»

Novosti na področju vodnega hlajenja

Slo-Tech - V vrhu ponudbe še vedno kraljujejo izpeljanke Stew Forsterjevga White Water vodnega bloka, tako jim je posvečena tudi večina nedavnih testov. Na ProCooling.com so primerjali original z licenčno narejenim DTekovim. Po pričakovanjih so razlike zanemarljive (ali bolje rečeno neizmerljive) in predvsm posledica toleranc pri izdelavi. Njima ob bok lahko postavimo še Danger Danov TDX, nekoliko izboljšan RBX. Predvsem so odpravili težave pri namestitvi, še vedno pa je to blok, ki zahteva velik pretok skozi sistem.
Ravno nasprotno lahko trdimo za AquaJoe AquaGold, ki je povsem zadovoljen že s pretokom okoli 200 l/h, kar je hkrati tudi optimalna vrednost, z...

1 komentar

Zgoraj in spodaj brez ... ohišja

Overclockers.com - Če pogosto menjujete komponente, še posebaj kakšne okornejše, kot so vodni bloki, vam gotovo ohišje hodi v napoto. Owen Stevens je ta problem "elegantno" rešil in si zgradil preprosto leseno stojalo za računalniške komponente, večji del vodnega hlajeja pa zaprl v odsluženo ohišje 486-ke.

Ko ste že ravno na Overclockers.com, si preberite še test Danger Denovega GPU Maze4 vodnega bloka, namenjenega hlajenju grafičnih kartic.

20 komentarjev

Malo čofotanja za zaspano nedeljsko popoldne

Overclockers.com - Ako se vam, tako kot meni, nič ne da, odklikajte do Overclockers.com in si oglejte kako si je Mops posodobil, ali bolje, kar na novo sestavil, vodno hlajenje. Vse skupaj sicer ni nič kaj pretresljivo, je pa članek lepo zaokrožena celota, saj se dotakne vseh ključnih delov izdelave vodnega hlajenja, še zlasti, zadnje čase ne več tako pogosto uporabljanega hlajenja s TECom (resda le GPUja, a smelost tovrstnih akrobacij s procesorji je tako vprašljiva, saj so Peltiejevi elementi premalo učinkoviti, oziroma procesorji oddajajo preveč toplote) in posledično sledi še boj s kondenzom.

7 komentarjev

Dvoprocesorski Opteroni in AGP?

HardOCP - HardOCP poroča na podlagi govoric, da sistemi z dvema Opteronoma na osnovni plošči ne bodo imeli reže AGP. Na AMDjevih slikah sistemov z dvema Opteronoma smo videli AGP režo, a taka osnovna plošča še ni prišla v roke ocenjevalcev strojne opreme. AMD naj bi z odločitvijo, da bo dvoprocesorskim Opteron-sistemom odvzel režo AGP, postavil te sisteme v strežniški trg, kot neposredno konkurenco Intelovemu 64-bitnemu Xeonu. Okej, kaj pa igričarji? Verjamem, da obstaja kar precejšen odstotek ljudi, ki bi si doma z veseljem lastili močno dvoprocesorsko 64-bitno pošast, in na njej igrali Q3 [:D].

Kaj torej? Spet se moramo zateči k besedi na cesti, saj se govori, da naj bi imeli dvoprocesorski sistemi, kombinirani z AGP režo, težave z združljivostjo. Čas bo povedal, AMD pa tudi. Klik!

11 komentarjev

Opteron in nForce 3 Pro

Obdeluj podatke...64-bitno! :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Tako, po krajšem oddihu na obali naših sosedov in na žalost zamujenem Slo-Tech LANu, sem ponovno med živimi in zdravimi v ekipi Slo-Techa. [:D]

Opteron, eden izmed zadnjih upov za AMD, da zleze iz rdečih številk, je pod velikim pritiskom. Predvsem poskuša prodreti na, za nas domače uporabnike, manj zanimivo tržišče 64-bitnih procesorjev. Tokrat so na X-Bit Labs na test postavili najhitrejše čipovje, ki še ni v prosti prodaji -- nForce3 Pro -- naslednika zelo priljubljenega nForce 2 (Ultra), v navezi z Opteronom 144. Ta tiktaka pri 1,8 GHz in vsebuje 1 MB L2-predpomnilnika. Čeprav ta...

16 komentarjev

AMD -- hvala za vse ribe in nasvidenje?

Overclockers.com - AMDjevo vodstvo je bilo prijetno presenečeno, ko je ugotovilo, da so pridelali le 140 miljonov dolarjev izgube. S tem je obenem postalo dokončno jasno, da AMD stavi vse na Hammerje. Amapk žal je ta kupček še vedno premajhen, njihov edini upnik (in tudi up) so tako zagrizeni privrženci, ki bodo brez pomislekov sprejeli 50 % zvišanje cen. Naivno, porečete? Se strinjam, še posebej če upoštevamo, da je AMD prodal največ procesorjev ravno v razredu od 60 do 100 dolarjev; v razredu, ki ga bo prisiljen ukiniti, če bo hotel splavati na površje.

Četudi bi se jim s Hammerjem posrečil veliki met, je še vedno vprašanje, ali bodo preživeli do njega izgotovitve in po možnosti še preko vseh mladostniških težav, ki bodo nedvomno pestile novi procesor. Precej verjetno je namreč, da so se vsi njihovi največji privrženci po vsej verjetnosti ravnokar založili z Bartoni in tako v kratkem ne bodo pripravljeni poseči po novem procesorju (nikar ne pozabimo, da govorimo o najnižjem segmentu tržišča).

Tu...

21 komentarjev