» »

Gimp v Photoshop preobleki

1
2
»

BluPhenix ::

Operacijski Suse 9.1 personal, gimp verzije ne vem, nekaj pod 2, vendar ne tista ki pride zraven Suseja.

Probal sem tudi na Windows platformi in me je tudi zaj...

Sem si pa sedaj pobral zadnjo verzijo za Windows in mi dela bolje, precej bolje, vsaj kar sem od včeraj do danes probal. Očitno bo sedaj tudi Gimp v mojih zbirki uporabnih programov. Edino kar me še vedno moti so ločena okna, aaarrrgghhh :). Mogoče si bom naložil ta photogimp al kaj je že, ko bo prišla kakšna stable verzija za Windows.

jype ::

Me zanima kako bodo Microsoftovci lovili sapo, ce povem, da sem lastnik Windows XP Pro licence in licence za Photoshop Elements (ki je blazno poceni in zadostuje za igranje z digitalno fotografijo in vkljucuje vse reci, ki jih potrebuje deklica, ki je na Photoshopov UI precej navajena). Celo Nerota sem kupil, ni drag za to kar ponuja.

MS Office pac ne mislim kupovati, ker je OOo dovolj funkcionalen in enako dela na vseh platformah, ki jih uporabljam (OS X, Linux, Windows).

Tudi za Maca imam Photoshop, samo ga ne uporabljam (prisel je zraven Epsonovega scannerja). Gimpa po pravici povedano ne znam kaj prida uporabljat, znam pa vrtet slike in vlect tiste hue/saturation/brightness sliderje in spreminjat temperaturo barv in spreminjat velikost slik (kar je vse, kar v bistvu rabim).

CCfly ::

Okna lahko povlečeš skupaj. Npr primeš Layers in ga potegneš v glavno okno od GIMP-a. V menuju File -> Dailogs ->imaš pa možnost Create new dock.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Poldi112 ::

Ni bistvo v tem da je Photoshop boljsi od Gimpa, ali da je M$ office boljsi od OpenOffice. Bistvo je da sta paketa enakovredna za 90% ljudi, med katerimi je dosti takih, ki uporabljajo boljsega zato ker "vedo" da je boljsi, ceprav bi vse lahko naredili tudi z drugim.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

Problem je tudi, da so ljudje navajeni krasti. Ukradena stvar je pa seveda vedno najbolj poceni. In ljudje kradejo tisto, kar je "največ vredno", ne kar dejansko rabijo.

Hehe, lahko bi rekli, da ne kradejo za preživetje, pač pa za luksus. To težo njihovega zločina seveda samo povečuje. >:D
sudo poweroff

OwcA ::

Bistvo je da sta paketa enakovredna za 90% ljudi,

To je res predvsem zato, ker 90 % teh 90 % ljudi uporablja program, ki izrazito presega njihove potrebe.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

wifi4all ::

Installers for GIMP for Windows

http://gimp-win.sourceforge.net/stable....
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Roadkill ::

Zaradi tistalih 90% ljudi, ki rabijo samo osnove sem jaz familijo navadil na AbiWord. Sprobajte zadevo. Po mojem mnenju se OOo skrije pred enostavno uporabnostjo tega programa.
Pa tudi s kompatibilnostjo z wordom nima velikih problemov, kakor se spomnim.
Ü

CaqKa ::

huh, pojma nimam kak smo zdaj na abiword prišli.. samo je pa res da je abiword kar se izgleda tiče daleč pred OOo :)

wifi4all ::

OO Developer Snapshot Build 1.9.m100 je prav super, ce pa rabis kaj manj pa uporabljaj notepad. je zelo, zelo enostaven :)
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

CaqKa ::

ne nisi razumel. če rabim kaj manj vzamem abiword. vsaj na počasnejši mašini dela.

Roadkill ::

Ja, sorry za off topic.. pejte se nazaj kregat ;)
Ü

Poldi112 ::

Ko sem si jaz ogledoval Abiword se ni imel podpore za .doc (ali pa je bila neuporabna). Poleg tega je pa masina, na kateri OOo tece dobro ze smesno poceni, tako da to res ne bi smel biti razlog.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ziga Dolhar ::

Matthai:

> Resno mislim, da tisti, ki uporabljajo piratske različice programja NE BI SMELI soditi o prostih alternativah. Zato, ker izkoriščajo svoj nepošteni položaj in so pristranski.

Meni se pa upira poslušat ljudi, ki so bili sposobni dvajset let uporabljat po par miljonov tolarjev (... dolarjev) vredne programske opreme, nakar so sposobni (tudi pri tako banalnih programih, kot npr. spletni brskalnik), izpostavljat prednost: "zastonjskost", "legalnost".
https://dolhar.si/

marS ::

Zelo podpiram odprtokodno programsko opremo, slike pa urejam z photoshopom od 3.0. No Gimp sem probal parkrat ma nisem štekal nič, na žalost. Ko sem vidu to novico o Gimpshopu sem ga šel instalirat. ma se mi zdi da je Photoshopu podoben sam iz razdalje 20 metrov, No, nekak sem si uredu ikone in ostalo da je blo podobno mojem Photoshop omizju. Vzamem eno fotko - jpeg 1,6 Mb, jo resizam 800x600 72 dpi in evo - zadeva deluje celo zelo hitro! (mam 1 Giga rama tko da MORA hitr resizat, to itak v Photoshopu tud leti) No in pol sem hotel sam še eno stvar sprobat - v Phsp je funkcija save for web - za optimizacijo, najdu sm neki podobnga - Optimize - v GimpShopu ma zadeva se mi je ustavla med dvemi meniji in na konc friznila tko da sm komi prek task managerja program zaprl. Jebi ga, zadeva še ni dodelana, na žalost in te funkcije, ki se mi zdi ena od osnovnih - optimizacija slik za splet mi ne funkcionira. tko da se mi zdi da to še ni uporabno in še nekaj časa ne bo. recimo da bom čez kake pol leta spet probal. prej pa verjetno ne.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

poweroff ::

Zigga: Meni se pa upira poslušat ljudi, ki so bili sposobni dvajset let uporabljat po par miljonov tolarjev (... dolarjev) vredne programske opreme, nakar so sposobni (tudi pri tako banalnih programih, kot npr. spletni brskalnik), izpostavljat prednost: "zastonjskost", "legalnost".
Ne razumem kaj hočeš povedati s tem.

Če si namreč pri tem mislil mene, si se krepko uštel. Prvi računalnik, ki sem si ga kupil, je že imel legalne Windowse. Resda sem v nekem trenutku slabosti pred leti gor naložil piratski MS Office, vendar je kmalu letel dol in od takrat imam večino odprtokodnih programov - ja, na domači kišti. Z izjemo Corela, ki sem ga pa kupil.
sudo poweroff

Ziga Dolhar ::

Matthai: ni letelo nate. Nate sem se navezal, ker si govoril o podobni ("hinavski") izkušnji.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

CCfly ::

Če si mislil name si pa prav tako v zmoti. Nikoli nisem imel ravno fetiša za leet programe, ki jih ne bi mogel uporabiti, pa tudi z odprtokodnimi programi sem se dokaj zgodaj srečal. Če ne upoštevam programske opreme na staremu C64 in 286-tki si pošteno zgrešil.

Se ti zdi spletni brskljalnik banalna stvar, glede na vsakodnevne preprtije na Slo-Techu ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Ziga Dolhar ::

> Se ti zdi spletni brskljalnik banalna stvar, glede na vsakodnevne preprtije na Slo-Techu ?

Zelo banalna! Tako samoumevno orodje, da ga lahko enačim s pojmom "računalnika".

In bolj kot je banalna, bolje.
https://dolhar.si/

CCfly ::

No ja če bi prevzeli tvoje mnenje bi bil Slo-Tech malo bolj prijeten, ampak dvomim da se bo to zgodilo. Nekako vsaka tema o Operi / Firefoxu / IE slej kot prej zaide v stare tire.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odklenjeni skoraj vsi Xbox DVD pogoni

Oddelek: Novice / Konzole
446581 (2699) Gregor P

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10138839 (26802) Primoz
»

GIMP urejevalnik slik odslej prijaznejši za uporabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6812577 (9461) 'FireSTORM'
»

photoshop zgodovina

Oddelek: Programska oprema
81405 (1264) opeter
»

7 let zaporne kazni za pirata (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
536677 (4778) jype

Več podobnih tem