» »

Nove podrobnosti o PhysX (PPU)

Nove podrobnosti o PhysX (PPU)

X-Bit Labs - O novem kosu silicija, poimenovanem PhysX , ki bo skrbel izključno za fizikalne učinke, najprej v igrah, kasneje pa še v aplikacijah, smo že poročali. Delitev zahtevnih nalog med centralnim (CPU) in grafičnim procesorjem (GPU) je jasna že dolgo, saj si brez sodobnih GPU-jev nikakor ne moremo predstavljati kakršnega koli delovanja iger. V AGEIA-i so prepričani da tako jasna delitev dela med komponentami velja tudi za fizikalne učinke: CPU igra vlogo dirigenta, GPU rendrira sliko in jo prikazuje, fizikalni procesor (PPU) pa skrbi za gibanje telesa, vode, obleke, interakcijo z okoljem in umetno inteligenco.

PhysX bo zgrajen v 0.13 mikronski tehnologiji in bo imel nezanemarljivih 125 milijonov tranzistorjev. Kartice, ki jih bo med prvimi ponudil ASUS, bodo dobavljive konec letošnjega leta. Glede na to, da so trenutno vsi proizvajalci matičnih plošč še precej konzervativni z (novimi) vmesniki in je število PCI vmesnikov običajno višje kot število PCIe 1×/4×, je poteza, da bodo kartice sprva na voljo s PCI vmesnikom povsem logična.

Razvijalci iger (Epic Games, Ubisoft in mnogi drugi so že izrazili navdušenje) bodo tako dobili novo, očitno mogočno orodje. Vprašanje pa je, kako bodo novost izkoristili. Poleg tega, kartica ne bo ravno poceni. Cena naj bi se gibala med 249 in 299 ameriškimi dolarji.

Pogovor že poteka v forumu, oglejte si tudi izvirno novico.

56 komentarjev

«
1
2

frenk ::

taprva stvar na kero sm pomislu je navijanje tega stvora:D

cena se mi pa ne zdi pretirana, če bojo pohitritve/izboljšave relativno velike:)

PrimozR ::

LOL frenk >:D

Drgač pa... Še ena stvar k bo podražila računalnike. 300$ je dost, sam če tko pogledaš je to ena grafična kartica višjega srednjega al pa nižjega višjega razreda (6600GT al pa 6800LE / N/A)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

BaRtMaN ::

Beda. Povsem razumem, zakaj folk migrira na konzole.

keber ::

Kaj to pomeni? da boš poleg grafične kartice moral imet še "fizikalno" ali bo nalotan procesor na grafikuljah?

frenk ::

BaRtMaN: jest pa ne:)...konzole so samo za arkade tko da to ni to

keber: tale kartica je ločena od grafične

oc-er ::

Kam pelje ta svet..nazadnje bojo top-end računalniki stali tudi po milijon..potem seveda večina pomisli še na navijanje(če bo možno), za tem pride hlajenje, pa še ustrezna zaloga energije pa bo račun za elektriko gromozanski. Tale napravica pa na PCI nima kaj delati, nej jo dajo rajši na PCI-e.
V petih letih pa bojo računalniki spet zasedali prostor omare.

LP

MrStein ::

"O novem kosu silicija ... smo že poročali."

In zakaj je potem potrebno "poročati" še enkrat ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

HairyFotr ::

> In zakaj je potem potrebno "poročati" še enkrat ?

Naslov: Nove podrobnosti o... ;)

tha_man ::

Odlična ideja, ampak žal predrago, in glede na ventilator tud prevroče. Bomo videli kakšna bo podpora.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Tilen ::

Hja, ce bodo performansi v SLI vecji kot pa 1 grafa s to kartico potem bo to bol jalova zadeva. Zna pa bit kr zanimivo za extremne ljudi ki bodo mel 2 grafi v SLI pa se tole. :)

Drugace pa 299$ = 299 EUR (pri nas) + DDV + maržeeeeeeeeeee = ;((

Saj pravim, ce se bo bolj splacalo kupit se eno grafo za v SLI pol to vsaj pr normalnih/povprecnih uporabnikih nima prihodnosti. Res pa je da jih je veliko ki hocejo high end stuff pa bodo to kupili ;)

Glede na to, da bi se delo naj spet razdelilo pa bi si upal trdit, da bodo to kr opazne pohitritve.

Time will tell.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dr_M ::

zadeva precej zanimiva, ampak zelo precenjena.
ce bi tole kostal $100 bi biu nakup mogoce celo upravicen.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tilen ::

DR_M kaj pa ce bodo performansi like + 300% ? >:D

Predstavljaj si PC brez graficne in software randering ter FPS-je v npr. HL2/Doom3 na desktop PC-ju.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

BluPhenix ::

Tilen ti malo bluziš a, kaj imata skupnega 2 grafični v sli in ena grafična in ppu? PPU razbremeni procesor in k izrisu grafike ne pomaga čisto nič. Al ti misliš, da ti grafična računa fizikalne učinke?

Tako da ne bluzit z izjavami tipa, da se bo morda bolj splačalo dve grafični furat v sli kot eno grafično in en ppu.

dr_M kako veš da je zadeva precenjena? Imaš v rokah mogoče številke, ki prikazujejo stroške razvoja in proizvodnje? Al se samo tebi zdi, da bi pač taka malenkost morala stati manj?

Zgodovina sprememb…

Jux ::

Že neki časa nimam spodobnega kompa za igre igrat (drugače povsem zadosten za vse kar delam - pač dober prenosnik z slabo grafično kartico) in ugotavljam da bo treba plunt čist preveč denarja če bi rad nažigal igre. Pol pa pogledaš konzole kjer za borih 50k sit dobiš zmoddanga PS2, v roku dobrega leta pa itak pride ven Xbox2 in PS3, ki sta obava WOW!

Res ne vem a se še splača investirat 200k sit vsake tri leta če si lahko kupiš konzolo in na njej nažigaš. Igre so ponavadi vsaj tako dobre kot na pcju (edino manjek strategij zaboli - po drugi strani pa gran turismo, burnout, soul calibur, tudi neki pomenijo).

Res. Gejming se definitvno seli iz PCjov na konzole, sploh zdej ko bodo prišli HDTVji in bo še zadnji razlog - torej resolucija - samo še zgodba ki jo bomo lahko pripovedovali našim frocom.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Tilen ::

Mogoce bo pa bolje furat dual core, 2 procesorja? Hm? U never know... za 300EUR se da tut dober CPU dobit.

Btw, kje pise da razbremeni samo CPU ?

Zadeva je, kot je rekel ze DR_M, precenjena. Sicer pa smo itk navajeni tega ob kaksnih novih releasih.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

BluPhenix ::

tha_man, misliš na ventilator na kartici na sliki? Emm tista ne vem če je ppu. Predvsem pa zgleda hoax. Na ventilatorju namreč piše G4 VGA. In če pogledaš zadaj ima konektor za sli.

BluPhenix ::

Tilen, fiziko v igrah računa centralni procesor, ne grafična kartica, ta skrbi le za izris oplemenitene slike. Torej, če je delo ppuja računanje fizikalnih učinkov razbremeni procesor, za kaj drugega se mi res ne sanja kaj bi lahko razbremenil.

Tilen, kaj je boljše furat dual core za grafiko al je bolje imeti 3d grafično kartico? Namenske kartice so ponavadi veliko boljše, kot pa da vse delo prepustiš centralnemu procesorju. Procesor večino stvari nekako emulira (sploh ko pride do naprednih grafičnih učinkov), se pravi računa numerično. Namenski čip potrebuje manj računanja, ker ima segmente, ki so namenjeni tošno določenim operacijam. če si ne predstavljaš pomisli na pixel/vertex shaderje. Novejše kartice imajo dele, ki so narejeni prav za računanje le teh.

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Hja, kako lahko potem reces, da ga bluzim, ce potem reces, da se ti sploh ne sanja kaj druga bi se lahko blo. Mogoce pa je le se kaj? >:D

Drugace pa ja, nisi mi odgovoril na drugo vpr. Kartica ali dodatni CPU ? :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tarzan ::

Tole zadevo bi po mojem bilo potrebno uporabiti tudi za druge reči. Recimo, da v igrah ki tpo podpirajo računa fizikalne učinke in podobno, v drugih aplikacijah pa bi čip tudi lahko pomagal obdelovati podatke. Če bo zadeva namenjena izključno igram, se zna hitro zgoditi, da se bo preselila v kakšen Xbox3, v svetu PCja pa ne bo dobro zaživela. Seveda se lahko tudi obrne, če bo cena dovolj nizka, da bo to samo igričarski pripomoček, potem pa se lahko zgodi, da jim tudi uspe. Bomo videli, kakšne bodo realne pohitritve iger.

Tarzan ::

Če bo kartica pospeševala samo igre - definitivno dodaten CPU!

Tilen ::

Hja glede na to da imajo konzole (PS3 recimo) 3x po 3.2Ghz procesor pomoje taksna kartica ni ravno potrebna. =) Bi pa bil mogoce za PS4 oz Xbox4 ;) Pol pa bi dali not namesto 10 CPU-jev samo 6 ;)

Samo spekuliram.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

3p ::

Si ne predstavljam, da bi to melo tržišče. Koliko fanatikov pa bo dalo še 1x300 evrov v računalo.
Naj rajši grafične in njihovih 16+ cevovodov prilagodijo (oziroma naredijo dovolj zmogljive), da bodo znale računati še fiziko.
Poleg tega bomo zgleda čez par let meli vsi dual, quad in kaj še vse CPUje, tak da bi CPU moral še toliko bolj opraviti s fiziko.

Dr_M ::

jest mocno dvomim, da bi blo pr danasnjih spilih kej velik razlike. tko na uc max 10%, verjetn precej mn.
namen PPUja ni samo razbremenitev CPUja, ampak izboljsanje fizikalnega modela.

no tko bi jest naredu :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BluPhenix ::

Če bo zadeva namenjena izključno igram, se zna hitro zgoditi, da se bo preselila v kakšen Xbox3, v svetu PCja pa ne bo dobro zaživela.


Ja, geforci 6800 SLI in radeoni x800xt so zelo uporabni tudi izven iger, aja pa ni veliko zanesenjakov ki bi jih kupovalo, pa jih firmi kar ne marata umakniti iz tržišča...

Pozabljate, da je 300$ začetna cena, pač nova stvar na tržišču, treba je pokrit razvoj in še kaj zaslužiti. Tudi GeForce GTS je svoj čas stal 80.000, danes ga pa skoraj dobiš v vrečki čipsa kot darilo.

Naj rajši grafične in njihovih 16+ cevovodov prilagodijo (oziroma naredijo dovolj zmogljive), da bodo znale računati še fiziko.


Emm cevovodi naj bi računali fiziko? Emm, so jasni pojmi kaj pipelini sploh so? Marsikateri od vas pozabljajo, da je pri fiziki potrebna ogromna računska moč. Primer: drevo, recimo lešnik skozi katerega veje zapiha rahli piš. Pomislite koliko računanja je potrebnega za simulacijo tega drevesa.

Če se bo začelo pojavljati še več takih processing unitov, se bojo lahko procesorji začeli razvijati v drugo smer, jedro bo čisto enostavno in bo skrbelo le za pravilno delovanje ostalih delov - fizikalnega dela, numeričnega ... ej, sej to pa že nekaj diši po cellih.

Dr_M: se strinjam, blazne pohitritve ne more biti, ker današnje igre ne uporabljajo dosti fizike (razen nekaterih izjem) in bo to koristilo predvsem za izboljšanje fizike v igrah.

Očitno je folk preveč pod vplivom grafičnih kartic in mislijo, da vsaka kartica ki pride ven mora nekaj pohitriti, ne pa izboljšati.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Sej v bistvu sploh ne gre za pohitritve. Fora je v povseh novih možnostih pravega sveta. Steno lahko razbiješ na n načinov, nikoli povsem enako. Tle je fora. In če bodo imele igre možnost tega, brez PPUja sploh ne bodo tekle. Mislm, vraga preberte si novico, nova delitev dela. Zgleda, da bi blo boljš, ko bi nalimal trikotnih iz originalne novice...
Your focus determines your reallity

Daedalus ::

Gre se za čisto logično nadaljevanje decentralizacije računalnikov. Včasih je pač CPU skrbel za vse, kar pa ni preveč pametna ideja - ker je CPU pač procesor za čisto splošno uporabo in se ne znajde najbolje pri specializiranih nalogah. Zato pa mamo danes grafične procesorje, procesorje za obdelavo zvoka, zgleda, da prihajajo tud procesorji za "obdelavo" fizike. Ker CPU tega pač ne zmore poganjat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OwcA ::

Se jih bo dalo uporabljati več hkrati?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Dr_M ::

Se jih bo dalo uporabljati več hkrati?

glede na kuglvinkl izjavo, ce citiram In če bodo imele igre možnost tega, brez PPUja sploh ne bodo tekle, bi reku, da ce bi bla zahteva po dveh takih zadevah, z enim sploh nebi delala.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

3p ::

Emm cevovodi naj bi računali fiziko? Emm, so jasni pojmi kaj pipelini sploh so? Marsikateri od vas pozabljajo, da je pri fiziki potrebna ogromna računska moč. Primer: drevo, recimo lešnik skozi katerega veje zapiha rahli piš. Pomislite koliko računanja je potrebnega za simulacijo tega drevesa.

Ja, mi je kar jasno ja. A ti misliš, da za preračunalvanje poligonov, osvetlitev, prepacavanje pixlov ogromna računska moč ni potrebna? Mimogrede, če lahko vse to narediš z GPUji, zakaj pa ne bi še vetra poslal skozi listje?

Gre se za čisto logično nadaljevanje decentralizacije računalnikov. Včasih je pač CPU skrbel za vse, kar pa ni preveč pametna ideja - ker je CPU pač procesor za čisto splošno uporabo in se ne znajde najbolje pri specializiranih nalogah. Zato pa mamo danes grafične procesorje, procesorje za obdelavo zvoka, zgleda, da prihajajo tud procesorji za "obdelavo" fizike. Ker CPU tega pač ne zmore poganjat.

E, vidiš, meni pa se zdi, da je to precej poslovna finta. Računalnik po mojem rabi več splošnih CPUjev, ne nujno tako zmogljivih. Saj nekako v to smer grejo večjedrni procesorji (cell, pa tudi kaki prihodnji x87 itd.). Ne pa v neko specializacijo. Po mojem je bistvo PCja ravno to, da zmore svojo zmogljivost vpreči v različna opravila.
No, naj mi kdo pove, česa ne bi zmoglo recimo n paralelnih procesorjev, kar bi zmoglo n Physixov?

kuglvinkl ::

@Dr_M

Ja, tle bi se kar strinjal. Oz. bodo pač naredili hitrejšega oz. bolj zmogljivega. Zadeva npr. mora prebavit gibanje 1000 delcev. Če jih prebavi jih, če ne, izgubi smisel.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Če govorimo o uporabi onkraj iger bi bilo povezovanje večih enot vsekakor uporabno. Za določene namene tako relatovno poceni dobiš "super računalnik". Recimo vzameš eno staro strežniško matično ploščo z 8 ali 16 PCI režami in imaš za dobrih $5000 zelo zelo zmogljiv fizikalen simulator. Ako bo mogoča uporaba večih, bo sistem zelo lepo skalabilen, ker PPU očitno ne rabi velike prepustnosti na vodilu in tudi ni pretirano odvisen od CPU-ja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Daedalus ::

Cell ni ravno vzor splošnonamenskega procesorja - ker je namenjen vektorskemu računanju. In razvoj softvera za Cell niti ne bo kaj preveč enostaven, pa tud deklica za vse ta procesor nikol ne bo.

Po drugi strani pa predlagaš več splošnih CPU procov... Daj probaj kje najti podatek, koliko A64 procov bi rabil, da poganjaš strojno pospešen Doom3. Čeprav ga verjetno ne boš našel - ker je jasno, da kaj takega počet je totalna neumnost. Tako kot avtomobili - lahko maš en "splošnonamenski" družinski karavan - sam z njim ne boš mogo kaj hitro dirkat al pa vozit po brezpotjih. Je treba met bolj specializirana vozila za tako početje. Verjetno bi se celo dal narest avto, ki bi približno dobro obvladal vse situacije - sam bi bil rahlo predrag in nepraktičen.

Za računanje fizike preprosto prirediš arhitekturo procesorja temu opravilu, v njega zapečeš vse potrebno za čimbolj učinkovito preračunavanje fizikalnih pojavov. In če bi htel kaj podobnega zračunat z x86 proci - bi jih rabil neprimerno več. Specializacija pač...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tarzan ::

Ovca, točno to imam tudi sam v mislih.
Vprašanje je pa, koliko se bi res stvar prijela pri osebnih računalnikih. Večina tistih, ki igrajo igre ima doma konzolo, nekatere softwerske založbe sploh več ne pišejo iger za PC, oziroma to delajo zaradi pritiska množic, ki si to želijo. Če bodo naslednji Xbox in PS3 ter seveda Nintendo prodajani tako kot kaže, se lahko začne igričarska veja naprej pomikati na konzole. Če/ko bo PC enkrat glede iger začel stagnirati, bo pomoje zadevo precej težko ustaviti.

Da, GPU se da uporabiti tudi kako drugače, kot z igranjem igric/iger.:\

jest10 ::

kuglvinkl:
Ali bodo pa kasneje imele igre za izbirati kakšno fiziko naj imajo. Tako kot se danes izbira grafične podrobnosti.
Tisti z novejšim PPU max, uni s starejšim/šibkekjšim pa mid in low:\
Kot sedaj z dx 8.1 ali dx 9b grafičnimi komot igraš igre, le ne vidiš vseh detajlou.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

nodes ::

ne razumem zakaj prvo za igre???
na PC?

veliko lažje bodo konzole brskale po internetu in obdelale video...kot PCji poganjali igre


zakaj za igre?

CaqKa ::

upam da bodo poenotili ukaze z cell procesorji.. sicer bo spet dve sintaksi za eno stvar...
kriza :)

3p ::

veliko lažje bodo konzole brskale po internetu in obdelale video...kot PCji poganjali igre

Kaj pa je sodobna konzola drugega kot PC s poenostavljenim OS, brez tipkovnice? Po mojem je za industrijo bistveno, da je konzola PC brez clonecd.

BluPhenix ::

Konzola je PC s poenostavljenim OS?

Nekdo ti je že prej govoril o specializaciji in konzola je točno to, elektronska naprava namenjena igranju iger. S PCji imajo bolj malo skupnega (no zadnje čase zaradi stroškov proizvodnje se to počasi spreminja). Čepa ti je povezava med konzolami in PCji to, da imata oba centralni procesor, grafični čip in trdi disk, no potem bi lahko tudi rekel, da je studijski HD recorder PC z drugačnim OSom.

Po mojem je bistvo PCja ravno to, da zmore svojo zmogljivost vpreči v različna opravila.


To bistvo PCjev? Mogoče, ampak PCji ne delajo tako. Tudi ideja o več, tudi ne tako zmogljivih, procesorjih ni zanimmiva. Zakaj bi imel 100 splošnih procesorjev, če lahko imaš en procesor, ki krmili namenske procesorje (za zvok, grafiko, diskovne pogone). Bi raje ti imel v računalniku 100 A64 procesorjev in da bi se vse izvajalo programsko, kot pa da imaš cel kup specializiranih procesorjev? (ne pozabi specializirani procesorji so tudi: north, south bridge, zvočni čipi, grafični, ... ). Vedno je najboljša rešitev ta: za najbolj pogosta opravila (ali najbolj kritična, najbolj potratna) imej namenski procesor, za vse ostalo pa naj poskrbi centralni procesor.
Zaradi tega so nove generacije konzol ob prihodu tako napredne. Izdelane so namensko, igre poganjajo odlično, ostalo pa vprašanje kako, ampak to ni važno, ker so namenjene igranju iger.

Konzola lažje obdelovala video kot PC poganjal igre? Na mojem PCju igre tečejo prav lepo, videa pa na konzoli ne morem obdelovati.

Zakaj je že bistveno za industrijo, da je konzola klon PCja?

Tarzan, seveda se ga da, ampak povej mi koliko je ljudi, ki ima GF6800 SLI in ga uporablja še za kaj drugega kot igre? That is the point, igre obsegajo zelo velik del računalniškega tržišča. GeForci so nastali zaradi iger, ne zaradi autocada.

Jest10: če ne boš imel PPuja bo fiziko računal proceosr, kot do sedaj, kar mu bo jemalo strojne cikle in bo vse štekalo, kot sedaj. Če boš imel PPU bo to procesor razbremenilo in omogočilo dodatne učinke. Recimo, pri padcu lesene škatle na tla ,bo pocesorupošteval le silo težnosti, PPU pa še zračni upor, temperaturo zraka okoli škatle, ... Če bo PPU bolj švoh, pač ne bo upošteval vseh "detajlov".

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ah ta enota je zame ena neumnost, kdo bo pa dal 30 jurjev (čez čas) za to da bo listje lepše dol padalo...ampak isto sem rekel tudi za prve 3D pospeševalce:D pa sm dal čez par let še več za njega...

Senitel ::

Meni je tudi tole čudo začelo počasi smrdet. Po moje bi bilo bolje na grafične kartice lotat še en Cell, kot pa posebej PPU. Tole pač ne bo omogočalo, da boš razstrelil steno in bo ta fino razpadla...
Problem je enostavno v tem, da imaš na PC-ju blazno hiter GPU, ki je od preostalega sistema ločen s počasnim PCI-Express x16 (ja to je še vedno počasi) vodilom. Potem imaš sedaj še nekje nek PPU, ki spet lahko s preostalim sistemom diha s celimih 256MB/s... Da ne omenjamo še x86 arhitekture, ki je kar se tiče računanja z vektorji tako boga, da sploh ne preseneča pojav posebnih enot za pospeševanje fizike.

[MYTiX] ::

Sej dodas enmu osrednjemu procesorji se par vektorski enot in imas Cell.0:)
podpis

nodes ::

Konzola lažje obdelovala video kot PC poganjal igre? Na mojem PCju igre tečejo prav lepo, videa pa na konzoli ne morem obdelovati.

Uporabljaš PhysX na PC in PS3?

cena...poraba?

G-man ::

Real-time demo video - voda alla PPU: link

Open-source voda: link

PS 3 voda: link

Zdaj pa sodite...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

CaqKa ::

duckies... ow hollly sh*
that is amazing
toti ppu bo treba kar pozabit pomojem. mislim če zna ps3 to zapakirat v lepo škatlo ki ni glasno.. potem se naj pc proizvajalci zamislijo..

Thomas ::

Ja PS3 je vse kar rabiš. Tko zgleda, zaenkrat.

Lahko pa, da se bo konkurenca (specializirani proci) potrudila in zasenčila PS3.

Že komaj čakam na PS4. Daj mi PS4 in premaknil bom Zemljo s tečajev! Ali pa samo 512 PS3. ;)

OwcA ::

Tale PS3 demo je res impresiven in vsekakor zasenči ostala dva.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

borchi ::

vprašanje je, če bojo začeli končno delat resne flight in driving simulatorje za ps3.
l'jga

G-man ::

No ja, jaz še vedno ostajam malce skeptičen glede vseh teh predstavitev PS3. Sony == Hype&Hype™.

Thomas ::

Dopuščam tudi. Samo če blefirajo, blefirajo zaradi kakšne manj pomembne zadeve. Kot je recimo natančen rok dobave. IMO.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

CellFactor: Revolution Free Game

Oddelek: Igre
121288 (1141) Mavrik
»

PhysX - 1. fizikalno procesna enota (PPU)

Oddelek: Novice / Grafične kartice
395252 (3020) kobilica
»

Namenski čip za umetno inteligenco

Oddelek: Novice / Grafične kartice
182706 (2132) MrStein
»

Maja prihajajo prvi PPU-ji

Oddelek: Novice / Grafične kartice
495577 (3070) Senitel
»

Nove slike PPU-ja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
364519 (3108) jest10

Več podobnih tem