» »

P2P Telefoniranje?

P2P Telefoniranje?

ZDNet - Jeff Pulver je izdelal program Bellster, s katerim lahko daste v skupno uporabo vašo telefonsko linijo in kdorkoli lahko preko nje pokliče kogarkoli. V programu je uporabljenih veliko že videnih idej npr. iz Seti@home, pri katerem so ljudje dajali v uporabo neuporabljen čas računalnika. P2P pri katerem ljudje dajejo v skupno rabo razne stvari in odprta koda. Edina cena je hardver,ki vas lahko stane do 200.000 SIT in ki omogoča povezavo PC-ja s telefonom. Na računalu potrebujete Asterisk™ Open-Source PBX. Potrebujete tudi softphone ali kaj podobnega. Primer takšnega računala.

Princip je takšen: zavrtite številko, klic gre preko Bellster omrežja do člana, ki je najbližje klicanemu in nato preko njegovega telefona do le-tega. Z vaše strani lahko omejite število klicev, ki jih lahko drugi opravijo in podate številke, ki jih ne smejo klicati. Trenutni Pulverjev izziv je poiskati dovolj ljudi, ki bodo pripravljeni ponuditi lastno linijo. Več na ZDnetu.

Bi bili voljni ponuditi vašo telefonsko linijo zastonj?

52 komentarjev

«
1
2

miguelslo ::

Čakaj malo.. 200.000 sit naj dam za opremo, zato da bodo drugi lahko meni nabijali stroške klicanja???

zakaj bi to koga zanimalo??


:\
_____

MaKjaVelli ::

Imam občutek, da je novica rahlo slabo prevedena ali vsaj razložena. Sicer se mi pa ne da brati originalne... Neki catch mora biti... Ali imaš potem ti kot ponudnik tudi možnost klicat kogarkoli zastonj?

Kdaj se bo nekdo spomnil, da bi dal svojo ženo v skupno rabo8-O

B-D_ ::

Itaq ma večina folka že compe priključene na kabelski internet. Inštaliraš Skype za grozno veliko ceno (0,00 SIT) prižgeš mikrofon, pokličeš kolega in klepetaš. Zanimivo katera varianta bo bolj interesantna, glede na to da tale velenateg naroda zgoraj deluje na VoIP in zato za delovanje prav tako potrebuje broadband dostop. :8)

Ni mi jasno kako lahko navaden voicedial modem + lan kartica v grdi škatli s kakim cheap počasnim procesorjem stane 200 jurjev? :\


No ja... po drugi strani... sej maš tud ogromno folka, ki plačuje za mp3 muzko :D amerika

Tear_DR0P ::

Ja sam morš tapru videt tud mal dlje od lastnega praga da lahko takšno novico komentiraš. Na havajih so lokalni klici, znotraj otoka zastonj. To pa že mal spremeni zadevo ane :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Jeebs ::

Jst bom kr pred bajto naredu poličko, pa nanjo fuknu telefon.>:D Pa še mobilca.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

tx-z ::

fora je v tem da....

nekdo hoče klicat nekoga k je v sloveniji(kliče iz amerike)...in pol pač 0 ne plača :P (ti pa pocen plačaš)

pol k pa ti hočš nekoga v ameriko klicat pa prek njega kliče(spet on plača pocen)

ne razumm pa zakaj ni tko, da se belež, recemo nekdo kliče pol ure prek tebe, pol maš pa ti pol ure prek unga v dobrm.....mah čudn :))
tx-z

znovak ::

Samo ko mi nismo na Havajih????0:) :D
Z.Novak

znovak ::

Še ena stvar je tukaj zanimiva. Namreč ako lahko negdo dostopa preko mojega računalnika do interneta. a to ni tudi mogočnost da mi kopa po njemu?8-O
Z.Novak

mrTwelveTrees ::

Gile49: kaj sanjaš... tiski ki hoče klicat, program poveže iz neta (njega ) na tvoj telefon.. in kliče... to je to
--------------------------------------------
moral pa bi uvesti pravilo; nekdo kliče preko mojega telefona 10 minut, toliko minut tudi jaz lahko kličem ven... to bi šlo, seveda omejitve da na 090 in podobno ne gre...

nsignific ::

Ce bi se to razsirilo, bi imeli odlicen nacin poceni klicev in odtegovanja kruha od telekomov, ki zaracunavajo za mednarodne klice.

Ampak folk je tukaj prevec zabit, da bi to videl..? :)

whitto ::

Brez veze. Obstaja skype.
pri tem programu pa še to, da lahko kliče vsak s skype-out tudi osebe, ki nimajo dostopa do interneta in to zeloo poceni.

zile ::

Se strinjam z whitto-jem
Še cene

Gandalfar ::

iz vas kar izzareva altruizem..

kronik ::

Ja samo pri nas je problem ker so lokalni klici skor isto dragi kot mednarodni. Krivec je znan...

G-man ::

Em, fantje, Skype ima samo en problem - spyware, ki ti ga namesti ob instalaciji (tako kot že Kaazaa). Poleg tega je ena brihta pogruntala, da te lahko tožijo če odstraniš ta spyware, ker je v EULA-i pisalo, da se strinjaš s tem da jih instaliras vkup s programom...

Gandalfar ::

hmmm, v moji linux verziji nisem nobenga spywara opazu

Gandalfar ::

Kje je spyware v skypu? Googlanje vrne sam da pise v EULA neki cudnega

Pithlit ::

Gandalfar: baje tole. Prevert ne morem ker nimam Win. Linux pa nima registra :P U bistvu nič posebnega.
Life is as complicated as we make it...

Gandalfar ::

sej na vrhu strani pise da se alexa zraven service packa namesti?

Pithlit ::

Sej pravim da "baje". Pojma nimam niti kaj je alexa. Sicer pa tam tud piše da ni nič posebnega (oz. škodljivega). Si bom moru nabavit en Win box da bom lahko "testiral" te stvari :P .

Sicer pa bi lahko G-man podal kak konkreten primer spyware-a v skype. Glede na to da je on podal to trditev.
Life is as complicated as we make it...

BBB ::

Ta ideja je povezana s kapitalističnim zaračunavanjem s strani operaterjev (ki se naj bi ga s tem, gledano kot celoto, omejilo) in nesebičnim komunističnim koriščenjem kateregakoli telefonskega priključka (nesebičnem v smislu, jaz tebi ponudim nekaj na svoj račun, nekdo drug meni ne njegovega; komunističen pa zato, ker bi ga koristil kolikor bi rabil in ponudil, kolikor bi rabili drugi, brez kakršnegakoli glihanja, kdo je komu komu več ponudil). Večina ljudi žal ni zrela za komunizem. Večina itak najraje prvo za svojo ritko poskrbi, če pa slučajno še kaj papirja na rolci ostane, pa jo ponudi še drugemu (verjetno le kartonast valjček). Zelo lepo se je to odrazilo pri Torrent omrežjih. ADSL in kabelski internet sta večinoma, vsaj pri nas, povezana s fiksnim stroškom. Torej, če nekdo pobira od vas, vas to nič ekstra ne košta. Vendar pa ima večina v uploadu nekajkrat manjšo hitrost, za kar bi bilo potrebno še dlje časa čakati, da bi vsaj enako količino nabranih podatkov razdelil med druge. Žrtvovati je potrebno le čas, pa še to večinoma ne svojega. Izkazalo se je, da nesebičnost žal ni zakoreninjena pri večini, zato so na marsikaterem trackerju, kjer ponujajo za rajo zanimivo robo, uvedli merjenje prometa ter malenkost neprijetne omejitve ob nespoštovanju nesebičnosti (za kazen čakanje nekaj dni na robo - mater, kako huda represija v primerjavi s policijsko v cestnem prometu). Večina nesebičnežev itak hitro postane raj za sebične ali vsaj brezbrižne pijavke.

Altruizem, po naše nesebičnost, obstaja lahko le pri tistih, ki so dojeli bistvo urejenih socialnih odnosov v družbi. Pri tem gre vse brez glihanja računov, torej je denar ali kakšna druga oblika plačila, kot sta slava in ugled, nepotrebna. Edino plačilo pa je osebno zadovoljstvo. To morda špila pri komu doma ali v manjštevilni združbi, a globalno ne more, sploh pa v sebičnem sistemu (kapitalistični) nesebičnež ne more pričakovati, da bo večina prav tako nesebična do njega (hitro bo popušil, če se odpove klasičnemu služenju denarja). Žal to od človeka zahteva dovolj visok duhovni nivo, ustrezen življenski nazor in nadzor nad razvado/lenobo. Velikokrat se nesebičnost pokaže v lažni luči, v povezavi s skupnimi interesi, ki se jih bo z medsebojnim "nesebičnim" delovanjem lahko iztržilo v prihodnosti. Ko minejo skupni interesi, mine tudi taka nesebičnost.

Pithlit ::

Čakaj malo.. 200.000 sit naj dam za opremo, zato da bodo drugi lahko meni nabijali stroške klicanja???

Hmmm... ja. Novica je res malček nerodno prevedena. Glede na to da nas večina tukaj že ima hardware nas torej nič ne stane. Rabiš samo Asterisk server (zastonj) pa komp povezat s telefonom in je stvar rešena. Tistih 200 jurjev v novici pa daš če računalnika še nimaš in če se odločiš da ga boš kupil pri Pulver Store. Vendar pa ti tudi na Bellster-jevi strani povejo, da je dovolj že ena stara kišta (ali pa že ena obstoječa... kam pa bi prišli če bi za laufanja vsakega servica imel svoj komp?).

Zanimiva stvar v bistvu. Bi tudi dal node na razpolago, sam nimam telefona. Žal.
Life is as complicated as we make it...

Jux ::

Klici preko skype-a na lokalne številke so .17 euro centa na minuto - pet sit na minuto. (V večino razvitih držav v evropi, zda,...) Jst pa naj dam svojo linijo v uporabo, da potem iz nje nekdo pokliče vročo linijo in jst pušim maljone? Sej ne rečem, šering je kul, sam do takrat ko ni mogoče tega zelo preprosto izkoristit za demidž.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Gandalfar ::

In zakaj ne bi blokiral placljivih omrezij?

Pithlit ::

Blokiraš lahko vse številke k hočeš. Ravno tako lahko nastaviš kolko klicev na uro boš 'share-al'. V končni fazi zna bit cenej k Skype.
Life is as complicated as we make it...

Brane2 ::


Brez veze. Obstaja skype.
pri tem programu pa še to, da lahko kliče vsak s skype-out tudi osebe, ki nimajo dostopa do interneta in to zeloo poceni.


Ne mi o skypeu. Kolega si ga je zmontiral gor, pa so ga začeli klicat neki čudni Rusi, ki jim nikoli ni dal cifre.

Glede na to, da je njegov stroj za precej solidnim NATom-firewallom, ki ne dovoljuje vzpostavitev TCP zveze in UDP paketov iz neta v notranjo mrežo kar tako, se mi zdi ta stvar zelo sumljiva.
On the journey of life, I chose the psycho path.

zile ::

Wrong number. In odložiš. :D Te še nikoli ni noben rufnu po pomoti ?

M.B. ::

Saj Pri skype lahko blokiraš določene uporabnike, lahko pa blokiraš, da te lahko kličejo samo tisti, ki jih imaš v imeniku. Skype je cool 8-) in nima spyware.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Tear_DR0P ::

Men se reč tud zdi zeloo zanimiva. Sicer do pred kratkim nisem vedu da je v naročnini za ADSL všteta tudi cena telefonskih pogovorov (še zdej nisem šur - dejte mi povedat), sam pol te to tudi v sloveniji ne pride drago. Pač res omejiš čas pogovorov v časovni enoti, pa skenslaš plačljive številke in to je to. Prej sem mislu da je bol v USA koristno, kjer so klici ki jih je manj cenejši, očitno pa pride prav povsod.

offtopic - sm mislu da je altruist tist ki tudi osebnega zadovoljstva noče v zameno za dobro delo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Jux ::


Ne mi o skypeu. Kolega si ga je zmontiral gor, pa so ga začeli klicat neki čudni Rusi, ki jim nikoli ni dal cifre.

Glede na to, da je njegov stroj za precej solidnim NATom-firewallom, ki ne dovoljuje vzpostavitev TCP zveze in UDP paketov iz neta v notranjo mrežo kar tako, se mi zdi ta stvar zelo sumljiva.


Res ne štekam kaj si hotel povedat? Da je ful narobe da te nekdo pokliče prek skypa? A če ti nekdo neznan pošlje sporočilo prek ICQ/MSN/whatever je treba tudi alarm sprožit? Al te moti to da Skype deluje navkljub NAT-u? Skratka da je uporaben program za vse ki so za raznimi čudnimi firewalli in nimajo dostopa do nastavitev?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

G-man ::

Evo zadevo: Link o EULA in še en link.

Jux ::

Hahaha, skoraj razneslo me je ko sem videl članek od G-Mana. Da je spyware v Kazzaju, čivkajo že vrabci na strehi, (morda si slišal za KazzaLite?). In ne vem zakaj nebi bilo spyware-a v kompletu Skype+Kazza!! Dej preberi še enkrat članek, pa boš videl da je uporabnik inštaliral komplet kazza in skype. Sej mogoče je spyware v skypeu, AMPAK, ga potem Spybot S&D ne zazna (je pa res da je lahko nevemkakšen zajeban adware, ki ga nobena stvar ne zazna). Tako da ne bučaj and get your story straight.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

G-man ::

Heh, ja to sem pa spregledal, da je instaliral vse hkrati :8) Ja vem, da je kaazaa poln spywarea. Še ena zanimiva reč... Klicat v slovensko omrežje iz Slovenije sploh ni profitabilno, razen seveda če si na tujem.

Skype:

Slovenia € 0.052 € 0.060 Kar znaša 14 SIT.
Slovenia - Mobile € 0.239 € 0.275 Kar je 66 SIT.

Telekom:

1. Klici v notranjem telefonskem prometu znotraj fiksnega javnega omrežja Telekoma Slovenije
Opomba
1.3.1.1. Redna tarifa (v času večje prometne obremenitve) minuta 5,25 6,30 20 %
1.3.1.2. Znižana tarifa (v času manjše prometne obremenitve) minuta 4,20 5,04 20 %

1.3.3.2. Klici iz fiksnega v mobilno omrežje GSM
Opomba
1.3.3.2.1. V času večje prometne obremenitve minuta 54,30 65,16 20 %
1.3.3.2.2. V času manjše prometne obremenitve minuta 27,34 32,81 20 %

Čakam, da Incotel z Novega Mesta z WiMax-om pokaže zobe tem našim komunikacijskim mogotcem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

Jux ::

Hvala bogu, da je prek skypa dražje klicat v lokalno omrežje, kot če kličeš prek lokalnega operaterja. Že samo dejstvo da je ceneje prek skypa kot prek mobilnega operaterja je skrajno čudno. Samo dvomim pa da kdo doseže isto nizko ceno mednarodnih klicov kod skype.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

iElectric ::

ja, dražje je že, samo ko telekom pobere 3k za isdn. Takoj ko bo moznost odstranitve isdn, presaltam na skype.

Brane2 ::


Ne mi o skypeu. Kolega si ga je zmontiral gor, pa so ga začeli klicat neki čudni Rusi, ki jim nikoli ni dal cifre.


Popravek. Izkazaloo se je, da so njegovo cifro kolegi radioamaterji potalal okrog in seveda so ga dva dni zatem klical ruski radioamaterji...:D

Kljub vsemu sem sumničav nad to zadevo, ker ni open source. Kako naj vem,d a nima kakega backdoora in da me lahko preko mikrofona kdo nadzoruje, tudi ko te zadeve ne uporabljam ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Res ne štekam kaj si hotel povedat? Da je ful narobe da te nekdo pokliče prek skypa? A če ti nekdo neznan pošlje sporočilo prek ICQ/MSN/whatever je treba tudi alarm sprožit? Al te moti to da Skype deluje navkljub NAT-u? Skratka da je uporaben program za vse ki so za raznimi čudnimi firewalli in nimajo dostopa do nastavitev?


Hotu sem reč, da mi je sumljiv program, ki ti omogoča, da te najdejo totalni neznanci, čeprav nikomur nisi dal svoje cifre in čeprav si za firewallom. Če ne bi bil za firewallom, bi to razumel (ajde recimo da so sniffali odprte porte na tvoji mašini in zaznali skype, nekako prišli not in dobili tvojo cifro) ampak če vedo zate, pa si za firewallom, je očitno da program obvešča cel svet o svoji prisotnosti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

B-D_ ::

Kdor ima kaj soli v glavi, prižiga nadzorne sisteme (webcam & mic) samo takrat ko jih res uporablja. Preostal čas so v fizično-off poziciji.

MrStein ::

Torej plezat za mizo in iztaknit kabel mikrofona in webcama ?
Ja, če si potomec krta in opice. Če si homo sapiens, pa boš to naredil 2 krat, potem pa nikoli več. Mike s stikalom pa itak noben nima.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jux ::

@Brane

Mislim, sej je seznam vseh uporabnikov v skypu, konec koncev te lahko nekdo povsem naključno pokliče, tako kot te lahko nekdo pokliče na mobitel. Dejstvo pa da skype deluje navkljub firewallu pa je kvečjemu pohvalno, ker to pomeni da ga lahko uporablja več ljudi. Če te pa skrbi da te neznanci pokličejo prek skype-a, potem ga pa ne uporabljat, tako kot to lahko narediš z telefonom.

PS: Se pa strinjam da ni kul, da skype ni OS, ker to pomeni da je treba zaupat podjetju, ki je naredilo Kazza in ga spakiralo z eno kilo spyware-a. Ampak dokler mikrofona nimam prikopljenega ves čas (uporabljam BT slušalko, ki jo po uporabi ugasnem) mi kej ekstra demidža ne morejo naredit. Vsaj upam :)
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Jux ::

@brane

in seveda da skype obvešča svet o tvojem stanju, kako pa naj bi drugače zvedel, ali je nek uporabnik onilne, itd... vedno žrtvujemo neki zasebnosti za komfortnost uporabe.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

darkolord ::

Dekompajlaš ga, pa pogledaš, kaj dela, pa imaš mir

Brane2 ::

Jux & Co:

Intenet je poln fotk in filmov, zajetih z Webcamov glupega folka.

Kar se menjave varnosti za komfort tiče, bi jaz rad vedel koliko varnosti za ta komfort.
Tega pa pri closed sourceju ne bom zvedel.

Pred sabo imam pet knjig, vsega skupaj nekih 3.000 strani nedavno prebrane in predelane literature na temo kernelov, internet protokolov itd in po predelani tematiki mi je jasno, kako bi lahko taka zadeva obveščala svet o svojem obstoju skozi firewall in to kar vem, mi ni všeč.

Zato pravim, da zadevi ne verjamem. Ja, lahko se spravim nad router z Etherealom in analiziram pakete a nikoli ne bom povsem prepričan,d a sem videl vse (tudi če jih bom znal interpretirati).

Če mi kdo vdela prisluškovalno napravo v telefon in me prisluškuje po liniji, sem to sposoben odkriti. Enako je z ISDNjem. Oba uporabljata javno razložen protokol, napetostne nivoje, timinge itd.

Kako lahko trdim karkoli o Skypeu, če ne vem kaj je not ?

Kako ti veš,d a zadeva nima nekega backdoora ?
Mogoče ga proizvajalec ni vgradil iz zlobe, kvečjemu zato da lahko vidi kaj se dogaja v strojh tečnih mulcev, ki jim stalno nekaj ne dela, a to ne spremeni njegove uporabnosti v napačnih rokah.

Si recimo vedel, da je v Unix C compilerju bil backdoor dolga desetletja, ki je omogočal avtorju compilerja vstop v sisteme, scompilane z njim? In to dolga leta potem, ko avtorja tega exploita sploh ni bilo več zraven pri novih verzijah Cja...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

darkolord ::

Brane2: A recimo za svoj GSM si prepričan, da ne pošilja nobenih drugih signalov (lahko tudi po bluetoothu recimo), kot tistih, ki so res potrebni?

Brane2 ::

Nisem, vendar:

- ga zato uporabljam kot telefon in ne tlačim tja zaupnih materialov
- se mi sanja, česa je sposoben njegov mikrofon in ga imam večinoma v predalu
- sem sposoben zaznati delo njegovega oddajnika ( te stvari znajo biti močne- sploh se morajo naprezati v moji kleti)
- ga ne uporabljam za loogiranje na računalnik in tam ne hranim tovrstnih materialov
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Aja, kar se bluetootha na GSMju tiče je to IMHO pederizem, ki so ga zlobni proizvajalci namenili glupim uporabnikom kot še ena vrata za hekerske igrice...

Zame je GSM telefon. Če se bom hotel kurchit s postajo, bom postavu radioamaterski stolp na vrtu in nanj NASA-style poln *urac anten za valovne dolžine od premera zemlje do rentgenskih žarkov in vsega vmes in se pri tem skregal na smrt z vsemi sosedi, občino, gasilci itd. Ne bom si omislil tam nekega GSMa v ta namen. Moj moto je "če si budala, bodi kakovostna budala, ne pa vaški norček..."
On the journey of life, I chose the psycho path.

JerKoJ ::

Skype tudi lokalno ni tako drag saj je treba upostevati, da
ni nobene narocnine, placila prikljucka, ...
ce klices malo se izplaca, seveda se toliko bolj za mednarodne
pogovore, kjer je ceneje v vsakem primeru

vendar pa obstaja dvom o neskodljivosti pocetja,
ce poleg samega sistema instalira tudi spyware
je zaptega znacaja (predvsem protokol) potem
je jasno, da tej stvari ne gre zaupati, predvsem
ne podatkov, ki bi jih zeleli razkriti drugim, posebaj
se ce se program ne omeji samo na pogovore pac pa
na celotno vsebino vasega racunalnika, mogoce celo lokalne
mreze.

jest ostajam zvest telekomu in mobitelu (zaenkrat,
bo ze kaksen naredil podobno stvar na osnovi odprtih
protokolov)

Brane mal offtopic pa vseeno, kako je mozno, da stvar pride
mimo firewalla, nekako nimam primerne literature niti
casa brat 3000 strani

Brane2 ::

Je ene par načinov:

-eden od paramtrov mojega firewalla je , da ne spusti iz interneta v moje omrežje nobenega paketa, če tega ni zahtevala kaka mašina na moji mreži. Če torej pride kak paket ne da bi ga jaz zahteval, ga moj stroj drop-a. Vendar ta fora lahko dela v popolnosti samo za TCP/IP in še to, če firewall pozna vse potankosti protokola, ki je nad tem.

Če ena od mojih mašin hoče vzpostavit FTP link in pošlje paket na server na njegov port 20, moj firewall to zazna in pričakuje serverjev odgovr na portu 21, kar je nekako v navadi za FTP. Ko torej FTP server poskuša vzpostavit zevezo s klientom na portu 21, moja carinska služba to pričakuje. Tu je edina omejitev to, da mora imeti firewall modul za vsak podprti protokol (IRC. FTP, whatever).

Pri UDPju pa to ne dihta tako močno, predvsem zato ker je stateles- torej ni povezav/vurtualnih žic, ki bi jih stroji vzpostavljali med seboj, ampak je praktično vsak UDP paket sporočilo zase. Masa stvari, ki grejo prek UDPja je takih, da carina ne more bit vedno ziher in dostikrat pač tam ne zategneš stvari ravno toliko, kot jih lahko pri TCPju.

-Drugi način pa je ta, da okužena mašina sama bodisi periodično pošlje par paketov ven bodisi vzpostavi trajen TCP link z zunanjim svetom. Firewall ne bo omejeval želja lokalne mašine, torej jo bo spustil ven...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Spc ::

Mike s stikalom pa itak noben nima.

Jaz imam mike z stikalom.
Še ena dobra zadeva je če se spremeni recording control recimo na wave .. :D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google: število zahtev za podatke uporabnikov raste

Oddelek: Novice / Zasebnost
95397 (3753) matijadmin
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916564 (9020) Wox
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216630 (11257) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114143 (10030) Bistri007
»

P2P Telefoniranje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
526545 (5428) Brane2

Več podobnih tem