» »

GIMP urejevalnik slik odslej prijaznejši za uporabo

1
2
»

Vlady ::

Kar se GIMP-ovega UI tiče so ustvarili GIMP UI Redesing v sklopu katerega trenutno brainstorm-ajo ideje za razne UI izboljšave v GIMPu.

No to je pa že bolje vidt. Dark moon je že malo bolje kot sedaj. Samo je še kar nekaj dela, da bo to to.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Rauby ::

>A so kašni konkretni razlogi za uporabo photoshopa na macu? Ali je to spet le modna muha?

Ne dejansko je to njegova primarna platforma: Photoshop @ Wikipedia
In po mojih izkušnjah je Photoshop na Macu veliko bolj optimiziran kot pa na Windowsih in je bolj podoben GIMPu (razdeljen na okna) oz. obratno.
Glede GIMPa za Mac OS X je pa katastrofa. Kdaj bodo naredili nativni Aqua GUI. Grrrr.

edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rauby ()

Vlady ::

Tole je pa že zelo blizu...
klik
Izgleda lepo in uporabno. Verjetno bodo morali pa še napisati kako novo knjižnjico za linux, da bo tam takole... :)
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

gregs ::

Na Win mam vedno probleme s tem, ker si ne morm naštimat orodnega oknca "On top" tako, da bi bil vedno na vrhu. To je in zgleda tudi bo vedno pomanjkljivost Win okolja. Če se navadiš uporabljat vedno na vrhu v Linux OS potem ti je GUI, ki združuje vse skupaj odveč sploh na kakem 24" monitorju kjer si roko zlomiš. Konec koncu tisti, ki dnevno urejajo slike se običajno navadijo na tipkovnične bljižnice (za pogosto uporabljana orodja) in jim je čisto vseeno ali je grafični vmesnik takšen kot je.

Bisteveno bolj pomembna novica je nov engine za Gimp - (GEGL - "GEneric Graphic Library") , ki nudi podporo slikam z večjo barvno globino etc...

BigWhale ::

No, tole ne zgleda tako zelo uporabno. Zgleda pa fancy. ;>

opeter ::

V MacOS (kar je njegova primarna platforma) je GUI lepo razčefedran na posamezna okna in se vidi ozadje.


Jaz bi popravil na "JE BILA primarna platforma". Dandanes zgornja trditev več ne drži. ;)

Adobe Photoshop CS4 to be 64-Bit for Windows, 32-Bit for Mac.

Problem je seveda v Cocoi, ampak j*bat ga, krivec je Apple in ne Adobe, da bodo Mac uporabniki morali počakati do verzije CS5. Photoshop je bil do sedaj narejen v Carbonu, Apple pa je sedaj opustil podporo oz. razvoj 64-bitnega Carbona.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vlady ::

No, tole ne zgleda tako zelo uporabno. Zgleda pa fancy. ;>

Uporabno mi je predvsem to, da to pripomočki ki jih uporabljaš floating in da postanejo transparentni ko niso v fokusu. poleg tega mi je pa všeč, da lahko recimo apply-aj določen efekt s tistim "pojavnim" oknom. Do sedaj si moral označevati, pa potem tam v meniju izbirati selected area in potem nad tem narediti operacijo, sedaj boš pa recimo kliknil na fukncijo in držal zraven shitf (recimo) in se ti bo pojavlo tako okno, ki ga boš samo namestil na željeno mesto in potem "do magic". Še bolje bi taka funkcija prišla do izraza, ko skupaj "mešaš" dve sliki in potem samo daš eno nad drugo, izbereš velikost in apply...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

trnvpeti ::

in kako si nastavis transparentna in floating okna

desperados ::

no saj dejansko je bilo le vprašanje časa, kdaj se prilagodi uporabniški vmesnik.

roli ::

Takole izgleda Photoshop na Macu:


Vse vrstice z orodji so del samega photoshopa (torej, če skriješ program skriješ tudi njih), slike pa so posebna okna (torej jih lahko spraviš v dock in imaš PS še vedno odprt).
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

PrimozR ::

Aha, očitno trollam... Se opravičujem, ampak PS sem videl le in samo na XPjih. Sem pa sklepal, da je na OS Xu enako. Je pa tale prosojnost pri GIMPu dobra stvar IMO.

Vlady ::

Edino kar nas lahko skrbi pri gimpu je sadj to, da bi začele velike firme tožiti, ker bi pač gimp kopiral nekaj določenih algoritmov in UI zadev...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

svecka ::

Dejstvo je da je Gimp po prijaznosti do novih neizkušenih uporabnikov PORAZEN s tem da s to trditvijo ciljam celotno na njegov vmesnik, predvsem okna, ki izredno motijo novodobne uporabnike ki so navajeni na paint. In teh ni malo, prav tako je brezveze potem gimb promovirati da je bog in batina, ko pa sploh ne dovoli neizkušenemu uporabniku sploh prijazno uporabo. Nič čudnega da potem, da ni tako razširjen če ti pa v banalnem primeru ponazorim, ob vstopu v bar ti vržejo drek v glavo...

To je dejstvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

Monster ::

če rabi uporabnik nekaj močnejšega ko paint, pol lahko upravičeno pričakuje da se prvo moral nekaj novega naučiti in da ne bo vsega takoj našel .. že prvo ko prvo je moral prej cel paint pregledat, da je opazil da tega kar on rabi nima in mu je to tud nekaj časa vzelo.
Ka zaboga...

imagodei ::

Vlady@ Če uporabniki raje uporabljajo plačljiv software, je že nekaj na tem da ga.

Ja, običajno ga kupi podjetje, ker uporabniki stokajo, kako so zastonj alternative brez veze in da porabiš preveč časa, da kaj narediš.

Bistveni vprašanji tukaj sta pa, koliko uporabnikov photoshopa ima dejansko KUPLJENEGA in koliko ima PIRATSKEGA in pa, koliko več lahko narediš s Photoshopom, kar z Gimpom ne moreš?

Tisti, ki Photoshop (ali kateri drugi plačljivi SW) uporabljate brez licence, se sploh ne trudite karkoli odgovarjat. Pri primerjavi vas diskvalificira že to, da pozabite, da bi za Photoshop morali plačat, GIMP je pa zastonj.

Za vse druge pa takole - če vam ZASTONJ GIMP ne zadostuje in vam 20% več dela zaradi neprijaznega vmesnika odtehta nakup... Zakaj pa ne, Photoshop je povsod v prodaji. Tukaj je cena
- Hoc est qui sumus -

Pithlit ::

Najmanj 90% uporabnikov PS le tega uporablja za sminkiranje. To je... pac yato ker je na travnikih, in ker jim eni xy frendi recejo da je to oh in sploh zakon... pol pa PS uporabljajo za slikce s fotkica gledat, pa rotirat, pa mogoce (ampak res samo mogoce) rdece oci popravljat.

Res me zanimo koliko teh uporabnikov bi za PS placalo... imho... noben.
Life is as complicated as we make it...

desperados ::

Osebno zase in za vse, ki jih poznam lahko 100% rečem, da se da z gimp-om narediti vse kar potrebujem/o, marsikatero stvar pa je celo lažje naredit. Za gimp nisem nikoli obiskoval nobenega tečaja ali šolanja, za PS pa sem . . . A vseeno mi je za mojo uporabo gimp ljubši in hitreje ugotovim kaj kar še ne znam ampak potrebujem.
Krasti je grdo!!!

hook ::


A so kašni konkretni razlogi za uporabo photoshopa na macu? Ali je to spet le modna muha?


Rečmo temu tako - KDE je primarno bil narejen za Linux in nato portan na druge OS (KDE4 tudi na MS Windows), MS Office je bil primarno narejen za MS Windows in nato portan drugam (npr. MacOS), Photoshop je bil primarno ustvarjen za Macintosh in šele kasneje portan na druge OS.

'FireSTORM' ::

Saj kot zgleda, bodo še vedna okna, le da bodo ta notranja MDI floating okna. Ampak tud sam izgled in funkcionalnost UI-ja je pomembna. Pri paint .NET mi je všeč to, da se tista okna spremenija v "prosojna" ko niso aktivna in tako povečajo uporabnost. Pa tud izgleda veliko bolje kot tale GIMP. Painshop 9 pa je zame zaenkrat najboljši program, ki ga uporabljam za editiranje grafike. Čeprav ima PS CS3 zelo lep UI, je dosti funkcij narejenih tako čuno, da rabiš pol ure gruntat kako delujejo. GIMP je podobna zgodba s tem da je UI grd, slab in zastarel.


To pa ja ni problem. :)
KDE prosojnost neaktivnih oken si vključiš, da postanejo prosojna ko so neaktivna, narediš sledenje miškinemu kazalcu za aktivnost(kak se miška pomakne čez okno postane aktivno in preide iz stanja prosojnosti) in voila.
GIMP je pa čist cute.
Those penguins.... They sure aint normal....
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel GIMP 2.8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
7116719 (12434) LuiIII
»

GIMP 2.6

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
446552 (4120) R33D3M33R
»

GIMP urejevalnik slik odslej prijaznejši za uporabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6812578 (9462) 'FireSTORM'
»

Gimp v Photoshop preobleki (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
698670 (6727) CCfly

Več podobnih tem