» »

Hevreka!

Hevreka!

Slo-Tech - Končno. Po letih vrtičkanja, kolobarjenja in prahe so se ljubljanski računalniški sejmi vendarle združili in bodo (upajmo) nehali vegetirati, temveč bodo končno spet kazali kaj je novega na sončni strani alp. Se še spominjate časov, ko je narod masovno drl na Infos in je bila virtualna resničnost in? Ali pa, ko smo dobili prvi slovenski računalniški CD? No ja, večina Slo-Techovcev verjetno ne, a vseeno vam lahko povemo, da je bilo fino.

Nič več Infosa, Teleinfosa in Sodobne elektronike. Naslednji teden se bo od torka, 24., do sobote, 28. maja, na gospodarskem razstavišču odvijal sejem Hevreka. O tem kaj vse se bo dogajalo tam pa v kakšni od prihodnjih novičk.

15 komentarjev

BluPhenix ::

Če se ne motim je v Hevreki! vključen tudi sejem sodobna elektronika, torej ne le računalniški sejmi.

Tovrstni sejmi v sloveniji stagnirajo že precej let, zaradi dveh večjih razlogov:

- zelo zelo drag razstavni prostor, katerega si večina manjših a ob enem tehnološko naprednih podjetij ne more privoščiti.

- nobenega pogleda v prihodnost, ne s strani organizatorja niti s strani razvijalcev. Še posebno zadnji se ne potrudijo da bi predstavili novosti na področjih računalništva in elektronike, vedno predstavljajo ene in iste izdelke, vsako leto.

No, spomnil sem se še enega problema, nikoli ni bilo kakšne tuje firme, vsaj ne take, ki se nebi ukvarjala s kabli. Ok, sej so bli siemes in še kakšen vendar tam niso zato da bi kazali novosti ampak zato, da bi našli nove partnerje. To je po moje tudi sploh največji problem, podjetja se tam predstavljajo izključno podjetjem zato navadni smrtniki, ki pridejo le malo pasti oči nimajo kaj videti in to za visoko vstopnino (glede na to kar imajo priložnost videti, ne v primerjavi z evropskimi sejmi).

B-D_ ::

Na infosu je blo popolnoma bedno zadnja leta in to je postajalo vsako leto huje... kompleten sejem je bil ena velika galerija dolgočasnih plakatov. Nič čudnega da je šlo vse skupaj nekam... :\

Sedaj bo upajmo da bolje, ko ne bo treba trikrat stran vržt denarja za karto, v upanju da bi vsaj par zanimivih stvari videli.

Sc0ut ::

Baje SiOL pripravlja neko veliko presenečenje.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

B-D_ ::

Prav na tem sejmu bo prisoten tudi SiOL, ki se bo predstavil s popolnoma prenovljeno ponudbo širokopasovnih storitev, s prenovljeno ponudbo naročniških paketov ADSL, z videom na zahtevo znotraj storitve SiOL TV, varnostnim paketom, multimedijskim portalom in moderno naročniško opremo.
V pričakovanju na podrobnejše informacije vam priporočamo, da še naprej obiskujete portal Slo-comp. :P

Ibex ::

poweroff ::

Prav na tem sejmu bo prisoten tudi SiOL, ki se bo predstavil s popolnoma prenovljeno ponudbo širokopasovnih storitev, s prenovljeno ponudbo naročniških paketov ADSL, z videom na zahtevo znotraj storitve SiOL TV, varnostnim paketom, multimedijskim portalom in moderno naročniško opremo.

Em, kaj bo tukaj novega?
- popolnoma prenovljena ponudba širokopasovnih storitev: a bodo začeli ponujati še 512 k paket?
- prenovljeno ponudbo naročniških paketov ADSL: nižje cene ali kakšna dodatnanepotreban storitev like večji poštni predal (itak imajo vsi Gmail account)?
- z videom na zahtevo znotraj storitve SiOL TV: OK, še ena tehnologija, ki na običajnem internetu dela ze leta, OK, sedaj boš lahko to dostopal še preko TV daljinca...
- varnostnim paketom: sramota, da tega niso ponudili že dosedaj (tako kot kakšni drugi ISPji)
- multimedijskim portalom: just another news & marketing magazine?
- moderno naročniško opremo: a do sedaj so pa ponujali zastarelo opremo?

Trženje tehnologij, ki jih v drugje že poznajo pač ni nekaj novega.. je širitev ponudbe, ni pa neka revolucija..
sudo poweroff

MrStein ::

"multimedijskim portalom" :\
Kaka jajca bodo spet tole ?
Filmi na zahtevo ? Ja, sanja svinja kukuruz...

Edit : Ah celo nekaj takega bo (to sem pisal preden je bil link na SiOL-ovo novico dan)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

keber ::

A cene pa bodo tudi posodobili kaj? Trenutno so enake že od samega začetka ADSL (če ne štejemo 50% pocenitve oz. povečanje hitrosti za 2x brez podražitve:\).

3p ::

Filmi na zahtevo? Na to (spodobno izvedbo seveda) jaz že dolgo čakam. Samo kolikor poznam siol, se bojim, da bom še nekaj časa.

Boeing ::

SiOL: Moderna naročniška oprema

Z uvedbo storitve SiOL Triple Play bo SiOL uporabnikom znotraj paketov ponudil tudi moderno naročniško opremo, ki bo vezni člen med SiOL-om in uporabnikom. Preko te naprave poteka vzpostavitev širokopasovne internetne povezave, ki je osnova za uporabo ostalih SiOLovih storitev. Naprava pa ponuja veliko več kot to, saj nanjo lahko hitro in brez težav priklopimo dodatne osebne računalnike, komunikator za spremljanje televizijskih programov, telefonski aparat in hkrati vzpostavimo še brezžično omrežje za povezavo drugih naprav.

Tako postane ta enotna in estetsko dovršena naprava povezovalni center vašega doma ali pisarne, ki s svojimi tehničnimi lastnostmi ponuja vse možnosti za vzpostavitev domačega omrežja in varen dostop do različnih storitev preko omrežja ADSL.


Uau, nekaj novega :). Dobil boš en navadn usran level one router, ki se ti bo sesul v tistem trenutku, ko boš nanj priklopil mašino s p2p softverom oz. bognedaj, kak server za domačo uporabo...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Keyser Soze ::

Ravno danes zjutraj ko sem šel mimo gospodarskega(nove hale) sem videl reklamo za Hevreko in sem si rekel, to pa moram it pogledat. In pridem v službo pa me na mizi čakata dve sponzorski karti od Telekoma.:D

Sej verjetno bi drugače tudi šel, ampak večino sejmov ne bi obiskal, če ne bi Telekom tako radodarno talal tele karte naokoli. Saj ni da niso OK sejmi. Ampak vseeno bi lahko bili boljši in bolj pestri kot so.

Občutek imam da se preveč ozirajo samo na high-end kupce(firme, državne organe, ipd.) in premalo na končnega potrošnika.

peroman ::

Ja tale siol. Zadnc sem po teveju videl, da bodo preko ADSLa zaceli ponujat VoIP telefonijo, ob tem pa se vedno ostaja ISDN prikljucek osnova za ADLS. Huju, zdej bom lahko pa bolj napredno tehnologijo za telefoniranje uporablju |O

Naj ponudjo moznost priklopa vec TVjev na SIOL TV da bodo otroc lahko risanke gledal fotr pa dnevnik.

B-D_ ::

Filmi na zahtevo = kle maš link, sam prej nam pa dej še številko kreditne da ti mal keša ukrademo... :\

Sej že mamo torrente, pa so tud na zahtevo :P

Multimedijski portal je pa en od mnogih na netu. So neki novega pogruntal... spletno štacuno za norce, ki raje plačajo kot prenesejo zastonj.:\

3p ::

B_D: Seveda so torrenti na zahtevo... Ampak jaz bi bil za filme, ki jih hočem pogledati celo pripravljen plačati. Ampak samo v primeru, da gre takole: Hočem gledati ta in ta eksotični film. Pojavi se meni. Poiščem (recimo vmesnik a-la IMDB). Plačam. Gledam. 1 minuta, pa gledam.
Torretni pa to so mi tak tak. Folk si vlači vse mogoče neumnosti, (za ziher), jih da v arhiv, potem jih niti pogleda ne....
(Bistveno se mi zdi, da se znembim kupa CDjev/DVDjev... kaj si bom delal neko kao-zbirko, če pa lahko gledam/poslušam kdaj hočem, ne da bi imel kup neurejene navlake na policah).
Se pa bojim da bo ta siolov video na zahtevo ponujal tri slovenske filme, pa kliniko tivoli ali kaj je že ona nadaljevanka.
Ampak že če bojo ponujali recimo dnevnik free-of-charge na zahtevo, bo to nekaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

Jux ::

kolegi na RTVju že sedaj ponujajo dnevnik na zahtevo, sramota da POP TV tega ne objavlja. Jst bi brez RTV SLO ostal brez video novic iz slovenije.

F-U popTV.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Infos 2003

Oddelek: Loža
422259 (1160) boom-bar
»

Infos je pred vrati

Oddelek: Novice / Obvestila
392503 (2503) Jux
»

Alien-w v čudežni deželi

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
92090 (2090) CaqKa
»

INFOS LIVE! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
724723 (3623) tha_man

Več podobnih tem