besno investirat v Novell desktop in so popucali Evolution tako da dela kot je treba, je odjemalec za pošto zadnja stvar ki jo potrebuje končni uporabnik.

Jst sem recimo pred kakšnim mesecem prešaltal na svoji delovni (programerski) mašini na Linux. In moram reči da je izkušnja zanimiva - po eni strani imamo goro programov, ki so praktično ekvivalentni windows programom po zmogljivostih in prijaznosti (Evolution, OO2 sta ekvivalenta Office paketa bp.), najde se en kup programov ki so mogoče celo boljši od konkurenčnih windows (amaroK me je enostavno odpihnil, takšnega predvajalnika glasbe v windowsih ne najdeš, ga ni!), plug and play deluje isto kot v windowsih (priklopiš moj canonov fotoaparat, dobiš popup "download images" in stvar dela brez problema), skratka vse gut. RAZEN. Končen filing pri delu z windowsi je boljši, ni se treba zajebavat da fonti izgledajo tako kot je treba (čeprav mi je tudi to ratal po čudežu naštimat, še sedaj ne vem kako, kr naenkrat je začelo delat), ni se treba zajebavat z gonilniki za grafiko, ful je stvari ki jih je treba spolirat - pol pa bo stvar primerna za vsakega. Jst mislim da bo to takrat, ko bo moj brat lahko vrgel notri cede in inštaliral linux brez "sudo nano xxxxx.cfg".
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Roadkill ::

Live Linux je ena fajn zadeva za šokirat ljudi, ki pravjo... "Veš kaj, ne rabim jaz OSa, za katerega rabiš doktorat, da ga sploh znaš zinštalirat.."
Ü

Matri[X] ::

Doktorat? Nobena fakulteta v tej drzavi te ne nauci kako namestit Linux v roku rednega programa. Dvomim da je v tujini drugace.

Roadkill ::

Matrix: Upam, da se zajebavaš.
Ü

Tear_DR0P ::

mene pri linuxu ustavlja edino prevelika izbira. počutim se kot alica v čudežni deželi, nč več mi ni jasn, pa čeprav je vse ful fajn.
ko inštaliraš windows, maš en wordpad za osnvna besedila, en IE za brskat po netu, en raziskovalec za brskat po datotekah, en disk, kjer maš vse po enih mapah pospravljen (pa ne veš točno kje), dokumente maš v eni mapi (pa tud ne veš če so tam), en WMP, ki predvaja vse legalno pridobljene datoteke, če jih ne pol je že neki narobe z datoteko, pol si inštaliraš en office, ki laufa super duper in se kr spoji z windowsi, tko kot usnjeni zici z bemflom, da ne govorim o tem, da če mi prjatu prnese CD z enim ful dobrim programom, dam sam CD notr, dvakrat kliknem na ikono, stvar se inštalira in pol sam še eno datoteko z imenom crack.exe kopiram v mapo od programa, kliknem dvakrat yes in program laufa.
pri linuxu maš pa deset odjemalcev za email, pa deset "nerotov" pa deset "winampov" pa deset "wordov", pa kr neki moreš skoz inštalirat zraven, pa ko dvakrat klikneš se ti kr nek tekst pokaže, nikjer ni .exe fajlov, če mi prjatu prnese CD, morm še neki compajlat, da ne govorim o tem, da maš kr 4 namizja, jst se v tem zgubim. pol pa še dobiš neke .jar in . tar in .gz programe, ko sploh ne delajo - sm pa prjatla vprašu kok narediš, je pa reku da morm celo skripto napisat, da se mi bo program zalaufu..........
tko nekok bi jst reku, kaj je narobe z linuxom in zakaj ne pride na desktop - preveč proste izbire za preproste ljudi - aja pa manuale morš brat, če hošeč karkoli naredit, to je pa že preveč, če bi kdaj na servisu delal, bi vidl da vam ljudje še budilko nazaj prnesejo, ker ne dela, v resnici si sam manuala niso prebral, kir gumb je treba prtisnat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Matri[X] ::

Roadkill: Mogoce trditev ni resnicna? In ja, se zajebavam, samo mislim da bi lahko pri pouku racunalnistva povedal da namestitev operacijskega sistema ni noben baw-baw, in morda enkrat celo izpeljali namestitev v praksi. Boljse to, kot da se vsi dolgocasijo ko pisejo text v Wordu (ce bi vsaj napisali tudi v OpenOfficu in potem primerjal vmesnik, da bi s tem studentje/dijaki dobil vsaj malo obcutka za racunalnistvo).

Roadkill ::

Matrix: Od lani naprej je na FRIju predmet Računalniški Praktikum, ki rahlo razbija klasične predstave začetnikov o linuxu.
Tako celoten predmet temelji na linuxu, torej delo z linuxom, OOo paketom, LaTeXom, Gimpom Mathematico in še par programov.

Za moje pojme uporaben predmet, ki bi ga moral človek imeti v 5tem razredu osnovne šole.
Ü

Microsoft ::

To je najbolj brezvezen predmete ever!! To bi mogli odstrant in nadomsetit s cim drugim.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Roadkill ::

Hahaha.. :D

RP je tolk lahek, da se ne splača obremenjevat z njim. Je praktično edini izpit, katerega res "kar narediš" in dobiš lepo oceno.
V drugem letniku je to recimo Angleščina.

In dejansko te prisili, da vsaj okvirno spoznaš nekaj (za velik %) novega. Meni je LaTeX prav všeč ratal.
Ü

Matri[X] ::

Roadkill: Vem, poznam ta predmet, in mi je vsec kar uporabljajo odprtokodne programe. Te pa ne naucijo namestiti linuxa. Poleg tega te predmet ne nauci kako razmisljat pri delu z racunalnikom (preberes kar je v knjigi in poskusas narediti sam je vse kar delas). Racunalniski praktikum bi moral studenta oboroziti z znanjem kako najti resitev za katerkoli problem (uporaba googla, novickarski skupin, forumov, dopisnih seznamov), tako da ne more rect "nimam pojma" ce mu recimo compiler vrne napako.

Microsoft ::

Ta predmet je podn, pa lahko obracas kakor ces. Mi smo imeli na urniku 5 ur, potem smo "skrajsali" na 3. Od tega je "asistent" ([x]) predaval 0 ur, 3 ure pa sedel za PCjem in surfal. Ko si ga prasal, ce lahko pride k teb in ti pove to ali ono, je ustal iz stola s tako tezavo, kot da ga prosis, naj ti posod 100 juriju.

Skratka cisto pod podnom. Sej, mogoce je vsebina vredna razmisleka, samo je treba v to vkljucit tudi primerno predavanje. Kar pa v tem primeru ni.
Pa tudi moti me, da ni po izbiri. Ker ta sovraznost do Microsofta je vsaj za mene totelen kurac. Jst rabim podporo pri izobrazevanje kako naredi dolocene suporabne stvari. Kaj bom pa uporabljal, se bom pa sam odlocil. Ce mi pase Office, bo za mene to Office. Ce tebi pase OdprtaPisarna, potem uporaljaj to.
Tako da nisem nek pristas siljenja k tem, ces ce je Linux je ze najboljse, ker ni Microsoft. Ce je OdprtaPisarna, potem je to zakon, ker Office je od Microsofta in to ne more bit. In tako naprej isto za odprtokodo. Ce je program odprtokoden, je najboljsi in dela najboljse in si v njem najboljproduktiven. Ce je zaprtokoden, to ne mores pricakovat.
To mi ni vsec. To "spoznavanje" oz. siljenje.


by Miha

Odstranjen neprimeren jezik --Omy
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Matev ::

najboljše bi blo če bi MS kupil linux in ga malo uredil da bi bil user frendli - mogoče, če bi ga kot dodaten program vkomponiral v naslednje windowse

:)

to bi bilo še najbolje - kot nek msdosprompt ali kaj takega

drola ::

Samo potem mora pusiti celo izvorno kodo odprto, kot to zahteva licenca GPL.Pri BSD licencah pa to ni potrebno.
https://drola.si

M.B. ::

To pa je meni všeč pri Linuxu, da imaš 50 programov za to pa 10 programov za ono. Pa si izbereš tistega, ko ti najbolj paše.
In programi so skupaj integrirani vsaj v KDE, Koofice, Konqueror, Kmail in Kontact, K3B, aKregator so vsi skupaj integrirani. Všeč pa mi je tudi, da lahko kateregakoli odstranim, ne pa tako IE in WMP, ki ju ne gre odstranit, in všeč mi je tudi, da si sam izberem kaj bom uporabljal, ne pa da me čakajo nameščeni programi, ki jih ne bom nikoli uporabljal.

Me zanima, če bi WMP predvajal, Theora video oddaje Go-opensource in Xvid Blenderjevih videov. Pa so vse datoteke čisto legalne, pa tudi podnapisov, ne podpira najboljše, razen če se je kaj spremenilo v WMP 10.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

poweroff ::

Tear_Drop: mene pri linuxu ustavlja edino prevelika izbira. počutim se kot alica v čudežni deželi, nč več mi ni jasn, pa čeprav je vse ful fajn.
ko inštaliraš windows, maš en wordpad za osnvna besedila, en IE za brskat po netu, en raziskovalec za brskat po datotekah, en disk, kjer maš vse po enih mapah pospravljen (pa ne veš točno kje), dokumente maš v eni mapi (pa tud ne veš če so tam), en WMP, ki predvaja vse legalno pridobljene datoteke
...
Ne morem si kaj, ampak v nacistični menčiji so imeli Ein Reich, Ein Volk und Ein Fuhrer. Saj je šlo par let...

Mictrosoft: To je najbolj brezvezen predmete ever!! To bi mogli odstrant in nadomsetit s cim drugim.
Ja, se strinjam. Morali bi nadomestiti s predmetom "MS Pralni prašek: Windows BrainWash 2.0".

Tako da nisem nek pristas siljenja k tem, ces ce je Linux je ze najboljse, ker ni Microsoft. Ce je OdprtaPisarna, potem je to zakon, ker Office je od Microsofta in to ne more bit. In tako naprej isto za odprtokodo. ... To mi ni vsec. To "spoznavanje" oz. siljenje.
Problem je točno v tem! Greš v osnovno šolo - te učijo delat v Windowsih. Greš v srednjo šolo - te učijo delat v Windowsih. Greš na faks - te učijo delat v Windowsih. Prefinjen način manipulacije.

Saj te ne silijo direktno - ampak "naučijo" te, da je računalnik = Windows.

Matev: najboljše bi blo če bi MS kupil linux in ga malo uredil da bi bil user frendli - mogoče, če bi ga kot dodaten program vkomponiral v naslednje windowse
to bi bilo še najbolje - kot nek msdosprompt ali kaj takega

Nekaj podobnega se že dogaja, samo v obratni smeri. V Linuxu imaš wine - Windows emulator. Pač en podmodul za nostalgijo vzganjat...
sudo poweroff

Brane2 ::

IMHO GNU/Linuxu manjka samo še poštena distribucija.

Kockice same zase so kar nekako užitne, le nihče še ni sestavil celote, ki bi bila na nivoju, katerega smo vajeni/so vajeni navadni smrtniki.

Še najbolj mi je všeč Gentoo, a njegov emerge je tako hackerski, da odbija vse netehnične ljudi, poleg tega da ima kupe napak.

Po moje bi bila taprava stvar Gentoo The Next Generation...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kriko1 ::

Brane2: Kaka distribucija poštena pa manjka? Alla windows?

poweroff ::

Vidim, da še niste spoznali Ubuntuja.

Zadevo sem namestil že na enih 8 različnih računalnikov. Povsod je namestitev trajala dobre pol ure in potem je vse delalo out of the box. OK, tu pa tam je treba še dodatne driverje nastaviti, ampak načeloma je zadeva že v štartu zelo lepo integrirana v celoto.
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

matthai saj v računalništvu tudi imamo Ein Reich, Ein Volk und Ein Fuhrer - MS, imamo celo MS jungend - fanatične privržence in tihe opazovalce oziroma tiste ki proti diktaturi nič ne ukrenejo (kot sem jaz recimo).
ampak dejansko je problem, men je linux tko kot supermarket, windows so mi pa kot specializirana trgovina - jst iz supermarketa prpeljem komaj kej, ker me je strah da bom kupil še kej kar ne rabim. Če grem pa v butik, si bom kupil veliko in plačal bom definitivno preveč, sam bom vsaj vedel, da imam vse kar rabim in nič preveč.
Linuxu manjka ena "very famous" distro z že vsiljenimi programi in nič izbire, seveda lahko potem izkušen uporabnik vse kar mu ne paše vrže proč in si inštalira kej po svoje, za razliko od MS sistemov, ampak ne pa da me linux že na začetku zmede in me vpraša če hočem KDE al gnome, preproste ljudi to zmede, MS tega ne počne in zato mu uspeva.
poleg tega preproste ljudi še nekaj zjebe. Če mu podturiš open office in mu ne poveš, se zgodi neki zelo zanimivga. Čez en teden te pokliče in pove, da ni mogu oddat seminarske, ker mu jo v tiskarni ni odprl, polegtega mu je drugo seminarsko profesor zavrnu, ker je ni mogu odpret in tud ona super lepa prezentacija, ki jo je naredu mu na faksu na vajah ni delala. da ne govorimo o tem, da mi je brat povedu da mamo na računalniku črva, ker namest IE zdej piše firefox, ko gre na internet :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Išče se informacija o nepodprti strojni opremi za Linux (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
1387415 (7415) Matevžk
»

Dell naj bi izbral Ubuntu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5710387 (8839) MrStein
»

Opera 8 Beta je tu

Oddelek: Novice / Brskalniki
162486 (2473) Tic
»

PCLinuxOS 8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
412900 (2900) Matev
»

UserLinux izdal prvo javno različico

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
51935 (1935) Yohan del Sud

Več podobnih tem