» »

AMD -- hvala za vse ribe in nasvidenje?

AMD -- hvala za vse ribe in nasvidenje?

Overclockers.com - AMDjevo vodstvo je bilo prijetno presenečeno, ko je ugotovilo, da so pridelali le 140 miljonov dolarjev izgube. S tem je obenem postalo dokončno jasno, da AMD stavi vse na Hammerje. Amapk žal je ta kupček še vedno premajhen, njihov edini upnik (in tudi up) so tako zagrizeni privrženci, ki bodo brez pomislekov sprejeli 50 % zvišanje cen. Naivno, porečete? Se strinjam, še posebej če upoštevamo, da je AMD prodal največ procesorjev ravno v razredu od 60 do 100 dolarjev; v razredu, ki ga bo prisiljen ukiniti, če bo hotel splavati na površje.

Četudi bi se jim s Hammerjem posrečil veliki met, je še vedno vprašanje, ali bodo preživeli do njega izgotovitve in po možnosti še preko vseh mladostniških težav, ki bodo nedvomno pestile novi procesor. Precej verjetno je namreč, da so se vsi njihovi največji privrženci po vsej verjetnosti ravnokar založili z Bartoni in tako v kratkem ne bodo pripravljeni poseči po novem procesorju (nikar ne pozabimo, da govorimo o najnižjem segmentu tržišča).

Tu je sicer še domnevna "združitev" z IBMom, ki pa se čedalje bolj preveša v govorico. Ignoranca vodilnih pri tem velikanu gotovo ne govori v prid njihovi kredibilnosti.

Kaj pa Opteron? Vsekakor ta sam po sebi ne mora obdržati AMDja na površju, prej kaj drugega, konec koncev z njim AMD odpira novo bojišče, na katerem je vse prej kot prekaljen.

Ko potegnemo pod vsem skupaj črto, v ospredje nenehno sili vprašanje, kaj to pomeni za nas, navadne smrtnike. Odgovor je preprost, akoravno ciničen -- nič dobrega. Podražitev procesorjev je skorajda neizbežna, vznemirjanje glede tega, kar piše na preplačani škatlici, pa lahko mirno prepustimo fanatikom.

21 komentarjev

Pyr0Beast ::

In zakaj bi morali kupci trpeti njihovo breme8-O

Sej bojo zgubil še tiste kupce k jih majo, pol pa bo prevradal intel.
Če se hočejo rešt rdečih številk, naj pobirajo prispevke kot naša država.(unicef,RK):\
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tha_man ::

Osebno sem skeptičen tud glede Athlona64 - Opteron je sicer raztril serverske zadeve, medtem ko se pri desktop opravilih ni najbolj izkazal, Athlon64 pa naj bi bil enak, sm malo oskubljen, right? Tako da... bomo vidli kaj bo prinesla prihodnost. Upam da ga ne bo pobralo, ker je v svetu PCjev edina konkurenca Intelu, ostali so bolj ali manj samo slaba šala (VIA oz. ex. Cyrix pa to).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

swar ::

Ja jst vem da za par tisocakov vzamem rajs Intela,dosedaj sem AMD,ce bojo pa cene podobne intelovim zakaj pa bi mel jajca k se grejejo? >:D

Bug ::

Hmm, ne vem kaj bi rekel samo to, da bo moj naslednji procesor iz Intelove "stale" ker sem mel ze prevec blemov z AMD+VIA....

Lp,
Bug

Rambo ::

Pozdrav. Naj še jaz dodam nekaj svojih besed. Najbolj me raz***** (pa še mogoče katerega), ko folk pravi da se AMD-jevi procesorji FUL BOLJ grejejo od Intelovih....bla..bla..bla pa dokler bo imel Intel takšne cene svojih produktov ne mislim kupuvati njihovih izdelkov... Glede Athlona 64 pa upam da bo uspel kar se da najbolj in da bo dal hud udarec Intel-ju saj lahko na takšen način pričakujemo nižje cene procesorjev.
To je moje mnenje.
Lp

Golden eye ::

ČE bo AMD povišal ceno procesorjem potem jo bo mogoče(verjetno) tudi Intel (intelu se gre dost za dnar>:D ,i think)

Dr_M ::

Rambo se strinjam s tabo. tisti ki pravi da se amdji bolj grejejo, se ni vidu procesorja od blizu v delovanju. to je dejstvo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

flipflop ::

Jst si pa ravno zato nisem kupil novega proca ker čakam na Athlona64,da vidim kaj bo. Pa tudi če grejo cene AMD-ju gor,bi ga še vseen raje imel,če bo hitrejši ali pa enako zmogljiv za isto ceno.

To da se pa grejejo pa res ni problem,moj 1600+ se greje veliko manj kot pred leti celeron 500,tk da... Sploh se pa dobi dosti tihih hladilnikov,ki zelo dobro hladijo,ali pa kar vodno hlajenje.

ferdo ::

po nekaj prebranih komentarjih, bi lahko narediu analizo človekovega profila:D

zdej pa resno>:D

če se bodo procesorji ZARES podražili, bomo nasrkali potrošniki.

Če pa pomislim, da bi ta podražitev rešila AMD iz rdečih številk se pa načeloma "govorim zase" strinjam. Saj je Celeron, ki ni vredn tolk kot Athlon dražji od slednjega. In tukaj AMD zgubi največ.
Celeron 2200 22.700 SIT
Athlon XP 2200+ 20.400 SIT vir: MlacoM

To je velka greška, samo meni je cena zelo LEPA:) ker vem kaj je boljš pa še cenejš je.

Ker pa nekateri ljudje mislijo, ČE je vredno VEČ denarja je boljše, AMPAK nažalost je TO res!
V eni trgovini blizu mene so prodajal striktno samo Pentiume pa celerone. sedaj je pa ravno obratno. na poličkah imajo tudi AMD samo box verzije, z razlago, ker imajo 3leta garancije in folk hoče garancijo. OEM neprodajajo. prodajo pa več AMD procesorjev kot celeronov in pentiumov skupaj.

Dokler bodo take cene bo zelo lepo, ampak žalostno za AMD.
ČE bodo dražji procesorji, vrjamm da jih bo tut intel podražu.tko bom vseeno meu razlog da ostanem pr AMD procesorju.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

AtaStrumf ::

AMD je nedvomno v resnih škripcih in če ga bojo rešile samo višje cene potem je že pečen, ker AMD-jevci so to VEČINOMA zaradi cene. AMD bi moral IMO spremeniti nastop, marketing, tehnično podporo itd. ker to je to kar omogoča Intelu da zadrži stranke, kjub absurdno višjim cenam. Ljudje hočejo varnost, nekaj čemur lahko zaupajo in so za to pripravljeni tudi mastno plačat. Vse, samo da se mu ni treba sklonit pod mizo kdaj pa kdaj. Samo malo poglejte komentarje, pa vam bo vse jasno. AMD-ja se drži slab glas in njegova prva prioriteta bi morala biti, da se ga znebi, ne pa da delajo tako kot vedno in pustijo da folk delno utemeljeno, delno neutemeljeno, pljuva po njih. Dobra poteza je bila tista marketiška, ampak samo v zasnovi, izvedba je bila katastrofalna in na koncu so se jim vsi zopet smejali.

Malinovc ::

:))
Lepi komentarji... CENA vs PERFORMANSI..... pa to.... ampak jst vam povem da izdelki ki dandanes krozijo na trziscu
in se imenujejo server zadeve... so.... smesne. Recimo kao server Opteron... ce pa od blizu pogledamo en od mainboardov pa vidmo Ccd kondenzatorje na plati, ki imajo DEJANSKO ZIVLJENSKO DOBO ~ 5000ur. Hmm... da o Intelu ne govorimo! Dejansko zanesljiva in dobra zedeva ze skor ni poceni.
Mislim da PC nej ostane PC in nej bo poceni. V primeru, da AMD zgubi bitko.... bo nasledna generacija AMD&IBM cpu procesorjev verjetno zelo zanimiva.... kolkr vem, ma IBM pod patentom kr napredne zadeve, ki bi skup z AMDju kr trgal.
Predvsem pa verjetn ne tolk >:D grel...
Ne se prevec sekirat za PCje... se bodo poceni, modoce nebodo glih hitrosti CPEja portojili vsako leto..... bo pa poceni.
Jst mam LIPIGA Athlon argon 500Mhz in.... zadeva trga.... :P

Hej!! 2.6-test1 KERNEL je udzun.... pa zadeva pr men trga! Cene mate pa Con Kolivas popravke... povem vam... ne se sekirat za proizvajalce CPUjev SAJ IMAMO SE PROGRAMERJE! :D

lp

flipflop ::

Tudi AMD-ja ni treba gledat pod mizo,lahk ga maš zaprtega v kišti,brez da karkoli delaš. Toliko problemov je pa samo zato,ker folk ki nima pojma prebere na internetu kako se odklene proc in ga gre odklepat,ga pokvari in pol pride na forum,reče da proc kar sam nehal delat,pa je vsega kriv AMD. Saj je isto z grafami ves čas neko flashanje za par pik v bednem programu več,ko pa vse pokvarijo pa bruh ATI,slabi driverji,blablabla. Hočem rečt,da je tufi AMD zanesljiv ravno toliko kot Intel. Mi je duronček 750 delal bp,nikoli problemov,isto mi dela 1600+,isto dela bp bratov 2500+ barton. Problem je sam zato ker folk nameče skupaj komponente iz celega sveta,prej se pa sploh ne pozanimajo ali bo vse delalo kot je treba;(

root ::

AMD se bo rešo rdečih številk, če drugače ne ga bo pa IBM. Drugače pa sem ravno prejšni teden kupil novi procesor in ta je bil spet AMD že moj četrti. Kaj se tiče težav z procesorji in čipseti jih nisem nikoli imel.

Kaj se pa tiče prihodnih 64 bitnih procesorjev za desktop mašine pa je tako. Msilim da M$ še kar nekaj časa ne bo izdal konkretnega 64 bitnega operaciskega sistema namenjenega navadnim uporabnikom. No izdal bo že kaj vendar bo z nijimi preveč težav. Tako da kdo misli da bo kaj pridobil z 64 bitnimi procesorji se zelo moti razen če bo na njih namestil kaki drugi operaciski sistem (npr.: linux). Ena možnost več da lahko pridobi linux nekaj novih uporabnikov.

asPeteR ::

Jaz sem mocno skepticen glede Athlona 64 3400+. Prvo, kot prvo se bo izkazalo, da je PR mocno pretiran. In verjetno cene bojo dokaj visoke, kar je pa AMD ravnokar napovedal. In se en hec, na trgu ne bo aplikacij, ki bi podpirale 64bitov. WinXP 64bit edition, pa naj bo prinesla kaj? Hitrejse odpiranje raziskovalca?:\
Verjetno ne bo noben tako neumen, da bo kupoval nov procesor, ki mu bo potem laufal v legacy nacinu. Pa se kupoval nove windovse, ki ima ze "stare" WInXP ...:\

Bomo videli.
http://blog.stegnar.com

TribesMan ::

Vsi omenjate da naj bi se AMD povezal z IBMom, jest pa mislim da iz te povezave ne bo nič. Ker IBM sploh ne bo trpel če AMD izgine, ker oni so itak al na intelih al pa štancajo svoje procesorje, in jim ni v interesu da bi na trgu nastopal še z eno verzijo procesorjev. Po mojem mnenju. Dosti bolj logična povezava se mi zdi nVidia-AMD, nVidia je v zadnjih letih veliko vložila v AMD (dokaz so nForce 2 plate) in pomojem bi bil propad AMDja velik udarec za nVidio (ogromen primanjkljaj zaradi upada prodaje plošč NF2 in še skoraj neizdane NF3). Ta povezava bi bla tud najbrž zelo produktivna, ker fantje pri nVidii imajo dobre ideje in sisteme kako uspeti na trgu.

Sej drgač nimam nič proti AMDju si ga tud sam lastim pa nForce 2, sej zadeva je ql in leti ampk hajca k norc. Imel sem že več intlov vsi so bli naviti za najmanj 60% pa se nobedn tud približno ni grel toliko kot AMD navit za 35%, tle jim mal zameim, ker če pogledate kombinacijo P4 2.4 800MHz in recimo IC7 plato (primerljivo athlon 2400+ in NF7-S) je res intel 35 jurjev dražji (skoraj 60%) ampak) če primerjamo ta dva procesorja že po deafult hitrosti intel dobi za 20% če pa greš še navijat pa AMD totalka popuši. Intel nekje pri 3.4GHz in 1200FSBja in HTT raztrga tud Bartona pri 2.6MHz za šalo. Pa še neki je, AMDja se splača kupovat do nekje 2600+, ker uni z večjo privzeto frekvenco inajo ceno že v rangu Intela in se jih ne splača. Pa še neki je, AMDjevci malo prenapihujejo svoje ratinge, še posebej pri višjih modelih.

To je samo moje mnenje, sej če bi mel denar bi kupil Intela, sam sem bil omejen s sredstvi in sem kupil AMDja. Mi je žal? Malo. Bom drugič nabavil Intela? Bom če bo dnar.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

OZZY ::

Ah...konec poceni procesorjev??
Go with the flow.

darkolord ::

IBM uporablja Intele za PCje/serverje... so sicer probali ze tudi AMDje v nekih Aptivah, samo tisto so ble smeti, tko da pomoje iz te moke ne bo kruha...

mrTwelveTrees ::

hehehehhehehehe

kaj pa če je to samo "varka" ?? a ?? kaj pa pol
da se AMD igra, ter da ustrahuje da bo zvišal cene, tako da bo zdaj folk navalil na procesorje...

če je to res, slava jim !

krator ::

Kar se tiče bitke med AMD in Intelom je že blo preveč napisanga. Danes sta oba proizvajalca dobra, vsak ma svoje prednosti in slabosti, kar je zelo dobro, ker imamo na voljo pestro izbiro.

Glede prihodnosti. Jas navijam za AMD (ja, spet en AMDjevec:D ), ker bojo prinesli nekaj novega (64bitnost), za razliko od Intela ki ima namen nadaljevati s isto taktiko vse do leta 2006 in še dlje...

Naj preživita oba, vsak na svpjem področju, pa še kak igralec (IBM?) bi lahko prišel zraven. Konkurenca je zdrava.

Luka Percic ::

Ma ne skrbite da bo Intel zavladal svetu, zmeraj je prostora za dva- sam poglejte trg grafičnih kartic- eni padajo, drugi prihajajo, vendar sta zmeri dva navrhi..

Blue22 ::

Folk al AMD nemore bit tako neumen, dobr se zaveedajo da njihv "uspeh" temelji na pocen robi, ZDEJ SAM USTRAHUJEJO LJUDI DA BODO TEKL U TRGOVINE PO NOVE PROCESORJE
Golden eye: tvoja trditev se mi zdi ful faljena, zakaj bi intel dvingil svoje cene, denarja že taku dost služ, če bost amd pa intel cenovno poravnana kdo nebi skočil na intela??Jest vem da bi
Če intel posti cene take kot jih ima amd, amd avtomatsko propade I THINK
kurc kne vem kaj bi napisu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAQ

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
129236 (6979) OwcA
»

Zgoraj in spodaj brez ... ohišja

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
202522 (2522) tec
»

Kako z kompresorskim hlajenjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
487704 (6994) frenk
»

Malo čofotanja za zaspano nedeljsko popoldne

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
72140 (2140) bf4ed
»

Prescott, Canterwood in Springdale

Oddelek: Novice / Matične plošče
52018 (2018) keber

Več podobnih tem