» »

Novosti na področju vodnega hlajenja

Novosti na področju vodnega hlajenja

Slo-Tech - V vrhu ponudbe še vedno kraljujejo izpeljanke Stew Forsterjevga White Water vodnega bloka, tako jim je posvečena tudi večina nedavnih testov. Na ProCooling.com so primerjali original z licenčno narejenim DTekovim. Po pričakovanjih so razlike zanemarljive (ali bolje rečeno neizmerljive) in predvsm posledica toleranc pri izdelavi. Njima ob bok lahko postavimo še Danger Danov TDX, nekoliko izboljšan RBX. Predvsem so odpravili težave pri namestitvi, še vedno pa je to blok, ki zahteva velik pretok skozi sistem.
Ravno nasprotno lahko trdimo za AquaJoe AquaGold, ki je povsem zadovoljen že s pretokom okoli 200 l/h, kar je hkrati tudi optimalna vrednost, z močnejšo črpalko pridobite bore malo. Ironično je blok med najbolj restriktivnimi, tako da precejšna nedovzetnost za velike pretoke ni toliko prednost kot nujnost. Omeniti velja še, da so že pri snovanju bloka mislili na uporabo v navezi s peltiejevimi elementi, kar je dandanes vse večja redkost.

Na Overclockers.com pa RoboTech nadaljuje svojo serijo člankov o najrazličnejših plateh tekočin, ki jih zlivamo v svoje sisteme. Tako nam v drugem delu (članek je nekoliko nerodno razdeljen na dva dela, s tem, da v prvem ni nobene povezave na drugega) predstavlja različne dodatke za zmanjševanje površinske napetosti in boj proti rjavenju ter malim zelenim.

1 komentar

OwcA ::

Še test TDX-a na overclockers.com.
Otroška radovednost - gonilo napredka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAQ

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
129229 (6972) OwcA
»

Zgoraj in spodaj brez ... ohišja

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
202520 (2520) tec
»

Kako z kompresorskim hlajenjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
487699 (6989) frenk
»

Trojica curljajočih

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
52221 (2221) Poldi112
»

Malo čofotanja za zaspano nedeljsko popoldne

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
72137 (2137) bf4ed

Več podobnih tem