» »

Sto milijonov Kitajcev z internetom

Sto milijonov Kitajcev z internetom

BBC - BBC poroča, da je število uporabnikov interneta na Kitajskem preseglo sto milijonov, kar znaša slabih osem odstotkov vseh Kitajcev, izmed katerih jih ima tretjina t.i. broadband povezave. Za primerjavo povejmo, da v Sloveniji število rednih uporabnikov interneta presega 30 odstotkov populacije. V absolutnem merilu je več uporabnikov interneta kot na Kitajskem samo še v ZDA.

Kljub velikemu številu uporabnikov kitajska vlada še vedno cenzurira spletne vsebine. Tako so pretekli teden oblasti zagrozile z zaprtjem vseh strani in blogov, ki ne bi prijavili vsebine svojih strani. Kitajci se seveda znajdejo po svoje in do 'prepovedanih' strani dostopajo prek različnih, še ne blokiranih proxyjev in podobno, dokler še ti niso blokirani.

14 komentarjev

Slowenc ::

> strani dostopajo prek različnih, še NEblokiranih proxyjev in podobno, dokler še ti niso blokirani.

en majhen škratek...

In kakšna je kaj cena internet storitev na Kitajskem?
Skiny gate.

Myth ::

¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

Myth ::

No , ne najdem pa prokletih cenikov... google tumast =))
Sem pa našel nekaj...
How much does access cost?
Rates vary widely among providers. Compare, for instance, the BTA's rate of RMB 600 for 40 hours of on-line time per month with the rate offered by PANNET, a competing private ISP, which charges around RMB 1600 for 50 hours. Some ISPs also charge a start-up fee, which can be anywhere from RMB 200-1500; others charge nothing for the basic hook-up.


Še povezava do tega članka
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

nuclear ::

prebrau na txt pred enim tednom... je pa zlo zanmivo da celo desetina prebivalstva... oz petina :D celo rečmo :D
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

B-D_ ::

Njihov goverment je tko al tko psihopatski, sam on the other hand: za njih je itaq internet svoj svet v katerem imajo vse kar potrebujejo. "Ameriški" internet je napisan že z drugimi črkami in že zato nezanimiv... zamislite si da bi bilo petstokrat več kot je že zdej slovenskih strani na voljo, vse ostale strani pa bi bile napisane v arabščini. Bi vam sploh kaj pomenil "preostali" internet?

Poldi112 ::

A mislis da ne znajo anglesko?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Jaka83 ::

Ne vsi Poldi112.

HeMan ::

poldi. ne, ker so n00bi!

Mr.G. ::

Kitajci.......angleško:D ...ne,ne znajo.

B-D_ ::

Obvladajo, tko kot Italijani. :D

No ja, konec koncev bi pa prej preostanek sveta rinil njihove strani brat kot kontra, saj se tam dogaja okoli tehnologije vse par let prej kot tu.

Ales ::

Mlajše generacije Kitajcev zelo dobro "govorijo" angleško. O izgovorjavi ne bi, ker je večinoma grozna, ampak tudi to se izboljšuje. Ko greš po mestu in prideš s kom v stik, vsi hočejo s tabo vaditi angleško (briga jih, od kod dejansko si), kar sčasoma postane kar nadležno... Najbolj zabavno je, kako so starši ponosni na svoje otroke... doživiš, da v restavraciji pošljejo 10-letnega mulca k tvoji mizi, da se malo pogovarja angleško s tabo, medtem ko oni kar žarijo od sreče :D

Ko se bo ta folk usul ven, in z njihovimi delovnimi navadami (16 ur dnevno, 7 dni v tednu), je boljš da kar zgradimo Kitajski zid na meji >:D

Drugače pa kopica Kitajčkov ves čas visi v cyberkafejih in nabijajo igrice, chatajo in hekajo preostali svet... S tem, da so tam nekateri cyberkafeji v 3 ali 5 štukih s po 200 kompi 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

Myth ::

Zgoraj v enem linku, je nekdo omenjal da je imel pravo verigo "cyberkafičov" in zadnja leta jih je moral zapreti. (točno več ne vem, tak da si preberite linke ki sem dal za razjasnilo). Hmm... mogoče hoče tudi na tak način Kitajska preprečiti "internetni razvoj" (z ukinjanjem kafičov mislim, da ne bo pomote)? :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

jype ::

Ne, vlada mora zgolj paziti na indoktriniranost, ki jo internet seveda rusi, ker tam gor v bistvu lahko najdes informacije, da gre ljudem v ZDA vseeno bolje kot tebi, ceprav je to seveda samo imperialisticna propaganda. Ampak bolj ko beres, bolj se ti zdi smiselno, zato je to treba cenzurirat.

Kam pa pridemo s prostim dostopom do informacij, pa neodvisnim tiskom. Saj bodo ljudje zahtevali vedno vec namesto vedno manj!

Cenzura je za tak sistem nujno sredstvo. Brez cenzure se Kitajci ne bi hodili na trg nebeskega miru klanjat Maotu ampak bi hodili tja prizigat svecke al karkoli ze delajo v spomin padlim studentom.

Ales ::

Kitajci hodijo na Trg nebeškega miru predvsem spuščat zmaje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lani Kitajska celo leto pridno čistila pornografijo z interneta

Oddelek: Novice / NWO
176211 (3651) MrStein
»

Jezik medmrežja še angleščina, bliža se ji kitajščina

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3210467 (9090) Tear_DR0P
»

Kitajci blokirali množico strani

Oddelek: Novice / Zasebnost
314370 (2878) Rippy
»

Kitajci dobili "svojo" Wikipedio

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
143376 (2698) Bistri007
»

Microsoft in človekove pravice

Oddelek: Novice / Zasebnost
292982 (2982) Double_J

Več podobnih tem